Látkování levně!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14871
12.2.14 13:04

@LucaM já právě čč nechci vůbec, na začátek papír a pak pojedu v tom, mně se líbí, že jsou kompatibilní třeba bamboolik s petiti lulu ty jádra a klidně je nacvakáš do best bottom, a majab je ochotná přidělat patentky aby ti šla i do jejich svrchních takže variabilitu výhledově nepostrádám :-)
ale je jasný že každýmu bude vyhovovat něco jiného :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
12.2.14 13:05

@badela jo vypadají krásně a dneska naskladnila nové kalhotovky jak na sucháč tak na patetntky, krásné vzory :-)
Já se toho látkování trošku ze začátku obávám, takže to papírovka jistí a novorozenecký řešit nemusím 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
12.2.14 13:17

@Boudice23 No jo, ale kolik jich máš? Máš i novorozenecké? Možná těch SIO není potřeba tolik, když měníš jen vnitřky :think:. Kdyžtak pak napiš jak to vypadá v praxi, až porodíš :-)… jsem o 10týdnů méně :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
12.2.14 13:25

@badela ne ne novorozenecký vůbec na začátku bud dávat papírové a na noc zatím taky i když budu používat látku. No celkově toho budu mít s kalhotovkama tak aby mi to vyšlo na dva dny a stihlo mi to uschnout, popřípadě pak jádra dokoupím, ale když nebudu dávat na noc tak mi kolem 24 ks bude stačit co jsme tak počítala. z toho mám asi 8 kalhotovek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
12.2.14 13:27

Holky poznatek z praxe (látkuju 10měsíční od narození)--

SIO jsou dooost velké většinou pro mimča až do těch 4,5kg cca.. určitě teda Bamboolik a Petitky zkušenost nemám, ale ty jejich SIO mám jeden vnitřek a je to ještě objemnější, takže tam taky pochybuju že do těch 3měsíců prcka využijete.. navíc dost často jde vaječina na svrchní, čili je třeba jich mít vícero ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.2.14 13:30

@Moni25 :palec: souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
12.2.14 14:07

Vy mě holky snad na ty čtvercovky alespoň na novorozeně přesvědčíte :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
12.2.14 14:10

@LucaM Dáváš přes čtverce ještě snapi sponku? Nebo ti to drží, když dáš přes to svrchní kalhotky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
12.2.14 14:54
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
12.2.14 16:02
@badela píše:
@LucaM Dáváš přes čtverce ještě snapi sponku? Nebo ti to drží, když dáš přes to svrchní kalhotky?

Snapku zatím vůbec nepoužívám, jen na pastelky od Haipy, čtverce svrchňáky drží dobře (u ležícího mimina)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
12.2.14 20:27

Ja som nasla nieco podobne a asik aj to iste (necitala som vase vsetky komenty) robíte to takto vačšina? http://www.mamaja.cz/…-novorozence
a pak da&te len tu sponu?(naco to sluzi to ja nepoznam)alebo date svrchne kalhotky?
 http://www.mamaja.cz/…ni-kalhotky/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
12.2.14 20:39

@badela Já teda snappku dávám skoro vždy. Akorát, když se mi pro ni nechce do vedlejší místnosti, tak to jen založím cípkem pod jiný cípek a rychle zapínám svrchní. Ale Filda už se dost při přebalování mrská a se snapkou je to určitě rychlejší a pevnější. :palec:
Zpočátku jsem se jí bála, abych ho nepoškrábala. Ale zakousne se to do vrstvy čtverců a poranit ho to nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.2.14 20:55

@badela ze začátku jsem ji dávala, ale pak jsem zjistila, že to jde v pohodě i bez ní, teda podle toho co budeš používat za plenky, pokud máš v plánu třeba ty haipa daipa froté tak by to asi kalhotky neudržely pohromadě, ale pokud máš v plánu čtverce, tak to ani není třeba. Mám kalhotky Bambino Mio a ty mají ve předu kapsu, takže si tam plínku nachystám, přehnu malímu ty dva volné cípy přes bříško a druhou rukou hned beru přední díl i s kalhotkama a pak zapnu jednu a druhou stranu. nikdy se to nepovolilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
13.2.14 15:13

@LucaM A to děláš ten sklad do trojúhelníku (na draka? se jmenuje :think:?)

Holky, byla některá z vás na tom kurzu o zdravém přebalování v Bráně k dětem? Četla jsem si teď o bezplenkové metodě, asi stojí za to to vyzkoušet. Mám jednu kamarádku, která to praktikovala, myslím, že alespoň zachytili bobky ;), to se na látkování taky hodí :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
13.2.14 17:38

@badela My na žádné přednášce nebyli a ani jsem o tom nic moc nečetla, jen tady občas na nějakých diskuzích. Zkusila jsme to a celkem dobře jsme začali chytat bobky…od cca 2. měsíce. Žádné spešl pleny jsme na to neměli, prostě jak zatlačil, rozbalila jsem ho a metla jsem s ním nad umyvadlo. Jak to bylo řídké, dobře se to pak spláchlo odpadem a dobře se mi tam držel. Navíc, jak tam máme zdrcadlo, viděla jsem, jestli ještě něco leze. Dodnes (6.měs.) poznám, kdy tlačí, rozbalím ho, už ho nikam nenosím, ale podstrčím pod něj ubrousek nebo kuchyňskou papírovou utěrku a pak to vyhodím nebo vyklepnu do záchodu - podle momentální konzistence bobku. Plenky to ušetří od fleků a malej v tom neleží. Většinou už poznám i čůrání, ale to až teď posledních pár týdnů, ale to nestíhám rozbalit. A to mě tak nebere - lepší je, že se člověk nemusí patlat v bobkách :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí