Látkové pleny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
471
21.2.15 09:11
@Klarinetka2 píše:
Za celé látkovací období jsem dala do látkovek cca 10.000,– včetně poplatků za praní… balík cca 70 plen stojí cca 350,– Kč. Jen novorozeně přebaluješ cca 8-10 x za den, pak už většinou méně (cca 5-6×) - počítala jsem, že za jednorázovky bych dala minimálně 25.000,– i více, takže volba jasná. Rychlost na nočník je dána spíš typem dítěte a taky tím, kolik máš na něj času se mu opravdu věnovat každou minutu a hlídat, zda už se mu chce nebo ne… jsou dny, kdy to jde a dny, kdy to nejde… dle mého názoru to výrazné urychlení není, ale možná se mýlím :-)

Jak pleny jsi kupovala, ze 70ks jsi mela za 350 Kč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.15 09:17
@kalypsoooo píše:
Ještě jeden dotaz. Rozhodla jsem se použivat latkovky především proto, že si myslím, že dítě se naučí rychleji na nočník? Jakou s tím mate zkušenost?

Starsiu som latkovala poctivejsie - jednorazovky na cesty von, pretoze som prilis leniva tahat domov pocuranu, pokadenu plienku :oops: je rijnova, a na vianoce po druhych narodeninach uz mala plienky len na noc, na valentina bola komplet bez plienok.
Mladsiu som mala na latkovych len do 15 mesiacov, potom sla do jasli a na jednorazovky, dnes ma 29 mesiacov a konecne je aspon doma bez plienky. Takze za mna… ano, deti na jednorazovkach necitia potrebu vzdat sa plienok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
21.2.15 09:18

Jake jste používali svrchní kalhotky? Měli jste i ty úplně male novorozenecke?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.15 10:13

Ja som mala PUL, od novorodeneckych az do dvoch rokov, tusim tri velkosti, ale nechcem kecat.
Mala som aj fleesove, co som si sama sila a do tych som nedavala plienku, ale len vlozku, vyzeralo to skoro ako latkova vlozka na menzes, len tlusta… tiez z vlastnej dielne… a stacilo, nepremoklo. Plienka by sa mi do ‚domacich‘ fleesakov nevosla.

Inak casto som nechavala doma slecny len v plienke, polozenu na nepremokavej prebalovacej podlozke. A miesto vlhcenych obruskov som strcila prdelku pod sprchu. Ale moje slecny kadili tak 4 az 6-krat do dna :? Asi sa aj ako plne kojene prezierali, bo co. Takze mne sa v konecnom dosledku asi latkovanie vyplatilo, prala som co dva dni do tridsat plienok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
21.2.15 10:55
@Bábi Zlopočasná píše:
Ja som mala PUL, od novorodeneckych az do dvoch rokov, tusim tri velkosti, ale nechcem kecat.
Mala som aj fleesove, co som si sama sila a do tych som nedavala plienku, ale len vlozku, vyzeralo to skoro ako latkova vlozka na menzes, len tlusta… tiez z vlastnej dielne… a stacilo, nepremoklo. Plienka by sa mi do ‚domacich‘ fleesakov nevosla.Inak casto som nechavala doma slecny len v plienke, polozenu na nepremokavej prebalovacej podlozke. A miesto vlhcenych obruskov som strcila prdelku pod sprchu. Ale moje slecny kadili tak 4 az 6-krat do dna :? Asi sa aj ako plne kojene prezierali, bo co. Takze mne sa v konecnom dosledku asi latkovanie vyplatilo, prala som co dva dni do tridsat plienok.

A měla jsi nějakou konkrétní značku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
21.2.15 11:07
@kalypsoooo píše:
Ještě jeden dotaz. Rozhodla jsem se použivat latkovky především proto, že si myslím, že dítě se naučí rychleji na nočník? Jakou s tím mate zkušenost?

Já zatím ještě odplenkované dítě nemám, ale řekla bych, že to s tím souvisí. Já vidím rozdíl hlavně u kakání, mám na syna obyč. čtvercovky a když začal být přikrmovaný a měl tužší hovínko, tak hodně rychle zjistil, že do tuhé látkové plínky se kadí špatně a že jednodušší je to na nočník. Takže od necelých 8 měsíců kadí jedině do nočníku. S čuráním tak daleko nejsme, ale doma ho už od podzimu mám bez plenky a dávám na nočník, hezky spolupracuje, baví ho to, stoprocentní není, ale nehodu máme tak párkrát do týdne a vidím, že se to postupně pomaličku zlepšuje s tím, jak se učí zadržovat a neučurávat co 10 minut.
Je ale třeba říct, že to odplenkování látkové plenky samy neudělají, jen k tomu případně přispějí, hlavní práce je na mamince podle toho, jakou metodu učení a v jakém věku dítěte zvolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.15 11:19

@Hoa Mai toto ja ale vobec nechapem. KAZDY tvrdi, ze sa decko najprv nauci urobit do nocnika bobek, a potom bojuju s curanim, a moje obe vodicku do nocnicku a na bobek si vypytali plienku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.15 11:26

@kalypsoooo nepamatam :oops: bola som v Brane k detem, vacsinu PULiek som mala na suchy zips, tie vacsie dvojvelkostne, s cvokmi na skracovanie. (Vsak to stalo okolo troch stovak, tak ze usetrim :mrgreen: ) PULky s cvokmi na zapinanie okolo pasu mi nevyhovovali, pretoze moje decka boli okruhlucke jak prasiatka a gate zapnute na cvoky skrtili okolo stehien. Kamoska ale zase vyhadzala vrchne gate na suchac, ze sa jej na chlapcovi rozopinali a nedrzali :nevim:

Jo, z tych lacnejsich som mala tusim G-baby… medzi znackou som rozdiel nejak moc nevidela, co malo suchac a dalo sa povolit okolo stehien vyhovovalo, co malo cvoky zaskrtilo stehna a davala som len v pripade krajnej nudze, ked vsetko ostatne bolo prekadene a tocilo sa v pracke.

Za normalnych okolnosti stacia dvoje vrchne gate jednej velkosti, ale ja som pravidelne potrebovala tretie, a obcas aj stvrte, pretoze slecny dokazali prekadit dvoje vrchne gate do dna :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
21.2.15 11:30

@Bábi Zlopočasná já nevím proč, každé dítě je jiné. Taky jsem slyšela, že to má spousta lidí tak, jak píšeš, mě zas máma i tchyně říkaly, že se jim taky nejdřív dařily bobky a pak až čurání. Já bych to brala prostě tak, jako když některé děti jí, některé nejí, některé dřív mluví a některé dřív chodí.
Upřímně řečeno, mě je proti srsti jakékoliv bojování s dítětem, hlavně co se týká nočníku, protože se mi zdá, že spousta dětí si pak vypěstuje trauma. Kdy se syn odplenkuje, to nevím, nechám to na něm, ale zatím jsem moc spokojená, jak mu to jde. Hlavně s těmi hovínky, protože já se s nimi nerada matlám, už dávno nemusím kupovat separačky a taky mě nevyvádí z míry, když jsme třeba někde v herně a ostatní maminky začnou očuchávat zadečky svých ratolestí, které že se to pos.alo, tak já nemusím, protože vím, že to moje to není :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.15 11:48

@Hoa Mai a pockaj az nebudes musiet umyvat nocnik, lebo prcek nazna, ze je nocnik pod jeho uroven :palec:

Ja s detmi nebojujem, len som uz zacinala mat dojem, ze tie moje su jedine dve na svete, co to maju naopak :oops: Ale inak je sranda sledovat ich, ked vytrestia oci, strcia prst medzi nohy alebo do zadku a ze mami nocnik :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
21.2.15 21:09

@kalypsoooo Kluk je na doma v látkovce od svých cca 3 týdnů, od 13 měsíců, kdy začal chodit, má teda na delší pobyt venku (víc jak 2 hodiny papírovku). Je mu 20 měsíců a bez pleny teda rozhodně být nemůže (na doma už teda trenkujeme, ale sám si na záchod řekne málokdy, musíme vysazovat), mokrá a pokaděná plína jsou mu úplně šumák (u těch trenýrek mám pocit, že alespoń po akci zaznamená mokro a většinou zasignalizuje).
Taky jsem si myslela, že se díky látkování dřív odplínuje. Jenže člověk méní a dítě mění. Je to dost i o dozrávání mozku, takže spoléhat se na to, že od narození látkované dítě bude v roce a půl minimálně přes den spolehlivě bez plen nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
22.2.15 09:35

Naše děti, obě od miminka v látce. Syn do 32 mes darmo mluvit, věčně mokré kalhoty. A to od 7 tak do 13 měs kakal výhradně do misky, někdy i čural. Pak ale ze dne na den bojkot a už do misky nesel. Na nočník si nesedl do 21 měs, to kopal a propínal se. Nechali jsme ho a v těch 21 mes byl ochoten si sednout a když jsme ho posazovali, doma bez plen. Pak asi 2× po 3 mes úspěchu bojkot na 3 mes. Až od těch 32 měs to celkem jde, i když mokrá kolečka na kalhotech má ještě ve 3 letech… Dcera jak viděla bráchu, od 18 měs hezky chodí do nočníku, ve 20 měs doma prakticky bez plen, i kalhoty si sama sundá. A to jsem ji nic neučila. Takže dle mě pleny ani vysazování vliv moc nemají, max podpoří osobní dispozice, když má maminka štěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
22.2.15 11:00

Dobře, tak v plenkách to nebude. A jake pleny použíáte? A jake svrchní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.2.15 11:04
@kalypsoooo píše:
Dobře, tak v plenkách to nebude. A jake pleny použíáte? A jake svrchní?

Pleny bavlněné čtverce a doma šité froté vkládačky, svrchňáky PUL Bamboolik a vlńáky zapínací Skapi a natahovací Edmé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
22.2.15 11:24

Mám různé plenky. Na doma klidně jeden čtverec narovno často měněný. Na ven nejraději SIO Bamboolik. Na noc bambusová kalhotkovka vycpaná Tots Bots nebo noční Bamboolik nebo noční Anavy. Svrchní mám ráda Bamboolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí