Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Cajinka1 Já mám 8 měsíčního a se čtverci jedu doma doteď a mohli bychom i na ven. Ale tam dávám lepší - kalhotovky. Ale klidně by mi vydržel i ve čtvercích.
Svrchňáky máme jen PUL a spokojenost. Čtverce jsou fajn, rychle uschnou. Sice žehlím, ale nemusí se. Mě se to pak líp skládá do novoskladu.
@Cajinka1, skoro čtyřměsíčního prcka mám ve čtvercíc přes den taky. Musela jsem dokoupit bambusové vkládačky, jinak bych přebalovala co půl hodiny nebo musela dávat alespoň 2 na hoďku - hoďku a půl. Teď jsem koupila z druhé ruky kalhotkovku Tots bots a nedá se srovnat. Malý ji s jejich vkládačkou ani za čtyři hodiny nepročůrnul durch. A že je učuránek. Ale teda na noc a půldenní výlety dávám jednoráz. Představa, že se plácám se čtverci a nějak se pacifikuje ve městě, mě neláká.
@Fjodorka, stále s chobotovkou spokojená? Nekroutí se ti? Koukala jsem, že KatyV už naskladnila. Ale jejich vkládačky se mi kroutí, což MajaB při stejné údržbě nedělají. Není to nic hrozného, dá se to jakoby dohladit rukou, ale kdyby mi to dělala ta chobotovka, to bych ráda nebyla. Přecijenom je to mnohem větší kus látky. Díky.
@C.H. Mám ty dlouhé vkládačky, trochu se kroutily, ale když je před pověšením natáhnu, tak jsou i po uschnutí ok. Chobotovky se kroutí jen trochu po okraji, ale jelikož jsou měkoučné, příjemné a vůbec, tak to ani nevadí, netlačí, nic. Používám je na noc s dlouhou bambusovou vkládačkou, čtyřměsíční to stačí tak akorát. Až budou chechtáky, chci dokoupit jak chobotovky, tak vkládačky ![]()
Holky prosím, chtěla bych látkovat, ale sem úplně mimo.. chtěla bych začít se čtvrcema, ale nevím jestli do nich potřebuju ještě separační vložku nebo nějakou vkládačku
vím, že musím mít snappi sponku a svrchní kalhotky.. děkuji za rady..
@Radenka, teoreticky by se to dalo zvládnout i bez. Ale za sebe doporučuju separačky - chytnou většinu nečistot a nemusíš pak opírat tolik vaječiny z plenky. Vkládačky podle učůranosti dítka. Náš malý s přehledem ve dvou měsících pročůrnul durch novosklad do půlhodiny a novosklad s dalším vloženým čtvercem vydržel nejdéle hodinu. Můžu doporučit bambusové vkládačky dlouhé i krátké od majab - super poměr cena/výkon. Ale maminky dávají třeba i složenou žínku z Ikea nebo si ušijí z několika vrstev ručníku, když jsou zručné. Na noc nevím, jak se čtverci, já dávala nejdřív jednoráz a teď dávám kalhotkovku (unuo, majab, tots bots) vycpanou dlouhou a krátkou bambusovou vkládačkou a na to flísáčky. Prcek se kojí tak 4× za noc a v pohodě 12 hodin dají.
@Radenka, není zač, určitě to půjde. Uvidíš, jak ti to bude vyhovovat. Vůbec jsem nečekala, jak mě to chytne a bude bavit i bez výbavy za horentní sumu. Navíc do látky mrně nemusím vůbec mazat. Teď jsem sehnala za super cenu 5 tots bots bamboozle stretch na bazárku, tak se na ně těším skoro jako na Vánoce. Ještě potřebuju dokoupit jedny PULky a máme do konce plenkování s výbavou vystaráno.
Ahojky. Já jsem zatím sice jen snažilka ale na 100% chci látkovat takže občas pročítám tuhle diskusi. A sice nemám doma ještě ani jednu plínku (proč taky - pak by mimčo nešlo a já z toho byla na prášky) ale závislá jsem už teď ![]()
My se snazili rok a pak uz sem si rekla, kaslu na to, a uz nam zbyva 68 dni do porodu
opravdu lepsi na to nemyslet..
@C.H. dopurucis mi nejaky svrchnaky a separacky? Moc dekuji
@Radenka, mě nejvíc vyhovují svrchní PUL Haipa Daipa, ale ty jsou vícevelikostní = S, M, L. U těch můžeš regulovat zvlášť obvod nožek a pasu. Teď jsem kuopvala Mka v půl roce a 8 kilech. Pak mám Petit Lulu jednovelikostní a taky spokojenost. Poslední mám od majab, ale tam už mi trochu lezou nitky z gumiček. Kupovala jsem je nové a nepoužívám je ještě ani půl roku. Rumparooz jsem vracela, protože měly tuhé gumičky. Jinak mám ještě i Haipa Daipa flísáčky na noc. Separačky si hodně chválí celulozové Popoliny. Já mám Imse vimse a nic moc. Viskozové kupuju no name v místní lékárně a mám je raději. Spousta mamin používá místo separaček i nastříhanou flísovou deku z Ikea a perou, což je asi nejekonomičtější, ale to se mě úplně nezdá.
Ahoj
Čekáme na únor a určitě budu látkovat. Mám doma cca 70 ks čč, teď jsem z druhé ruky koupila pár vkládaček, jedny vlňáčky a dvoje chobotovky. Mám i separační vložky.
Chtěla bych koupit nějaké PUL svrchní, doporučíte nějaké novorozenecké?
A ještě k chobotovkám, ty se používají tedy tak, že dám plínu a na to připnu chobot? Je toho všude tolik, že se v něm informacích ztrácím
Nečetla jsem celou diskuzi, náhodou jsem na ní narazila, tak třeba poradíte ![]()
@rainucha co jsou chobotove? Jsem odlatkovala se vsim moznym tri deti, ale nejak netusim ![]()
Svrchni kalhotky treba imse vimse soft, thirsties, mela jsem totsbots, ty byly krasne a opravdu drzaky. U pulek se myslim vyplati investovat, obzvlast pokud kalhotky pokryvaji vic velikosti, tyhodne levne jsou casto k prdu