Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj, tak super s tim cukrem, vid
mas o starost mene. Ja mela take driv pocit, ze mi lezi vodorovne a kope do boku, az nedavno se mi zacalo zdat, ze je hlavickou nahore. Uvidim ve stredu, doufam, ze mi to uz konecne rekne. Uz jdu naposledy na gyn, pak uz se budu objednavat do porodnice na dalsi kontrolu.
tak po tom zelezu mam spis prujem nez zacpu a zaludek na vode, nic moc
a do toho se snazim vysazovat horcik uz, takze bricho mam vecer jak kamen.. snad si to telo na to zelezo zvykne, pry jsou ty zazivaci problemy dost bezne po nem, tak mas stesti, ze tebe to minulo.
Alex je hezke
ale zdrobnele nevim teda, taky mi nic nenapada.. my se porad neshodneme na klukovi, manzel chce Otto a to rozhodne nechci..holcicka nakonec vypada na Klaru, je to kompromis (ja chtela Elisku nebo Emmu spis a on chtel Zuzanu), ale Klarka se mi take libi.. a mate jeste dalsi varianty k Alexovi?
pekny vikend, pa ![]()
No Otto se mi moc nelibi, me se libil Kryštof, Patrik a Leon a holčiči, Lea,Ela Sara a Jasmina. Klarka neni špatny,ale prckum se bude špatne vyslovovat. Moje segra ma Honzika a druha čeka bud Emu nebo Dominika. Napiš si jmeno na papir spolu s prijmenim…aby to k sobe pasovalo. My mame dve S u sebe ve vyslovnosti,ale muj chlap už nechce jiny jmeno vybirat, je rad že to ma za sebou…tak nakonec asi fakt bude ALEX SPOLENAK
ahoj, nemam ted doma internet protoze jsem musela vratit pracovni notebook, tak pisu od rodicu. po vikendu uz bych ho snad zase mela mit i doma, neumim si to uz bez nej predstavit ![]()
doktorka mi ve stredu vyplasila ze mam preeklampsii -vysoky tlak, bilkovinu v moci a otoky, to je pekne spatna diagnoza, musela bych do nemocnice a pokud by se to nelepsilo tak brzy na cisare, ohrozuje to zivot mimca i muj. ted uz mam ale tlak lepsi, tak snad to byl falesny poplach, cekam jeste na vysledky krve. tak mi drz palce, at se to nepotvrdi..
co ty, mate tam take takova horka? Jak to zvladas? kdy se zase chystas do Cech?
my mame v prijmeni R tak se taky bojim, ze se klarka bude hur vyslovovat, no ale libi se mu vic nez moje eliska..zacinam si myslet, ze to budeme vybirat az v porodnici, porad chce Otu a ani moje a jeho mamca Otu nechteji, snad ho vsechny prehlasujeme ![]()
hezky vikend, pa ![]()
he
Ježiši zase dalši problemy s nejaou nemoci, to viš,že to neni dobry když maš tu preklamsii. A nemaš ten tlak jen z toho horka, me je par dni už tak zle,čekam až se ochaldi. Napred jsi mela to tvrduti a ted tohle…holka odpočivej a hlidej se.
Ja jedu v pondeli domu, tak budu na netu taky jenom když pujdu k mame nebo segre.
Ješte že ma byt prišti tyden na morave 20 stupnu, tady je 37 a ma to klesnout na 28 takže porad horko.
S tim jmenem si to budeš muset vybojovat…Oto se mi nelibi,ale znam jednoho Otika…krasnej chlap a kupodivu na neho to jmeno sedi. Klara je pekyn jmeno,ale špatny na vyslovnost, deti to nebudou umet vyslovit, Klarka a Kristinka se moc libili me mamce.
Ja jsem rada že mam jmeno z krku, Alex ma taky spoustu nevyhod ale Alex jako Alex a nijak jinak myslim,že se mu bude v dospelosti libit, jako dite mu budem rikat Ajo
Mej se a šetri se ..... už to maš za par ![]()
ahoj,
tak se hlasim, ze je to uz dobre, byl to snad falesny poplach. poruchy zraku uz nemam, tlak a moc jsou zpet v norme, tak jsem se nemocnici vyhnula, oddechla jsem si. ted uz by mi tedy nevadilo rodit, ale s vysokym tlakem byva cisar, a tomu bych se radeji vyhnula. pristi tyden pujdu na vstupni prohlidku do porodnice, ted uz to asi bude utikat.
co ty, jak si to doma uzivas, pecujou o tebe?
jak se citis? Aja jste vymysleli dobre a Alex je takove sexy, pro dospeleho pekne jmeno
pa
ahoj, ja byla vcera v porodnici poprve a kontrola byla stejna jako na gynde, moc, tlak, gynekologicky a ozvy plodu. zatim vse ok, tak ani ultrazvuk nebo monitor nedelali, mimco je nastesti hlavickou dolu. jak je velike porad nevim, ale brisko pry nemam moc velke, tak se nemusim bat, ze bude velke po tatinkovi. dalsi kontrolu mam mit 1.cervence.
od vcera mam ale pekne bolesti hlavy a nevolnosti a natekle ruce, tak uz radeji polehavam, manzel uz se boji, ze se mi zase rozjizdi ta preeklampsie. no snad mi jenom nedela dobre ta zmena pocasi, predtim se mi to take rozjelo kdyz bylo teplo.
jak ty si uzivas domov, rozmazlujou te pekne? krasny vikend preju, pa ![]()
Takže mimčo je pripraveny.....a co ty už maš sbalenou tašku a všechno pro prcka pripraveny?…ja začnu tento tyden vybalovat, prat a žehlit, ale zase maji byt 35 vedra…hnus
No a už viš co to bude–Otik nebo Klarka? ![]()
Ja jsem prijela včera odpoledne a 3 hodky na to mi volali,že mama spadla ze žebriku a zlomila si obe nohy…hruza
Mej …pa
ahoj, to mi mrzi s mamcou, jak to zvlada? musi byt v nemocnici, nebo lezi doma? A jeste v tech horkach, chudak. ja to teplo teda moc nezvladam, pripadam si tlusta a natekla a mam nevolnosti. uz aby to bylo za mnou.. zitra jdu zase na kontrolu tak doufam, ze uz budu vic otevrena nez minule. co ty, jak ty horka zvladas? Zdravotne vsechno ok?
uz mam vse pripravene a pohlavi nevime, jen jmena uz asi zustanou Ondra nebo Klarka. V nedeli mi kamoska v atelieru nafotila tehu fotky, tak pak nejakou poslu (v patek mi je da), neplanujes to take, na pamatku? Manzel o tom nevi, bude koukat
dostane to k svatku. mej se papa
Ahoj…ja jsem taky planovala foceni v atelieru s Janim,ale težko ho tam dostanu.
Ondra i Klarka jsou krasny jmena.....supr že jsi vydržela nerict si pohlavi až do konce.....ja jsem opice zvedava.....tušiš aspon nejak povedomme jestli to bude kluk nebo holka?
Ty vedra jsou hnus, vstavam rano v 8 abych nakoupla a šla se psem ješte než bude vedro, potom jsem do večera doma a večer jdeme na prochazku.
Včera a dnes jsem prala a žehlila všechno na prcka…7 praček…hruza,ale jsem rada že to mam za sebou.....od prištiho tydne mame tu školu pro budouci rodiče.
Tak zitra napiš jak na kontrole, doufam,že nebudeš v tom vedru prenašet…holka ty už to maš za par…ja mam na metriku 50dni
Tak se drž a odpočivej…pa
ja jsem o tom foceni manzelovi ani nerikala. sice bych o to stala, fotky s tatkou a briskem jsou moc pekne, ale taky bych ho tam nedostala, nebo by mi to za ty reci nestalo
dnes mi jeste prijde nafotit kamaradka domu s pejskem, tak treba budu mit nejakou peknou briska s pejskem ![]()
ja myslim ze to bude kluk, vsichni to rikaji a nejak si to vnitrne myslim uz dlouho, tak uvidime, jestli se to da vytusit..
gratuluju k posledni 50tce, to je hezke cislo
jen ti teda nezavidim, ze si uzijes jeste delsi dobu ty horka, porad se modlim, aby se ochladilo. ja na kontrole nic, moc a tlak byly ok kdyz jsem rekla ze citim pohyby a nemam pravidelne kontrakce, tak mi ani nekontrolovali a mam prijit 12.kvetna. nechapu, to jsem jim mohla nahlasit po telefonu a necekat hodinu v cekarne..prenaseni se desim, snad nee..co ty, kdy jdes na kontrolu? tak jsem zvedava, jak se vam ta skola bude libit a co se vsechno dozvis. tak pekny vikend, odpocivej
pa
Čao…tak jak valčite v tom vedru? Ja jsem už na mrtvici, bez nalady,unavena a boli me porad hlava. Dnes jsem bla na kontrole, ješte jednou jsem se podivala na kouličky,tak je to 100%kluk,hlavičku ma dole,10kilo nahoru…to mam ja a kontrola za mesic,gyndar ma dovolenou. Škola pohoda,muj chlap šel se mnou a dnes zase jdeme.Tak a to je asi všechno----drž se a piš…pa
ahoj, taky ty horka nezvladam
a ma byt hur o vikendu. mam ted nejake spatne obdobi, vse mi pada z ruky a nic se nedari a do toho jsem si vcera vyvrkla kotnik, tak se doma belham..nic moc, kdyby se aspon ochladilo! tak vim presne, jak ti je.
tak hlavne ze ti kontrola dopadla dobre a hlavicku ma dole, ja jdu v pondeli. mam uz par dni poslicky, bricho tvrdne a nekdy i bolestive, boli mi v krizi a hodne letam na wc..zatim ale porad jen nepravidelne tvrdnuti, doufam ze prijdou bourky a urychli to. uz mam 14 kg nahore, v tom horku citim kazde deko
to mas sikovneho chlapa, ze s tebou chodi na kurzy, je to zajimave stoji to za to?
pekny vikend preju, at se ochladiii
pa, davej na sebe pozor
Ahoj, uplne ti rozumim, ty už finišuješ ..za par dni maš mimčo u sebe…
Ja se porad boucham do bricha, proste na neho zapomenu, nedavno jsem si spalila o remosku.
Držim si pestičky na pondeli na kontrol..na ozvy už chodiš? Škola je v pohode, mame to za rohem, včera jsme meli prohlidku porodnima salama a domluvila jsem si schuzku na info o epiduaru, tady musiš podstoupit prohlidku a dostaneš razitko do tehu knižky a potom pri porodu když bude potreba dostaneš epiduar, bez razitka to ho nedaji…ja chci rodit bez,ale kdyby bylo potteba at vim,že ho mužu dostat.
Jsem unavena jdu se natahnout.....preju krasnej vikend…pa
Tad jsem koukla na fotečku.
..krasny briško…uplne jsi me nažhavila,že bych se šla vyfotit taky…ale asi taky sama, chlapa tam nedostanu…pozajimam se