Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@badela od začátku mi nejlíp seděl novorozenecký sklad a do něj jsem balila ještě jednu plínku na nudli a navrch separačku. je to nejednodušší a myslím hodně látkařek tak začíná. ![]()
…myslím, že takhle je to nejjednodušší a zároveň ta nejlevnější varianta, tedy pokud se bavíme o levném látkování ![]()
@LucaM Díky, jsem na ty obrázky nějaká natvrdlá, musím si to doma zkusit
Na tom posledním to vypadá jakoby tam byla ještě kapsa? Dvě plenky, jednu poskládat na trojúhelník a druhou přes to, jestli to správně chápu, pak kolem nožiček miminka, to je jasné. Jen na ten konec koukám, jestli to není jinak. Tohle než poskládám
, fakt to jde časem rychle?
@badela…hned jak přijdeš na systém tak to půjde samo i rychle uvidíš.
na tom posledním obrázku je kapsa přímo na těch kalhotkách zevnitř do které to zasuneš a drobek ti to jen tak nerozmotá. a navíc, když začneš už na malým miminku, který se nebude tolik šít, tak potom už to budeš mít tak nacvičený, že pak jak bude větší a netrpělivější tak už to budeš mít zmáknutý jedna dvě ![]()
@badela Tak tady máš video
http://www.youtube.com/watch?…
Mimochodem, tadyto video mi přijde pěkně pitomé, ta ženská to dost fláká http://www.youtube.com/watch?… No rozhodně bych to nedávala na internet ![]()
@badela On to každej skládá malinko jiným systémem, podle toho, co mu vyhovuje a jde od ruky. Ale jak přijde na systém, je to šupšup. Já ani tu plínku dovnitř neskládám pod ten smotaný prostředek. Prostě naskládám sklady, nahoru našupu složené nudle a separačku a je to připravené k použití. Ani do té kapsy v kalhotkách to nezakládám. Mám ráda snappku, to je pro mě jednodušší.
@tery16 Já ani nevím, že ta kapsa v kalhotkách k něčemu je ![]()
Snapku nepoužívám, zatím jí jen cíp přidržím u boku a dám kalhotky, drží to dobře ![]()
@Fjodorka Dík na to se mrknu doma přes víkend
.
Stejně se v tom pořád ztrácím, nejradši bych jen kalhotkové plenky a bez snapi sponky. No uvidím. Teď se dívám na Baby Lucy, že bych koupila jednu flanelku a jednu bambusovou. Ještě by to chtělo bambusové vkládačky, ale zas dělají víc velikostí a nevím co je nejlepší. Vždycky se pro něco nadchnu a pak zjistím, že toho je víc druhů a velikostí… třeba ty vícevrstvé plenky. Nebo ty s tím dlouhým chobotem, jenže paní je nemá skladem (nemyslím haipy).. ty se mi tak líbily, že bych snad i tu snapi sponku přežila
.
No nic jdu z práce dom, malý pokopává v břiše, asi už se mu tu nelíbí.
@badela Jo, nemá je na skladě, poslední tři jsem brala já
Ale když si uděláš objednávku, tak je ušije, normálně přes mail komunikuje a je velmi vstřícná.
A kalhotovky si můžeš pořídit na sucháč a nemusíš mít tu snapku ![]()
Však co ti nebude vyhovovat (po vyzkoušení), můžeš prodat dál za téměř plnou cenu ![]()
Látkovky bych už nikdy nedala. První dítě mělo děsný ekzém právě po látkových plenách. Chtěla jsem být vzorná matka a nakonec to nemělo žádný efekt, ba právě naopak. Nakonec jsem jen žehlila a prala a zase prala a žehlila a ted mám na všechno daleko více času a v papírových plenách se dalším dvou dětem dařilo a ještě stále daří velice dobře ![]()
@lentilka79 A co jsi to mela za latkovy, zre ji zehlila? MOderni latkovky se nezehli.
Měli jsme ty klasické obyčejné. Je to už sedm let zpátky.
Navíc nemáme moc místa na sušení prádla, takže i z tohoto důvodu mi to vyhovuje.
Děti jsou bez problémů, spokojené, v suchu a já si to ulehčila ![]()
@LucaM Tohle je má představa látkování, doufám, že to vyjde. ![]()
@lentilka79 Tak to jsi ve špatné diskuzi. Ekzém děcko nemělo po plenách, spíš po nevhodně zvoleném pracím prášku ![]()
@Fjodorka Jsem si taky říkala, že jako proč chodit do tématu Látkování levně povídat o exému z plínek a pohodlnosti papírovek. ![]()
Určitě je tu milion deset diskuzí o látkování x papírování.