Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Aletheia taky moc dekuji, radsi bych ty rostouci..dekuji a jsem rada, ze tu nejsem jedina stara skola, v mich 25letech
kamosky me absolutne nechapou a ja zase je, ze utraceji za neco, co pak vyhazuji misto, aby se mely s detatkama dobre ![]()
@lucynka25 píše:
@Aletheia taky moc dekuji, radsi bych ty rostouci..dekuji a jsem rada, ze tu nejsem jedina stara skola, v mich 25letechkamosky me absolutne nechapou a ja zase je, ze utraceji za neco, co pak vyhazuji misto, aby se mely s detatkama dobre
hele mě je 21
neřeš co říká okolí, dělej to co vyhovuje tobě. Mě dělá radost když si uvědomím kolik jsem ušetřila ![]()
@Aletheia presne tak a ze ty penizky jsou potreba v tomto obdobi
jsem rada, ze i mlade lidi jsou tohoto zastanci
kdyz jsme tak vyrostly my, co by ne nase deti a kycle jak lusk
diky diky moc
@lucynka25 Já mám poděděných čtverců cca 70. Točím to bez problémů. Zpočátku mimčo hodně kaká a čůrá, tak jsme přebalovali často, prala jsem obden. Dnes (5 měs) peru ob dva dny. Jednorázové separačky jsou super, zvlášť v těch začátcích. Nemusíš pořád zapírat hovínka.
A svrchňáky - já mám nejradši Anavy, pěkně sedí na ten novosklad. Pak Bamboolik taky super. A teď jsem vytáhla i Baby Lucy - na novoška byly velké a teď jsou super. Doporučuje se mít minimálně troje svrchňáky, abys je mohla točit, prát, nechat vyschnout.
A čtverce si kup kvalitní. Nejlepší jsou ty staré, po nás
Jsou dobře savé. Dnes jsou chválené Libštátské extra kvalita. Osobně je neznám, ale mám na pusu pár čtverců od Hyblera a balit bych do nich nechtěla. Jsou strašně řídké.
Taky jedu ctverce, libstatske pleny. na novoroz ti staci 70×70, ale pozdeju jsou lepsi 80. dnes bych koupila pul na pul, celkem tech 50ks by mohlo stacit, peru ob den. pak uz to zavani.
je zbytecny rvat tam novoroz 3 pleny. podivej se na youtube, jak se sklada novo sklad a sklad na draka. doporucuju poridit vkladaci plenky. vypada to jako vlozka, napr toots boots, popolini. das 1 na novo sklad, vkladacku a na to jeste separacni plenku celulozovou. zachyti hovinka a vyhodis. pocurane se daji prat.
svrchni: mam jen anavy fleecove, jsou lepsi na starsi, delaji velkou prdku a pul. celkem 3ks, ktere v pohode tocim. vsechny jsou vice velikostni
Používám jen čtvercové pleny - mám 30 ks vysokogramážových Kikko lux a 20 ks starých poděděných plen po mně a sestře. Do toho asi 10 různých vkládacích plen. Svrchní kalhotky 2× Baby Lucy (bezvadně těsní mezi nohama) a 2× Sweet Monkey (také toho dost vydrží
navíc jsou jednovelikostní a dcera je nosí od prvního dne, co ji mám doma, byly jí hned, i když neměla ani tři kila), separačky fleesové - nastříhaná deka z Ikea (bývalá Irma, nyní Krakris)… Látkové pleny používám i na ven a na noc, nevím proč bych na ven měla dávat papírové pleny, fakt ten důvod nechápu ![]()
Příspěvek upraven 06.01.14 v 22:52
@lucynka25 50 čtvercovek stačí. a jak psala @Aletheia jsou i rostoucí PUL kalhotky, nám ale neseděly, tak jsme měli nejdřív Newborn velikost a pak rovnou M, ale chce to vidět naživo.
@lucynka25 super, gratuluji k podpore babicky, i kdyz dnes uz se ctvercovky skladaji trochu jinak
pro usnadneni. Jinak tady je takovy souhrn o latkovani co jsem sepsala ja: http://www.mimipleny.blogspot.cz/…nadruhe.html
Diky diky moc, za pomoc a podporu
u nas na diskuzi nas je cca 20 a kdyz jsem to tam nadhodila, tak nikdo o tom nechtel ani slyset a pritom ta silena uspora
a hlavne mi ty kalhotky prijdou tak roztomile, jak jsou ruzne barevne a obrazkove ![]()
@lucynka25 je dobře, že se na to těšíš, já z toho taky byla celá paf. Vydržela jsem to ale jen půl roku, protože synáček se mi v látce strašně prudil, musela jsem několikrát vysadit a dávat papírovky, v těch byl v pohodě. A taky mu stačilo, aby si jen cvrknul a už byl řev, takže jsem přebalovala třeba co 20 minut a na to jsem pak už neměla sílu ani nervy. Ale nechci Tě odradit, jen že ne vždy je to takový, jaxi to člověk vysní
každopádně přeju, aby vám to vyhovovalo ![]()
Tak to náš malej měl zase strašný opruzeniny za těch pár dní, co jsme dávali v porodce papírovky. A přijeli jsme domů už v látce a za den a půl byl zadeček krásný. Já mu tu papírovku občas dám, pokud mám pocit, že např. v autosedačce by se škrtil dlouhou dobu v látce. Ale mám ozkoušeno, že mu ji můžu dát jen jednou a pak zas látku.
@lucynka25 Jo a bacha - roztomilé a barevné - jak Tě to začne bavit, tak už je pak těžký nemít v tom majlant
Dokupuješ nový vzory kalhotek, chceš vyzkoušet jinou značku, co kdyby byla lepší…
Ale je fajn, když Tě to to baví, bez toho to nejde. ![]()
@tery16 to bylo právě hrozně divný, všichni se tomu divili, já jsem to taky nechápala, ale bylo to tak
nechtěla jsem ho pak trápit jen proto, že jsem chtěla látkovat. Byl opruzenej do krve a to mu byl teprve měsíc, chudinka, jen si na to vzpomenu a je mi do pláče.. Já jsem z toho byla úplně vedle..
@Fjodorka píše:
Používám jen čtvercové pleny - mám 30 ks vysokogramážových Kikko lux a 20 ks starých poděděných plen po mně a sestře. Do toho asi 10 různých vkládacích plen. Svrchní kalhotky 2× Baby Lucy (bezvadně těsní mezi nohama) a 2× Sweet Monkey (také toho dost vydržínavíc jsou jednovelikostní a dcera je nosí od prvního dne, co ji mám doma, byly jí hned, i když neměla ani tři kila), separačky fleesové - nastříhaná deka z Ikea (bývalá Irma, nyní Krakris)… Látkové pleny používám i na ven a na noc, nevím proč bych na ven měla dávat papírové pleny, fakt ten důvod nechápu
Příspěvek upraven 06.01.14 v 22:52
možná proto, že když se Ti venku počůrá nebo pokaká a ty ho přebaluješ, tak pak vezeš v kočárku smradlavou plínu
ty pytlíčky z PUL látky nejsou moc smraduvzdorný ![]()
@Lizzi píše:
@tery16 to bylo právě hrozně divný, všichni se tomu divili, já jsem to taky nechápala, ale bylo to taknechtěla jsem ho pak trápit jen proto, že jsem chtěla látkovat. Byl opruzenej do krve a to mu byl teprve měsíc, chudinka, jen si na to vzpomenu a je mi do pláče.. Já jsem z toho byla úplně vedle..
To se nam stavalo ve ctvercich,proste v tech je mokro.. Jakmile mela savejsi pliny-kalhotkovky apod,byla pohoda ![]()
@Lizzi píše:
možná proto, že když se Ti venku počůrá nebo pokaká a ty ho přebaluješ, tak pak vezeš v kočárku smradlavou plínuty pytlíčky z PUL látky nejsou moc smraduvzdorný
Teda latkuju 9mesicu od dubna a NIKDY mi plina v Pul pytli nesmrdela ze by to bylo citit ven.. Hovno/vajecinu se separackou hodim do kose/wc a ta plina tolik nesmrdi
nehlede na to ze nekdo nechce kojit venku a jde ven na max 2-3h a to v pline vydrzi bez prebaleni-pokud se teda nepokajdi a ma dostatecne savou… ![]()
@Lizzi píše:
možná proto, že když se Ti venku počůrá nebo pokaká a ty ho přebaluješ, tak pak vezeš v kočárku smradlavou plínuty pytlíčky z PUL látky nejsou moc smraduvzdorný
Mně to nesmrdí a to vozím kolikrát tři, čtyři pleny… Prostě to složím a nic nejde ven
Z mého pytlíku musím i složitě vytlačovat vzduch, aby se mi vešel do tašky, dobře těsní ![]()