Látkování levně!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22858
3.2.14 20:30

@plysatko ale je jasný ze domácí prace je nejlepší a nejlevnější a hlavně delana s laskou :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
3.2.14 20:39
@kknoflicek píše:
@tery16 @Fjodorka takže nevadí že budou třeba dva dny vlhké v kýblu?

Vůbec nevadí, ale já tedy promáchávám i počurané…
Třetí den už to může být trochu zatuchlejší, nic hrozného, normálně to praní odstraní :palec:

@LucaM píše:
Ahoj holky, prosím o radu. používám od narození malinkýho látkovky, všechno jde docela v pohodě. Používáme svrchní kalhotky Bambino MIO, s čtvrcema dáváme dva, protože jeden nestačí. zatím děláme novorozenecký sklad a do středu přidávám ještě jednu pínku čtvercovou na nudli, malej má teď 4 měsíce, snaží se překulovat, ale zdá se, že ho ta plenka táhne dolů a spíš mu překáží v pohybu.jak to řešíte? :nevim:

Já mám holku tak dvě, tři hodiny denně nahatou - normálně na nepropustné podložce, pod zadnicí ručník, přes nohy plena… Půlku té doby prospí :lol: Ale u kluka si to asi neumím představit, ti nečurají pod sebe :think:
Jinak stačí nějaké štíhlejší balení, zavazovačka nebo štíhlá AIO a hybnost je podle mě víceméně neovlivněná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
3.2.14 21:41
@kknoflicek píše:
@tery16 @Fjodorka takže nevadí že budou třeba dva dny vlhké v kýblu?

Nevadí. Počítej, že to pak nevoní :mrgreen: , ale vyklopím to do pračky, kýbl vymyju, kápnu na dno tee tree olejíček a je zas dobře. Z plenek se mi vše dobře vypere, nic není pak cítit. Peru v persil gelu senzitiv.

@LucaM píše:
Ahoj holky, prosím o radu. používám od narození malinkýho látkovky, všechno jde docela v pohodě. Používáme svrchní kalhotky Bambino MIO, s čtvrcema dáváme dva, protože jeden nestačí. zatím děláme novorozenecký sklad a do středu přidávám ještě jednu pínku čtvercovou na nudli, malej má teď 4 měsíce, snaží se překulovat, ale zdá se, že ho ta plenka táhne dolů a spíš mu překáží v pohybu.jak to řešíte? :nevim:

Mám kluka a jak ho rozbalím, tak ho nechám na nepropustné podložce, mezi nožky protáhnu dlouhou složenou čtvercovku, zastrčím ji vzadu lehce pod záda a zepředu pod bodýčko. Na nožky podkolenky. přikrytej mi nevydrží, má nohy furt ve vzduchu. Takhle si malej leží a hraje třeba 45 minut, jak to vydrží. Když jdeme něco dělat (krmit třeba), tak ho zas zabalím do plíny. Když chce jen pochovat, beru ho s tou kopací podstrčenou plínou.
Zvládáme to takhle v pohodě. :palec: I když už cestuje zadkem mimo nepropustnou podložku, plínu skope nebo chytne a žužlá…tak občas chytám ty spršky na poslední chvíli. :mrgreen: Ale zatím jsem chytla všechny :palec:, mám ho dost pod dohledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
4.2.14 22:02

…holky, tak dnešní poslední počin - 3 kalhotovky z designového úpletu :-), začínám tomu propadat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3116
4.2.14 22:06

@plysatko krásné :kytka:
A přes ty se ještě dávají svrchňáky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
4.2.14 22:09

@kknoflicek …jojo, přes to svrchňáčky :-). Já dlouho přemýšlela, který systém bude ten nej, nakonec jsem se rozhodla pro kalhotovky a svrchňáčky, protože se to hodně podobá jednorázkovám a babičky to pochopí :-). Kalhotovky se mi nelíbí kvůli tomu, že nemají kolem nožiček taková ta křidélka a do čtverců se mi tedy vůbec nechce… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
5.2.14 00:56

@plysatko Myslíš, že by babičky nepochopily čtverce? (do kterých balily ony nás?) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3116
5.2.14 06:53

Dneska je tolik možností až z toho jde hlava kolem..hlavně ta má :mrgreen: Mě se čtverce zdají nepochopitelnější a zároveň nejlevnější varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
5.2.14 11:26

@Fjodorka …ne :-). mám vyzkoušeno, vznikla u toho hádka, každá měla jiný styl a hlavně obě se mi rozmazlily na jednorázovkách u obou mých holek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3116
5.2.14 11:40

@plysatko na ty Tvé krásné bych si myslím také zvykla :mrgreen: Budem bojovat se čtvercema, babičky dostanou na přebalování jednorázovky, když nebudou chtít při hlídání skládat látkovou plenlu. Ani já sama si nejsem jistá zda látkování zvládnu, proto chci začít čtverci jako nejlevnější variantou, když to nepůjde svět se nezboří a koupím papírové plenky. Když to půjde udělám si třeba časem radost něčím jednodušším a krásnějším 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
5.2.14 11:47

@kknoflicek .....já se do toho látkování nějak zamilovala, a to je malý ještě v bříšku, nějaké jednorázovky do začátku mám, hlavně na rozjezd, budu po třetím císaři, tak se budu muset trochu šetřit, ale moc se těším, užiju si to :-). Vzhledem k tomu, že u nás už nikdo čtverce z babiček neměl a že šiju, tak jsem si řekla, že půjdu cestou kalhotovek, strašně se mi líbí ty vzory, malej bude mít takové to prima období miminka na léto, takže pokud bude teplo, budeme se hrdě chlubit zadečkem v těchhle plenkách :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
8.2.14 21:37

Takže ahojky holky, díky moc za rady, zkouším ho tedy nechávat déle rozbaleného. A dokonce se už sám začal překulovat na bříško i s plínkou, takže jsme vystresli zbytečně. Bavila jsem se s paní v obchodě, taky látkovala, a taktéž v tom nevidí problém.
A taky mě napadlo jestli nemáte někdo zkušenost kombinaci novorozeneckého skladu plus použití třeba savého jádra z vkládací plenky z froté nebo z bambusu.?! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
8.2.14 21:59
@LucaM píše:
A taky mě napadlo jestli nemáte někdo zkušenost kombinaci novorozeneckého skladu plus použití třeba savého jádra z vkládací plenky z froté nebo z bambusu.?! :think:

To dělám hodně často, pokud máš na mysli ty vkládačky, co byly k AIO plenám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
8.2.14 22:25

@Fjodorka ano,přesně to mám na mysli. :) jen pro jaké se rozhodnout :nevim: co dobře saje a nepotřebuje být v tolika vrstvách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
8.2.14 22:35

@LucaM Tak já mám teprve dvouměsíční mimino, na noc jí vydrží kapsová AIO vycpaná dvěma bambusovýma vkládačkama (ale přes to ještě dávám svrchňáky)… Navíc je to nejštíhlejší (po novoskladu)… Zavazovačka nic moc, pastelka od haipy s jednou vkládačkou také je ráno nacucaná až moc… Ale dvě vkládačky do pleny vydrží dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí