Látkování levně!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22
13.2.14 19:16

@badela od začátku mi nejlíp seděl novorozenecký sklad a do něj jsem balila ještě jednu plínku na nudli a navrch separačku. je to nejednodušší a myslím hodně látkařek tak začíná. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
13.2.14 20:33

…myslím, že takhle je to nejjednodušší a zároveň ta nejlevnější varianta, tedy pokud se bavíme o levném látkování ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
14.2.14 09:26

@LucaM Díky, jsem na ty obrázky nějaká natvrdlá, musím si to doma zkusit :mrgreen: Na tom posledním to vypadá jakoby tam byla ještě kapsa? Dvě plenky, jednu poskládat na trojúhelník a druhou přes to, jestli to správně chápu, pak kolem nožiček miminka, to je jasné. Jen na ten konec koukám, jestli to není jinak. Tohle než poskládám 8o, fakt to jde časem rychle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
14.2.14 09:39

@badela…hned jak přijdeš na systém tak to půjde samo i rychle uvidíš. :palec: na tom posledním obrázku je kapsa přímo na těch kalhotkách zevnitř do které to zasuneš a drobek ti to jen tak nerozmotá. a navíc, když začneš už na malým miminku, který se nebude tolik šít, tak potom už to budeš mít tak nacvičený, že pak jak bude větší a netrpělivější tak už to budeš mít zmáknutý jedna dvě 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
14.2.14 10:03

@badela Tak tady máš video :mrgreen: http://www.youtube.com/watch?…

Mimochodem, tadyto video mi přijde pěkně pitomé, ta ženská to dost fláká http://www.youtube.com/watch?… No rozhodně bych to nedávala na internet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
14.2.14 10:20

@badela On to každej skládá malinko jiným systémem, podle toho, co mu vyhovuje a jde od ruky. Ale jak přijde na systém, je to šupšup. Já ani tu plínku dovnitř neskládám pod ten smotaný prostředek. Prostě naskládám sklady, nahoru našupu složené nudle a separačku a je to připravené k použití. Ani do té kapsy v kalhotkách to nezakládám. Mám ráda snappku, to je pro mě jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
14.2.14 10:35

@tery16 Já ani nevím, že ta kapsa v kalhotkách k něčemu je :lol:
Snapku nepoužívám, zatím jí jen cíp přidržím u boku a dám kalhotky, drží to dobře :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
14.2.14 17:27

@Fjodorka Dík na to se mrknu doma přes víkend :-).

Stejně se v tom pořád ztrácím, nejradši bych jen kalhotkové plenky a bez snapi sponky. No uvidím. Teď se dívám na Baby Lucy, že bych koupila jednu flanelku a jednu bambusovou. Ještě by to chtělo bambusové vkládačky, ale zas dělají víc velikostí a nevím co je nejlepší. Vždycky se pro něco nadchnu a pak zjistím, že toho je víc druhů a velikostí… třeba ty vícevrstvé plenky. Nebo ty s tím dlouhým chobotem, jenže paní je nemá skladem (nemyslím haipy).. ty se mi tak líbily, že bych snad i tu snapi sponku přežila ;).
No nic jdu z práce dom, malý pokopává v břiše, asi už se mu tu nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
14.2.14 18:07

@badela Jo, nemá je na skladě, poslední tři jsem brala já :lol: Ale když si uděláš objednávku, tak je ušije, normálně přes mail komunikuje a je velmi vstřícná.
A kalhotovky si můžeš pořídit na sucháč a nemusíš mít tu snapku :mrgreen:

Však co ti nebude vyhovovat (po vyzkoušení), můžeš prodat dál za téměř plnou cenu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
14.2.14 19:21

lepší jednorázovky

Látkovky bych už nikdy nedala. První dítě mělo děsný ekzém právě po látkových plenách. Chtěla jsem být vzorná matka a nakonec to nemělo žádný efekt, ba právě naopak. Nakonec jsem jen žehlila a prala a zase prala a žehlila a ted mám na všechno daleko více času a v papírových plenách se dalším dvou dětem dařilo a ještě stále daří velice dobře :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
14.2.14 19:28

@lentilka79 A co jsi to mela za latkovy, zre ji zehlila? MOderni latkovky se nezehli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
14.2.14 19:38

Měli jsme ty klasické obyčejné. Je to už sedm let zpátky.
Navíc nemáme moc místa na sušení prádla, takže i z tohoto důvodu mi to vyhovuje.
Děti jsou bez problémů, spokojené, v suchu a já si to ulehčila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
14.2.14 19:48

@LucaM Tohle je má představa látkování, doufám, že to vyjde. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
14.2.14 19:57

@lentilka79 Tak to jsi ve špatné diskuzi. Ekzém děcko nemělo po plenách, spíš po nevhodně zvoleném pracím prášku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
14.2.14 20:00

@Fjodorka Jsem si taky říkala, že jako proč chodit do tématu Látkování levně povídat o exému z plínek a pohodlnosti papírovek. :mrgreen:
Určitě je tu milion deset diskuzí o látkování x papírování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí