Léčení bradavice pomocí česneku - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
996
1.11.15 19:39

Odbehnu od tematu- rady ohledne cesneku. Me bradavici vyhubil vlǎtovičník. Rostlina, plevel kterou kdyz ulomis, tece z ni zluta voda, tim to pomazes. Roste to ve stinu vsude u starych zdi a baraku. Jeste v tuhle dobu ho najdes a super. Sice to zmizlo do mesice ale je klid. Tak to muzete kombinovat treba s tim cesnekem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
1.11.15 20:08

Tak to je super, že je to tak jednoduché, prostředek s vlaštovičníkem z lékárny je hodně drahý :think: :palec:

• Citovat
  • Upravit
16775
1.11.15 20:11

Mladymu napoprve cele strouzky cesneku, napodruhe jablecny ocet :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
4.11.15 12:36

Holky taky přispěju se svou zkušeností…česnek jsem zkoušela, ale bradavici mi nezlikvidoval úplně. Co mi pomohlo tak Kolodium forte - stojí to asi stovku, koupíte v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
22.8.16 19:55

spálenina po česneku

Ahoj maminky…k těm bradavicím a česneku. Nikdy to radeji nezkoušejte. Já jsem si našla recept, jak je česnek užasný a perfektní na bradavice. Nefunguje to.!!!
Na malém kousku kuže na předloktí jsem vyskoušela zda nejsem alergická. Plátek česneku mi na předloktí neuděl žádný flek. Takže alergii nemám. Na bradavici na noze na palec jsem přiložila jemně nastouhaný česněk. Po 6 minutách jsem cítila stašnou bolest, pálení. česněk jsem odstranila a na palci mi zustal spálený zarudlý flek - bradavice zůstala celá a já druhý den musela valit k doktorovi, protože mi otekl :mavam: celý nárt. Týden jsem chodila na převazy. Spálenina+ alergická reakce na česnek. Tak to je moje zkušenost se zázrakem jménem ČESNEK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.18 14:24

Ahoj, já jsem zkusila snad všechno, cibuli, čenek, ocet, vlaštovičník, různé vodičky, vyřezávání, vypalování… měla jsem dost velkou bradavici na chodidle. Napadlo mě zkusit Hemagel a do týdne byla pryč :) už je to několik měsíců a nevrátila se! :)

• Citovat
  • Upravit
1
6.6.18 22:13

Bradavice a léčba česnekem

Bradavice na chodidle se mi poprvé objevila v dětství, kdy jsem jí chytla na škole v přírodě. Tenkrát mi ji maminka léčila vlaštovičníkem a Duofilmem. Nakonec vyléčila.
Poté se mi objevila před dvouma rokama, kdy jsem si chodidlo rozřízla o kámen v moři a pak bradavici nejspíš chytla v hotelu ve sprše. Nejdřív jsem myslela, že mám v ráně kamínky z moře, ale po ňoupání a vyškrabávání mi pedikérka řekla, že je to bradavice. Tenkrát jsem zkoušela znovu Duofilm ale vždy se vylouplo jen pár kořenů, ale bradavice zůstávala. Tak jsem zašla na vypálení ke kožařce, kam sem zavítala 2× a bradavice sama vypadla.
Nyní se mi po dvou rokách znovu objevila na stejném místě. Šla jsem proto hned na kožní na vypálení, jenže jsem ten den musela chodit, tudíž se mi z rány udělal obrovský puchýř. Přes noc jsem se budila bolestí, celá noha mi hořela, tak jsem se dočetla, že mám puchýř propíchnout. Ráno jsem propíchla a vytekla z toho hromada vody. Nechala jsem to bez náplasti dýchat, jenže po hodině se mi vypalované místo znovu plně zalilo vodou, tudíž jsem musela znovu propíchnout. Poté znova, když potom jsem celou spálenou kůži odstřihla, na které byly kořeny, tak jsem byla ráda. Vše jsem neustále dezinfikovala. Ale bohužel jsem měla otevřenou živou ránu, která se mi hojila skoro 3 týdny. Jak se ta “spálenina” hojila, tak z ní stále tekla voda a měla sem pravidelně mokrou náplast, ponožku i botu. A to třeba po hodině. Hrůza. Úplně jsem se proklínala, že jsem na vypalování šla. Taková bolest při odstřihávání té kůže. Nikdy víc!
Po zahojení “spáleniny” se mi objevila bradavice znovu a kořeny trochu na jiném místě. Tudíž jsem hledala jinou formu léčby než Duofilm nebo vypalování. Zkusila jsem zde zmíněný česnek naložený v octu. Začala jsem přikládat hned den po naložení. Vždycky jen na noc. Po týdnu a půl jsem přestala, protože mě nebavilo každý večer přikládat a lepit. Nechala jsem bradavici být a asi po třech týdnech kouknu na nohu a okolo bradavice se začala odlupovat kůže. Tak jsem jen použila nehty a v pohodě bradavici odloupla. Musela jsem tedy obnovit proceduru s česnekem, protože mi tam zůstala ještě v hloubce, tudíž díky vyloupnutí se mi česnek dostal hloubš a bradavici poté zničil!
Jsem naprosto šťastná a netušila jsem, že tak jednoduchý recept vážně pomůže! Není nad babské rady.
Každopadně na závěr “recept”:
Nakrájet česnek na plátky, podle toho, jak velkou bradavici máte (já měla menší, tak jsem vzala menší česnek)
Stroužky naházím do sklenice s octem (octu stačí málo, aby česnek aspoň plaval)
Nechám přes noc v uzavřené sklenici (nejlépe sklenici od okurek)
Poté před spaním přiložím stroužek odpovídající velikosti bradavice (lepší aby stroužek trochu přesahoval, ale jen maličko, aby se nepoškodila zbytečně zdravá kůže)
Poté přelepím dostatečně velkou náplastí
Nechám česnek přes noc, ráno ho sundám a přelepím novou náplastí (bez česneku, nikdo nechce chodit celý den na česneku :lol: )
Další dny opakuji, podle potřeby, bradavice by měla trochu zbělat, většinou je bílá ráno, večer už tolik ne.
Potom po nějaké době zkusím vyloupnout. Měla by být ta kůže tvrdá.
Pokud máte bradavici rostlou dovnitř, je to těžší, ale dá se to! Já jí měla rostlou dovnitř a díky česneku jsem ji porazila!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
6.6.18 22:24

Holce také pomohl česnek v octu. Vyzkoušeli jsme cibuli, Kolodium forte, nějaké vodičky a bradavice vesele rostla dál a na druhé noze se ji udělala další. Zkusila jsem česnek v octu, naložený tři dny. Přes víkend jsem zalepovala (na noc i část dne) a jak se jí to v neděli přes den posunulo, tak jí zbělal velký flek mimo. Nadávala jsem si neskutečně, že jsem jí to akorát zhoršila. Řekla jsem si, že to teď nechám být, dokud se jí ta spálená kůže nezahojí, pak budeme na dovolené u moře a jestli tomu ta slaná voda a písek aspoň trochu nepomůžou, tak jí to nechám vyříznout (vypalování mi kožní vzhledem k nutnosti ve většině případů přijít opakovaně, nedoporučila), aby se během prázdnin vyhojila. Po dvou týdnech přiběhla holka nadšená, že jedna bradavice už ji spadla. Za tři dny i ta druhá. Je to měsíc a nic dalšího tam neroste..a to ta jedna byla už opravdu veliká a hnusná. Jsem ráda, ale příště si budu dávat větší pozor, aby se česnek neposunul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
21.3.22 23:08

Bradavice a cesnek

Ahoj lidi, obnovuji diskuzi ohledně česneku. Momentálně bojuji s bradavicemi na plošné nohy. Jedna byla taková ta vrostlá, nijak nebolela a nevadila mi, mám ji několik let. Jenže teď v tehotnestvi se mi udělaly další dvě. A řekla jsem si dost! Chtěla jsem to vyřešit ještě před porodem, protože bych nerada nahodou nakazila třeba mrně a krom toho jsem se s tím styděla jít na pedikuru, ale nehty uh si přes pupík sama neostriham, takže jsem vsadila na cesnek. Jak píšou holky, plátky česneku jsem naložila do octa na den nebo dva. Vždycky si vezmu náplast, co které si výstrojního dírku přesně tak velkou, aby byla vidět jen bradavice, přiložim plátek česneku a znovu prelepim náplastí. Proceduru momentálně opakuji 3. den a vidím fakt výsledky. Lepim na noc i část dne, po sundani česneku nechám nohu odmocit ve vodě a nůžkami ostříham co nejvíc to jde.
1. den se mi narušila horní vrstva kůže, taková žlutá a ztvrdlá
2. den bradavice zčernala, vystoupily na povrch kořeny a vše začalo strašně bolet, jak cesnek pracuje.
3. den už jsem na nohu nemohla chodit. Ráno jsem se probudila, sundala cesnek a ostrihala narušenou černou vrstvu a koukám, najednou jsem v noze měla 3 celkem velký, ale taky čistý krátery po bradavici. Stříhání nebolelo, ani netekla krev. Spis stipal přímo cesnek.
Teď je 3. den večer a ja se rozhodla přece jen ještě jednou aplikaci opakovat. Rány uh se zdají být čisté bez kořenů, nic černého už tam není, ale na dne kráteru je ještě cosi, co by mohly být hlouběji zarostlé kořeny. Cesnek jsem proto ještě nakrajela na menší kousky a vecpala je přímo do ranek. Bolest je to absolutně silena. Ale jako dá se to vydržet a to jsem v 8. měsíci.
Myslím, ze zítra už cesnek dávat nebudu a nechám nohu zahojit. Možná ještě nanesu jednorázove kyselinu mravenci z lékárny, abych měla jistotu, ze bradavice jsou fakt vypálené do hloubky, protože opakovat cely proces se mi fakt nechce. Dam vědět, jak to zabralo, ale jako oproti vypalování dusíkem je cesnek ještě slabý odvar a navíc, jak se zda, tak to funguje dobře. Těch par dni za bolest stojí a dá se to přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí