Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Holky když do těch svrchňáků strčíte vv narovno, neproteče vám to kolem nožiček? Nebo třeba když se pokadí? Já si to pořád neumím nějak představit, že to neproteče. Používám vv zatím skoro pořád, ale motám ji a zapínám snapkou ![]()
@Fjodorka já nepoužívám ani čtverce, ale tohle jsem vyčetla třeba na eshopu UHanky, kdy má popsaný různý druhy svrchňáků a třeba Blueberry dělá střihově dvoje úplně stejný, ale Capri mají kapsy a Coveralls ne.
@Ivtcha píše:
Holky když do těch svrchňáků strčíte vv narovno, neproteče vám to kolem nožiček? Nebo třeba když se pokadí? Já si to pořád neumím nějak představit, že to neproteče. Používám vv zatím skoro pořád, ale motám ji a zapínám snapkou
Já dávám narovno až u většího dítěte a to je v pohodě. U vaječiny bych se taky bála. Teda asi by to hodně schytaly i ty svrchní.
Pliny na rovno se davaji az u vetsich miminek - spis batolat.Jak zacnou chodit a potrebuji vic volno mezi nozickama
Tudiz samozrejme mimis uz ji jinou stravu nez mlicko a tedy i odpad ma jinou konzistenci. Pokud se ale opravdu snazi muzete ho obalit jako mumii a nic nepomuze.
Nas synator ma uz ted 18M a musim ho proste tech plen zbavit, protoze 1×bambus cc a mikrovkladacka uz nepobere tu naloz chjo. Navic nase uzasne Bababoo kalhotky nam zacinaji byt male chjo
Jo tuhle jsem koupila prim international bambus+bavlna ctverce a sou hrozne.Uz po 2M vysrazene jako Hyblerky po 12M pouzivani.
Nas mlady tedy v latkovkach neni opruzeny nikdy, oproti tomu do jakekoliv papirovky musim porad mazat jak silena. Na noc porad pouzivame papirovky a i ty je mladik schopny procurat durch.
Jo este mame 2 Bababoo kalhotovky fleecovy a bohuzel narozdil od bavlnenych tyhle kolem nozicek bohuzel natahnou vlhko.Ale zase sou krasny na dotek.
Holky kdo máte kalhotovky UNUO? Jsou fajn? A jaká je velikost? Menší nebo větší než Anavy? Savost?
@Daniela Bamboolik Prosím Tě bude také nějaký podobný veletrh (co je teď v Brně) v Praze? Dík
.
V praze ma byt tiez nieco podobne (neviem kedy ani kde treba asik pohladat na nete)ale ja byvam v brne a viem len o veletrhu tunak a viem ze tam bude mamaja, farmers, a rozne taketok vyznamne detske znacky a budu predvadzat aj latkove plienky (pop in ak sa nemylim), manducu, body…
@badela píše:
@Daniela Bamboolik Prosím Tě bude také nějaký podobný veletrh (co je teď v Brně) v Praze? Dík.
For Family - 3. 6. 4. 2014 PVA Expo Praha - také tam budeme ![]()
Vy co látkujete v noci, co všechno dáváte a co dáváte navrch? Na FB doporučují flísáky nebo vlňáky, ale to s vycpanou plenou musí být hrozný balík, ne? Dávám jednoráz a přebaluju jen, když slyším, že kadil, jinak nebudím. Prcek má 60 cm a 6 kilo a se čtvercem, vkládačkou, separačkou a PULkama má dost velkou prdelku. Předesílám, že se snažím o co nejekonomičtější látkování.
@C.H. Zatím si vystačí buď s pastelkou Haipa Daipa, nebo s AIO T-Tomi, oboje obsahuje dvě bambus vkládačky, bambusový hadřík a malý ručník. Navrch na oboje dávám normálně PULky (i na AIO, protékají).
Přes noc jí to vydrží bez problémů (používám fleecové separačky, takže je v relativním suchu), má to na sobě takových 10 hodin a podezírám ji, že to počurává až po probuzení.
Teď nedávno v rámci dodělávání balíku plen z porodnice jsem jí dala jednorázovku na noc. No, s prominutím zechcaná byla snad až za ušima
Plena vážila asi kilo, proteklo to přes nohy a na zádech, takže vůbec nechápu, jak to děláte s těmi jednorázovkami na noc, malé to fungovalo jen v porodnici, kdy čurala jak kapátko ![]()
@C.H. píše:
Vy co látkujete v noci, co všechno dáváte a co dáváte navrch? Na FB doporučují flísáky nebo vlňáky, ale to s vycpanou plenou musí být hrozný balík, ne? Dávám jednoráz a přebaluju jen, když slyším, že kadil, jinak nebudím. Prcek má 60 cm a 6 kilo a se čtvercem, vkládačkou, separačkou a PULkama má dost velkou prdelku. Předesílám, že se snažím o co nejekonomičtější látkování.
taky dávám fleece nebo pulky - prdku má větší, ale leží, tak jí to neva. Dokonce je to lepší, když leží na boku, tak je taková pevnější, stabilnější. Jinak já dávám látku jen na první část noci, pak dám papír do rána
@Fjodorka asi záleží jak která papírovka. Dávám Pampers premium care a ty jsou sice nacuclé, ale prdelku má fakt suchou a nikde nic neteče, pokud jí zrovna v polospánku nedám tu plínu blbě
@Ariadne Asi jo, jak říkám, jen jsem likvidovala balík z porodnice, žádné experimenty jsem nedělala a neplánuji, zatím látka stačí. Když jsem v rámci hygieny ji rozbalovala v noci po kojení, tak měla plenu suchou, tak snad jí tohle vydrží a noc nebudu muset řešit ![]()
Jo a jinak mám koupenou i nějakou noční plenu, ale je na ní zatím fakt obrovská, tak později ![]()
@Daniela Bamboolik
Děkuji za info, tam určitě vyrazím. Už se těším ![]()
Na webu píší, že cena pro registrované je 70 Kč, ale nevidím možnost registrace. Poradíte mi někdo prosím? Děkuji.
Holky tady mají akci na kikko čtverce 80*80, 10 ks za 261 Kč. Mě se to zdá právě levné. Často ty plenky někde chválí, tak váhám, jestli neobjednat. Co vy na to? Máte je některá doma?
http://www.kikko.cz/…le/8601.html
@C.H. Do 5 měsíců jsem na noc dávala jen vycpaný čtverec na novosklad, protože jsem přebalovala i v noci (ukakané détě). Pak přestal kajdit v noci a přešli jsme na kalhotkovku - mám second-handové popoliny, ty ještě vycpávám VV Kikko, a pak mám asi tři noční pleny. Na všechno dávám PUL svrchňáky, jiné ani nevedu.
Jinak na noc to je sice větší balík, ale mimunu to nevadí, stejně leží. Až bude větší oceníš, že se mu s tím budou při usínání hůř provozovat nějaké alotrie. Mít papírovku, tak mi lítá po postýlce jak fretka. ![]()