Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No, bych ti doporučila projet tuhle diskuzi, ale uznávám, že 100 stran je fakt dost ![]()
Záleží, kolik si chceš připlatit, pokud finance nijak dramaticky neřešíš, vřele doporučuji Pawlik-Isis.
Tak v tom případě nějakej minimálně doplatkovej, dvojlůžák, ideálně v nějaký dependenci třeba Belvederu nebo Adlera, ale i tak budeš doplácet minimálně tu stovku denně („nemocniční“) plus patnáct (lázeňský poplatek). Je v tom teda ubytování, plná penze a veškeré procedury. Doplatky by měly být přímo na jejich webu:
http://www.franzensbad.cz/cs/
Popř. to nechat na nich, oni obvykle umisťují rovnou do těch levnějších.
já byla v Belvederu a spokojenost-někomu tam nechutnalo-mě náramně téměř vše, tak si vyber
doplácela jsem na dvojlůžák se vším všudy 4600,– nebo tak nějak. Isis je asi opravdu nejlepší, ale už dost drahý. Myslím, že s Adlerem i Belvederem budeš spokojena ![]()
a s Klimkovicemi někdo zkušenost nemá? jsem z Brna a Frantíky jsou trochu z ruky ![]()
o Klimkovicích jsem psala o stránku dřív - co se týče gynekologických procedur, jsou ale účinnější procedury ve Františkových Lázních - v Klimkovicích nejsou slatinné koupele, vaginální slatinné tampony ani irigace - výplachy, ani plyn. V Klimkovicích jsou pouze koupele v jodobromové vodě, cvičení podle Mojžíšové, peloidní obklady na břicho, laser a elektroléčba, cvičení a plavání v bazénu - pak ještě nějaké doplňkové procedury. Výhodou Klimkovic je to, že je všechno pod jednou střechou, to je příjemné hlavně v zimě.
Holky ta pojišťovna mi lázne schválila,už čekám jen na pozvánku.Chtěla sem se zeptat ješzě na jednu věc,jak ste to dělali když ste v lázních dostali menzes to se nejake ty procedury prerusi nebo jak?Přemýšlela sem nad tím a nějak sem nic nevymyslela ![]()
Půjdeš na sesternu, nahlásíš MS a oni ti procedury po dobu MS zruší - jen ty, kde by MS vadila, tudíž veškeré koupele apod. Doporučuji nejdřív zrušit míň dní, protože MS v lázních může být kratší i delší, no a pak to případně rušit i na další dny. Ale obecně - na ostatní choroby se jezdí do lázní na tři týdny, na gynekologické na čtyři, právě proto, že se počítá s tím, že jeden z těch týdnů nebudou procedury vůbec (ale ono jich stejně pár zůstane). Taková dovolenka ![]()
antoa,já to zařizovala v lednu, poukaz napsal gyndař, muselo tam být razítko obvoďáka a popis labor.výsledky,ekg,váha,výška. Pak jsem dodala zprávu od caru a dodala(jsem starší 35 let) genetiku obou partnerů a spermiogram. Zavolala jsem do FL a objednala si termín s pokojem. Odnesla žádost na VZP, připsala jim tam od kdy do kdy a kam to mám objednané. Do druhého dne jsem to měla schválené, volala jsem si tam, poslali to do Fl a teď čekám zvací dopis a začínám plašit co si tam vezmu s sebou. Kdybys to stihla nějak zařídít teď, tak já tam budu od 14.3. do 11.4.Kdyžtak se srazíme.
blastík- díky za info zeptám se ve čtvrtek v caru. Po zvážení pro a proti bych vzhledem k dálce volila asi ty Klimkovice. Přeci jen tam jsem za 2 hodiny, kdežto Frantíky přes celou republiku. ![]()
blastík- ještě dotaz k čemu jim je výška váha? to je nějaký rozhodující?
to asi ne, jen tam musí být nějaký zápis od obvodního, tak mi poradila na VZP ať tam napíše třeba váhu, výšku:-( Mám dobrou obvoďačku, nic nenabírala a vše napsala ze starých odběrů…to byl jen příklad
Jestli Klimkovice voliš, tak se neuvidíme…ale je to tam prý malé a nemají stejné procedury ani bahno, lepčí Františky.:-), ale zase se trmácet přes celou republiku…no z Brna už je to štreka. Já pojedu z Liberce.Taky nic moc…
Já ve Frantovkách potkala pár lidí z Brna, který se tam táhli proto, že jim to přišlo lepší ![]()
Jinak moje obvoďačka zkopírovala předoperační vyšetření před IVF - byl tam rozbor krve a rodinná anamnéza. Výška a váha teda asi taky, ale myslím, že je jim to na pojišťovně jedno.