Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Terulisekk Když oni tyhle výprodejový akce v Tescu dělají poměrně často, tudíž si každý spíš koupí tam, než asi v bazárku. A ta značka není moc oblíbená, že by po ní byla v bazárku poptávka. Podle mě je koupí ten, kdo zatím hledá a ještě se nestihl někde zeptat.
Ale když Ti nebudou vyhovovat, tak Tě zas nemusí mrzet, že jsi nějak utrácela. Podle i kdybys je hodila někam do krabice do skříně, a pořídila jiný, tak tě to nijak nezruinuje.
Tím Tě nechci nijak odradit. Já taky prvně koupila BM sadu a za ty hříšný peníze - stále skoro 700,–
A ty svrchňáky jsem teď taky dokoupila. Ale spíš jako zálohy.
@tery16
no.. už to vidím že u nás to bude to samé.. ale myslím, že to bude super:D
@tery16 no tak za ty peníze by mě to opravdu nemrzelo..:) to je fakt..:)
ale třeba budou vyhovovat, uvidíme uvidíme..:)
jinak budu potřebovat nutně tu schnapi sponku?
http://latkovepleny.cz/…atkove-pleny
Kalhotky s PUL (polyurethanem)- tam mají zrovna ty bambino mio co mám koupený teď:)…
@Terulisekk Pokud budeš dávat novosklad, tak určitě. Tím se to celé sepne, aby se z toho dítě nevykopalo ještě předtím, než na něj naaranžuješ svrchňáky ![]()
Jestli bude zítra čas a nálada, tak něco na Fildovi nafotím.
@tery16 no já na to právě teď koukám jak se skládá ten novosklad:D… a ten je asi určitě lepší že??:).. než abych dala jen plenku složenou narovno do těch bambino mio…:D… no a kde pořídi tu schnapi sponku?:D.. asi jedině na netu, u nás to jinde snad nemají:D
@Terulisekk Mívají to v obchodech, co jsou specializované na děti a mají tam větš. ty moderní plenky. Já to brala z netu společně se separačkama. U nás to taky nikde nemají.
Novosklad vypadá jako věda, ale jak to dostenš do ruky, je to raz dva. Já vyžehlím, strano si dávám ty plenky, z kterých se mi to dobře skládá. Ostatní dělám na nudle. Po vyžehlení naskládám novosklady, vrazím do toho nudli a separačku a mám to nachystané u přebalováku. Manžel by to sám neposkládal.
Novosklad je určitě lepší, doporučuje se hlavně, že prý zachytí tu tekutou stoličku. No, nám teda skoro nikdy nezachytil
, ale na zabalení mi to vyhovuje.
Do BM svrchňáků (velikost NB) jsem dávala jednu plenku na nudli jen v případě, že jsme přebalovali a věděla jsem, že např. za půl hodiny půjdeme koupat. Víc než jedna se tam nevešlo.
Jak máme teď ty větší velikosti, tak do Mka se taky vejde jen jedna nudle a do Lka bych možná nacpala dvě. Ale já dávám furt novosklad, vyhovuje mi, je mi sympatický. Jednu plenku na nudli dávám jen před tím koupáním nebo když vidím, že si chce malej kopat nožkama a protože už se zadkem stěhuje mimo podložku, tak to lehce upevním těmi svrchňáky. Nemá takovej balík, kopká si, ale je tam malá savá vrstva.
@tery16 prosím o SZ. Díky!
Pročítám diskusi a ukládám do paměti. Začala jsem zkoušet látkovat včera. Jedu novosklad, čtverec na osminy, separačku a PUL svrchňáčky. Vydrží to tak hoďku a půl. Mám Haipa-daipa svrchňáky menší velikost a na to, že má malý 4 týdny a 4,5 kila, by na ty čtverce mohly být vyšší. Určitě dokoupím vkládačky a chtěla bych zkusit i bambusové Tots bots. Suším v sušičce, tak žehlit musím. Přijde mi nějak zbytečné mít krásné obrázkové látkovky schované pod svrchňáky. Ale asi pořídím nějaké chlubící k dr. Na noc to ale vidím na jednorázovky, při přebalení se mi probere a pak kouká, plive dudlík, kňourá a nechce spát.
@C.H. Posláno ![]()
To je přesné, jak jsem psala. Probudil se mi při přebalení, takže jsem pak hledala něco savého na celou noc - v mém případě Bamboolik SIO (jejich tvarovaná plena s vkládačkou, stačí mu zatím i krátká). Dáváme to od nějakého 6. týdne doteď. Navíc jejich svrchňáky jsou obecně řazeny mezi větší, takže se tam krásně schová novosklad a vydrží dlouho (jako myšleno na rostoucím dítěti směrem k nočníku).
Taky mi bylo líto schovat ty krásné obrázky pod svrchňáky. Tak mám i pěkné svrchňáky
Ale těch obrázkových kalhotovek mám 4 kusy a fakt je dávám jen k dr a na návštěvy. Je to takové chlubící, no ![]()
Ha, našla jsem v počítači fotky toho, co jsem si zkoušela doma na plyšácích -
Flísové svrchňáky zelené, žluté, AIO žluté a fialové (je vidět rozdíl v zadečkách) - 3 fotky
Pod zelenými flísáky je vícevrstvá plenka poskládaná na kalhotkový sklad, sepnutá snappkou.
Pod zelenými flísáky je kalhotková plena na snappku.
A nakonec moje milované koalky - parádnice, první plenkové testovačky ![]()
@tery16 píše:
Mě to právě taky pročůral brzo, takže jsem velmi brzo začala přidávat další čtverec na nudli. To byl docela balík (a zbytečně, zadek mu zůstával suchý), takže jsem to ještě teď upravila - skládám ho na pindíka víc - tu půlku dlouhé nudle přehnu na dvakrát a vzadu mu zůstane jen jedna půlka té nudle.
Nooo, já nikdy nepochopím, když to někdo líčí, jak to vlastně skládá, dokud to nevidím osobně. Snad jsi to pochopila…
Mě teda všechno vždycky chytly svrchňáky. Na oblečení to nešlo nikdy.
Také mi to hlava moc nepobírá
Ale tak já mám děvče, takže by mi to asi moc nepomohlo
Ale asi vím, co myslíš.
Mluvím o tom, když to není dokonale zastrčené ![]()
@tery16 no myslím, že taky asi rovnou budu skládat při žehlení, abych to měla připravené a abych pak neskládala za pochodu:D.. tak to nějak připravím a bude.. já mám většinu těch eMkových.. elkový jsem vzala dneska jedny poslední.. tak uvidíme.. ![]()
u nás schnapi sponku určitě mít nikde nebudou, juknu jestli to neprodává nějaká mamina tady:)
Jinak plyšáčkům to moc sluší!!
![]()
Jo a ještě mě napadá.. abych zdělala ty plíny co tu mám ty jednorázovky, tak asi na noc se na to vyprdnu a dám do jednorázovek, nebo dle toho jak se bude budit na kojení..
abych jí nemusela budit kvůli přebalování
https://www.emimino.cz/…lenky-71378/
jsou to ty dobré separačky? a ta sponka??:)
Jinak ještě mám doma tyto plenky-
https://www.emimino.cz/…lenky-99683/
nebo alespoň takhle má ty drupy:) a je jí hodně podobná
Ja se hlasim ![]()