Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ugluk píše:
Každopádně s endometriózou se do lázní stopro jezdí a prý to i solidně pomáhá.
Super, to jsem potřebovala slyšet ![]()
alhena píše:axina píše:Aha. A pomohlo to? Neměli doktoři nebo revizáci problém s tím to schválit, když to byla jen laparoskopie (tedy předpokládám, že byla)?
já jsem byla v lázních dvakrát a vždy po operaci endometriózy.
nikdy problém nebyl a vždy to byla laparoskopie..nejvíc záleží na doktorovi jak to napíše..těžko říct jestli to pomohlo, záleží co od toho očekáváš, určitě je to ale dobrý na psychiku…
Ahoj holky, prosím o radu. Jsem tedy spíš onkologická pacientka, ale do FL pojedu na doporučení gynekologa indikace - XI/4 Dg: C 53.9. Lázně mi píše obvoďák. Chtěla bych jet v dubnu, protože mi 18. května končí roční pracovní neschopnost a budu žádat o inval. důchod. Chtěla bych jednolůžák v Issisu. Na koho bych se měla obrátit ve Frankovkách a zabukovat si pokoj dopředu? Díky
ugluk píše:
Tak gratuluju k rezervaci, v Belvederu tu pár holek taky bylo, tak snad poreferují… Jinak já si volala v září a většina hotelů měla obsazeno do konce roku, tak se ani nedivím.
Ahojky, četla jsem tvůj komentář a chtěla jsem se zeptat, jak to potom udělat, když máš napsané lázně a nemají místo. Vyšetření mají být 3 měsíce stará. Mě píšou lázně teď a tady jsem se dočetla, že duben je plný a pokud pojedu v květnu budou vyšetření už stará. Mohu se zeptat kam si volala? Chtěla bych jednolůžák v Issisu. Moc díky ![]()
Volala jsem na tu centrální infolinku 359 604 504, tam mají přehled o všech lázeňských domech, které pod ně spadají, popř. ti předají další kontakty. Myslím, že se snad nestane, že by měli všude úplně obsazeno, ta kapacita je veliká, ale může se stát, že se budeš v průběhu pobytu stěhovat, popř. že tě ubytují někde, kde by to zcela nesplňovalo tvé požadavky (nižší kategorie, dvojlůžák místo jednolůžáku…). V případě, že by bylo opravdu zcela plno (ještě jsem neslyšela) a nikde jediné volné místo, poskytli by ti náhradní lázně, kde se léčí tatáž diagnóza, pro gynekologické obtíže jsou na dalších místech Klimkovice a Mariánky.
Já byla s endometriozou a v Belvederu, kde mi jídlo moc chutnalo ![]()
Ahoj,tak jsem konečně dočetla tuto diskuzi.Mám také napsaný návrh do Fr.lázní,čekám až mi ho schválí,ale zatím ho nikde na pojišťovně nemají.V pátek mi má obvodní dr.říkala,že už mi to poslala,tak jí budu zítra volat a zeptám se jí kam!Měla to poslat už minulý týden ve středu,myslím,že na to asi zapomněla.Jinak jsem si už zarezervovala od 26.2. hotel Dr.Adler - 1lůžkový pokoj(ale na poslední týden se budu stěhovat do jiného 1lůž. pokoje,je to boj o pokoje!),až budu vědět,že to je na pojišťovně,tak jim to tam hned nahlásím.Tak snad to stihnou schválit
,já už s tím počítám a psychicky se na to připravuju.Nic mi nevadí,ale měsíc bez domova,hrozná představa
Ale snad si tam zvyknu,ono mi taky nic jiného nezbyde.
Ahoj holky. Já jsem jako náhradníky měla psanou Monit, s.r.o. ve Fr. Lázních a pak bývalou vojenskou léčebnu tamtéž (nevím, jak se ta firma jmenuje). Ve Fr. lázních je víc společností a procedury, gynekologické, jsou pak v Lázních FL a ty ostatní v jejich prostorách. Holčina, co byla v té vojenské, byla moc spokojená. Měla menší doplatky než my, jídlo skvělé a spousta chlapů kolem. ![]()
Ahojky, tak dnes jsem si rezervovala pokoj jednolůžák v Isisu od 25.4.
Už se moc těším ![]()
Zdravím všechny,
tento měsíc nastupuji do lázní do Klimkovic po operaci slepého střeva. Máte s těmito lázněmi někdo zkušenosti? Popř. prosím o radu, co všechno si sbalit s sebou, abych na něco nezapomněla ![]()
Předem děkuji za odpověď ![]()
alhena ahoj, ja jsem byla ve Frantovkach v listopadu , mesic po laparoskopii, pri ktere mi diagnostikovali endometriozu, je to indikace, jen te minou slatinne tampony a zabaly…endometrioza je take pricina neplodnosti, takze ti to schvali urcite bez problemu…
a teda my jsme byly s holkama v Belvederu a jidlo bylo strasne, nechutnalo nam nikomu a vsechny jsme zhubly , i pres denni kavicky a dorticky v kavarnach, coz tedy zase nebylo tak spatne ![]()
Skatarina, do Klimkovic jezdím, můžu ti poradit. Jaký je tvůj věk? Podle toho záleží, do jaké léčebny tě umístí a jaký budeš mít režim.
Aha, kdy plánuješ jet do lázní? Já pojedu snad v létě. Délka pobtu v lázních je 4 týdny. Jestli už pracuješ, necháš si vypsat přímo v lázních nemocenskou. Do lázní musíš přijet do 12 hodin. První den se začíná obědem a absolvuješ vstupní prohlídku u gynekologa a možná jednu proceduru. Pokoje jsou dvojlůžkové, doplatek za pokoj v léčebně A je 40 Kč na den, v léčebně B 20 Kč, platí se ještě regulační poplatek 100 Kč den a lázeňský poplatek 10 Kč za den. Ještě loni byla možnost v Klimkovicích si doplatit za příplatek jednolůžkový pokoj, nevím však, jak je to letos, nic jsem o tom na stránkách lázní nenašla. Už ti přišel zvací dopis z lázní? Jinak stravování je plná penze, možnost výběru ze 3 jídel. Procedury jsou následující: koupel v léčivé jodobromové vodě, perličková koupel, plavání a cvičení v bazénu, přísadová bylinná koupel, skupinové cvičení gynekologické, peloidní obklady na břicho, masáž zad, laser na jizvu, elektroléčba - svícení na břicho. Odkud jsi? Je možné jestli nejsi zdaleka jet na víkend domů, v sobotu po procedurách, v neděli nejsou procedury, nikdo to nekontroluje, aspon loni to tak bylo. Správně se to ale nesmí, kdyby se ti něco stalo v té době, tak nemůžeš jít do nemocnice v místě bydliště, ale hlásit se na sesterně v lázních. Jinak lázně pořádají taneční večery, cestopisné přednášky, kino, je možnost jet do divadla do Ostravy.
Ať se ti v lázních líbí.