Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
ILDO píše:
a co
POP IN - AIO ???
Měla jsem je, ze začátku jsem byla nadšená, ale pak mě nějak omrzely, hodně malé otlačovaly stehýnka a to není a nikdy nebyla cvalík. No a rozhodně nevydrží do konce plenkového období, navíc ma malé mimčo dost objemné.
![]()
Je ale fakt, že u nich je to systém SIO, teda vycvakávací vkládačky, tzn. že svrchní kalhotky lze používat i jen s čtvercovými plenkami.
Katy2 píše:ILDO píše:Měla jsem je, ze začátku jsem byla nadšená, ale pak mě nějak omrzely, hodně malé otlačovaly stehýnka a to není a nikdy nebyla cvalík. No a rozhodně nevydrží do konce plenkového období, navíc ma malé mimčo dost objemné.
a co
POP IN - AIO ???![]()
Je ale fakt, že u nich je to systém SIO, teda vycvakávací vkládačky, tzn. že svrchní kalhotky lze používat i jen s čtvercovými plenkami.
Já mám jednu, měla jsem tři, dvě už šly z domu. Taky hodně tlačily. Ale zas jako vícevelikostní svrchňáky ujdou. ![]()
aio vs. kalhotkovky, pro malé miminko mi to už přijde nastejno, stejně při přebalu leží. Pro stojící chodící dítě je asi opravdu praktičtější aio, jak psala Alpaka.
Já teď na ven dávám itti bitti, ale u nás už je to jen pojistka případně na jedno čurnutí, vydrží být suchý už dlouho, tak nemusím mít plíny držáky, ale na kojence, který toho načurá fakt hodně, dám přednost savosti oproti pohodlí při přebalu
vázačky, jak disany tak hhs mají svoje. Hhs si nedokážu představit bez sušičky, před pár dny jsem frkla várku plín na sluníčko na věšák a všechno to bylo jak prkýnka a hhs obzvlášť. A na malé miminko se určitě líp zmenšují disany zahnutím, ten překlad není tak objemný jak u hhs, plus disany hezky přilnou, u hhs může podle mě dojít i k úniku vaječinky kolem nožiček, u disan je mnohem menší riziko.
Hhs jsem měla radši na větší dítě, obzvlášť na chodící, když jsem v létě dala jen vycpanou vázačku bez svrchňáků, aby všechno hezky luftovalo, disana jak pruží, tak leze po dítěti, hhs zůstala na svém místě.
Ahoj, chci se zeptat zda některá z vás má zkušenost s AIO plenkami od Baby City, zajímalo by mě jak na tom jsou ![]()
Ahojky látkařky
chtěla bych poprosit o radu. Mám roční holčičku a začala jsem uvažovat, že bych vyzkoušela i látkové pleny..nejspíše AIO. Dívala jsem se zatím na Anavy. Prďola je spíš štíhlejší, myslíte, že by sedly? Chtěla bych nějaké plenky, co nedělají velký zadeček a jsou snadné na přebalování, protože přebalování je docela horor
Jinak mám sušičku, takže sušit je kde..
Raaduska, sedět by měly, ale jestli ti prcek hodně čůrá, tak možná nebudou stačit savostí - resp. bude třeba često přebalovat (1,5-2 hodiny, možná i častěji). Já mám teď raději kalhotkové plínky a svrchní PUL nebo vlňáčky. Když stávkuje, tak ho do těch vlňáků prostě naklepu.
Moje zkušenost s pár AIO (SIO):
Anavy Easy: nám protéká, ale většině vyhovuje. Syn je taky dlouhé štíhlé dítě, tak nevím, kde je chyba. Ale prostě nene.
GroVia: krásný design, asi nejhezčí a nejkomfortnější, dělají malinký zadeček. Bohužel vpínací savé jádro je pouze z biobavlny, takže se buď musí něčím dovycpat nebo přebalovat poměrně často (podle toho jak často dítě čurá, v roce už ne tak často, ale prostě ta bavlna chytí max. 2 dávky
)
Bamboolik základní plena: ne tak hezký design, ale jsou dobře savé.
PoP In New Gen Bamboo: vcelku pěkně savá, docela dobře se dovycpává, ale u většího dítěte je trošku problém se zapínáním, nemá pružný pas, takže i u hubeňoura se to zapne jen tak tak. Ale koupit třeba bazarovou, tj. výrazně levnější, bych se nebála, není to špatná investice, je to prověřená značka.
Little Comfort Popeazy: to je kapsová plenka, takže se savé jádro nacpe dovnitř a po použití se vypere vše. Já kapsovky ráda nemám (nerada peru ten PUL na 60, proto mi víc vyhovujou SIO pleny, že peru vkládačky na 60, ale kalhotky na 40), ale většina lidí je používá s úspěchem. Tuhle Popeazy plenku mám jednu a je parádní-moc hezky sedí, je hodně pružná, takže není problém ji třeba i dovycpat a to samotné savé jádro, co se dává do kapsy, je hodně savé. Mají ji zatím jen na detskeplenky.cz , kdybys ji náhodou sháněla.
ty ostatní jsou dostupné běžně.
obecně: AIO (SIO) a kapsovky jsou méně savé než kombinace kalhotková plena+kalhotky. Takže pokud chceš látkovat i v noci nebo to chceš na odpolední procházku atd., tak bych radši koukla po něčem jistějším. Pokud chceš na doma a na chlubení k doktorce, tak AIO klidně.@Raaduska píše:
Ahojky látkařkychtěla bych poprosit o radu. Mám roční holčičku a začala jsem uvažovat, že bych vyzkoušela i látkové pleny..nejspíše AIO. Dívala jsem se zatím na Anavy. Prďola je spíš štíhlejší, myslíte, že by sedly? Chtěla bych nějaké plenky, co nedělají velký zadeček a jsou snadné na přebalování, protože přebalování je docela horor
@Raaduska píše:
Ahojky látkařkychtěla bych poprosit o radu. Mám roční holčičku a začala jsem uvažovat, že bych vyzkoušela i látkové pleny..nejspíše AIO. Dívala jsem se zatím na Anavy. Prďola je spíš štíhlejší, myslíte, že by sedly? Chtěla bych nějaké plenky, co nedělají velký zadeček a jsou snadné na přebalování, protože přebalování je docela horor
Mám spíš štíhlejšího syna a naprosto mu sedí Bambooliky. Skvěle savé (dá i 3 hodiny s batolecí vkladačkou). Anavy jsem zkoušela a posílala dál…
My Anavy AIO máme a jsou super, akorát asi jako všechny AIO tolik nenasaje… Jestli máš sušičku, tak bych neřešila, koupila pár kalhotkových Anavy - jsou krásné a super sajou a přes to nějaké svrchnáky (to už není tolik práce navíc…)
Se sušičkou ti jich stačí pár…
Díky holky za reakce. Já bych je chtěla spíš přes den, na noc a cesty bych dávala dál jednorázovku…teda aspoň zatím
Jinak já malou i v jednorázovce přebaluju max. co 2 hodiny. Právě bych chtěla, aby ta plenka nebyla tak tlustá, je mi jasné, že je pak víc savá, ale prostě se mi to nějak nelíbí.. proto jsem si říkala, že bych zkusila ty AIO, ale zase nevím, jak dlouho by vydržely, když by se často praly. Mám pak taky pár čtvercovek, tak zkusit třeba to s Pul? to by nemuselo být tak široké, že?
@Raaduska píše:
Díky holky za reakce. Já bych je chtěla spíš přes den, na noc a cesty bych dávala dál jednorázovku…teda aspoň zatímJinak já malou i v jednorázovce přebaluju max. co 2 hodiny. Právě bych chtěla, aby ta plenka nebyla tak tlustá, je mi jasné, že je pak víc savá, ale prostě se mi to nějak nelíbí.. proto jsem si říkala, že bych zkusila ty AIO, ale zase nevím, jak dlouho by vydržely, když by se často praly. Mám pak taky pár čtvercovek, tak zkusit třeba to s Pul? to by nemuselo být tak široké, že?
Tak jestli přebaluješ po 2 hodinách, tak to zas tak taková změna nebude. A mohla bys i ušetřit:) Já s AIO přebaluju jak kdy, ale třeba Anavy s dlouhou a krátkou vkládačkou co jsou v ceně přebaluju tak po 1-1,5 hodině a ty kalhotkové tak po 2…
http://www.anavy.cz/…Vse-v-jednom
(A jestli se rozhoduješ, tak kup ještě letos, po Novém roce se zdražuje kvůli DPH…)
@Raaduska píše:
Díky holky za reakce. Já bych je chtěla spíš přes den, na noc a cesty bych dávala dál jednorázovku…teda aspoň zatímJinak já malou i v jednorázovce přebaluju max. co 2 hodiny. Právě bych chtěla, aby ta plenka nebyla tak tlustá, je mi jasné, že je pak víc savá, ale prostě se mi to nějak nelíbí.. proto jsem si říkala, že bych zkusila ty AIO, ale zase nevím, jak dlouho by vydržely, když by se často praly. Mám pak taky pár čtvercovek, tak zkusit třeba to s Pul? to by nemuselo být tak široké, že?
U těch Anavy AIO je dobré, že vnitřek je fleesový a ten nesaje, takže můžeš koupit 1 kalhotky s vkládačkama a k tomu náhradní vkládačky, protože když se počůrá je možné měnit jen vkládačky…A pak to vyjde i daleko levněji…
@Raaduska píše: