Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
hlásím se po víkendu
V sobotu jsem byla s manželem na výletě v Praze (potřeboval tam něco pořešit, tak jsem vyrazila s ním, žádné nákupy
)a včera jsem nám to doma vánočně vyzdobila, tak se teď kochám ![]()
Holky, jsem ráda, že s těma rozbouřenejma hormonama nejsem sama. Občas si přijdu, jak hysterka a uplakánek a za hodinku jsem vysmátá jak lečo
Manžel se občas nestíhá divit, ale je super a pěkně se mým náladám „přizpůsobuje“ ![]()
Taky se mi dnes podařilo „sehnat“ čerstvé informace ohledně tatínka u porodu tady v HK, tak se to má tak, že ho tam pustí, vyfasuje roušku, ale jakmile mimi vykoukne na svět, tak má smůlu. Nemůže si ho pochovat, nemůže s ním na první ošetření, ani být u prvního přiložení, prostě mu ho z dálky ukážou a pak už na něj může koukat jen přes sklo. Je to na nic, ale docela se mi ulevilo, že tam třeba těch 12 hodin nebudu sama a manžel tam bude moc být se mnou.
Jinak z císaře taky nejsem nadšená, ale přiznám se, že větší hrůzu mám z toho, že by se mimi někde zašprajclo. Když doktoři vidí riziko kvůli špatné poloze, tak radši půjdu na císaře. Naštěstí u nás dělají císaře i s epidurálem, tak doufám, že kdyžtak nás čeká ten a ne celková narkoza. No uvidíme, já zatím pořád věřím, že zatím se malý nechce být hlavou dolů (komu by se chtělo), ale až se bude blížit den D, tak udělá veletoč a budeme rodit spontánně ![]()
Opatrujte se, marodi, ať jsou co nejdřív zdraví, přežijte služební cesty manželů 2v1 a Monano, Tobě hoooodně sil
Ahojda bříška,
tak jsme od dr. zpět…jsem se drsně nacpala mezi první 4 lidi jak se otevřeli dveře
. Dr. mi dal antibiotika na zánět v krku.
Akurát mi nic nepíše do průkazky. Neměl by to tam napsat, že beru nějaké léky?
**Paji ** to musí být u Vás krásné.Já včera pověsila jen jeden řetěz ze stromečků na okno. Ještě musím poklidit na chodbě a v kuchyni a pak budu malinko zdobit. Udělám nám věnec na dveře… a pakpřijde řada na adventní věnec. Teda asi spíš adventní obdelník. Loni byl věnec nádherný ale už se mi nic na pidi stůl nevešloa a tak byl furt na okně, kde homoc vidět nebylo ![]()
Luc i já si objednala nové ponožtičky a taky kalhotky. Jsem si udělala radost a za druhé se mi vše nějak začína najednou trhat.
Tak já frčím na soc. odevzdat papír, ze školky a koupit pesanům granulky
Zatím papa
Holky jak to máte s vyřizováním mateřské? Já dala formulář do práce. Oni je hned poslali na ossz a měsíc už je pryč, a já ještě žádný dopis nedostala. Na sociálce mi řekli, že to může trvat klidně i přes měsíc. No hlavně, že mi prý pozastaví rodičák. Už začínám být docela vytočená. Co si asi člověk neoběhá sám - tak nemá. Ještě mi paní na socce vesele líčila jak mateřská jedné pani přišla až za dva měsíce, sice zpětně, ale přece. Už se úplně vidím jak budu před vánocema bez peněz ![]()
Zziny dětská mudra mě varovala, že až se mimčo narodí mám Honzíka ze školky stáhnout tak na tři měsíce. Hlavně kvůli nemocem. Ale asi to prubnu, a nechám ho tam.
Jinak marodi, koukejte se rychle uzdravit.
Mausko, máme nějaký paličatý děti už teď
Ale jak včera prohlásil manžel, že by ho to hlavou dolů děsně štvalo
No, budu mít doma od ledna dva kozorohy, tak se mám na co těšit ![]()
Pajo, no, tak manžel u porodu je lepší než drátem do oka
Tohle bych rozdejchala, jeho nepřítomnost u porodu asi nee ![]()
Iviqv, tak hlavně, že budeš mít zánět v krku přeléčený
Mně do průkazky píše léky jen můj gynekolog a jinak si stačí, když tam máš léky, které bys užívala dlouhodobě. Jedna ATB těhotenství moc neovlivní, ale čistě teoreticky by se to tam psát mělo, už jen proto, aby se vědělo, jaká ATB jdi užívala, kdyby byla potřeba třeba brzo po sobě kvůli citlivosti… Ale mně je tam obvoďák nepsal nikdy.
Bel, tak to jsi s háčkováním a babičkou vyřešila elegantně ![]()
Jinak hlásím, že sbaleno ještě nemám, ale většinu věcí mám doma, tak kdyby něco, tak to snad zvládnu ![]()
M.
Monano já jdu akurát ze sociálky. Prý mám papír ze školky donést i za prosinec. Tak počítám, že v lednu mi hned přijde aspoň část rodičáku. Skus na OSSZ cinknout. Já jsem furt volala do Blanska a byli moc v pohodě a ochotné (nebudu běhat 250km tam a zpět:). Ale taky čekám problémy. V pondělí jdu na KO, tak se domluvím, ať mi mateřskou napíše tu kratší.
Před chvilkou volala polovička, že se asi vráti až v nedělu a v pondělí frčí na týden do Maďarska.
A to má v pátek narozeniny. Se fšichni před Vánoci blázní.
Ještě že máme termín za polovic ledna… bych jinak byla hodně nerv, že je pryč a nestihne to k porodu. Přesně jak píše Fragy…bez něj k porodu ee
Já už taky byla Moni vyřizovat, na úp mi řekli at papír potvrzený z OSSZ přinesu co enjdříve a pořád nic tak jsem psala mail do práce a paní mi řekla že OSSZ na to má až 30 dní a že nespěchají,t ak mi volala i úřednice z ÚP a říkala že mám teda vyčkávat a pak to donést. No ještě že nejsem samoživitelka.
Jinak Honzík je nemocný, má horečku ale zatím žádný jiný nález. Zítřejší mikulášskou jsem zrušila a čtvrtečí dětskou mega oslavu taky zruším, chjo…
Ahoj těhulinky,
to je hezký počteníčko
. Udělaly jste mi radost, že nejsem uplakánek sama. Měla jsem nejhorší stavy minulý týden, když jsem chodila s pejskem k veterináři. Přišlo mi to strašně líto a brečela jsem tam i v čekárně
. Jinak manžel mě rozčiloval tak, že jsem se vždycky těšila až půjde do práce a když se z práce vracel později než měl, dostal vynadáno, že jsem pořád sama a kde je
.
Zdobit byteček začnu až o Mikuláše a už se na to těším.
Lucilko, ať se Honzík brzy uzdraví a je mu co nejrychleji to půjde lépe. Musí být smutnej z toho, že nejde na Mikulášskou a bude bez oslavy.
Monano, jsi moc statečná holka a velmi tě za tvůj přístup a moudrost obdivuji. Držím palce!
Hezký večer,
K.
ahoj povídalky, hlásim se po dnešní kontrole.Malá má už 2,7 kg , je pořád hlavičkou dolu tak už tak snad zůstane.Příští čtvrtek jsem objednaná do nemocnice na monitor a sepsání porodopisu.Tak máme týden na vymyšlení toho jména ![]()
Jinak mě zas pěkně bolí v tříslech, tak doufám že se tu večer zas budu plazit po čtyřech
![]()
taky mě přepadla nějaká rýma , tak jsem zvědavá co se z toho vyklube.jdu vás dočíst
Ahoj, zdravím Vás všechny!
Dnes asi musely být skvrny na slunci. Po náročném víkendu (vyklizeli jsme část bytu pro malování) jsme dnes ráno po naprosto dementní hádce vyrazili na matriku, abychom naší budoucí radůstce „souhlasně prohlásili tatínka“. Tedy řeknu Vám, to bylo blbých keců, např. zda to není jen podvod, jak si zajistit otce svého dítěte. A jestli se z toho může někdy vykroutit, kdyby to dítě něbylo jeho… já myslela, že ho buď vzteky zakousnu anebo se lítostí rozbrečím, protože dítě má tatínka „debila“.
Každopádně, když jsme na matriku dorazili a paní říká, rodné listy, občanské průkazy, tak jsem zjistila, že jsem si OP nechala v jiné tašce. Tak jsem si vyslechla keců (a to jsme se vraceli po mém připomenutí pro jeho rodný list), řekla jsem, že se holt má o mě víc starat a jen jsem se dementně usmívala. Takže zítra to půjdeme zkusit znovu. Evidentně to mého drahého neodradilo a o svém otcovství asi zase tak nepochybuje. Jsou ty chlapi ale jelita!
Tak zítra výlet přes půl Prahy o půl osmé provedeme znovu. ![]()
Teda kosatko, ty mas ale macka!
To me doktorka v patek vypravela, ze nase mala ma neco okolo dvou. Ale mozna to bude jen tim, ze ji nebyla schopna moc namerit nohu… furt ji schovavala.
Do porodnice mirim zitra - tak jsem zvedava s jakou me tam privitaj.
Kralishku ta matrika mě fakt pobavila
![]()
Koukám že je to všude stejný.Myslim s těma chlapama.
Doufám že neporodim obříka
![]()
Jdu se schválně podívat co píšou ti chytřejší, kolik má dítko vážit v tomhle týdnu
Ted jsem se pro zajimavost koukala do tabulky velikosti plodu, jak jsem pred par dny posilala odkaz a myslim, ze 2,7kg je uplne tabulkove miminko (ve 36tt ma mit zcela prumerne mimco 2620), my jako drobna holcicka (dle MUDra jsme o 9 dni mensi) jsme meli na 35tt 2,28kg
I kdyz ono to stejne neuhodnou a u porodu bude prekvapeni, jak ma kdo mimco velke
![]()
Alik
Aliiku to je fakt, taky těm ultrazvukum moc nevěřim.Ale teď jsem mrkla na pár stránek o těhu, tak bysme teď měli mít mezi 2,5 až 2,8 kg.Tak jsme vzorní ![]()
Kosatko, tak to jste fakt vzorní
Teda, to je luxus, sepsání porodopisu 4 týdny řed porodem
To ze mě to vždycky páčila porodní asistentka při příjmu mezi kontrakcema
Takže jsem jí na otázku, jako co pracuje manžel, odpověděla, že „jako ďas“ a pak se mnou vyplňovala nějaký dotazník, kde byly otázky typu „zda mám uspokojivý sexuální život“, tak jsem jen procedila mezi zuby, že bych tam asi jinak nebyla
Ale celkem jsme se zasmály ![]()
Já teda občas ty otázky nechápu, jak porod našeho dítěte ovlivní dokončené vzdělání a zaměstnání rodičů ![]()
Kraliskhu, matrika dobrý
Zítra to dobře vyřiďte ![]()
Převlíkla jsem postele, vyžehlila, uvařila, tak jsem sama se sebou spokojená a jdu se svalit do křesla. Děsně mě bolí kyčle ![]()
Marodi, držte se ![]()
Kralishku já tu matriku dnes pomalu obrečela, my si sedli ke stolu a paní říká, občanky, rodné listy a rozsudek o rozvodu. No tak jsme jeli domů a já jen mému řekla že kdyby si mě konečně vzal nemuseli jsme nic vyřizovat a akorát byl nervozní že mám blbý řeči-taky s ním asi cloumají hormony. Nakoenc jsme to ale vyřídili.
Ted sháním na netu pro neteř něco k vánocům s Hannah montana-já ani netušila že toho je tolik ![]()