Látkování levně!

• Fotoalbum (43)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6525
7.1.14 21:39

@Terulisekk Já pro ně byla v Chrudimi a taky byly u pokladen. Ptala jsem se po nich prodavaček a taky moc neveděly. Teda jedna vůbec a druhá se pak chytla, když jsem jí popisovala, co vlastně hledám.
Jj, každej vidí vyvařování, žehlení a spoustu práce navíc. Dokonce jsem slyšela i názor, že tu dobu raději věnují svému dítěti. Ale já mám taky pocit, že se věnuji dítěti, když mu peru látkovky, v kterých nemá opruzeniny a díky kterým snad nebude mít jednou problém se sterilitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
7.1.14 21:44

@tery16 já to blbě napsala - myslela jsem, že ty Thirsties jsou na více velikostí - vejde se do nich dítě dýl, protože se dají zmenšovat cvočkama :-)

• Citovat
  • Upravit
6525
7.1.14 21:46

@Terulisekk Jéje, já tu sadu kdysi kupovala na veletrhu za plnou cenu. Ještě jsem neměla nic nastudováno. Ani mi to neříkej, ta cena…! Jako za těch 60 Kč to určitě stojí, ale ze zkušenosti: Ty vícevrstevné plenky, co tam jsou, jsou skoro na nic. Leží mi. Jsou tvrdé a moc nesají. Kalhotky jsou použila, jak jsem psala. Na separačky nějak nedošlo, zapomněla jsem na ně, měla jsem jiné.
Já jen myslela, aby si @lucynka25 nenakoupila jen NB velikost a nebyla zklamaná. Já teď dokupovala ty M-ka myslím a L-ka. Malej má teda 5 měs a přes novosklad jdou jen ty L-ka. M-ka zas jen na rovno. Ale říkám, někdy se to hodí. Když nečekám bobek a chci mu dát nějaký pomenší oblečení - nakupovala jsem bez zkušeností, takže do té 68, co nosí teď má i užší věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22839
7.1.14 21:51

Ty jo, to Tesco me mrzí, pochybuju ze tady v Praze něco sezenu a ven se nedostanu :cert: takže ty NB mám vzít třeba dvoje, mka třeba troje a lka taky troje??není lepší místo mka a oka rovnou po NB ty rostoucí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22839
7.1.14 21:57

Co svrnaky imsevimse? dostala jsem ted dobrou nabídku… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22839
7.1.14 22:01

Už jdu spát, padam na hubu :mrgreen: dobrou a děkuji všem zatim :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
7.1.14 22:06

@lucynka25 Kikko lux ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
7.1.14 22:33

@lucynka25 Ty NB bych nebrala vůbec a už vůbec ne ty Bambino Mio. Použiješ je jen chvíli - podle velikosti novorozeněte. Někdo 3 týdny, někdo 2 měsíce. Novorozenecký velikosti jsou pro toho, kdo vyžaduje malý zadeček. Pokud Ti nevadí větší balík, tak kup rovnou jednovelikostní. Sepneš je na nejmenší velikost a na novoška je dáš taky, pokud nebudeš mít extrémně malý dítě. Malej měl 3 kila a dávali jsme je od narození v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
7.1.14 22:42

@tery16 Souhlasím, dcera první dny doma neměla ani ty tři kila a mohla nosit jen jednovelikostní Sweet Monkey, ty jí seděli i s jedním čč, třeba nejmenší Baby Lucy nějakou dobu vůbec nemohla a i teď, když má čtyři a půl kila, jí ty novorozenecké můžu dávat jen když je vycpaná alespoň dvěma čč :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
8.1.14 00:54

@tery16 přesně tak a žehlení už nevidim jako mínus, protože člověk stejně žehlí a ty čtverce jsou vyžehlený hned tak to fakt už neřeším… navíc člověk stejně pere a dokonce už je to takové že to může prát dohromady s oblečením -(ikdyž nevim nevim jak je to s praním dětského na 60:D…)
a výhoda v tom, že nebude mít opruzeniny, že nebudu muset letět do krámu a počítat s akcema abych nakoupila pleny protože už je budu mít doma a stačí vyprat, já v tom vidím spíš výhodu..
- jinak k té sadě..taky se mi zdají ty plenky moc tvrdé, já je koupila i samostatně…ale normálních klasických mám asi 75kusů, tak to neřeším:).. a tyhle jsou zas šikovně pevný že asi využiju pod hlavičku na ublinkávání, na to budou fajn si myslím právě tím že jsou silnější a tak:).. na separačky nesmím zapomenout:D to mi připadá fajn:-)..Jinak já mám tady troje eMka, myslíš že mam zítra dokoupit ještě tu větší velikost?? že využiju??.. Já tu mám ještě patery na druky jakože s dítkem rostou, dvoje s flísem nebo co a troje takový.. no nevim jak popsat:d jen ty mají kapsu na ty vkládačky, to nevím nevím zda budu dávat dovnitř, to pak musím dát vyprat totiž vše že.. tak to ještě uvidim co a jak s nima..
@lucynka25 mají to new boarn a pak mají velikost S, M, L a ještě nějakou jako prodlouženou L nebo co… já vzala jednu tu sadu tam byla i ta NB.. pak jsem vzala jednu S, tři M a jednu L… :)

tak mě tak napadá.. ty s těma drukama teda použiju stejně jako tyto bambino mio??.. taky tam dám plenku a je to??:) mám tu ty bambusový vkládačky-asi šest kusů, ale rostě se mi to zdá divný s porovnáním že tam člověk dává tu čtvercovku naskládanou:D… to jako tam dám jednu tu bambusovou vložku a ono to fakt něco udrží?? vyplatí se třeba pořídit další? (asi bych pořídila jakoby bazarové.. ) ale zatím se k tomu nechystám, ovšem kdyby fungovali stejně jak normální tak to ovšem dělá pak hodně pidi mini zadeček ne?:).. Jo a ještě mě tak napadá, někdo dává jako vkládačku flísovou mikinu kterou ustřihne zaentluje a dá to tam- to se taky dá? to saje? :lol:… já jako zatím pořádně nechápu co a jak a nějaký vychytávky atd a nebo jak prát, ale prostě chci látkovat.. mám tu tedy tři balíky normálních plen, tak to asi nevyužiju a nebo využiju jen po návštěvách… a v nemocnici to chodí jak? mám v nemocnici malou nechat v pemprskách a až doma látkovat nebo to mám už začít tam? nevím jaký tady k tomu mají přístup..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22839
8.1.14 08:36

Ahoj, tak me se dnes zdalo celou noc jak latkuju :mrgreen: fakt se na to tesim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
8.1.14 09:28

@Terulisekk Ty bambusové vkládačky pořiď, sajou dobře, já je teď postupně dokupuji. Fleec se dává spíš jako separačka, protože propouští vodu a přitom jsou na omak suché - dítě se neprudí. Já mám nastříhanou deku z Ikei (Krakris, asi 59 kč) a dávám to pokaždé.

A s Lky bych se teď fakt netrápila, na to je času…

Co se týká porodnice, záleží na tom, musíš se zeptat tam. Ale pokud je tam rooming in, tak děcku můžeš dávat na zadek co chceš ty a nemusíš se nikoho ptát. Blbé je to s praním, já neměla nikoho, kdo by byl ochotný mi prát, tak jsem do porodnice brala ekologické jednorázovky, tam padlo asi půl balíku a druhá půlka se mi tu doma ještě válí, nějak nevím, co s tím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22839
8.1.14 10:06

Cetla jsem ted nekde, ze je vhodna na noc bambusova kalhotkova plena, ze teda pak dele schne, ale vydrzi i celou noc, kdyz je teda v ni vlozena ctvercovka, ma to nekdo? I kdyz stejne si rikam, jestli je to k necemu, kdyz budu stejne vstavat na kojeni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
8.1.14 10:59

@Fjodorka No ty eLka přemýšlím právě kvůli tomu že je mají taky za těch cca 35korun a až je budu potřebovat tak je budou mít třeba za 300 zas… no jedny koupim a na víc prdim:).. Jinak děkuji za vysvětlení.. deku pořídím a nastříhám (cca jak velký?).. a bambusové vkládačky dokoupím.. a ty dáváš na ty čtvrerečkové a nebo samotné?? Jinak v porodnici se právě taky bojím, že bych neměla kdo by pral..:D a přítelovi se mi to vysvětlovat zrovna nechce, stejně by něco podělal:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5354
8.1.14 11:33

Já na to v porodce prdím, stejně to umožňuje jen několik z nich. Tam to prostě přežijeme na jednorázu a doma snad začneme látkovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí