Látkování levně!

• Fotoalbum (43)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22809
6.1.14 20:56

@Aletheia taky moc dekuji, radsi bych ty rostouci..dekuji a jsem rada, ze tu nejsem jedina stara skola, v mich 25letech :mrgreen: kamosky me absolutne nechapou a ja zase je, ze utraceji za neco, co pak vyhazuji misto, aby se mely s detatkama dobre :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7198
6.1.14 20:59
@lucynka25 píše:
@Aletheia taky moc dekuji, radsi bych ty rostouci..dekuji a jsem rada, ze tu nejsem jedina stara skola, v mich 25letech :mrgreen: kamosky me absolutne nechapou a ja zase je, ze utraceji za neco, co pak vyhazuji misto, aby se mely s detatkama dobre :mrgreen:

hele mě je 21 ;) neřeš co říká okolí, dělej to co vyhovuje tobě. Mě dělá radost když si uvědomím kolik jsem ušetřila :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22809
6.1.14 21:01

@Aletheia presne tak a ze ty penizky jsou potreba v tomto obdobi :mrgreen: jsem rada, ze i mlade lidi jsou tohoto zastanci :palec: kdyz jsme tak vyrostly my, co by ne nase deti a kycle jak lusk :mrgreen: diky diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
6.1.14 21:08

@lucynka25 Já mám poděděných čtverců cca 70. Točím to bez problémů. Zpočátku mimčo hodně kaká a čůrá, tak jsme přebalovali často, prala jsem obden. Dnes (5 měs) peru ob dva dny. Jednorázové separačky jsou super, zvlášť v těch začátcích. Nemusíš pořád zapírat hovínka.
A svrchňáky - já mám nejradši Anavy, pěkně sedí na ten novosklad. Pak Bamboolik taky super. A teď jsem vytáhla i Baby Lucy - na novoška byly velké a teď jsou super. Doporučuje se mít minimálně troje svrchňáky, abys je mohla točit, prát, nechat vyschnout.
A čtverce si kup kvalitní. Nejlepší jsou ty staré, po nás :D Jsou dobře savé. Dnes jsou chválené Libštátské extra kvalita. Osobně je neznám, ale mám na pusu pár čtverců od Hyblera a balit bych do nich nechtěla. Jsou strašně řídké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
6.1.14 21:22

Taky jedu ctverce, libstatske pleny. na novoroz ti staci 70×70, ale pozdeju jsou lepsi 80. dnes bych koupila pul na pul, celkem tech 50ks by mohlo stacit, peru ob den. pak uz to zavani.

je zbytecny rvat tam novoroz 3 pleny. podivej se na youtube, jak se sklada novo sklad a sklad na draka. doporucuju poridit vkladaci plenky. vypada to jako vlozka, napr toots boots, popolini. das 1 na novo sklad, vkladacku a na to jeste separacni plenku celulozovou. zachyti hovinka a vyhodis. pocurane se daji prat.

svrchni: mam jen anavy fleecove, jsou lepsi na starsi, delaji velkou prdku a pul. celkem 3ks, ktere v pohode tocim. vsechny jsou vice velikostni

• Citovat
  • Upravit
11439
6.1.14 21:31

Používám jen čtvercové pleny - mám 30 ks vysokogramážových Kikko lux a 20 ks starých poděděných plen po mně a sestře. Do toho asi 10 různých vkládacích plen. Svrchní kalhotky 2× Baby Lucy (bezvadně těsní mezi nohama) a 2× Sweet Monkey (také toho dost vydrží :) navíc jsou jednovelikostní a dcera je nosí od prvního dne, co ji mám doma, byly jí hned, i když neměla ani tři kila), separačky fleesové - nastříhaná deka z Ikea (bývalá Irma, nyní Krakris)… Látkové pleny používám i na ven a na noc, nevím proč bych na ven měla dávat papírové pleny, fakt ten důvod nechápu :nevim:

Příspěvek upraven 06.01.14 v 22:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
6.1.14 22:11

@lucynka25 50 čtvercovek stačí. a jak psala @Aletheia jsou i rostoucí PUL kalhotky, nám ale neseděly, tak jsme měli nejdřív Newborn velikost a pak rovnou M, ale chce to vidět naživo.

• Citovat
  • Upravit
6.1.14 22:42

@lucynka25 super, gratuluji k podpore babicky, i kdyz dnes uz se ctvercovky skladaji trochu jinak :-D pro usnadneni. Jinak tady je takovy souhrn o latkovani co jsem sepsala ja: http://www.mimipleny.blogspot.cz/…nadruhe.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22809
7.1.14 08:58

Diky diky moc, za pomoc a podporu :mrgreen: u nas na diskuzi nas je cca 20 a kdyz jsem to tam nadhodila, tak nikdo o tom nechtel ani slyset a pritom ta silena uspora :dance: :potlesk: a hlavne mi ty kalhotky prijdou tak roztomile, jak jsou ruzne barevne a obrazkove :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
7.1.14 11:13

@lucynka25 je dobře, že se na to těšíš, já z toho taky byla celá paf. Vydržela jsem to ale jen půl roku, protože synáček se mi v látce strašně prudil, musela jsem několikrát vysadit a dávat papírovky, v těch byl v pohodě. A taky mu stačilo, aby si jen cvrknul a už byl řev, takže jsem přebalovala třeba co 20 minut a na to jsem pak už neměla sílu ani nervy. Ale nechci Tě odradit, jen že ne vždy je to takový, jaxi to člověk vysní :mrgreen: každopádně přeju, aby vám to vyhovovalo ;-)

• Citovat
  • Upravit
6525
7.1.14 11:51

Tak to náš malej měl zase strašný opruzeniny za těch pár dní, co jsme dávali v porodce papírovky. A přijeli jsme domů už v látce a za den a půl byl zadeček krásný. Já mu tu papírovku občas dám, pokud mám pocit, že např. v autosedačce by se škrtil dlouhou dobu v látce. Ale mám ozkoušeno, že mu ji můžu dát jen jednou a pak zas látku.
@lucynka25 Jo a bacha - roztomilé a barevné - jak Tě to začne bavit, tak už je pak těžký nemít v tom majlant :D Dokupuješ nový vzory kalhotek, chceš vyzkoušet jinou značku, co kdyby byla lepší…
Ale je fajn, když Tě to to baví, bez toho to nejde. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
7.1.14 12:23

@tery16 to bylo právě hrozně divný, všichni se tomu divili, já jsem to taky nechápala, ale bylo to tak :nevim: nechtěla jsem ho pak trápit jen proto, že jsem chtěla látkovat. Byl opruzenej do krve a to mu byl teprve měsíc, chudinka, jen si na to vzpomenu a je mi do pláče.. Já jsem z toho byla úplně vedle..

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
7.1.14 12:25
@Fjodorka píše:
Používám jen čtvercové pleny - mám 30 ks vysokogramážových Kikko lux a 20 ks starých poděděných plen po mně a sestře. Do toho asi 10 různých vkládacích plen. Svrchní kalhotky 2× Baby Lucy (bezvadně těsní mezi nohama) a 2× Sweet Monkey (také toho dost vydrží :) navíc jsou jednovelikostní a dcera je nosí od prvního dne, co ji mám doma, byly jí hned, i když neměla ani tři kila), separačky fleesové - nastříhaná deka z Ikea (bývalá Irma, nyní Krakris)… Látkové pleny používám i na ven a na noc, nevím proč bych na ven měla dávat papírové pleny, fakt ten důvod nechápu :nevim:Příspěvek upraven 06.01.14 v 22:52

možná proto, že když se Ti venku počůrá nebo pokaká a ty ho přebaluješ, tak pak vezeš v kočárku smradlavou plínu :mrgreen: ty pytlíčky z PUL látky nejsou moc smraduvzdorný :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
20777
7.1.14 12:58
@Lizzi píše:
@tery16 to bylo právě hrozně divný, všichni se tomu divili, já jsem to taky nechápala, ale bylo to tak :nevim: nechtěla jsem ho pak trápit jen proto, že jsem chtěla látkovat. Byl opruzenej do krve a to mu byl teprve měsíc, chudinka, jen si na to vzpomenu a je mi do pláče.. Já jsem z toho byla úplně vedle..

To se nam stavalo ve ctvercich,proste v tech je mokro.. Jakmile mela savejsi pliny-kalhotkovky apod,byla pohoda :nevim:

@Lizzi píše:
možná proto, že když se Ti venku počůrá nebo pokaká a ty ho přebaluješ, tak pak vezeš v kočárku smradlavou plínu :mrgreen: ty pytlíčky z PUL látky nejsou moc smraduvzdorný :mrgreen:

Teda latkuju 9mesicu od dubna a NIKDY mi plina v Pul pytli nesmrdela ze by to bylo citit ven.. Hovno/vajecinu se separackou hodim do kose/wc a ta plina tolik nesmrdi :nevim: nehlede na to ze nekdo nechce kojit venku a jde ven na max 2-3h a to v pline vydrzi bez prebaleni-pokud se teda nepokajdi a ma dostatecne savou… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
7.1.14 13:45
@Lizzi píše:
možná proto, že když se Ti venku počůrá nebo pokaká a ty ho přebaluješ, tak pak vezeš v kočárku smradlavou plínu :mrgreen: ty pytlíčky z PUL látky nejsou moc smraduvzdorný :mrgreen:

Mně to nesmrdí a to vozím kolikrát tři, čtyři pleny… Prostě to složím a nic nejde ven :mrgreen: Z mého pytlíku musím i složitě vytlačovat vzduch, aby se mi vešel do tašky, dobře těsní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí