Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
jen rychlovka, jelikož se zase "pro změnu " starám o maroda … Leonka byla jeden den ve školce a je to zase hotovo. Ani se nedivím, protože matky tam natvrdo vodí nemocný děcka , jak jsem se přesvědčila v šatně
..ach joo…
Monana : jsi opravdu silná ženská, drž se a nenech se převálcovat chlapem, ![]()
ad dětské nafukovací plavací kolo : tak musím říct, že jsem používala doma a fakt nenahraditelná věc. Taky musím říct, že jsem to táhla i do porodnice, ale tak jsem se jaksi styděla
ho použít, neb bych tam asi byla za exota. Takže tentokrát na to kašlu, protože vím, že se to dá ustát , resp. "usedět " i bez něho.
Jo a taky jsem si posledně naivně táhla do porodky časopisy a ani na jeden se nedostalo, takže s tím se letos taky zatěžovat nebudu ![]()
Když bude chvilka , zase nakouknu… zatím pa
Ahoj holky,
tak vcerejsi uplnek jsme snad prestaly vsecky jeste vcelku
, no mi se vrati manzel zitra vecer a pry uz do porodu na noc nezmizi, tak pak uz vpostate muzu rodit kdykoli
![]()
Leonce a dalsim marudkum brzke uzdraveni, ja doufam, ze se mi chlap vrati uz zdravej a nebude chrchlat
![]()
Jinak dneska v noci se prte nejak kulilo a skytalo, tak jsem si kolem 3 rano hodinku uzila, ale byla to sranda
![]()
Jo a hlasim vitezstvi nad urady, po vcerejsich 3 hodinach stravenych na plynarnach mame podepsanou smlouvu a v pondeli dostaneme plynomer
Takze muzem zacit vytapet domecek a konecne pokladat drevenou podlahu a dalsi veci nachylne na zmrznuti
![]()
Mejte se krasne, pa Alik
Ahoj, k těm časopisům v porodnici - ségra měla nadstandart s TV a ani jednou za těch pět dní ji nazapla, protože pořád koukala na malou a kochala se
![]()
Já jsem měla u Honzíka nadstandard a stejně jsem tv taky nezapla ![]()
No a první noc jsem se tak bála o Honzíka aby se mu přes noc něco nestalo že jsem si rozsvítila lampičku a nespala jsem a sledovala ho ![]()
Tak u nás jsou na pokojích taky televize, ale kámoška říkala že jí taky nezapínali.Byli na pokoji po dvou, tak už jen proto že se nechtěli navzájem rušit.
Zziny ať jste brzy zdraví
Aliiku gratuluju k dalšímu pokroku na domečku.
My jsme vstávali opět brzy tak už máme uvařeno, a až se trochu oteplí tak vyrazíme ven aby nám to uteklo.
Ahoj holky,
tak u nás je porodnice jediné oddělení, kde nejsou televize. Upřímně je člověk rád, že si v rámci možností zavře oči třeba i přes den, takže telku fakt oželím… Ale musím říct, že po porodu jsem byla vždycky tak rozšoupnutá, měla oči jak knedle a o spaní nemohla být ani řeč. A brát časopisy do pordnice je takové trochu nošení dříví do lesa ![]()
Zziny, ať jste brzo zdraví. My jsme se o tom vodění nemocných dětí do školky bavili doma i s naší MUDr. Podle mě je to teď ještě horší, bo se každý bojí o práci a kdejaká mamina radši šoupne i nemocné dítko do školky, protože si nemůže dovolit jít na paragraf… A pokud nemá hlídání, je namydlená
Ale znám i takové matinky, které jsou těhule (už na mateřské) a klidně šoupnou nemocné dítě do školky, jen aby měly dopoledně volné
To mi občas zůstává rozum stát ![]()
Kosatko, no jo chlapi jsou takový věčný hračičky, tchán šel loni do důchodu a chodí si pouštět letadýlka o 106 ![]()
Pěkný den, M.
Ahojky vajíčka,
Kosatko tak brzo navaříno? Já se nemohu vykopat z postele v 10. Asi to bude těma antibiotikama. Jsem zvedavá jak budeme zítra ráno vstávat do školky.
Zzinyach jo. Já jsem zvědavá co si krom balíčku od Mikuláše donese. Ať je ji brzo lépe
Dnes je tady ošklivě…tak asi upeču dortíka pro polovičku a zítra nazdobíme.
Aliku já bych taky pokládala, kdyby bylo za co
.
Včera volala polovička, že přišel o hodně peněz. Tak jsem se zděsila, co mu ukradli, co podělal… A ono mu jen klient nabídl 1000eur když přijde o víkendu bez vědomí šéfa
něco naistaluje… To mohli být Vánoce.
Nic ja jdu vařit ,,granadír,, a pak asi šoupnu peřinku do pračky.
Jinak za toho uplnku jsem se moc nevyspala…malá kopala a pak jsem se nemohla otočit bolestí
A v porodnici jsem také moc nespala první noc. Nějak jsem byla nastartovaná, srdíčko bilo jak zvon a pak až jsem mělamalou u sebe jsem také furt na ní koukala, jestli dýcha ![]()
Já byla po porodu taky plná energie.Asi to má příroda tak zařízený.Jen škoda že mi to dlouho nevydrželo ![]()
Iviqv on se Filípek moc neptá jestli jsem už vyspalá nebo ne ![]()
A dělala jsem kaťák s rýží, takže rychlovka a skoro bez práce.Takové jídla mám nejradši
Aliik: tak to je prima , že už nezmrznete ![]()
KPKristy : no já měla TV i na porodním „boxu“ , ale doteď jsem nepochopila, k čemu to tam maj
, zato na co jsou tam mříže v oknech mně došlo celkem rychle ![]()
Luci: a chceš nadstandard zase ? já porodní pokoj určitě, ale jinak jsem byla ráda, že je se mnou někdo na pokoji, že si můžu "pokecat " ![]()
kosatko: tedaa, ten tvůj metřík je naprosto šílenej
, mně to pořád nějak nedochází, že už to máme za pár
Fragi , ivigv, kosatko: děláte si ze mě srandu , že
, co to znamená být po porodu "rozšoupnutá " apod. ?? Já ležela jak naprostá lemra a nebyla jsem schopná jít se ani sama vysprchovat . Pak jsem celý týden jen spala , kojila a mezitím jedla, nic jinýho, na nějaký časáky apod. jsem vůbec neměla myšlenky.
Zziny, no fakt, Ondra se narodil kolem před 21 hod, po dvou hoďkách na sále jsem se dostala na šestinedělí po 23 hod, moc jsem toho nenaspala už tu noc před tím, tak jsem myslela, že lehnu a usnu, ale prostě to nešlo… Byla jsem děsně čilá
Ale fakt to dlouho nevydrželo a byla jsem ráda za každou minutu, kterou jsem prospala a děsně jsem se těšila na klid doma. Po příjezdu z porodnice jsem se postarala o Ondru, osprchovala a zalezla do postele. Do teď jsem za to manželovi vděčná ![]()
Jinak já na porodním boxu nejvíc ocenila veliký hodiny, jen mě dorazil můj gynekolog, když se na mě přišel podívat a prohlásil, že než začnou zprávy, porodíme. Ale v té době začínaly jedny zprávy v 19, další v 19.15 a na Nově 19.30. tak jsem se ho ptala, který zprávy má na mysli
Naštěstí to byly ty první a Míša byl na světě ![]()
Dneska jsme ani moc netrajdali venku, je zima, vlezlo, sama jsem byla ráda, že zalezeme do teplíčka
Tak jsem si rozverně nachystala tři těsta na pečení a je co uložím nejmladší dva, půjdeme péct…
Jinak je mi celkem mizerně, bolí mě v kříži i podbřišek, ale půjdu to rozchodit ![]()
Zziny mě ten elán taky dlouho nevydržel.Vlastně jen tu první noc ![]()
Můj metřík mě taky děsí, obvzlášť po opětovné debatě o jménech.Ta naše princezna holt žádné mít nebude ![]()
Dneska jsme měli debatu jestli to bude Janička nebo Renátka.My už snad vybrali celý kalendář a nic
![]()
Buď ty jména hodim do klobouku a vylosuju, nebo dostane jméno po porodní asistentce ![]()
Já chci kluka !!!!!!!!!!
![]()
Kosatko, to náš Davča říká o malé, že se bude jmenovat „holčička“
On to vždycky zapomene, že to bude Simonka
. Taky mě plácá po břichu a ptá se, jestli už se miminko probudilo ![]()
Teď jsi mi s tím jménem připomněla, že když se nám narodil Miška, tak se PA ptala manžela při vážení, jak se bude jmenovat a z něj vypadlo „Katka“ (varianta pro holčičku)
Prý měla PA dost vyděšený obličej, asi si musela myslet, že manžel do teď nepozná rozdíl mezi holčičkou a chlapečkem ![]()
já bych brala tu Lindu nebo Veroniku
Janička ani Renátka se mi nelíbí
Teda, ty nás napínáš
Jsem zvědavá, co nakonec vyberete ![]()
Kosatko, tady se hlasuje?
Já bych byla pro Veroniku nebo Janičku. Taky záleží, aby se to hodilo k příjmení, ale to už asi máte zmáknutý… Tak hodně štěstí při výběru, to my jsme jména ještě moc neřešili
. Už je načase…
ZZiny přesně tak jak píše Fragy a Kosatka…anděla se narodila po 21, a pak jsem vůbec nemohla na pokoji usnout
Fragy teda ty jsi akční. Já nakonec jen uvařila. Musím na poštu pro peněz a koupit co potřebuji na ten dort. Snad se večer dokopu a upeču.
Holky chtěla jsem se zeptat kolik je normální CS v tom 32-35 týdnu. Já měla 1 a minulou kontrolu to šoupla dr na 4
Připojuji se k Zziny. Já měla s Honzíkem težšší porod, ještě k tomu vyvolávanej. Omdlívala jsem skoro při každé kontrakci, páč když mi pýchly plodovku. Byla jsem skoro mrtvá. Spadl mi tak tlak, že jsem přestala i slyšet.
Takže jsem s tím celkem zžitá, že se to bude určo opakovat.
Do sprchy mě vezli na křesílku jako invalidu a jediné čeho jsem byla schopná . Si čupnout na čtyři jako pejsek a sestra s manželem mě sprchovali a zase mě odtáhli na pokoj.
Takže tiše závidím takové porody.
Kosatko a jo
. Ty už to máš opravdu za pár.