Léčba zkráceného čípku

1402
28.5.23 09:33

Léčba zkráceného čípku

Ahoj holky, dnes jsem 28+6, ve čtvrtek mi doktorka na kontrole řekla, že mám zkrácený cipek, naměřila 18mm. Že mě teda raději pošle na hospitalizaci. Tak mi ve čtvrtek v nemocnici vzali krev, moč, udělali stěry a nasadili magnezium a mám klidový režim. Z krve vyšla chudokrevnost, jinak žádný zánět, nic špatného v moči, tlak v pořádku celý pobyt a monitory taky. V prvním těhotenství jsem měla taky zkrácený cipek, od 20tt a měla jsem klidový režim doma a brala utrogestan a magnosolv. Přijde mi trochu divný, že mi vlastně skoro nic není a mám tu ležet a ani mi nedávají žádný progresteron. Mám doma dceru a akorát mě to tady ničí. Ležet můžu i doma. Žádné bolesti nemám, nekrvacim, nic. Přijde vám tohle řešení v pořádku? Hlavně teda co se týče té léčby, že tu vlastně nedělají nic extra. Kdyztak děkuji za zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Vesmírná drůbež
28.5.23 09:35

Tak běž domů, nemocnice není vězení.

• Citovat
  • Upravit
16139
28.5.23 09:48

Ahoj,
já jsem kdysi natom byla úplně stejně jako ty. Taky jsem musela hned do nemocnice, byla jsem v 7. měsíci t. Klidový režim a magnezium. Jinak taky vše vpořádku. Ale já měla rizikové těhotenství už od začátku. Úplně tě chápu, cítila jsem se stejně.
Ale věř tomu, že doktorka ví co dělá. I když tobě to může teď připadat jako zbytečné. Vydrž to. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21632
28.5.23 10:17

No na tohle hlavně žádná léčba není. Maximálně ti ještě dají kapačku s kortikoidy na urychlení dozrání plic, kdyby hrozil předčasný porod. A teda ruku na srdce - v nemocnici klidový režim dodržovat budeš. Naopak doma s batoletem už velmi obtížně. Sama si řekni, jak bys zvládala dlouhý pobyt v porodnici s nedonošeným dítětem a potenciální zdravotní rizika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
28.5.23 10:28

@nozu Právě že doktorka na přijmu říkala, že tohle je zatím to minimum, co mohou dělat, tak jsem si myslela, že existuje něco víc, minimálně ten progesteron. Na kortikoidy to není, protože nemám žádné příznaky kromě toho čípku na předčasný porod.
Ptám se na zkušenosti abych tu nelezela zbytečně. Dceru jsem nakonec rodila 40+5, ale nechci právě nic zanedbat. Nemám v tenhle personál moc důvěru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
28.5.23 10:31

@nozu je dávno prokázané, že ležení nemá na nic vliv. Tudíž pokud žena během hospitalizace nedostává specifickou léčbu, je tam fakt zbytečně.

• Citovat
  • Upravit
1402
28.5.23 10:31

@Černá Madonna a můžu se zeptat zda se ti cipek zlepšil a kdy tě pustili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
28.5.23 10:32

@xxprincesscz Pokud by jsi měla doma stejný klid jako v nemocnici, tak podepiš revers a jdi domů. Otázkou je, kolik je dceři, zda by jsi kolem ní nemusela lítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
28.5.23 10:37

@korn123 tak mám dvě fungující babicky, chlap se teď musí taky starat, co se týče úklidu, vaření, praní… ještě před nástupem jsem víceméně stejně spíš polehavala, protože jsem měla extrémní únavy, ale to bylo asi nedostatkem toho železa, co mi tu zjistili. Ale ptám se právě, že nechci nic zanedbat a zkušenost takhle z nemocnicí nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16139
28.5.23 11:12
@xxprincesscz píše:

No, čípek se mi určitě zlepšil. Byla jsem tam asi 14 dní. Úplně přesně si to nepamatuji. Je to 15 let zpět. Ale, jak jsem už zmínila, byla jsem na rizikovém t. A klidový režim jsem musela dodržovat samozřejmě i doma. A to už od 5. měsíce t.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
28.5.23 18:13

@xxprincesscz Kdyz nemas duveru, tak podepis reverz a jdi domu. Neni to vezeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21632
28.5.23 19:54
@xxprincesscz píše:

mě při hospitalizaci říkali, že ten čípek se už nezlepší. Ale s postupujícím těhotenstvím to bude čím dál normálnější nález. Důležité bylo, aby se to nehoršilo.
A ještě k tomu ležení. na někoho to funguje, na někoho asi ne. U mě došlo k velmi zásadnímu zhoršení po stěhování z podnájmu do našeho bytu. A to jsem skoro nic nedělala, jen seděla na gauči a skládala věci do krabic. Ale už to nebylo to ležení a klidový režim. Takže mě osobně prostě nikdo nepřesvědčí, že klidový režim ničemu nepomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16139
28.5.23 21:29
@nozu píše:
mě při hospitalizaci říkali, že ten čípek se už nezlepší. Ale s postupujícím těhotenstvím to bude čím dál normálnější nález. Důležité bylo, aby se to nehoršilo.
A ještě k tomu ležení. na někoho to funguje, na někoho asi ne. U mě došlo k velmi zásadnímu zhoršení po stěhování z podnájmu do našeho bytu. A to jsem skoro nic nedělala, jen seděla na gauči a skládala věci do krabic. Ale už to nebylo to ležení a klidový režim. Takže mě osobně prostě nikdo nepřesvědčí, že klidový režim ničemu nepomůže…

Je to možné, ja jsem psala jen to, jak jsem natom byla tenkrát já. A vzhledem ke svému zdravotnímu stavu, jsem se řídila doporučením své gynekoložky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí