Látkování levně!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2708
23.2.14 21:14

@Fjodorka, díky moc za recenzi z provozu chobotovky. :palec: Pořád o nich přemýšlím. Obzvlášť teď, když jsi napsala, jak je málo objemná. Náš učůránek teď nějak polevil, tak občas dám i jen čtverec na novosklad a i hoďku a půl vydrží. Ale ty dlouhé vkládačky se mi určitě neztratí, i když teď by stačily krátké.

Jeden poznatek z naší praxe - majab svrchňáky s dvojími lemy ještě ani jednou neupustily vaječinu, zatímco Haipy 1 už několikrát. A Anavy flísáky prostě na proporcích prcka neumím zapnout tak, aby vaječinu udržely.

@ana11, čtverce nežehlím. Já tedy nic ze sušičky nežehlím. Mám Kikko lux a skládají se mi i tak dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
24.2.14 09:29

@C.H. tak to koukám, že někdo nežehlí. Ale je možné, že třeba časem ty plenky změknou. Já mám všechny možné značky, ale po prvním vyprání to ještě není sedlé tak, abych byla ze sušičky spokojená. Navíc jak jsem psala - ještě je teď čas se s tím piplat, žehlit a rovnat se s plínkama do komínků. Za plného provozu třeba změním názor :mrgreen:

Holky, používáte některá flanelové plínky od T-tomi (asi je dělá víc značek, já pořídila na zkoušku pár těchto)? Jak se flanel chová v porovnání s klasickou bavlněnou čtvercovkou? Nebo to není vhodné?

Jo a prosím o vysvětlení pro laika - chobotovky 8o? To je klasická bambusová plínka s tím vkládacím uprostřed? Třeba jako má bamboolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
24.2.14 09:43

Ahoj holky!
Tak jsem vše poctivě dočetla a moc moc vám děkuju za diskusi. V červnu se nám má narodit chlapeček a já bych si moc přála látkovat. Někteří lidé z mého okolí kroutí nad tím hlavou, že je to zbytečná práce navíc, a že prostě papírovka je lepší.
Já se bráním, věřím, že mi to ušetří peníz, miminku to nepřehřeje kulky a taky, že nebudu tolik zatěžovat přírodu.

Ujasnila jsem si tady, že můžu levně látkovat takto:

• separačka-vkládačka-čtvere-Pul kalhotky
  • další alternativa kalhotek se mi zamlouvají vlňáčky, a z vkládaček ty bambusovky, třeba na noc.

Holky, věříte, že i s takovu vrstvou pokožka dýchá lépe, než v té papírovce? Hlavně je nenechat dlouho v počůrané nebo zakaděné, ať se neoprudí, že jo?! V porodnici nebudu za hrdinku a vezmu si papíráky, doma už chci jet jen v látkách, spousta z vás píše, že to praktikuje od narození, tak si budu věřit ;) A třeba časem začnu pořizovat též ty „na parádu“.

Ještě jednou děkuji holky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
24.2.14 10:51

@raciolka Přeju hodně zdaru a nenech se odradit :hug: Já myslím, že přes látku to pořád dýchá líp, než přes umělou hmotu. A i když já dávám PULky navrch, tak nechávám malýho hodně větrat bez plínky. A pokud chceš dávat vlňáčky, tak to větrá určitě pěkně.
No, nenechat dlouho v počůrané plence…Mě malej čůral třeba á 10 minut. Když byl rozbalenej, bylo to vidět. Přebaluju prostě asi po 2 hodinách, jak to vyjde. Zpočátku to byl kolotoč - vzbudil se, kojení, přebalení, pokopkat rozbalenej, uspat…celej den. Nevydrží ti dlouho vzhůru a mě ani moc nespal a hodně jedl. Přebalovala jsem po kojení, protože stejně u kojení neusnul a vždycky se přitom pokadil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
24.2.14 11:00

@tery16 Děkuju. Taky ho chcu nechat větrat bez plínky, ať si to užije :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
24.2.14 11:15

Ahoj holky :mavam:
Také se moc těším na látkování(chci používat klasické čtverce, alespoň ze začátku, až se zacvičím tak možná budu také frajéřit s moderníma :lol: ). Všichni kolem mě si klepou na čelo, že utratím za praní, že budu mít opruzené děcko a jak mu to můžu udělat :roll: Nechcu látkovat kvůli penězům, ale kvůli tomu, že jsem přesvědčená o tom, že je to zdravější a opruzené prdelky bývají i v papírovkách. Miminko se má narodit červnu takže budeme také co nejvíce větrat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
24.2.14 11:29

@Sisi137 Kazdy kdo nezna moderni latkovani si mysli, ze budeme mit opruzene ditko v latkovkach, protoze se kdysi mezi pliny daval treba igelit aby to neproteklo, tak jsme se prudili ze…pokozka nedychla.. ted je to o necem jinem ;-) Taky teprv cekam na prichod potomka ale verim ze bude maly spokojeny ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
24.2.14 11:33

@kachnickakac no joo, minulý týden jsem byla u tety-před 5 lety látkovala a tak jakože nasbírám nějaké informace, protože mi látkování schválila(jako jediná). No nenasbírala jsem-ona ten igelit dávala taky 8o
Pochopila jsem dobře, že místo toho se teď do plenky dává ta vkládačka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
24.2.14 11:33

@Sisi137 :mavam: :mrgreen: ty taky :mrgreen: holky mám dotázek, většinu výbavy už mám koupenou, takže mám mezi 40-50čč, vv jsem si našila sama, na aukru jsem ulovila nové kalhotovky z francouzkého froté a pak mám tři AIO spíš tak k dr jako chlubící :mrgreen: Co mě totálně zklamalo je kapsová AIO, naštěstí mám jen jednu :roll: ale co mi chybí jsou svrchňáky. Takže tápu ve velikosti a značce :think: jestli raději nakoupit jednovelikostní a nebo podle velikosti miminka :nevim: A kde kupujete ty majab?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
24.2.14 11:34

@JanduleD :mavam: jj já taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
24.2.14 11:35

@Sisi137 aby to neproteklo se dávají svrchní kalhotky s pul zátěrem nebo něco na ten způsob :kytka: aspoň co jsem tu načerpala info :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5354
24.2.14 12:00

@JanduleD Majab má myslím zboží i na ekopleny.cz a na veselepleny.cz.. Jina je i na Fleru a dá se s ní domluvit v pohodě i přes FB :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
24.2.14 12:22

@Dreezy dík, juknu, nějaké musím pořídit. Budou mi stačit 4 kousky v případě jednovelikostních :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5354
24.2.14 12:42

@JanduleD Já myslím, že bohatě :) Ono stačí většinou provětrat a kdyby se na ně náhodou dostala vaječinka, tak strašně rychle schnou :) Já mám 3 PUL svrchní, jedny vlňáky a fleecáky na noc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
24.2.14 12:49

@Dreezy a které jsou pro tebe ty nej? Ty fleesáky nevypadají špatně, ale třeba mám obavu z vlňáků, nebude to miminko škrábat? Je sice pravda, že 100% vlnou jsem přišla do styku pouze s ovčí, ale i tak… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí