Látkování levně!

• Fotoalbum (43)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29.5.13 21:10

Látkování levně!

Mam tady navrh pro maminky, ktere od latkovani odrazuje vysoka porizovaci cena plenek.No ta porizovaci cena je desna!!Ja sem asi zvlastni ale 500kc za jedno prebaleni? JJ ja vim nebudes je kupovat pokazdy ale?!

Samozrejme jsem v navalu poporodni euforie poridila na zkousku 1×Popolini AIO, 1× Baba boo AIO. Popolini nam nesedi bohuzel, Baba boo super. Jenze ja na to proste nemam, navic nase miminko uz od mala hodne cura aj kaka, takze prebalovat co 2h byl luxus min do 6M, od te doby po 3-4 max.

Takze pouzivam papirovky. A ted (maly ma 10M) trenujem na nocnik a tak pouzivame obyc. svrchni kalhotky Kikko 145kc/ks(uplne stejny material jako BB jen nejsou vystlane fleecem) a dovnitr 70×70 pleny hybler 60%bavlna+40%bambus - super saji, cena 37kc/ks a schnou stejne jako bavlneny. Obcas vystelu vkladackou aby vice vydrzelo. Kdyz vim, ze budu za cca 1h prebalovat davam i obyc bavlneny.

takze za me:
kupte si svrchni kalhotky, porizovaci cena od 50-150kc
latkovky pokud nemate cca na 1 dite 50ks (na cele obdobi, aj pod hlavu a na zvraceni)
hybler pleny bambus+bavlna - fakt dobre saji a jsou moc fajn na dotek.

Zkousela jsem aj jine svrchni kalhotky:
Gmini -bohuzel irituji nam strasne kuzi, uz po 1h rudy jak rak
Canpol - trojvrstve, super jen velikostne L je spis M
Sketch - obyc. svrchni kalhotky - kvalita provedeni des a hruza, netesni a jsou obrovske/L vel je na slony asi
Kikko - super material, perfektne tesni

Jo vicevrstve a save vkladacky jsem zakoupila v bazaru 3ks/60kc, do styku s kuzi nejdou a jsou vyprane.

TAk snad to nekomu pomuze, nikomu neberu drahe latkovky a vlastne je i zavidim bo jsou krasne.Jen me stve, ze nikde se nepise o levnejsi variante pro normalne vydelavajici lidi. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
29.5.13 21:12

No ono to možná vyjde ve finále nastejno jako průběžně kupovat jednorázovky :think: Na to nepotřebuju být nenormálně vydělávající… já používám čtvercovky, mám troje svrchní kalhotky a jsem v tom dohromady možná za dva tisíce. Na furt.

• Citovat
  • Upravit
478
29.5.13 21:17
@ncc1701 píše:
No ono to možná vyjde ve finále nastejno jako průběžně kupovat jednorázovky :think: Na to nepotřebuju být nenormálně vydělávající… já používám čtvercovky, mám troje svrchní kalhotky a jsem v tom dohromady možná za dva tisíce. Na furt.

Já jsem někde četla porovnání, že jednorázovky vyjdou za celé plenkové období na cca 20 tis. a látkovky na cca 5 tis. Co je na tom pravdynevím, ale četla už jsem to z více zdrojů. Je pravda, žejednorázovky se kupujou postupně, tak to člověk tak citelně nepozná jako jednorázový nákup látkovek.. Ale zase ty látkovky pak využije ještě pro další děti nebo je může prodat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
29.5.13 21:19

Varianty jsou - bazárky a nebo se naučit šít. Já si šiju a náklady jsou třetina a ještě si to udělám přesně podle svých představ. A pak plenky prodám za náklady a látkování mě v podstatě stojí jen čas a praní.
A co se týká tvého popisu jednotlivých značek - vše je o kvalitě materiálu, pokud výrobce investuje do správných materiálů, tak se dítě neprudí.

Návody na plenky vč. popisu materiálů ( a kde je koupit), střihů a fotopostupů jsou např. u mě na blogu http://www.susu-sufik.blogspot.cz/…0n%C3%A1vody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.5.13 21:25

Nesrážej se ty hyblerky? Já jsem radostně nakoupila nadýchané čtverce kikko bambusové a mám z nich obdélníky 30×50 a pěkně tuhá hužva.

Jinak Kikko svrchňáky jsem na ně četla chválu jen zpočátku, po nějaké době užívání prý začli poměrně dost protékat, že bylo dítě zapařený v g-mini se nedivím, když je to jen igelit. Prodyšné a přijde mi, že poměrně nezničitelné jsou pro mě flísáky, konkrétně mám troje anavy a hlavně jednobarevné teda drží, praní na 60, sušička a jsou jak nové a to je jede už třetí dítě (mimochodem úspory na látkování prudce klesají, jak přibývá dětí, to už se pak vyplatí mít doma i pár chlubících za tu pětistovku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
29.5.13 21:26

Nevyjde to nastejno - dva roky používání papírovek vyjde cca od 30.000,– do 50.000,– tisíc - to za látkovky nedáš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aneta Opl
29.5.13 21:29

Tak já jsem měla komplet výbavu Anavy, kalhotovky, svrchnáky, AIO, vícevrtsvé+ doplnky, za vše jsem dala 14500,–kč( nové v Anavy by vyšlo asi 16tis, ale pár věcí jsem koupila od maminek nepoužité nebo jen vyprané se slevou) a nakonec vše prodala za dohromady 12000,–kč… Dcera byla na plenách asi rok a opravdu jsem se jim věnovala s péčí, byly bez fleků i jiného poškození…
Takže je to i o tom jak je maminka šikovná prodávajcí:-)

• Citovat
  • Upravit
Brooucinda
29.5.13 21:30

@ncc1701 :pankac: :pankac: Tak tak. taky jedu takhel obyč a jsem vysmátá:-) A to jsem věčně pocaná :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
29577
29.5.13 21:30

@Youryennefer já za celou látkovací výbavu dala cca 2400 na celé plenkovací období.( prodala jsem posléze za 1000) Stačilo mi 20 obč. plen,12 kikko bambusek, dvoje pořádný svrchnáky a bylo :mrgreen:

Příspěvek upraven 29.05.13 v 21:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
29.5.13 21:31
@Elinečkaaa píše:
Já jsem někde četla porovnání, že jednorázovky vyjdou za celé plenkové období na cca 20 tis. a látkovky na cca 5 tis. Co je na tom pravdynevím, ale četla už jsem to z více zdrojů. Je pravda, žejednorázovky se kupujou postupně, tak to člověk tak citelně nepozná jako jednorázový nákup látkovek.. Ale zase ty látkovky pak využije ještě pro další děti nebo je může prodat..

Tak to je docela rozdíl. Vím, že to řešil brácha s bratrancem - brácha nakupoval jednorázovky v akcích a bratránek s manželkou nakoupili takový ty látkový vše v jednom. Brácha jejich náklady spočítal na cca deset tisíc a ty bratrancovo na cca šest + nějaké ty energie a prací prostředky. Já látkuju z jakéhosi přesvědčení, ne kvůli penězům. Ale je fakt, že mám dva balíky papírových plen na víc než měsíc, což ušetřený peníze se dají krásně použít na hračky, oblečení nebo jídlo pro dítě (já jsem sice ochotná prát, věšet i žehlit, ale jsem nějak líná vařit :-) )…

• Citovat
  • Upravit
81476
29.5.13 21:33

Zpočátku jsem na tom byla podobně. Zainvestovala jsem teda do vlněných svrchňáků. Plus čtverce, co už byly doma. Jenže jsem ven pořád tahala papírovky. Exhibovat se čtvercema na veřejnosti a skládat z nich nějaké sklady na místě se mi nechtělo. Pak jsem si spočetla, že se mi vyplatí dát za plínu i pětikilo, než nosit na ven jednorázovky. Použila jsem je na dvě děti, za půlku pak prodala. Na stejno jako jednorázovky to tedy určo nevyšlo ani s drahýma chlubícíma látkovkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
29.5.13 21:37

Možná se vám bude hodit (jako mě pred tremi lety) info o bezplenkové komunikační metodě. Naše praxe na www.ditebezplen.cz a velmi funkční kniha je od Ingrid Bauerové Bez plenky. :palec:

• Citovat
  • Upravit
20777
29.5.13 21:42

Já tu přidám ještě jeden odkaz. Jsou to tedy slovenské stránky a dají se tam vcelku levně nakoupit i kalhotkové pleny. Jinak já si u prvního dítěte vystačila se čtvercema a u druhého už jsem pořizovala víc těch kalhotkových (část jsem si i ušila), protože jsem látkovala současně dvě děti a to byl fofr, přičemž to starší jsem musela ještě chytit a do plíny „násilím“ narvat. Byl jak hádě :lol:
Normálně se tam nastaví, že chcete kupovat za český koruny a poštovné do čech vyjde na 90Kč, takže fakt nádhera :-) A svrchňáky jsou držáky. U kalhotovek by to chtělo po dvou dětech vyčistit ty suchý zipy, ale jsem líná a radši jsem to jistila (úspěšně) svrchňákama :D

www.plienka.sk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
29.5.13 21:48

:) ja mam bambusove plenky tots bots, koupene z druhe ruky, ale od mamin, co je nepouzily nebo jen vypraly. Uz je pouzivam na 2, dite, takze uspora je jasna, i kdyz mam plinky „luxusnejsi“ (kupovala jsem v Anglii, jedna me vysla priblizne na 200Kc). Navic mam dobry pocit, ze:
1. kazde moje decko nevyprodukuje tunu odpadu,
2. nedavam klukum na zadecek zadnou chemii (hlavne Pampers mi prijdou fakt strasne chemicke!)
Dokonce jsem cetla, ze papirovky klouckum moc zahrivaji varlatka a mohou snizit plodnost - nevim, jestli je to fakt, za ca 30 let to treba zjistim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
29.5.13 22:01
@ncc1701 píše:
No ono to možná vyjde ve finále nastejno jako průběžně kupovat jednorázovky :think: Na to nepotřebuju být nenormálně vydělávající… já používám čtvercovky, mám troje svrchní kalhotky a jsem v tom dohromady možná za dva tisíce. Na furt.

Takhle to mám i já. 40 čtvercovek, pak 3 pořádný gaťky (každý teda za 300,–) a používám dnes a denně. :palec: :pankac: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí