Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla bych se zeptat zda jste některá byla v lzních s dítětem a doprovod je matka a pulročni miminko. Jak to chodi při procedurách kolik jich je asi denně, týka se to slepého střeva. Zda by se to dalo zvládat. A zda se chodi s dítětem do bazénu
Kolik má dítě roků? účinnější procedury jsou v Klimkovicích - jsou tam koupele v léčivé jodobromové vodě, plavání v bazénu - dítě může být v bazénu s matkou - dále vířivé perličkové a bylinkové koupele, bahenní zábaly na břicho, elektroléčba, laser na jizvu. Dítě může v lázních chodit také do školky nebo školy. Pobyt je obvykle na 4 týdny. Denně bývají většinou 3-4 procedury. Nevím ale, kdo by hlídal půlroční miminko, když budete s dítětem na procedurách. To byste si musela do lázní zavolat, jestli je možné mít dítě celou dobu u sebe, i při procedurách - to si nejsem jistá, přece jenom je to dítě dost malé.
Dobrý den. Obnovuji diskuzi. Dcera měla akutní zánět slepého střeva, jsou jí 3 roky. Pojedu tam s ní jako doprovod a s námi miminko, tak jsem z toho dost vyplašená. Schválili nám lázně Bělohrad, jedeme v červenci. Budu vděčná za rady a tipy. Je něco, co mi doporučíte vzít určitě sebou? A jak tam vše probíhá? Sociální zařízení je společné? Jaké jsou pokoje, personál.. budu opravdu vděčná za všechny informace. Soňa
@sopka001 my jsme byly ubytované v hotelu Grand, na dvoulůžkovém pokoji se sociálkou… to miminko vám schválila pojišťovna? Pokud ano, tak vás možná dají na nějaký větší pokoj, aby se tam vešla postýlka, na tom pokoji, co jsme byly my, by se nevešla… nebo vešla, ale už by se tam nevešlo nic jiného… jen teda nevím, jak to budeš dělat v bazénu, s těmi malými dětmi jde do bazénu i rodič… bylo to tam fajn, až na jídlo… to teda mohlo být lepší… ale jsou to dva roky, za tu dobu se to mohlo změnit…
@Regina Hero moc děkuji! Pojišťovna mi miminko neschválila, ale v lázních o něm ví. Je pravda, že se mě snaží přesvědčit, aby jel s dcerou někdo jiný. Ale to nemohu zařídit, takže neudělám nic
Bazénu se právě bojím nejvíce - i malé děti jsou do velkého bazénu? Doufala jsem, že to bude brodítko. Syna budu mít při procedurách v šátku nebo si tam beru starou autosedačku, ve které bude… Právě nemám představu, jak to celé probíhá a tak si to zatím neumím vůbec představit. ![]()
@sopka001 píše:
@Regina Hero moc děkuji! Pojišťovna mi miminko neschválila, ale v lázních o něm ví. Je pravda, že se mě snaží přesvědčit, aby jel s dcerou někdo jiný. Ale to nemohu zařídit, takže neudělám nicBazénu se právě bojím nejvíce - i malé děti jsou do velkého bazénu? Doufala jsem, že to bude brodítko. Syna budu mít při procedurách v šátku nebo si tam beru starou autosedačku, ve které bude… Právě nemám představu, jak to celé probíhá a tak si to zatím neumím vůbec představit.
ano, všechny děti jdou do stejného bazénu jako velké děti nebo dospělí… jen dostanou rukávky a rodič tam je od toho, aby je přidržoval a pomáhal se cvičením… bazén byl myslím každý druhý den… ideálně kdyby jel třeba otec dítěte nebo babička, dostanou na to OČR… no, s miminkem to bude dost náročné… hlavně to skloubit třeba s krmením, přebalováním a podobně… na ty procedury se přechází mezi třemi budovami, občas je na to jen pár minut na přechod… vy tam budete v létě, takže to bude lepší, nehrozí tolik oblékání a svlékání jako v tom březnu, když jsme byly my…