Látkování levně!

• Fotoalbum (43)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
478
29.5.13 23:15

Látkovky vždycky vyjdou mnohem levněji, je nejlepší mít hlavně čtvercovky a svrchňáčky a pak postupně přidat několik chlubících látkovek. Moje počáteční investice byla 3.500,– - je to výbava v podstatě na celé přebalovací období, ale počítám s tím, že budu chtít ještě trochu rozšiřovat a tak do toho třeba ještě jednou takovou částku vrazím - ale pořád je to investice třetinová :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.13 18:15

Ja ale nikomu neberu krasne kalhotky anavy, bamboolik atp. Jen jsou premrstene drahe! A ja osobne opravdu nejsem schopna vysolit najednou 7000kc abych poridila zakladni vybavicku. Papirove plenky jsou a budou casove jednodussi a cenove dostupnejsi(ty nejmensi i za 2,50 za plenku)

Jinak Hybler pleny zatim se mi nesrazili a i tvarove drzi(cca 20vyprani)uvidime co bude dal.Jsou ale nic moc obsite, cekala jsem, ze to bude lepsi :palec:

Stve me spis, ze detske casopisy aj diskuze na webech o normalnim latkovani opravdu nemluvi, a pokud nekoupite vybavicku citajici 20plen po 500Kc tak ste malem spatna matka! Bo ctverce este ale proboha je to tak zastarale! A papirovky! No hruza des. Navic misto aby to novym maminkam usnadnovali tak este navrsuji - a musite mit pytel na pleny, kontejner na uskladneni spinavych plen, vkladacky a separacky, specialni prasek a dezinfekci a nevim co jeste.

Pritom uplne staci vyzkouset kvalitni svrchni kalhotky a obyc. ctverce nebo vkladacky co dobre saji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81478
30.5.13 18:24
@Youryennefer píše:
Ja ale nikomu neberu krasne kalhotky anavy, bamboolik atp. Jen jsou premrstene drahe! A ja osobne opravdu nejsem schopna vysolit najednou 7000kc abych poridila zakladni vybavicku. Papirove plenky jsou a budou casove jednodussi a cenove dostupnejsi(ty nejmensi i za 2,50 za plenku)

Jinak Hybler pleny zatim se mi nesrazili a i tvarove drzi(cca 20vyprani)uvidime co bude dal.Jsou ale nic moc obsite, cekala jsem, ze to bude lepsi :palec:

Stve me spis, ze detske casopisy aj diskuze na webech o normalnim latkovani opravdu nemluvi, a pokud nekoupite vybavicku citajici 20plen po 500Kc tak ste malem spatna matka! Bo ctverce este ale proboha je to tak zastarale! A papirovky! No hruza des. Navic misto aby to novym maminkam usnadnovali tak este navrsuji - a musite mit pytel na pleny, kontejner na uskladneni spinavych plen, vkladacky a separacky, specialni prasek a dezinfekci a nevim co jeste.

Pritom uplne staci vyzkouset kvalitni svrchni kalhotky a obyc. ctverce nebo vkladacky co dobre saji.

jak máš staré dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2199
31.5.13 20:19

Já teda dala za látkovky už cca 6000kč, včetně separaček a bambusek, jedna AIO na odzkoušení a tak…a průběžně kupujeme i jednorázovky, ale to je tak balík za 200 na měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6014
31.5.13 22:01

Já mám hyblerky a dobré. Syn má 13 měsíců a jsou v pořádku. Přes noc má jednorázovku, jinak dávám vesměs jen ty hyblerky. Mám i AIO, ale to jen k doktorce :mrgreen: nebo když mi prosáknou všechny svrchňáky. Nějak teď začal čurat větší objemy a když to nechytíme do nočníčku, tak to prostě proteklo. Tak teď místo dvou hyblerek dávám jednu na nudli a dovnitř jsme s mamkou vyrobily ze starých ručníků něco jako další plenku - froté ve dvou vrstvách. A paráda. Drží to perfektně a mně ubyly nervy, že když ho zrovna nebudu extra hlídat, jestli nehlásí čurání, tak pak nebudu převlékat celého kluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81478
31.5.13 22:10

To byl pro mě přesně důvod ( teda kromě estetické stránky), proč jsem začala v roce kluka víc nakupovat moderní látkovky, hlavně kalhotkovky. Čtverec jeden nestačil, dva byly tak na jedno vyčurání. Potřebovala jsem něco dost savého.
U dcera mi čtverce vyhovovali celé látkovací období, protože jsme bezplenkovali. Na jedno čurání jsou ideální. A po roce už plínu neměla.
Noc si jen se čtvercema představit nedokážu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6014
1.6.13 13:03

No my sice aplikujeme bezplenkovku už od narození, ale stejně je to s úspěchy jak kdy. Někdy podává hrneček pořád a někdy prostě čurá do pleny. Kadí zásadně do hrnečku. To už si zvyknul dávno a my jsme za to moc rádi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
1.6.13 21:52

@Youryennefer To není pravda, co píšeš. Maminek co mají čtverce je spousta. Já spíš nechápu maminy, že se jim chce platit nekřestanské peníze za papírovky. Já látkuju za 3 tisíce a min za 1 tisíc prodám.
Takže já nechápu, že se někomu chce utrácet za jednoráz..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
1.6.13 22:09
@Youryennefer píše:

Pritom uplne staci vyzkouset kvalitni svrchni kalhotky a obyc. ctverce nebo vkladacky co dobre saji.

asi se obě stýkáme s jiným druhem látkařek, ještě nikdy mi žádná nenapsala, že musím mít to a ono. Naopak jsem kdysi dávno dostala pár cenných rad, jako nekupovat sady (takže žádné 20ks anavy), dokud si fakt nejsem jistá, kupovat různé plenky, abych vyzkoušela, kupovat z druhé ruky…
Moc to baštíš ;)
Všechno, co mám „navíc“, je pro mě zpestření, abych z toho měla i radost, je to zábava, stejně jako sbírání známek, jen je to mnohem funkčnější :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
1.6.13 22:20

Mně zase čtverce nebavili, jednou čůrla a vše mokré a přebalovat. Nakoupila jsem AIO plenky - nové mám teda jen 2 a pak zbytek cca 10 z druhé ruky (některé ani původní majitelé nepoužili a prodávali za poloviční cenu). Na noc dávám teda jednorázovky. Ani nevím kolik mě to všechno stálo, ale řekla bych že tak do 5tis a až mě to přestane bavit, tak to určitě za polovinu prodám. Čtverců mám tak 40-50 a vůbec nepoužívám :( Peru ob den, vždy k tomu házím ještě naše bílé prádlo, aby to nebyly jen pleny. Ale je otázkou kolik mě to všechno stojí s energií, pracím práškem, vodou… Já to teda dělám především z eko důvodů a zdravotní a úspora jsou až druhotné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
1.6.13 22:24

@andreiika u nás třeba čtverce přišly hodně ke slovu po roce, jak začlo dítě chodit, tak jsem se snažila o co nejštíhlejší balení, navíc bylo jaro, léto, tak chodil jen v plíně, triku a ponožkách a přebaleno bylo po čurání razdva, jen prohodit plínu na rovno a mohl zas běžet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
1.6.13 22:31

@Gladys tak třeba ty zásoby ještě užiju ;) Mně ty AIO zatím teda vyhovujou, je to jednoduché nandat, žádný nejdřív plínku pak ještě něco na to. Ale je teda fakt, že někdy jí to proteče, ale já teda přebaluju tak po 2 hodinách a více, tak možná bych měla zvýšit frekvenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
1.6.13 22:59
@andreiika píše:
@Gladys tak třeba ty zásoby ještě užiju ;) Mně ty AIO zatím teda vyhovujou, je to jednoduché nandat, žádný nejdřív plínku pak ještě něco na to. Ale je teda fakt, že někdy jí to proteče, ale já teda přebaluju tak po 2 hodinách a více, tak možná bych měla zvýšit frekvenci.

ja jsem prave kvuli tomu AIO nepouzivala, mela jsem jednu a taky vsechno hned proteklo, pouzivam bambusky, co se zapnou na suchac okolo pasu, na to svrchni kalhotky a prijde mi, ze to tak vydrzi i dyl nez papirova plinka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
1.6.13 23:23

@LaraA Dýl než papírová? Dcera má tu noční třeba i 12hodin :O Mně ty AIO neprotečou vždy, ale někdy ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
2.6.13 21:11

@andreiika :) jj, my meli obdobi, kdy papirovky proste nezvladaly, zkousela jsem ruzne velikosti, ruzne znacky - a bylo to u obou kluku. Zachranili me prave latkovky… Takze fakt neprehanim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí