Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@SarkaLo píše:
@Klarinetka2 Na stránkách jsem byla, ale musím si k tomu sednou a pročíst pořádně. O separačních plínách vím a snappy sponě taky![]()
@Gladys Googlím jak divá
Kolik těch svrchních kalhotek potřebuju od jedné velikosti a můžu používat látkové hned od narození mimča?Takových informací ohledně plínek…
![]()
Kdo to kdy viděl
![]()
Látkovky můžeš používat hned od narození, já osobně tedy až budeme doma z porodnice, protože tam si neumím představit, jak by manžel jezdil domů a přepíral atd., ale někdo to tak dělá
Jak píše Gladys - jedny svrchňáčky ti stačí na den i dva, když budeš dobře skládat - prát budeš stejně denně a svrchňáčky můžeš hodit do pračky i s plenama (na 60). Myslím, že do začátku ti stačí cca 2 „S“ a 2 „M“ a sama uvidíš. Když mu budou malý, dokoupíš další dvě „M“ a když mu budou velký, budeš používat ta „S“, do měsíce doroste do „M“ a těch třeba pořídíš víc
Rozhodně je lepší dokupovat až po narození, sama uvidíš, co Vám sedne, taky ne každý svrchňáčky sednou každýmu dítěti.
Jo a nemá smysl pročítat stránky, těch informací je příliš mnoho, spíš si u nich (Brána k dětem) kup tu brožuru „Pleny pod lupou“, mají ji v e-shopu za 35,– Kč a ta je úplně nejlepší, je tam všechno jasně a krátce vysvětlené, nakreslený sklady atd. ![]()
@SarkaLo na kombinování s jednorázovkama bych vzala zatím dvoje. Jinak dobrý jsou thirsties duowrap, pokryly fakt několik velikostí. A hodí se jakna plínu do skladu, tak na plínu na rovno, jsou cca do 9kg a 8kg dítěti jsem je dávala už teda na plínu na rovno, když jsem si myslela, že nebude kadit. Ta velikost 2 mi ale přijde poměrně dost obrovská, 1 je na novoše ideální
Místo těch vkládacích plínek můžeš taky prostě přidat ještě jeden čtverec…
Jeden na novosklad a jeden poskládat na obdélník ještě.
@Pipet píše:
Místo těch vkládacích plínek můžeš taky prostě přidat ještě jeden čtverec…
Jeden na novosklad a jeden poskládat na obdélník ještě.
Když nejsou vyprané vkládačky, taky je to možnost - jen ten bambus mnohem víc nasaje, než bavlna ![]()
Ještě jsem teď koukala na pleny AIO - to znamená, že takhle jak to prodávají už k tomu není nic potřeba - myslím žádná vložka dovnitř ani svrchní kalhotky? Koupila bych si jen cca 3ks na prostřídání
![]()
@SarkaLo jo je to tak, jen ty jsou vhodnější až na větší děti od cca tří měsíců, těm novošům jsou většinou moc velké.. jsou dobré třeba na noc
@SarkaLo píše:
Ještě jsem teď koukala na pleny AIO - to znamená, že takhle jak to prodávají už k tomu není nic potřeba - myslím žádná vložka dovnitř ani svrchní kalhotky? Koupila bych si jen cca 3ks na prostřídání![]()
Jojo, jsou šikovný, ale počítám s nimi až u staršího dítěte, pokud máš možnost si je někde „ošahat“, sama zjistíš, že jsou dost objemný a u novorozence mu tak někdy brání v přirozeném pohybu nožičkama (kopání a mrskání se), což není úplně žádoucí, většinou je „utáhne“ až tak od cca 4-5 měsíců. To už mi právě přijdou lepší normální pleny (nemyslím čtvercovky), ale třeba právě babylucy colour nebo babylucy organic nebo babylucy velour (ty BL mám já) nebo anavy nebo babyidea nebo popolini, který jsou stejný jako AOI (i stou vloženou plínou), ale navrch dáš ještě ty svrchňáčky. Je to taková varianta, kterou většinou zvládne i novorozenec a v podstatě je to stejný jako AOI, jenom na to navlíkneš ty svrchňáky, u AOI už nenavlíkáš nic ![]()
A snad už úúúúúúúplně poslední otázka
. Je možné používat jako svrchní kalhotky i klasické ortopedické kalhoty z lékárny?
@SarkaLo svrchní kalhotky musí být prodyšné, jinak se v nich bude dítě opruzovat. Taky musí být pevné, aby udržely plínu. Ortopedické kalhoty neznám, ale pokud splňují tyto požadavky, tak se může používat cokoli.
@Lizzi Našla jsem je úplně náhodou v lékárně, stojí cca 80,–Kč??
![]()
@SarkaLo píše:
@Lizzi Našla jsem je úplně náhodou v lékárně, stojí cca 80,–Kč??![]()
Být Tebou, tak se na to zeptám té lékárnice - je divné, že by na to ještě látkující maminky nepřišli… jde o to, že miminko má hodně citlivou pokožku, tak aby se Ti neoprudil, je to podezřele levné ![]()
@Klarinetka2 To se skočím zeptat hned zítra. Mě to taky přišlo divný ![]()