Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@lucynka25 Přesně tak to udělej. Stejně Ti nikdo neřekne, co přesně máš koupit. Nakup, co uznáš a vyzkoušíš, co bude vyhovovat.
@Fjodorka Je sladká
No já jsem zatím v tomhle jen teoretik, tak spíš papouškuju, co jsem kde vyčetla
A velikost oblečení odpovídá, nebo raději o číslo větší?
@lucynka25 Tak já se v tom taky zorientovávala několik měsíců
Nakukovala jsem asi do tří diskuzí tady na Emiminu a ještě mám jednu na FB, to mi taky hodně pomohlo ![]()
@lucynka25 Tak takhle je vycpaná jen na noc, když spí déle, přes den dávám třeba jen jednu na novosklad, případně k tomu přidám buď čtverec na osminu nebo vkládačku…
Udělej si to po svém. Někdo radí nějaké AIO pleny k tomu, jiný kalhotkové, další vícevrstvé… Já nakoupila jen vysokogramážní čtverce a svrchní kalhotky a víc zatím nepotřebuji. Všechno se dá kdykoliv dokoupit, já si takhle nakoupila dodatečně ty vkládačky.
@Dreezy Tak já měla malé mimino, v šesti týdnech pořád nosí 56 a 62 (která při jednom čtverci bez dalších vycpávek trochu vlaje)… Dobré jsou ty extendory na body, já si ale koupila takové, které nesedí na patentky mých body
Ale s těmi pak nemusíš řešit velikost ![]()
Zajděte teď do teska.. mají tam 90% slevy na ty kalhotky mio a celkově na látkování..takže místo kalhotek za 300 je máte za 30 korun -jak které:)
Bohužel jak v kterém Tescu
Na Andělu v Praze to ani nebylo a v neděli toho zas bylo hafec na Skalce, byla jsem tam dneska a nic ![]()
@Fjodorka a ty čtverce mas teda jaký? plánují taky jen čtverce a svrchnaky ![]()
@Dreezy u nás v Příbrami mají.. ale mají to u pokladen a né u kojeneckýho, jsem to hledala jak blázen..
@lucynka25 snad najdeš tesko kde mají.. je to fakt super!!:) já když jsem to tak počítala tak bych tam za to co jsem koupila nechávala původně skoro 4000.. ale takhle jsem tam nechala sotva 400.. takže jsem nadšená… -:).. zítra dyžtak vyfotím co vše jsem koupila a cenu k tomu
ať máte představu… ono to moc lidí nekupuje, alespoň u nás..chodili kolem toho a nevěděli na co to je.:D a to jsem myslela že už se to rozmohlo a rozkecalo a ono furt nic:D…A moje teta ani neví že se dá moderně látkovat, ona vidí jen ty čtverce zasoukaný na dítěti a přes to nic (no nevim kde to viděla :d)
@lucynka25 O Letňanech nemám info a Zličín prý taky nic.. Dneska byl prý dobrý Trutnov, ale trochu z ruky no ![]()
@lucynka25 Bambino Mio mám taky, ale pokud si je budeš brát, tak newborn velikost nepokryje novosklad, s tím počítej. Ale zas je pěkně malej zadeček - když jsem věděla, že malej nebude kakat, tak jsem dala jen čtverce na rovno a tyhle NB kalhotky.
Teď jsem si dokupovala větší velikosti, ale spíš jako záložní kalhotky. V porovnání s ostatními nejsou tak dobré - střihově špatně pokrývají ten novosklad.
Jo a mají tam novorozeneckou sadu která jinak stojí přes 600 tak za nějakých 66 korun asi.. jsou tam jedny ty kalhotky na sucháč, 50 separaček splachovacích, pak tři ty vkládací pleny (myslím že tři..to si nejsem jistá) a v pytlíku prášek na praní nějakej speciální:D a návod jak látkovat..:D tak to jsem vzala.. a pak jednu plenku za 30 o velikost větší a pak tři ty co nejvíc využiju si myslim-7-9 kilo píšou (dle mého prostě většina toho věku kdy dítě plenky potřebuje nejvíc:D- když jsem je rozbalila)..
@tery16 no ale za 30 korun paráda:D.. já tu nejmenší velikost mám jen jednu a to z té sady.. jinak jsem vzala většinu těch MÉDIUM:)