Látkování levně!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11439
21.2.14 22:36

@Moni25 Já přemáchávám v ruce, máme přes 10 let starou pračku, která je poměrně pitomá, tak to každý večer házím pleny do vany s vodou po mytí a jen to propláchnu (záležitost pěti minut) :D

Nemá předpírku, ale jinak pere velmi dobře :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22878
22.2.14 11:57

Holky pomoc, nemůžu se rozhodnout o velikosti pytlu na pleny na ven…budu brat od Majab jen nevím jestli 25×35 nebo 30×40 :think: nevíte kolik se do nich vleze cc (na kolik prebaleni, na 1budu dávat 2ks)???Dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
22.2.14 12:40
@C.H. píše:
@Fjodorka, tak jak jsi spokojená s chobotovkama?

Tak už přišly, byly vyprány, usušeny a dnes ráno jsem slavnostně jednu Alexandře nasadila.
Překvapilo mě, jak jsou narozdíl od pastelek od Haipy tenké, ale zase to není bavlna, nýbrž bambus, tak jsem to vycpala jen jednou čtvercovkou. A jak je to tenčí, tak se s tím lépe manipuluje.

Jakápak to náhoda, zrovna chobotovka od katyv schytala nálož míchaných vajec po pěti dnech. A neproteklo to! :palec: A jelikož jsem vybrala žlutou variantu, tak se momentálně nemusím bát fleků :mrgreen:
Chobotovky od katyv Baby se mi tedy líbí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5354
22.2.14 12:43

@lucynka25 Já mám ten 30*40 a přijde mi akorát.. Odhadem bych řekla, že se do něj vejdou 3, 4 kalhotovky, takže nějak podobně i čtverců? Mám taky od Majab se žabičkami a je úžasný :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22878
22.2.14 12:45

@Dreezy me ted majab napsala ze do Tojo menšího rozměru se nacpe 6cc+1-2svrchnaky… :think: a není ten velkém moc velkej na tom kočárku? chci to mit povesene někde na konci madla…aby to nedrnkalo o kola :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5354
22.2.14 12:50

@lucynka25 No na pověšení asi větší bude.. Já počítám spíš s tím, že ho dám do košíku pod korbu.. A s tou velikostí je to možné, já mám špatný odhad :mrgreen: Ale osobně bych do menšího nešla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
22.2.14 13:17

Já ten pytlík dávám do přebalovací tašky, vejde se to tam bez problémů (plena za plenu, vždyť je beru tam :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22878
22.2.14 13:58

@Fjodorka já mám na mysli špinavé, do tašky si dam ciste :mrgreen: @Dreezy tak já to ještě nějak promyslim, jsem tak nerozhodna :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
22.2.14 14:03

@lucynka25 však ty špinavé se tam strkají v tom pytlíku :lol:

Jo a dokud jsem neměla tašku na kočár, tak jsem pytel s plenami strkala do korby, malé k nohám :lol: Do teď tam občas strčím část nákupu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
22.2.14 14:15

@Fjodorka Super zpráva s chobotovkama :-), bez těch čtverců jsi to nezkoušela? To by asi ta nálož protekla, ale na normální čůrání???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22878
22.2.14 14:34

@Fjodorka to já bych to tam nenarvala svoje krámy, čisté pleny a ještě špinavé… :think: budu rada, když tam Narvu své krámy a čisté pleny :mrgreen: asi to moc hrotim…někam se to vždycky nacpe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
22.2.14 16:01

@badela Zrovna jsem tu jednu stáhla ze šňůry, nespěchej na mě :lol: určitě by to neproteklo, bez vycpávky by to kolem nožiček sedělo ještě lépe :palec:
Nezkoušela jsem to, já docela dost vycpávám, aby to vydrželo alespoň dvě hodiny :D Ale na časté přebalování by stačily bez problémů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
22.2.14 16:02
@lucynka25 píše:
@Fjodorka to já bych to tam nenarvala svoje krámy, čisté pleny a ještě špinavé… :think: budu rada, když tam Narvu své krámy a čisté pleny :mrgreen: asi to moc hrotim…někam se to vždycky nacpe :mrgreen:

Ale v pohodě, vždyť je to jedna za jednu. Čistou vytáhneš a místo toho tam přijde špinavá, nic tam není navíc ;)
Nejlepší je to ale asi do košíku pod kočár, tam je místa dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22878
22.2.14 16:06

@Fjodorka to je taky fakt :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
22.2.14 20:45

@ana11 Já spíše čtvercuju. Peru v Persilu Senzitiv, žádný máchání navíc nedávám a dobrý. Ocet přidávám občas, do normálního praní pořád. Myslím, že se říká, že to poškozuje to bambusové vlákno, ale co jsem kde četla, tak holky dávají ocet dost často a zatím nikdy jsem nečetla, že by to něco negativního udělalo. Spíš se doporučuje pro změkčení, zjemnění prádla.
Pokakanou plenu osprchuju, proud sprchy pěkně hovínko vymyje. Flek potřu žlučákem, promnu, potřu znovu, vyždímu a házím do kýble. Fleky nemám. Pokud ano, při dalším praní se vyperou. A jinak prý, co nevypere pračka, tak vybělí sluníčko - už se na něj těším :D
Dělám novosklad, takže žehlím, protože se mi to dobře skládá. Žehlit se bezpodmínečně nemusí. Doporučuje se žehlit aspoň v šestinedělí, ale žehlila jsem jen plíny a oblečky ne a taky malej přežil.
@lucynka25 Já pytel na pleny nevlastním a řekla bych, že mi nijak nechybí. Když někam jedeme, vezmu si normální velký pytel na odpadky, kam dávám plenky. Nikdy nic nesmrdí, neprovlhne. Jinak nevím, jak moc počítáš, že budeš vozit plen a kam hodláš jezdit. Ale z mé zkušenosti - přebaluju cca po 2 hodinách a snad nikdy nevezu v přebalovací tašce více než 3 plenky. Pokud je to cestování na delší dobu (třeba na celý den výlet), tak čisté pleny stejně vezu někde v tašce s oblečením třeba (nebo krmením…prostě, co zůstává v autě a já si jen beru čisté pleny do přebalovačky), nemusím mít zásobu v kočáru. A pokud jedeme třeba na návštěvu, tak stejně víc, než 4 hodiny tam nejsme, tak to je tak 2 přebalení (+ jednu náhradní beru).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí