Lečitel pred IVF

• Fotoalbum (11)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
OliveOil
18.1.10 19:49

Ahoj Nicky, děkuju za odpověď, je milé se dozvědět, že i tato diagnoza jako je vysoké FSH není překážkou.
Mojžíšovou jsem vyzkoušela a další vyšetření, jako jsou protilátky a reprodukční blok mi ani nikdo nenabídl…budu se o to zajímat. Výška FSH je 17, doktor mi to vysvětloval tak, že reaguji jako starší žena, které je cca 40. Mám ovu prý v pořádku, jen mám jen jeden vaječník i vejcovod, tím doktor vysvětloval ty vysoké hodnoty. Kolik jsi měla výšku FSH?

• Citovat
  • Upravit
453
19.1.10 17:16

Renatiko mam ten Motol nejbliz a pry jsou tam doktori profici, i kdyz prostredi nic moc. Desila jsem se co jsem cetla na netu ze tam budu hodinu ve fronte, ale slo to rychle a mam to za sebou. Stejne to ale nic neznamena, pokud bude plno az prijdu rodit, poslou mi jinam..praha je na tohle psycho.
Dnes mi zase bere migrena :cry: pomaha ti na to neco? bojim se jestli se neprecenuju ze chci za tyden zpet do prace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
19.1.10 17:32

Olive ja mela 12.5 a pak za par mesicu pred IVF myslim 10.8, merili te uz vicekrat? Znam i pripady, kdy se po par mesicich dost snizilo, zrovna i z te diskuse co jsem ti posilala odkaz. Nevim cim se snizilo me, nic jsem s tim nedelala..tak jen ze se to muze zmenit i samo.
Ja to ale vidim pozitivne ze to mas zvysene kvuli vajecniku jednomu (to byl i muj pripad a rekli mi take ze to mam z toho). To bych rekla ze prave neznamena ze nereagujes jako 40ceti leta, ale ze mas jen jeden vajecnik ok..no ale jeden uplne staci, na prirozene snazeni je to asi na dlouho, ale pri IVF mi stacil :-) (mela jsem vsechna vajicka jen z jednoho, druhy nereagoval) naopak kdybys mela 17 a oba vajecniky ok, tak to bych rekla, ze mas jako 40citka, ktera pomalu prestava ovulovat..aspon ja si to tak vysvetlila.
Ten reprodukcni blok je levnejsi a rychlejsi nez kdyby te poslali na imunologii, na zakladni vysetreni to staci, zda tvoje telo nema alergii na spermie, vajicka, embrya nebo zona pecullara nebo jak se to pise, to uz si ani nepamatuju co je ale take to nejak souvisi s embryi. Ceka se asi 14 dni na vysledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
OliveOil
19.1.10 19:29

Nicky kolik jsi měla vajíček a kolik bylo nakonec embryí? My máme s přítelem potíže oba dva, on špatný spermiogram, já ten hormon a vytvořila se mi 3 vajíčka, všechna byla použita, ale embryo bylo jen jedno. Na dalším hormonálním profilu jsem nebyla, nikdo mi opět nic takového nenabídl. Ani jsem netušila, že se ty hodnoty mění, myslela jsem, že je to už dané do doby, než jsem si přečetla diskusi co jsi mi poslala. Mám takový pocit, že nechodím do správného sanatoria, tobě nabídli tyhle testy sami od sebe nebo sis musela říct? Ráda bych udělala maximum.

• Citovat
  • Upravit
453
20.1.10 10:21

Olive to te uplne chapu, taky jsem chtela udelat maximum. Navic jsem mela kamaradku z oboru ktera si vsim prosla, takze jsem vedela co vse je mozne (ona treba prave mela tu alergii, ale to se da lecit). O ten reprodukcni blok jsem si rekla sama, kvuli ni, ale udelali mi ho bez problemu a aspon jsem pak byla klidnejsi. Ten hormonalni profil mi pretestovavali sami od sebe, plus hormony na stitnou zlazu, to ti testovali? Ja chodila do Gennetu, tak kdybys byla z Prahy?, urcite doporucuju.
Ja mela 6 vajicek, 5 se oplodnilo (pritel je na tom pry vyborne), ale po prodlouzene kultivaci kterou jsem chtela zustalo jen jedno. zase ale to jedno se porad krasne vyviji zatim, tak jsem rada, ze jsem tu prodlouzenou kultivaci mela.
Zkousela jsi pred tim clostylgebyt a IUI, nebo jste sli rovnou do IVF? Ja mam zkusenost ze kazda moje dalsi stimulace dopadla lepe co do poctu vajicek (mela jsem 3 kola s clostylgebytem a pak az gonal a IVF), tak si to vysvetluju tak, ze telo potrebovalo nejdrive trochu „nakopnout“, aby zacalo lepe reagovat..tak i u tebe verim, ze pri druhem pokusu budes mit jeste o neco vice vajicek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
OliveOil
20.1.10 11:07

Clostilgebyt jsem neměla, šla jsem rovnou na IVF ICSI. Právě kvůli tomu špatnému spermiogramu mi doktor řekl, že bychom zbytečně ztráceli čas na IUI a i hormonální léčba by vyšla naprázdno. Takže jsem do toho skočila rovnýma nohama a maličko narazila. Jsem z jihu, navštěvuju centrum Č.Budějicích a nevím nevím, jestli nejít jinam na druhé kolo. Zdá se mi, že je z toho dobrej byznys. Rovnou ICSI, žádné testování. I jsem se ptala na jiné stimulační léky než Gonal-dostávala jsem 300 jednotek, takže suma 5000,– byla taky úžasná a bylo mi řečeno, že nebudu tak dobře reagovat, že ten je nej.Nezbývá než lékařům věřit, že to co dělají, je maximum.

• Citovat
  • Upravit
453
20.1.10 11:36

Olive je pravda ze se spatnym spermiogramem nema IUI moc smysl, tak aspon jsi neztracela cas. ja jsem ale zastance proverit pred IVF co jde proverit, protoze neuspesne IVF je velky zasah do psychiky (do penezenky taky samozrejme) a jsou problemy, ktere jdou odhalit dopredu..ja si jeste pred prvni stimulaci nechala udelat test na ureaplasmata,mykoplasmata a chlamidie a za to jsem taky rada, protoze mi nasli ureaplasmata a prelecili antibiotiky(ty zpusobuji potraty). mela jsem ale problem s vytoky tak jsem mela podezreni, ze vse neni ok, i kdyz bezny test nic neodhalil, tohle se bezne netestuje (je to drahe, ale hradi to pojistovna stejne jako ten reprodukcni blok, jen musi doktor chtit..)
Co se tyce gonalu taky mi v centru rekli, ze reakce na nej byva lepsi nez na ty leky hrazene pojistovnou, mela jsem take tu maximalni davku. pujdes tam jeste pred druhym IVF na kontrolu? Zkusila bych je asi do tech testu donutit, ta alergie neni moc casta, ale kdyz ji mas, tak vypudis kazdy plod, a pritom se to da resit prasky a pak se IVF povest muze, tak proc si nebyt jista..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
20.1.10 12:49

Určitě se na to zeptám a na ty vyšetření bych chtěla, stojí to zato. Je pravda, že psychika je po letech snažení už značně nalomená a nezdar tomu přidal…snažíme se už bezmála 4 roky :cry: . Teď máme pauzu, nepůjdeme hned, přítel je nemocný, má Crohnovu chorobu.Je teď dost stresovaný z nemoci, chodí na různá vyšetření, takže dáme chvilku oraz, než akutní fáze přejde a pak snad půjdem nanovo. Mezitím ozkusíme ty čínské bylinky, třeba se stane zázrak. Pořád bláznivě doufáme, že se stane. :zed: Jinak díky za informace, to se cení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
20.1.10 19:33

Nicky u bolesti hlavy mi doktorka rekla,že mužu 1 šumivy aspirin denne nebo 3 paraleny denne, pomaha prochazka,a masirani spanku nebo ušniho lalučku.....ale me nepomahalo nic, jen spanek.
S tou nemocenskou nevim nevim, Musiš poznat na sobe jestli to zvladneš,jestli jsi nejsi jista, počkej ješte 14 dni doma a potom uvidiš…miminko je na prvnim miste, my už dalši šanci moc nemame :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
21.1.10 16:27

renatiko diky, dnes uz to na ten paralen vypada, jeste jde na me teplota :cry: tak jeste uvidim pristi tyden, jak se budu v utery pri te kontrole citit. co ty jak se citis? Uz je to na tobe videt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
21.1.10 16:31

Olive to je dobre ze doufate, vzdycky je mozne ze se to samo povede, to fakt clovek nevi, a je dobre zustat pozitivni.. my se snazili jen par mesicu nez jsem zjistila ze neovuluju a rozjela kolotoc s lekari, tak si ani neumim predstavit snazit se roky, ale i tech par mesicu bylo tezkych, znam to.
Drzim palce s pritelem, at se to brzy zlepsi, je dulezite abyste byli psychicky v pohode a stejne je lepsi po gonalu telo procistit.
bude lip, uvidis :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
22.1.10 14:10

Nicky tak do postele, čaj s medem a paralen a at se co nejdriv vykuryruješ.
Me se udelalo nejak dobre, vubec se necitim tehotne, všechny nevolnosti zmizeli, doufam,že to neni špatny za mimčo. Jo a briško už mam,hlavne večer a prsa taky plnejši…pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
24.1.10 20:04

Renatiko tak uz je mi lip, nakonec se to nastydnuti nastesti moc nerozjelo. Bohuzel dnes uz zase migrena :-( to se neboj ze kdyz je ti spatne tak neni vse ok, je to hrozne individualni, jsou tehule kterym spatne neni vubec, a uz se blizis druhemu trimestru, kdy by ti spatne ani nemelo byt.
Uz jsi objednana, kdy te ceka ten screening? Ja jak se blizi kontrola taky zacinam byt nervozni a bat se, znas to. Brisko mam taky hlavne vecer, a jak jsem porad nepribirala tak ted 1,5kg za kratkou dobu, az jsem koukala, kdyz jsem stoupla na vahu :-) pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
25.1.10 14:16

strenng 12,2,
:pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
25.1.10 14:18