Látkové pleny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2.3.15 18:30

A koukala jsem na fleru, tam jedna sikovna pani sije plenkove kalhotky i svrchnacky za hezke penize a barevne vzory ma nadherne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
2.3.15 19:35

@Svistice Mluvíš mi z duše!!! Vždycky, když kolegyně, kamarádky, známí diskutují o dárku k narození miminka, tak nejčastější návrhy jsou pidiponožtičky s pidibačkůrkama a hrající blikající nesmysly. :roll: :roll: :roll:
Já už radši od půlky těhotenství hlásila, že to teda ne, pač by mě šlak trefil. Věci úplně k ničemu! :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
2.3.15 19:43

@Hoa Mai Já malému nechala od babičky koupit jedny svrchňáky (když už mermomocí chtěla něco kupovat, hadrů jsem podědila jak pro trojčata) a jednu plínu Pop-in SIO. K vánocům (to mu bylo půl roku) pak od švagrové dostal 2 noční plíny.

Chápu, že vymyslet něco, co se bude hodit každému je docela těžké (u nás v práci se dávají před odchodem na mateřskou často chůvičky či startovací sady lahví - to je taky dárek, který ne zrovna každý ocení/využije).
Musím říct, že mnohem lepší to bylo u manžela v práci - tam vyberou peníze a nechají na budoucích rodičích, ať si za to vyberou něco smysluplného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
2.3.15 20:18

@Svistice To je rozumné. Já jsem měla štěstí, od kolegů jsem dostala dárkovou krabici se spotřebními věcmi pro miminko (odsávačku, nějakou biokosmetiku, pár papírovek, ubrousky, knížku do vody a ještě další věci, byla tam i malinká lahvička vodky k porodu :-D). Využila jsem téměř všechno kromě tlumičů do uší a dudlíků 18m+. Ale to jsem dostala jen proto, že jsem nenápadně hlásila, že spoustu věcí podědím a protože když se dříve přemýšlelo o dárcích pro jiné kolegyně, tak jsem nad bodyčíčkama, bačkůrečkama a dalšíma hloupostma obracela oči v sloup :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
2.3.15 22:27

Já jsem odlátkovala (téměř, plenu už má dcera jen na spaní) jedno dítě. Též jsem byla za exota, tchýně to nemohla hooooooooodně dlouho skousnout, pořád mluvila, že nám koupí opravdové plíny, myslela samozřejmě Pampers.
Někdo se tu ptal na vícevrstvé - já na nich odlátkovala celou dobu. Mám obyčejné Bambino mio, teď už samozřejmě vel. 2 (24ks jsem koupila na bazos.cz asi za 800Kč plus jsem si k tomu dokoupila nějaké nové k doktorce a nějaké jsem dostala, takže jich mám asi 35ks). Dcera je v nich celou dobu, pokud nestačily savostí, přidala jsem vkládačku (ty doporučuju bambusové, sají fakt skvěle). Na noc na začátek bude stačit samotná plena, podle toho jak bude miminko čůrat přidáte když tak vkládačku.
Svrchní to chce aspoň patery na začátek, vaječina dost často proteče i na svrchní, takže je perete na začátku dost často. Skvělé jsou i vlňáčky, ale ty jsem měla na dceru až tak někdy v roce, u mimina teprve vyzkouším v červnu. To je cenově docela dobrá alternativa, pokud koupíte vlnu a někdo je uplete.
Já budu teď výbavičku trochu měnit. Též si nechám od rodiny koupit plenky a svrchňáky a brzo po porodu budu mít svátek, takže to bude další várka.
Jinak já jsem za exota všude - látkové pleny, šátek, manduca, dítě u sebe v posteli, odložené očkování… Je mi jedno, co si kdo o mě myslí, nikdo s nám s tím stejně nepomůže a řeči a pomlouvání mi spokojené mimčo nezajistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
2.3.15 22:53

@loja Zvláštní, jak se do toho ostatní plantají. Asi mám štěstí, ale na mě teda nikdy nikdo blbě někoukal, ani v rodině, ani cizí, jen jedna švagrová prohlásila, když mě viděla skládat novosklad, že mi prcka jen tak někdo nepřebalí. Ale třeba tchyně je zase spíš ráda a okolí je to buď jedno, nebo se mě zeptají na zkušenosti nebo pochválí (třeba naše pediatra a její sestřička).
Ad svrchňáky - já bych spíš doporučila koupit míň a podle potřeby dokoupit, já první tři měsíce odlátkovala se dvěma PUL svrchňáky, patery bych určitě nevyužila. Víc svrchňáků jsem nakoupila až po těch třech měsících, kdy jsem pořídila vlňáky. Těch je třeba víc, protože když se lanolinují/perou, tak to trvá dlouho, než uschnou. Plus je určitě dobré mít k nim aspoň jedny PUL, na delší cesty nebo do rezervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
3.3.15 08:40

@Konvalinka4 S vložkami zkušenost nemám, ale mám doma látkové intimky, které používám jako pojistku k menstruačnímu kalíšku. Mám Gaia, ale s nimi spokojená nejsem, chci vyzkoušet Anavy. Zato kalíšek je fakt úžasná věc, měla jsem si pořídit už dávno.
Jinak existují ještě látkové vložky do podprsenky a to je taky super věc, jen jsou trochu víc vidět než jednorázovky, pokud je chcete mít prodyšná, s PULem jsou tenčí.
@Hoa Mai Tak to já bych teda s dvěma nevystačila. Skoro každá vaječina skončila na svrchňácích, a taky jsem prala 1×/3dny, takže těch 5 bylo fakt akorát. Ale ono je to i o šikovnosti a praxi, a to první mi teda na začátku fakt chybělo. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.3.15 15:19

Soda a biofroté

Ahoj.

Chci se zeptat. Máte některá zkušenosti s plenami Imse Vimse? Přidáváte do praní sodu? Projevuje se to nějak na plenkách?
Děkuji za reakce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
4.3.15 17:55
@Konvalinka4 píše:
@Hoa Mai Děkuji, kdybych potřebovala urřitě poprosím o radu ;-)No já se taky nikoho neptám :-) jen když to někde řeknu, že budeme látkovat, tak na mě koukají jak na blázna :-D Mě se líbí látkování z více důvodů, je to ekologické, děti se nepřehřívají, netrpí tolik na opruzeniny a uspora peněz je markantní.
Taky jsem narazila na dámské vložky balvlněné nebo bambudsové… nemáte s tím nějaká zkušenost?
Dámské vložky mám dvě bambusové Anavy a jsem spokojená, fungují bezvadně. Intimku mám jednu Šijeme dětem. Nejspíš si ještě nějaké vložky Anavy nebo Šijeme dětem (ty nemám vyzkoušené) dokoupím.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.15 17:58

Holky našla jsem skvělé video takový průvodce látkovými plenami, kde je vše jasně a stručně vysvětleno… takže pro nás začátenčice v oboru látkování se mi to zdá super :-)

https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.19 07:16

Ahojte, chci se poradit ohledně látkových plenek pro svého druhého bobiše, který se má za pár měsíců narodit.
U prvního jsem měla klasické čtvercové látkovky, skládala jsem 2 na sebe a na to kalhotky. Bohužel jsem měla problém s tím, že bobiš brečel při každém učůrnutí a jak na potvoru čůral i dvakrát za hodinu. V zimě jsem s ním nebyla schopná chodit na procházky. Jakmile učůrl, už byl jekot až do přebalení. (nehledě na noc, kdy jsem k němu vstávala i 20× - kojení plus přebalování). Zombie hadra. :mrgreen: Proto jsem pak na venek a na noc zvolila jednorázovky a hodně se mi ulevilo, zvládli jsme i dvouhodinové pochůzky bez brečení a v noci jsem přebalovala jen 1×, max 2×.
U druhého bych se jednorázovkám ráda vyhla, ale nevím, jak to s těmi mokrými plenkami zvládat. Budou lepší ty kalhotkové? Uvažuju, že bych si pořídila pár kusů, ale nevím, zda to problém vyřeší.
Děkuju za rady :)

• Citovat
  • Upravit
68873
4.1.19 07:25

No, jednak je každé dítě jiné, takže druhému to třeba vůbec vadit nemusí. A soustředila bych se na dotykovou vrstvu, aby nebyla vlhká. Buď zvolit něco rovnou s dotykovou vrstvou z flísu (AIO, kalhotkovky, Bamboolik má teď nový duo systém s jednou stranou flísovou) nebo dát dovnitř libovolné pleny flísovou separačku. Tak odfiltruje vlhkost dovnitř a zadeček nebude v mokrém. I normální jednorázová separačka by mohla pomoct, ale ne ak výrazně. Prostě pokud miminku vadí vlhko, tak zařídit, aby ve vlhku nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
4.1.19 07:30

Zkusila bych flisove separacky, ty by měly vlhkost udržet od zadku pryč. I frote to trošku umí, ale klasické ctvercovky budou mokré vždy. Zase druhému dítěti to vadit vůbec nemusí. Naše cunatko si lebedilo i v pokadene a ještě si stěžovalo, ze ho zase prebaluju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2683
4.1.19 07:33
@Anonymní píše:
Ahojte, chci se poradit ohledně látkových plenek pro svého druhého bobiše, který se má za pár měsíců narodit.
U prvního jsem měla klasické čtvercové látkovky, skládala jsem 2 na sebe a na to kalhotky. Bohužel jsem měla problém s tím, že bobiš brečel při každém učůrnutí a jak na potvoru čůral i dvakrát za hodinu. V zimě jsem s ním nebyla schopná chodit na procházky. Jakmile učůrl, už byl jekot až do přebalení. (nehledě na noc, kdy jsem k němu vstávala i 20× - kojení plus přebalování). Zombie hadra. :mrgreen: Proto jsem pak na venek a na noc zvolila jednorázovky a hodně se mi ulevilo, zvládli jsme i dvouhodinové pochůzky bez brečení a v noci jsem přebalovala jen 1×, max 2×.
U druhého bych se jednorázovkám ráda vyhla, ale nevím, jak to s těmi mokrými plenkami zvládat. Budou lepší ty kalhotkové? Uvažuju, že bych si pořídila pár kusů, ale nevím, zda to problém vyřeší.
Děkuju za rady :)

Hackuju se k příspěvku :) potřebuju stejnou radu…jak na noc a na vycházky s latkovkami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
4.1.19 07:47

Ahoj, tak já teď zkouším latkovat dvoutýdenního bobiska, a pocurana plena mu asi nevadí zdá se používám kalhotové bamboozle, petit lulu newborn, anavy vícevrstvé a yhacek na snapku. Mám separacky little Lamb. Asi je to miminko od miminka. Na noc na delší spaní stále dávám jednoraz, muzu ho v nich dat lépe do klubíčka kvůli bříšku. Pokud by brečel v látkových tak bych dávala jednoraz pokud bych potřebovala aby vydržel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí