Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Doctus píše:
@Baba
Tak já Prahu nemám taky rád. Proč ucho? Herpes zoster oticus ti nic neříká?![]()
![]()
No to mi neříkej!
Ne, nechapu, proc predpokladas, ze se do ucha nedivam? To je jen nejaky tvuj konstrukt, kterym se zabyvas uz x prispevku. Popate ti pisu, ze absolutne nevis, jak ja vysetruju, takze svoje predpoklady stavis na vode. A pak ty svoje vycucane teorie jeste rozebiras a neco z nich vyvozujes ![]()
@Baba Když tak půjde sedět tvoje virtuální postava, ne
? Vymyslíte si oba nové identity (dobře si rozmysli, co chceš být! doporučovala bych ORL, aby sis doplnila vzdělání a koukala do ucha!) a padnete si do náruče. Jako jo, uznávám, dneska se tady výjimečně bavím
.
@Baba
Když tě nenapadly stavy, kdy po podání glukokortikoidů (ano, i v dávce 100 mg) může dojít k poškození pacienta, příp. až ke smrti… a pak jsi omylem přehlédla příspěvek velký jako kráva… A k dotazu proč na ORL jsi raději nic nenapsala?
Chci vidět, jak v neurologické ambulanci prohlédneš zevní zvukovod…
@Doctus píše:
@Baba
Když tě nenapadly stavy, kdy po podání glukokortikoidů (ano, i v dávce 100 mg) může dojít k poškození pacienta, příp. až ke smrti… a pak jsi omylem přehlédla příspěvek velký jako kráva… A k dotazu proč na ORL jsi raději nic nenapsala?Chci vidět, jak v neurologické ambulanci prohlédneš zevní zvukovod…
No tak ty dve etiologie periferni sedmicky, kterou zabije tabletka prednisonu si jaksi nenapsal. Tak se nevytahuj ![]()
@kattie píše:
@Baba Když tak půjde sedět tvoje virtuální postava, ne? Vymyslíte si oba nové identity (dobře si rozmysli, co chceš být! doporučovala bych ORL, aby sis doplnila vzdělání a koukala do ucha!) a padnete si do náruče. Jako jo, uznávám, dneska se tady výjimečně bavím
.
@Doctus píše: @Baba
Schválně jsem se díval do příspěvku. Na otázku který ročník zněla má odpověď pátý.
Takže když tě nic nenapadá u zevního zvukovodu, ORL vyšetření, tak by sis měla vyhledat něco o Ramsay Huntovu syndromu. Při podání glukokortikoidů bez antivirotické clony pacienta zabiješ.A druhá diagnóza? Reaktivace herpetické infekce po podání kortikoidů. Nabízí se i získaná toxoplasmoza a další.
A ty jsi v práci, nebo doma? Psát si v pracovní době na emiminu…
A toto je jako co?
Takže už podruhé (první citace na stránce 7). Kup si lepší brýle.
Příspěvek upraven 14.09.16 v 11:04
@Baba píše:OK, ja ORL, Doctus kvantovy fyzik. Ale s tim by se na emiminu blbe exhibovalo
Ale s kvantovou homeopatii by uspet mohl.
Ty jo, fakt neznam nikoho, kdo svoji chybu okecava jako ze to byl test. To si nasledujici virtualni postavicka odpusti, doufam.
No neříkej, že fyzice rozumíš. To bych se nasmál.
Ty možná víš, kolik vyteče hektolitrů vody, když se ponoříš do vany.
@Doctus píše:
No neříkej, že fyzice rozumíš. To bych se nasmál.Ty možná víš, kolik vyteče hektolitrů vody, když se ponoříš do vany.
Ale, ale? Nevime, tak se rozcilujeme a kopeme? Si posluz. Kolik hektolitru vytlaci z vany mych 60 kilo po 4 detech je mi fuk. Ja se radsi sprchuju ![]()
O te smrtici tabletce prednisonu si napsal blbost, ale jak uz davno vim, nepriznas ani chybu, co uplne triska do oci. Lassegue, micuda, MR a lumbalka jako vstupni vysetreni u Bellovky…, tak co bys priznal chybu u tohohle.
@Baba
Chceš porovnat znalosti z fyziky. Klidně.
Nechápeš ironii? Nic se neděje.
Blbost? Možná podle tvého velice mdlého rozumu. Všimla sis, při své presbyopii, že se encefalitida rozběhla (a pozor! na klinice ifekčního lékařství) i při nižší dávce než 100 mg p. o.? Asi ti to uniklo, ale zase lepší, než kdyby ti unikala moč. I když… to ses zatím nepochlubila. ![]()
Ty furt meleš Bellovu obrnu, já jsem psal při podezření na cévní mozkovou příhodu provést MRI (překvapení v záplavě CT?). Ne při Bellově obrně, i když ublížit tím nelze. Periferní a centrální paréza lícního nervu se trošku liší, kdybys to náhodou zapomněla. A určit idiopatickou parézu bez vyloučení infekční příčiny, to je dost odvážný postup.
Vstupní vyšetření u Bellovy obrny? Tak neurologické, postupujeme od neinvazivních metod k invazivnějším.
@Doctus píše:
@Baba
Chceš porovnat znalosti z fyziky. Klidně.Nechápeš ironii? Nic se neděje.
Blbost? Možná podle tvého velice mdlého rozumu. Všimla sis, při své presbyopii, že se encefalitida rozběhla (a pozor! na klinice ifekčního lékařství) i při nižší dávce než 100 mg p. o.? Asi ti to uniklo, ale zase lepší, než kdyby ti unikala moč. I když… to ses zatím nepochlubila.
Ty furt meleš Bellovu obrnu, já jsem psal při podezření na cévní mozkovou příhodu provést MRI (překvapení v záplavě CT?). Ne při Bellově obrně, i když ublížit tím nelze. Periferní a centrální paréza lícního nervu se trošku liší, kdybys to náhodou zapomněla. A určit idiopatickou parézu bez vyloučení infekční příčiny, to je dost odvážný postup.
Vstupní vyšetření u Bellovy obrny? Tak neurologické, postupujeme od neinvazivních metod k invazivnějším.
Tys psal, jaci jsou nekde neurologove joudove, ze nedelaji CT nebo MR a lumbalku. Pak si k tomu pridal jeste ORL. Jako sorry, ale vis o tom kulovy, googlit umi kazdy, akorat je treba hodnotit relevantnost. A vedet taky neco o praxi.
Kde v CR se dela MR u akutni CMP? U nas ne, to vim jiste ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat