Látkové pleny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
ajdina001
28.4.13 19:42

pleny

Ahoj, dá se taky dost ušetřit tím, že si pleny ušijete. Nebo aspoň část plen, nebo jen vkládací plenky… :-) Já na to přišla až u druhého dítěte. KOupila jsem PUL na kalhotky, pleny jsem šila ze savých látek určených přímo na dětské plenky (teď si nevybavuju název, asi bambusovo konopný flíz?)

• Citovat
  • Upravit
457
28.4.13 19:44

Můžu se zeptat kolik je dobrých mít kalhotek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
28.4.13 19:46

@Bavorov záleží co si nakoupíš za výbavu. myslím, že pokud se spokojíš s málem a nemusíš mít všechno nové v pohodě se vejdeš do 3000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ajdina001
28.4.13 19:47
@Bavorov píše:
Můžu se zeptat kolik je dobrých mít kalhotek?

když budeš mít ty kalhotky 3v1 (zvětšovací), tak minimum by mohlo být 3 ks - 4 ks.
Pokud chceš mít jednovelikostní, tak od každé velikosti 2-3 ks.

• Citovat
  • Upravit
457
28.4.13 19:49

Vůbec nejsem náročná. Už jsem několikrát zjistila u jiných věcí, že jsem jen hloupě zaplatila značku a spokojená jsem byla s obyčejným zbožím. Ne samozřejmě vždy, ale stalo se. Mám v plánu koupit ty zvětšovací určitě. Přijde mi to rozumější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
28.4.13 19:49

Holky, ja nechci rypat, ale opravdu nechapu, kde chodite na ty castky za papirove pleny 8o

• Citovat
  • Upravit
5254
28.4.13 19:51

@Bavorov Nedávno jsem odplenkovala, plenku dávám teda ještě na noc (taky látku) a plenky mě stáli komplet 11tis. Asi za 1500 jsem něco prodala a zbytek si nechávám na další dítko. Spousty toho co na látkování mám, není bezpodmínečně nutné, ale já si tím dělala radost. Plenky nosila 19m, určitě bych dala za jednorázovky víc. Jo a za vodu i elektřinu nám vraceli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
28.4.13 19:51

@chatwenna No, já si spočítala kolik mě prostě stály zhruba pleny na měsíc papírové. Podotýkám, že nejsem matka, která nechala dítě půl dne v jedné plence a dítě ji mělo až pomalu u kolen. A ono to opravdu leze do peněz. Z některých se dcera osypala, tak ty nejobyčejnější jsem nemohla mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
28.4.13 19:53

@chatwenna Možná ti to nepřijde, když třeba kupuješ 1× měsíčně. Ale když si to pronásobíš, tak je to opravdu běžná cena. A to jsem dceru odplenkovala ve 20 měsících, na noc 1 plena do 28 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ajdina001
28.4.13 19:54

Pokud zvětšovací, tak bych koupila ze začátku 2 ks (na zkoušku) a možná bych se podívala na bazary na nějaké malé kalhotky na novoška. Jsou to drobci, tak aby jim to víc sedělo. Až povyroste, tak už by ty zvětšovací seděly lépe. Ale záleží mimino od mimina :)

• Citovat
  • Upravit
5269
28.4.13 19:55

Šití není nic pro mne,, ale říkala jsem si že by něco mohla zvládnout tchýně když dodám vzor a nějaké nákresy tak uvidíme, snad budeme co nejdřív v očekávání a budu to moct začít řešit více

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
28.4.13 19:56

@chatwenna A jaký je tvůj odhad? Já jen koukala, kolik stojí balík, když jsem chtěla koupit na dovolenou. Btw nekoupila jsem a zvládli jsme to v pohodě s látkou:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
28.4.13 19:57
@chatwenna píše:
Holky, ja nechci rypat, ale opravdu nechapu, kde chodite na ty castky za papirove pleny 8o

tak to je celkem jednoduché. střídám látku a papír. syna jsem prvních 6 měsíců přebalovala průměrně 8× denně, plena stojí cca 4kč (používám pampersky)= 32 kč denně, 30 dní za měsíc a jsem na 1000. za první půl rok 6000.
teď přebaluju cca 6× plena stojí 4,6 kč= 28 korun denně

je mu 15 měsíců takže do 15 měsíců pročůral 13500… a to ještě na nočník nechodí!

počítám pokud by dítko bylo výhradně v papíru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
28.4.13 19:59

@Bavorov No, my mame na den cca 5 plinek. Prebaluju po probuzeni v 8 hodin, pak kolem 11 hod, 14 hod, 17 hod a po koupani… :)

Pouzivam Pampers na noc a na ven, na doma Tesco, Bella Happy, pocitam ze se ctverkama vydrzime az do odplenkovani. Pleny kupuje do zasoby v akcich a mesicne me vyjdou cca na 400 - 600 Kč. :)

Tzn. za rok 6000 - 7000 Kč. Prijde mi tech tricet tisic hoooodne prehnanych.

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
28.4.13 20:01

@paola white Osmkrat denne jsem prebalovala tak prvni tri mesice, kdy byl porad podelany…

Kousek nize je i muj vypocet, nechci se opakovat :)

EDIT:
Plena ve velikosti 1 2 a 3 nestoji ctyri koruny…

To stoji ted me velikost ctyri.

Ale je fakt, ze ja cekam na akce - napr. dvoje pampers v TETA drogerie za 700 Kč. Ctverky = 164 Ks.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure