Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Bibi239 To je toto https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/…958450_o.jpg?… ![]()
Díky, na imse vimse jsem koukala, ty se mi docela líbily. PUL jsem našla obyč za 200,– nebo pak dražší kolem 300,– a výš. Budu kupovat asi až po novém roce, takže ještě můžu vybírat ![]()
@rainucha jo tak, jako haipa daipa. To mas jako alhotkovou plinku, akorat si ten chobot poskladas dle ditete a zajistis snappi sponkou, dovnitr maximalne vkladacku, na novorozence ti bude stacit samotna tahle plina, aby nemelo prilis velky balik na zadku
@Bibi239 Jen takhle samotný? Aha, to mě nenapadlo
To je dobrá zpráva, díky. Snad to se mnou malá vydrží, než dostanu ten správný grip na všechno ![]()
@rainucha poskladas ten chobot, ma to predpokladam dve vrstvy, tak budes mit ctyri az sest sacich vrstevfrote. Na 3-4kg miminu to bude pomerne velke, kdybys do toho strcila jeste treba ctverec na rovno, bude mimino lezet hlavou z kopce
Takze maximalne vkladacku. Pres to samozrejme svrchnaky. Na tuhle plinku ti treba IV soft mozna nebudou pasovat, jsou spis nizsi, dobre pasuji spis na klasicke ctverce do skladu na novorozence.
Já mám svrchňáky nejraděj Thirsties.
Jinak dávám čtverce u miminka na novosklad, u staršího na draka a ušila jsem si vkládačky z bambusového froté a dotykovou vrstvu obyč froté (jako prostěradlo) bavlna+trochu polyester.
A ještě svrchňáčky šije „Majab“, na Fleru, ale myslím, že už má svůj obchod… nebo na FB si ji najdi ![]()
Jako šije je určitě víc lidí
, ale tyhle mám vyzkoušené ![]()
@rainucha Na malé miminko jsem měla ráda Imse Vimse soft (měla jsem vel. S a dobrý, mají i NB pro uplně malá miminka, ale to mi prijde zbytečné kupovat). Pak mám ráda Bamboolik, jsou jednovelikostní, takže velikost upravíš patentkami a můžeš je dát i malému miminku. Nebo mají i svrchňáčky Mini mimi, kdybys chtěla na začátek malé, ale s těmi bych počkala a koupila je, kdyby miminku ty jednovelikostní byly hodně velké.
Na novorozence jsem měla mio svrchňáky (prodávají v tescu) a byla jsem spokojená. Pro staršího jsem měla PetitLulu (na fler.cz) jednovelikostní krásný a nosí je od 10. měsíců do teď (25 měs.). Jsem maximálně spokojená.
Děkuji děkuji
Koupím jen něco do začátku a pak kdyžtak přikoupím. Snad mě to nepohltí, chci hlavně ušetřit, takže doufám, že mě ty všechny krásný kalhotky nevycucnou ![]()
@rainucha za sebe bych doporucila haipa daipa PUL. Mam jeste majab a petit lulu, ale ty malemu protekaly, kdyz mel obdobi plazeni po brisku, tam, jak jsou nacvaknute zmensovaci patentky. Ale musim podotknout, ze mame fakt ucuranka. ![]()
@C.H. Nechce se mi zkoušet všechno - vím, že se to hned zase může prodat, ale přeci jen. Vůbec nevím, čím začít. Musím si na to pořádně sednout a sepsat, co vyzkouším. Haipa si docela pochvalují i na FB.
Ja si treba nedovedu predstavit, ze bych naseho zizalaka zapinala do svrchnich jinych, nez tehle. Mela jsem pujcene i patentkove Anavy. Je to jako prat se s chobotnici. A HD svrchni maji prijemne zapinani, ze se zvlast reguluje pas a zvlast stehynka, coz mi u majabek i petitek chybi. Pas utahuju na maximum a stehna potrebuje volne. Kazde dite je jinak proporcne. Mohly by vadit jedine, kdyby mimi bylo alergicke na flisovy lem. Jedu fakt ekonomickou verzi latkovani.
@C.H. Super, ekonomickou verzi chci taky
A že dají HD takhle nastavit, to je pecka. Já doufám, že nás žádné alergie nepotkají, ale v to opravdu můžu jen doufat. Babička mi teď koupila nějaké svrchní kalhotky v kamenném krámku, tak si pak musím přečíst, co to je, protože to bude nějaké no name
Divím se, že babičku něco takovýho vůbec napadlo koupit, je skvělá. Tak uvidíme, jestli je užijeme, nebo poputují jinam.
Ahoj my jsme v UK ale v Tescu jsme koupili takove igelitackove kalhotky mai velikost - newborn, S, M, L a prodavaji je po 5ks cca za 30kc a nakoupili jsme postupne takove frote pliny - ctverce a normalni ctvercove pliny, plus v Tescu meli kalhotky na latkovani rovnou se vsitou inzertkou - rikame ji mys, protoze je to heboucke a jedna stala cca 300kc nebo tak nejak.mame celkem 20 ctvercu a 4 ty mysi kalhotky a cca 10ks tech igelitovejch a male je 15 mesicu a jenom latkujem kvuli ekzemu. puvodne jsme chtal koupit nejakou sadu prez net cca za 3.000kc ale pak souhrou nahod jsme to vyresili takhle. takze naklady jestli 1.200kc ale postupne nakoupeno…pekne do tech igelitku 1 - 2 ctverce a je to. obcas je durch ale to k latkovani patri…ale chodi nam kakat na nocnik uz od 6 mesicu. a v 9 mesicih zacala hlasit Ccccc ze chce curat - ne vzdy je to teda nakonec pravda ale ma to neco do sebe, nez tupe pampersky kdy si dedi delaji pod sebe chudery jeste ve 3 letech. ![]()
@rainucha, tak ja mam 20 ctvercu kikko lux (po ani ne roce dost zhrubly, jeste ze mam susicku), 4 ctverce z Ikea (ty jsou stale super), 10 dlouhych vkladacek (5 majab, 5 katyv baby), 5 kratkych vkladacek majab, 1 kalhotkovky: 1 unuo, 1 majab, 5 tots bost bamboozle stretch, svrchni PUL: 3 haipa daipa vel. M, 1 majab, 1 petit lulu a 1 flisaky haipa daipa vel. L. Na noc jsem latkovani vzdala, caste nocni kojeni a ranni telocvik naseho experta jsou silena kombinace. Ale ted jeste musim prikoupit kratke vkladacky na dovycpani, protoze nasemu ucurankovi ani ctverec s dlohou vkladackou ani tots bostska s originalni vkladackou nevydrzi dyl, jak 1,5 hodiny.