Látkování levně!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1312
2.12.14 11:42
@chijioke píše:
Ahoj my jsme v UK ale v Tescu jsme koupili takove igelitackove kalhotky mai velikost - newborn, S, M, L a prodavaji je po 5ks cca za 30kc a nakoupili jsme postupne takove frote pliny - ctverce a normalni ctvercove pliny, plus v Tescu meli kalhotky na latkovani rovnou se vsitou inzertkou - rikame ji mys, protoze je to heboucke a jedna stala cca 300kc nebo tak nejak.mame celkem 20 ctvercu a 4 ty mysi kalhotky a cca 10ks tech igelitovejch a male je 15 mesicu a jenom latkujem kvuli ekzemu. puvodne jsme chtal koupit nejakou sadu prez net cca za 3.000kc ale pak souhrou nahod jsme to vyresili takhle. takze naklady jestli 1.200kc ale postupne nakoupeno…pekne do tech igelitku 1 - 2 ctverce a je to. obcas je durch ale to k latkovani patri…ale chodi nam kakat na nocnik uz od 6 mesicu. a v 9 mesicih zacala hlasit Ccccc ze chce curat - ne vzdy je to teda nakonec pravda ale ma to neco do sebe, nez tupe pampersky kdy si dedi delaji pod sebe chudery jeste ve 3 letech. :mavam:

Nevím, jaké konkrétní igelitové kalhotky máte, ale igelitové levné bych nekupovala. Svrchní kalhotky se vyplatí koupit kvalitní. Protože i když už se látkuje z ekonomických důvodů, těch pár stovek za kalhotky už takový rozdíl není a kvalita je důležitá pro zdraví dítěte. Protože PUL kalhotky jsou prodyšné, igelitové nejsou (stejně jako jednorázovky). A před nějakou dobou jsem viděla i varování ohledně levných igelitových kalhotek - byly v nich látky, které tam být nesmí a jsou pro miminko škodlivé. Takže za mě si připlatit (ono v celkové úspoře proti jednorázu je to fakt už celkem malá položka) a koupit kvalitní z atestovaných materiálů, které jsou třeba i pi 2 letech používání funkčně zcela v pořádku a můžeš je využít pro druhé dítě.

A k učení na nočník - pleny na to vliv nemají. Mám 2 děti, obě látkované. Synovi se teď už konečně od 32 měs. nočník hezky daří, do té doby darmo mluvit… Dcera ani ne v 18 měs si sama sundavá kalhoty, když se jí chce a na nočník chodí velmi nadšeně. Sice to ještě nemá vychytané, ale daři se ji hezky. Takže za mě hlavní roli hrají vnitřní faktory, zralost dítěte, vedlejší faktor přiklad staršího sourozence. Ale pleny fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
2.12.14 11:49

@C.H. Páni, to je výbavička. Já mám zatím 70 ks čtverců, spoustu po mně, nějaké Libštát, a taky tetra pleny. Pak mám asi 15 krátkých vkládaček, separačky, jedny vlňáky a troje choboty. Kouknu na ty HD. Já doufám, že budeme látkovat i v noci, ale na to se samozřejmě nedá připravit, tak uvidíme, jaká bude :) Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
2.12.14 14:11

Ahoj holky, poradte mi, prosim. S novorozenou (14 dni) jsem zacala latkovat. Mam dvoje PUL kalhotky a pouzivam ctverce. Tech mam prave velkou zasobu a chtela bych zustat u nich. Jenze na noc zatim davam papirovku, ale chci zkusit nejake jednodussi latkovani. Slo by pouzit neco, do ceho by se jen vlozily ctvercovky nejak jednoduse, bez skladani na novosklad. Malicka je zatim tak specificka, ze musim prebalovat velmi rychle, protoze se zacne dozadovat prsa a vetsinou se probere nadlouho.
Take mam hodne postarsich ctvercu a flanel, tak jsem premyslela, ze bych mohla usit nejake vicevrstve nebo vkladacky, ale do ceho? Je k tomu treba nejaka jina specialni plena, ne PUL svrchnaky? Jak ji udrzet v noci co nejvic suchou v latce?
Jeste nemam potrebny prehled, dekuji moc za pripadne rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
2.12.14 16:31
@AniNevim píše:
Ahoj holky, poradte mi, prosim. S novorozenou (14 dni) jsem zacala latkovat. Mam dvoje PUL kalhotky a pouzivam ctverce. Tech mam prave velkou zasobu a chtela bych zustat u nich. Jenze na noc zatim davam papirovku, ale chci zkusit nejake jednodussi latkovani. Slo by pouzit neco, do ceho by se jen vlozily ctvercovky nejak jednoduse, bez skladani na novosklad. Malicka je zatim tak specificka, ze musim prebalovat velmi rychle, protoze se zacne dozadovat prsa a vetsinou se probere nadlouho.
Take mam hodne postarsich ctvercu a flanel, tak jsem premyslela, ze bych mohla usit nejake vicevrstve nebo vkladacky, ale do ceho? Je k tomu treba nejaka jina specialni plena, ne PUL svrchnaky? Jak ji udrzet v noci co nejvic suchou v latce?
Jeste nemam potrebny prehled, dekuji moc za pripadne rady.

Můžeš ty čtverce dát narovno do svrchních, ale když se pokaká, budou nejspíš špinavé i svrchní uvnitř, tak se musí vyprat. Nebo mě napadly vázací plenky Disana, ty samy o sobě nejsou savé, ale hezky se utěsní kolem nožiček. Dáš si do nich třeba čtverec s vkládačkou nebo vícevrstvou plenku apod. Ale nejspíš by neřešily tvůj problém, když nechceš s ditětem moc manipulovat při nočním přebalování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
21.12.14 22:00

No já teda ještě k té ceně já používám pleny AIO od gaga´s plen a ty jsem koupila za 350 kč a k tomu ještě nějaké vkládací pleny a myslím že to vůbec není moc.Na to že už nemusím nic dokupovat a pleny jsou velikostně nastavitelné takže z nich miminko hned nevyroste, podle mě super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí