Leden 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9216
29.11.09 18:07

ahoj, tak já doufám že budu rodit přirozeně, ale kdyby mi při prvním porodu nabídli císaře tak neváhám.
Holky nevíte jestli se do porodnice musí nést originál oddací list nebo stačí kopie? Vůbec si to nepamatuju.
Jdem zapálit první svíčku na adventnim věnci.Fakt to strašně utíká.
Zítra jdu na KO, jsem zvědavá jestli už mě neobjedná na monitor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
29.11.09 18:23

Ahoj holky,
tak u nas uz se chrchle min, doufam, ze to vydrzi :wink:
Kosatko, to uz by mohli Te objednat na monitor, ja jdu pristi pondeli na ultrazvuk, kontrolu i monitor, a to budu 36+1 :wink: Bude to takova posledni (a vetsi) kontrola, pak uz me asi predaji do porodnice :-D
Jinak ja uz 14 dni cekam na posledni dodavku vecicek (nemeli vsecko skladem), jeste nemam postylku komplet, ale balicek cekam snad kazdym dnem…
Jo a brisko mi nekdy tvdrne uz vazne doost bolestive, vecer klidne v intervalu nejakych 20 minut, ale pak jsem to nastesti zaspala a rano lepsi… :roll: Tak treba uz to jsou lehce poslicci :lol: Jenom si nejsem jista, zda poznam, kdy odjet do porodnice, ale to snad jo :lol: :lol: :lol:
Peknej vecer, Alik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
29.11.09 19:16

no s tím oddacím by mne to zajimalo… nejak ho nemuzu najit :oops: Našla jsem jen přeložený sobášny list. Tak snad jim to bude stačit.

Zítra si skočím k dr. s tím krkem… nepřestáva bolet. Tak abych neměla nějakého potvora koka. A zubaře budu muset už 2× přeložit

Polovičku nebudu mít celý týden doma, tak si udělám celý týden šúrovcí. Včera a dnes jsem žehlila asipo hodke..konečně

MONANO tonezávidím a držím palečky at to dobře dopadne

Fragyasi to bude v ovzduší…já bych taky brečela a hlavně jsem hrozně podrážděná. Polovičku bych nejradší vrrr…horší je, že to lítaní hormonu nechápe, prý to je jen výmluva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
29.11.09 19:31

Kosatko, já bych řekla, že kopie oddacího listu (i neověřená) by mohla stačit… To mi připomíná, že se na tom našem po narození Davči vyřádila Věrka. Nechala jsem ho odložený na okně a ona pomalovala druhou stranu :wink: Ještě jsme se nedokopali k tomu, že si necháme na matrice vyhotovit nový :oops:

Aliiku, to, že rodíš, poznáš zaručeně :wink: A lepší „otravovat“ v porodnici dvakrát než plašit doma. Já jsem nervák, takže porod doma by u mě nehrozil, hned bych se začala plašit, V porodnici se cítím tak nějak bezpečněji :wink:

Iviqv, zapomněla jsem ti pochválit andílka :oops: Vždycky jsem ráda, že napíšu vše, co mám na jazyku… Andílek je super! Já se přiznám, že šití u mě teda nehrozí, na to jsem nějaká levá :wink:
Tak ať zítra s krkem dobře dopadneš :-) a zvládnete doma týden bez manžela. Nás to čeká příští týden, teda, jen tři dny, tak se už „těším“ :-?
Nevím, co je ve vzduchu, ale já jsem nervní jak sáňky v létě a bulím skoro pořád :oops: No, manžel se to snaží pochopit, ale většinu času stejně tráví o patro výš :lol: Ne, dneska to zabalil už odpoledne, bo došla barva :wink: A už i já jsem klidnější. Snad to se mnou do ledna přežije :wink: :lol:

Pěkný večer, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
29.11.09 19:50

Fragy děkuji moc za pochvalu :). Já se u toho uklidním.
To mi zvládnem bez tatky, jsme si zvykli a dokonce jsem ráda, když aspon na den-2 vypadne (on je jinak doma: jakože má kancelář doma- ale nemá samostatnej pokoj, kde by se zavřel a nebyl ze všeho nervný)

už se holky rodí prosinčátka. Z mateřské si musím koupit, co mi chybí a nějak připravit tašku do porodky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
29.11.09 20:31

Ahoj jen v rychlosti, já na císaře nemám moc dobré vzpomínky a doufám že ted to opravdu přirozeně. I kamarádky co rodily tak i tak-jednoznačně tvrdí že přirozeně je to lepší. protože jak se mi to hojilo, docela to bolelo, po epidurálu jsem nesměla 24 ani sendotu na posteli, no a postarat se ten první týden o Hnozíka byl děs. Sice ta bolest u normálního porodu může být někdy hrozná ale pak kromě šití tam dole je vše ok…no nevím, uvidíme.
Hozík dnes z ničeho nicdostal horečku 39 a místo na rozssvícení stromečku jsem byli doma a to máme jet v úterý na mikulášskou :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
29.11.09 20:40

Lucilko tak ať je Honzíkovi brzy dobře a mikulášskou stihnete :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
29.11.09 21:39

Ahojky holky, zdravím všechny a Fragolku prosím o číslo…
Neštovice pomalu ustupujou, ale můžu říct, že jsem se kvůli nim od úterý do dneška nevyspala…
Všichni marůdci, uzdravte se ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
29.11.09 22:41

Iviqv, tak to potom s manželem chápu :-) Já jsem ráda, že se ten můj vrátí večer kolem 18 hod a když si jde ještě něco pošondat, tak je večer hned a skoro se nevidíme :-( Ale věřím, že ty 3 dna bez něj taky dáme :wink: Už to máme nacvičené, byl pryč na týden v únoru, dubnu a květnu. Hlavně, že to není na rok :roll:

Lucilko, ať je Honzík brzo OK a není to nic vážného :-)
Díky i zas shrnutí CS, takže se potvrdilo to, co si o CS myslím já.. Třeba na žádost bych ho nechtěla ani omylem 8-o

Beckovko, super, že už máte nejhorší za sebou a už se snad budeš moct v rámci možností dospat :-)

Dobrou, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
30.11.09 07:40

Dobré ranko,

tak vidím, že je to všude stejné, co se týče hormonů. Už jsem si fakt říkala, že se chovám jak malej fracek, ale v pátek mě Leonka tak naštvala (pak jsem uznala, že jsem se vytočila bezdůvodně), že jsem ju chudáka seřvala, pak jsem to obrečela jak mi to bylo líto a celej víkend jsem jaksi naměkko, jo hormony jsou svi*a věc..

Jinak je u nás pořád rýma, kašel atd… na ATB to není, ale už jsem z toho tak utahaná a vysílená, že takhle zvládat porod..no nevím nevím..

Luci: gratulace k otočení

ad císař: no těsně po prvním porodu jsem byla skroro rozhodnutá, že jestli ještě někdy něco, tak jedině císař. Ale teď je to tak , že bych do toho nešla dobrovolně ani omylem. Přeci jen, jak už zde padlo, je to operace. Horší ale, že třeba já i po normálním porodu jsem se dávala do kupy opravdu snad rok a půl, chodila jsem jak mátoha , prostě mě to vyřadilo z provozu.

Fragi: a když se rodí KP a čím vlastně leze miminko ven… já to vážně netuším..jakože zadečkem nebo nohama ? :mrgreen:

Beckovka : tak to je fajn, že neštovice ustupují

Monana: opravdu to nemáš lehký, ale drž se

Aliik: porod určitě poznáš, ale vůbec se tvým pochybnostem nedivím, mě když praskla voda, tak jsme jeli do porodky , bylo to v noci , hodinu se pak nic nedělo a já hloupá se bála usnout , abych to náhodou no jakoby nezaspala snad či co :mrgreen: :lol: :oops: :mrgreen: , no a pak asi po 8 hodinách kdy podle mýho názoru už mi bylo fakt fest zle , jsem šla pro PA, že asi budu rodit..tak natočila monitor a řekla, že na něm ještě žádný bolesti nevidí 8-o :mrgreen: ..no a měla pravdu. To je tak , když kámošky v dobré víře tvrdí, jaká je to „pohoda“ a že to nic hroznýho není, člověk je pak zmatenej jak goro :mrgreen: Teď už jsem sice zase chytřejší, ale je na prd vědět, do čeho člověk jde.. :roll: :roll:

No a ještě v té souvislosti se mi vybavilo jak mi PA tvrdila, že jsem asi nikdy neměla bolestivou MS ( což jsem opravdu nikdy neměla), že pak snáším porod daleko daleko hůř než holky, který se třeba každý měsíc při MS kroutí v bolestech - ty že rodí jak po másle. Zatím to tak kupodivu u mých kamarádek funguje.. :wink:

Jinak jak to děláte s dětma, co chodí do školky, přemýšlím, že po Vánocích už L nepůjde, aby něco nedotáhla.. a pak že bude až tak do 14 dnů po porodu..ale zase mi to přijde , že ji vytrhuji z kolektivu a nevím, zda pak nebude mít se školkou problém, je to dilema..

Tak zatím se opatrujte pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
30.11.09 09:04

Ahoj maminy,

Zziny, při poloze KP může lézt miminko napřed zadečkem i těma nožičkama, záleží na finální poloze. Mně teda můj MUDr. říkal, že u mě porod KP ano, ale jen pokud poleze právě tím zadečkem, že pokud jdou nejdřív nožky, je to jasná indikace k CS. Fakt moje noční můra 8-o
Jsem včera říkala manželovi, že v těhu s Míšou a Ondrou mi děsně tvrdlo břicho, tak pokud jsem nemusela, moc jsem se nehýbala a teď zase dělám všechno proto, aby se malá otočila. Takže dvě hodiny chodím s dětma po venku, prostě se hejbu co to jde, ale moc nevěřím, že se prcek umoudří :roll:
K té školce: přiznám se, že po té viróze v říjnu jsme si říkali, že Věrka se musí dát hlavně pořádně do kupy, než půjde znova do školky (varovala nás i MUDr. na logopedii a naše dětská MUDr.). A než se tak stalo, přišly virózy a chřipková epidemie, takže jsem to řešila s doktorkou a ta mi doporučila nechat Věrku do pololetí doma. Takže tak. No a pak budu jen tiše doufat, že to nějak ve zdraví přežijeme :roll:

K poznání porodu: při prvním porodu jsem nejdřív dohukala sama sebe, protože mi přišlo, že jsem už dlouho necítila pohyby, bolesti jsem měla (mně v tu chvíli přišlo, že šílený :lol: ), takže jsme jeli. Na příjmu mě málem sjeli, že to na porod nevypadá, že pokud porodím za dva dny, budu ráda :roll: , ale nechali si mě v nemocnici a chlapa mi poslali na noc domů :-? Největší vtip mi přišel, když mi dali prášek na spaní, ať naberu síly a spím :mrgreen: Celou noc jsem pochodovala, hopsala na míči a myslela, že umřu :wink: A ráno v 8hod se Věrka narodila. Někdy by PA mohly matkám trochu víc věřit :lol:

Mějte se pěkně, opatrujte bříška. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
30.11.09 10:37

Tak koukam, ze na prosinci se rodi o stosest, a i o par tydnu drive… No doufam, ze ja jeste chvili vydrzim, zitra odjizdi manzel na 4 dny sluzebne pryc, tak bych nerada rodila bez nej :roll:
Jinak mi prijde, ze mala nejak min kope, asi ji dochazi misto. Sem tam nejaka boulicka, ale na fotbal uz ji asi chybi hriste :lol: :lol:
Mejte se, a hlavne at jste vsichni zdravi :wink: Jo a taky at se zbyli prcci koukaj otocit, ze jim se Zuzankou vzkazujem, ze hlavickou dolu je to lepsi :wink: :lol:
 Alik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
30.11.09 11:12

Dobre ranko tehulky,
Luci, gratuluju k otoceni a tise zavidim :wink: Nas bobecek je porad hlavou nahoru, parkrat se otocil napric a ted je zas zpet tam kde byl.. no, treba to jeste zmakne :roll:
Vsem marudkum preju, at se brzy uzdravi!
Vcera se me kamaradka ptala, jestli uz mam zabalenou tasku, tak me docela vydesila, protoze mi doslo, ze tasku bych mela, ale co do ni dat moc nee, takze bych mela uz konecne hnout a nejaky ty veci pokoupit 8-) Tenhle tyden toho v praci mam hodne, takze to bude muset pockat minimalne do vikendu. No, stejne porad doufam, ze driv jak v lednu nerodim :)
Monano, drz se kocko, nemas to lehky, ale beres to fakt statecne :hug:
Preju vam hezky den!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
30.11.09 12:13

Ahojík bříška,
takže po dnešní kontrole mám 77kg! to znamená 20kg navrch…chjo… :lol:
Dneska nám konečně stoprocentně potvrdili holčičku, takže jsem moooc ráda :-)
Co se týče monitoru tak jdu za 14dní… to budu v 35.týdnu…
Fragy: tak jsem si nakonec koupila háčkovací časopis a zašla k babičce :lol: a bylo vyřešeno…
Tolik o mě a teď jdu dočíst vás, člověk sem chvilku nekouká a už nestíhá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
30.11.09 12:51

Ahoj tak Hnozík je dnes bez teploty, snad to byla včera jen nějaká výjimka.
Já právě u prvního porodu přišla o to napětí jeslti to poznám nebo ne a kdy t opřijde a tak, řekli mi přesný termín a bylo to :roll:
Kuknu na ten prosinec.
Jo a tašku už mám taky zabalenou, koupila jsme si i noé ponožky a teplé ponožky at nedělám ostudu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí