Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@tery16 jo tak na tu akci si klido pockam, mam termin az v cervnu
dekuji
@tery16 Mně holka novosklad pročůrá tedy hned, kolikrát to proteklo přes nohavice na oblečení a to v pár týdnech ![]()
@tery16 super!! konečně někdo kdo mi to objasnil..takže mám svrchňáčky bambino mio…:)
Jinak tedy zapisuji si, vycvičit přítele u přebalování že to musí zastrčit!:D:).. no ikdyby mi nevyhovovali tak je prodám a za ty penízky koupím jiné… no uvidíme:)
Jinak ty čtvercovky z teska zítra nafotím.. mě to překvapilo co to je.. prodávají taky dle velikostí.. já mám dvoje ty menší prý pod 7 kilo a jedny ty větší nad 7 kilo.. těch větších jsou v balení tři a těch menších 4.. ty mám dvě balení… je to ale o dost silnější než klasický čtvercovky co znám.. a mají tam k tomu návod jak se to dává do těch plenek atd..:) tak nafotím zítra a uvidíš:D
@lucynka25 v tom tesku je mají normálně to balení za cca 300 tam psali myslím jako původní, možná dražší.. já koupila včera dvoje balení za 44 a dneska jedno balení za 10 korun.. u nás to všechno ještě takhle extrémně zlevnili…za plnou cenu by mě ani nenapadlo to koupit.. a vlastně jich mám ještě víc, protože jsem kupovala i tu startovací sadu kterou bez akce mají přes 600 korun a já jí koupila včera za 60 a v tom tyhle čtvercovky taky jsou
@Terulisekk a mas tam napsanou na obale gramaz? kdyby byly dobry, tak i za tech 300kc ![]()
ja se asi vypravim do tech letnan, nebo myslis, ze to doplnujou, ze bych zkusila ten andel?
@lucynka25 Však ty žluté s kačenkami jsou od Bamboolika. Když to budeš pořizovat - mě holky tehdy radily, že mám raději vzít celou tu plínu včetně těch savých jader, že to vyjde finančně dobře. Jsou bambusová, dají se krásně odepnout. Zpočátku jsem právě používala jen ty kalhotky na novosklad. A teď dávám ta savá jádra na noc do těch jejich kalhotek a super. Tak to nastuduj, já na to radši nekoukám, zas bych něco vybrala ![]()
@Terulisekk Podle toho, jak to líčíš, tak ty Bambino Mio čtverce budou jejich vícevrtevné plenky. Ty jsem měla v té startovací sadě. Hodně zhrubnou a ztvrdnou. Nedávám je. Možná někdy, až budu potřebovat zvýšit savost nějaký plíny. Já mám vícevrtevné (VV) od Anavy a jsou super, měkoučké. Dám do nich krátkou vkládačku na půl přeloženou (na pindíka) a udělám z té VV kalhotkový sklad, sepnu snappkou, dám svrchňáky a super. No, nechtěla jsem vás tu plést ještě vícevrtevnýma
, když chcete vcelku dávat spíš čtverce.
Našla jsem svoje poznámky a to, co mi holky psaly, když jsem začínala látkovat a pořizovala výbavu. Kdo to chce, dejte vědět, pošlu vám to SZ.
@Fjodorka píše:
@tery16 Mně holka novosklad pročůrá tedy hned, kolikrát to proteklo přes nohavice na oblečení a to v pár týdnech
Mě to právě taky pročůral brzo, takže jsem velmi brzo začala přidávat další čtverec na nudli. To byl docela balík (a zbytečně, zadek mu zůstával suchý), takže jsem to ještě teď upravila - skládám ho na pindíka víc - tu půlku dlouhé nudle přehnu na dvakrát a vzadu mu zůstane jen jedna půlka té nudle.
Nooo, já nikdy nepochopím, když to někdo líčí, jak to vlastně skládá, dokud to nevidím osobně. Snad jsi to pochopila… ![]()
Mě teda všechno vždycky chytly svrchňáky. Na oblečení to nešlo nikdy. ![]()
@lucynka25 no tady u nás v Příbrami je mají.. tak bych zkusila objet tak dvě teska určitě a třeba ještě to štěstí mít budeš.. ono přecejen tady v našem pidi městě tolik mamin ani neví že se znova látkuje a takhle moderně:D..
jinak co tak koukám na ty pleny..tak píšou „bavlněné pleny“.. a vzadu píšou:
Vhodné pro použití s kalhotkami bambino mio miosoft nebo jinými nepropustnými kalhotkami.
Naše čistě bavlněné plenky poskytují maximální pohodlí a absorpci s minimálním objemem. Jsou přirozeným absorbentem, proto nepotřebují žádné gely nebo chemikálie pro zvýšení absorpce.
Jsou tak přirozeně prodyšné, že usnadňují odvod tepla a dítě se tak nepřehřívá.
Mohou být skládány různými způsoby a atak se přizpůsobí individuálním potřebám dítěte. Je přiložen detailní návod k použití. Prací v pračce na 60. Nepoužívat chlorované belidlo, možno sušit v sušičce.. nežehlit.. 100% bavlna.. ale gramáž tu nevidím…
@tery16 jojo jsou i v té startovací sadě.. já ty velké určitě spíš použiju jako ochranu pod hlavičku do kočáru a tak.. zdá se mi moc veliká abych jí cpala do plen:D
jinak budu ráda za sz.. třeba se mi to urovná v hlavě, zatím mám fakt jen malou představu, ale s tou představou co mám si myslím, že to půjde
![]()
@Terulisekk asi to zkusim, ale vim, ze nekdo tady psal, ze objel v praze 2tesca a nic
tady je to asi masakr, praha no
zkusim asi ty letnany, ale ze by se mi chtelo..kdyby mel aspon clovek nakou jistotu nez pojede prez pul prahy
a dekuji za navod, nevypadaji spatne
a za ty penize no nekupto ![]()
jdu chrnet:mavam:
@Terulisekk Ono hlavně mezi látkařkami není Bambino Mio (BM) zrovna oblíbená značka. Jsou prostě lepší. I když tyhle za tu slevu jsou taky dobrý. Ale já bych si nedělala výbavu jen z BM svrchňáků. Já např. první dva měsíce milovala Bambooliky. Střídala jsem pořád dvoje, výjimečně dala jiné. Teď jsem si oblíbila Anavy a Baby Lucy. Bambooliky dávám jen naoc s jejich vnitřky. Mění se malýmu proporce a tak zkouším, co mám doma nastřádáno.
@lucynka25 otázkou je zda je budou mít levně i tam.. já bych je rozhodně nekupovala kdyby stáli nad 100.. na omak jsou divný, tvrdý..ale tak uvidim… za těch pár korun jsou fajn ikdybych je měla dávat do kočárku pod hlavičku aby mi mimčo neušpinilo matračku v kočárku, protože na to jsou určitě lepší:-D
@tery16 No já mám těhlech moc hlavně kvůli tomu že stojí pár šupů a dyžtak je prodám.. a ty další co tu mám nedokážu pojmenovat:D koupila jsem některé nové, některé bazarové.. zítra nafotím a uvidíš:).. k tomu budu potřebovat taky nějaký vysvětlivky..tyhle bambino mio už chápu:D:) Zas před 20-ti lety látkovali jen těma obyč plenkama a na to svrchňáčky který protekli skoro vždy- mamka na tyhle čuměla jak blázen
.. takže to tolik neřeším..
@Terulisekk Neboj, já to mamku učím už skoro půl roku a stejně neví, na který plenky svrchňáky ještě dát a na který ne. ![]()
Manžel taky pobral jen novoklad + svrchňáky. Jiný systémy musím nasazovat sama.
Ale jsem ráda, že aspoň něco a nevyhýbá se přebalování.
Příspěvek upraven 08.01.14 v 22:00