Látkové pleny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
ajdina001
28.4.13 20:02
@stiskoch píše: Šití není nic pro mne,, ale říkala jsem si že by něco mohla zvládnout tchýně když dodám vzor a nějaké nákresy tak uvidíme, snad budeme co nejdřív v očekávání a budu to moct začít řešit více

jj, to by určitě zvládla, když jsem to ušila i já  :mrgreen:

jinak, já za pleny utratila majlant :oops: trochu jsem to přehnala, a stejně mě to na 3 děti vyšlo celkově na cca 7 tis. Něco ještě snad prodám, tak to trochu snížím.

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
28.4.13 20:05

@elfans Kousek pod tvym prispevkem jsem to pocitala… :)

• Citovat
  • Upravit
457
28.4.13 20:07

@chatwenna Nechci si lámat hlavu počítáním, ale já ať nakupovala v akcích jak chtěla, tak teda na měsíc mě pleny nikdy nestály 400-600 Kč. Ale to nebudeme řešit, já sháním a jsem ráda za info k látkovým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
28.4.13 20:09
@chatwenna píše:
Pouzivam Pampers na noc a na ven, na doma Tesco, Bella Happy, pocitam ze se ctverkama vydrzime az do odplenkovani. Pleny kupuje do zasoby v akcich a mesicne me vyjdou cca na 400 - 600 Kč. :)Tzn. za rok 6000 - 7000 Kč. Prijde mi tech tricet tisic hoooodne prehnanych.

i pokud počítám, že máš 5 plena na den a používala by si výhradně Tesco pleny z akce tak je tvůj výpočet nesmysl…

Teď jsou pleny v akci jedna za 4,2 (vel.4) 4,25=21 kč/den 2130=630 korun/měsíc… (při použití za rok je to 7665 korun) a to počítám že nakupuješ pouze tesco v akci takže to bude spíš více… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.13 20:09

Pokud si neujedes na barevnych plinkach tak to moc penez stat nemusi… da se koupit uz pouzite.. moje vybava stala cca 6 tisic a pri mbinaci s bezplenkovou metodou mame spotrebu 1 az 3 plenky denne, takze peru jednou max dvakrat do tydne… mame uz vlastne jen AIO od Anavy a dovnitr vkladaci a ty peru… takze kdyz uz se bavit o setreni na plinkach, jde to jeste vic :-) :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
28.4.13 20:11

@paola white Mě se propočítávat teď vůbec nechce, ale je to tím, že opravdu se nakupuje jednou třeba měsíčně a ono se to zapomene, jednou koupíš super výhodně, podruhé míň. Ale 400-600 i bez výpočtu mi přijde nereálné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
28.4.13 20:13

@janajelinkova9 Díky za konkrétní radu, kouknu na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
28.4.13 20:16

@Bavorov já si koupila 20 lepších čtvercovek (30 kč) pak 20 libštátek, 7 vkládaček z bambusu a pár froté (dají se v pohodě ušít) pak jsem přišla na to že v Ikea prodávají dětské žínky (jsou jako malé ručníčky) a ty dávám místo vkládaček. mám 3× PUL svrchňáčky, 1× vlňáčky. pak jsem dokupovala nějaká střeva do AIO, 2× snappi sponka. celkem mě výbava vyšla na cca 4000, ale kombinuju s papírem. Teď teda máme víc jednorázovky. Teď v létě budou pleny krásně schnout tak jich nepotřebuješ tolik v zimě pokud nemáš sušičku je to trochu horší. Údržba plen je naprosto ok. Máchám ve vodě po koupání a peru ve slizu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
28.4.13 20:17

@paola white No, ja psala cca… Bella Happy jsem koupila 70 ks plen za 215 Kč. Ta sama cena za Tesco 54 Ks.

Ceny v akcich se ruzni :nevim: Nemuzes vychazet z toho, za kolik jsou ted v akci…

Kaufland asi pred mesicem 54 ks pampers za 199 Kč.

Mam proste odzkousene, ze se nedostanu v dennim prumeru nad ctyri koruny za plenu… :)

A pokud bych mela pampers za 4,20 Kč (350 kč/82ks) vykompenzuju to tim, ze mam plenu Bella Happy za 3,10 Kč…

Je o tom kupovat do zasoby, no..

EDIT: Ctyri koruny za plinku/za den 20 Kč, za mesic 600 Kč…

Kdyz pouziju pampersku jen na noc, zase je ta cena nizsi. Takze dvacka za den je maximum.

Příspěvek upraven 28.04.13 v 20:19

• Citovat
  • Upravit
14856
28.4.13 20:18

Urcite se da usetrit, pokud te to moc nepohlti…vzdy ale radsi koupit kvalitu nez levnou plenu. daji se pak i prodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
28.4.13 20:23

@suik Já myslím, že spousta věcí co pohlcuje maminky a pak neví co dřív koupit je spíš u prvních dětí. I to mám v něčem za sebou. Je fakt, že teď už to vidím jinak a hlavně praktičtěji. K čemu mi byla super krásná bunda za 700 /tu jsme teda dostala/, když byla naprosto nepraktická a dcera mi odchodila zimu v té za 200 z bazárku. Asi je to tak s hodně věcma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
28.4.13 20:27

@Bavorov no u me to moc neplati ani u druheho :mrgreen:, tam jsem se rozsoupla snad jeste vic…ale jinak na to taky uz koukam jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
28.4.13 20:31

@chatwenna taky pro ty plenky do těch obchodů musíš jezdit. já sama se snažím nakupovat pleny v akcích a vím že s velikostí 4 je reálné 4,5 za plenu. málkdy se dotanu na levnější variantu a hlavně pochybuju, že přebaluješ 5× denně po celý rok.

navíc já osobně teda přebaluju 15 měsíčního mnohem častěji (nejméně 6× spíš 8× denně) vadí mi když má tu plenku mokrou a hnusnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
28.4.13 20:33

@Bavorov to je sice na jednu stranu pravda, ale stejně si neodpustím koupit AIO od POP-IN za 500 jen proto, že jsem se zamilovala do vzoru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
28.4.13 20:35

@paola white jasný, chápu to, jsou naprosto úžasný, už jsem na ně koukala. A vím, že si ji neodpustím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí