Poradna duly
Jana Čurdová
Kubi, u nás v nemocnici při příjmu nafasuješ košili, kalhotky musí dolů. No a jinak, pokud to jde, jsem fakt hodně času strávila ve sprše (i s infúzí) nebo na míči, ale oblečená, to bych bez košile nedala
A rodí se taky v košili, mimo sprchu jsem se nahá fakt nepohybovala ![]()
Dobrou, M.
Dobré ranko, u mě taky jak píše Fragola.Na příjmu fasung košile, kalhotky dolu.Nejdřív jsem byla hotová jak mám jako chodit s vložkou bez kalhotek
, ale pak už mi to vůbec nepřišlo.Košili jsem na sobě měla celou dobu, jen ve sprše a pak ve vaně jsem byla nahá.V košili jsem i rodila, převlékala jsem jí až na pokoji, ale první den zase za tu jejich.Mě v ní bylo dobře.až pak jsem si brala svoje.
Já teda ve sprše a v té vaně strávila co nejvíc času, protože horká voda mi dělala dobře.akorát mě tahali každé 2 hodiny na monitor, a to bylo pro mě nejhorší, protože jsem se nemohla hýbat
Hezké ranko,
jsem se z těch popisů kolem porodu normálně orosila
když se mi to všechno zase vybaví…
Jinak u nás na příjmu dostanem košili, kalhotky nechávájí až do hodiny H . Ale jinak vám teda řeknu, že mně už pak bylo jedno , jestli tam chodím nahá nebo ne , krom toho matně vím, že na chodbě se pohybovali dělníci a že mě koukaj rovnou mezi nohy mně bylo naprosto šumák
, i kdyby tam stál americkej prezident, tak je mi v tu chvíli fuk
tož jen tak… ![]()
Jinak sprchu jsem nemohla snést a balon už vůbec ne, tady je prostě vidět, že každá to má naprosto jinak ![]()
Příspěvek upraven 04.12.09 v 08:56
Já jak to tady čtu tak začínám mít obavy. Minule jsem chodila na předporodní přípravu, pila maliník a masírovala hráz a nakonec jsem musela na císaře a ted nedělám nic a ten normální porod si jaksi nedovedu představit
Ale zase bych byla ráda že budu moct rodit normálně.
Zziny máš pravdu.Já si spoustu věcí nedokázala představit ani ve snu a v tu chvíli mi to taky bylo fuk ![]()
No je to pravda, já se normálně příšerně stydím a při přípravě na císař mi to taky jaksi bylo jedno. Např když jsem úplně nahá na sále měla sednout a stočit se jakoby do klubíčka a obejmout toho zřízence (jakoby se na něj pověsit) aby mi zavedli epidurál.V tu chvíli mi to fakt nepřipadlo.
Bré ránko holky…
hezké téma…:)
Já pamatuji, že mi přišlo strašně trapné, že za mnou zůstavají loužičky jak mi tekla plodovka. U nás se musí z kumbálku na převlečení po schodek do patra
. Pak už jsem se nestyděla za nic.
Ziny- já na míči také nemohla.. se mi motala šiška. Nejlépe mi dělalo kontrkce přechodit. A pak sprcha..jen nevím jestli mi dělala dorbe, nebo mně záda boleli víc jak břicho a na kontrkci jsem nemyslela
. A vanu máme v porodce taky, ale asi jen na parádu. Ještě jsem nešlyšela, žeby někde v ní rodil.
Jinak poloha při tlačení záleží hodně na dr. který má službu.
A byla jsem strašně ráda, že mně polovička doma oholila…když jsem viděla ty fidlátka jednorázovky ![]()
kosatko jojo jak tučňáči s vložkou bez kalhotek ![]()
No tentokrát to holení taky musím stihnouz doma. protože minule jsem si říkala že u císaře to není až tak nutné a udělala jsem to tak halabala. ![]()
U nás je vana ale není na porod ale právě na zmírnění kontrakcí…
Já jsem rodila tedy ve své košili, erární mi ani nenabídli. K dispozici jsem měla balóny, sprchu a vanu. Ale já využila jen asi dvakrát sprchu, jinak bych se jim tam asi složila. Takže já pak byla jenom na kapačkách a ležing.
Lucilko tak ty si si ještě prožila románek se zřízencem. Ty nemravo
![]()
No to byl románek-říkám j áse příšerně stydím ale v tu chvíli mi bylo vše jedno ![]()
U nás je vana taky jen na zmírnění kontrakcí, není tu porod do vody.Já se zpětně divila že jsem se v ní neutopila.Nechali mě tam samotnou /bylo to ještě předtím než dorazil manžel/ a vim že jsem mezi bolestma usínala.Byla jsme hrozně unavená.Od té doby co mi praskla voda a než se Filípek narodil uběhlo 29 hodin, a já byla děsně nevyspalá.
Teda holky jak tak o tom píšem, mě se to nějak vrací.Brr… raději na to nebudu myslet.A budu doufat že tentokrát to bude rychlovka
![]()
Tak to já holky měla zlatej porod oproti vám. Kolem půl 13 mi praskla voda a Anda vykukla na svět 21.43. A to jsem záviděla kamrádce 4 hodinovej porod: kontrakce, píchnutí vody a do hodky malá nasvětě.
Takže když to budě jak s Anďou budu ráda ![]()
U nás ve školce měli dnes samé jobovky. Paní učitelka nás potěšila. Prý v pavilónu B mají vši a řáděj neštovice. Tak předpokládám, že je to jen otázka času než vše přeskočí k nám na pavilón A.
Ještě mají dnes mikulášskou, ale jen s andělem a mikulášem. To jsem byla zklamaná, asi nechtějí aby se jim děti rozbrečeli. Co by pak s tím davem dělali,že ![]()
Ahoj holky,
tak koukám, že už máte skoro odrodíno ![]()
Já mám ještě takové zážitky z porodů, že než dorazil manžel k porodu Věrky, tak se po sále právě motal nějaký údržbář s žebříkem
Teda, bylo to ve chvíli, kdy mi ještě všechno vadilo
A taky si pamatuju, že jsem po jedné sprše byla červená jak rak, bo jsem se sprchovala děsně horkou vodou a přišel se na mě podívat MUDr. a úplně se lekl, jak jsem rudá. Mně to v tu chvíli nějak nepřišlo
Vanu na zmírnění kontrakcí máme též, ale nikdy na ni u mě nedošlo
jinak co vím, máme jsou u nás i žebřiny, ale to bych asi fakt nedala, stejně jako rodit jinak, než na křesle, v polosedu. Fakt obdivuju maminy, který to zvládají třeba ve stoje nebo v kleku, mně se vždycky klepaly nohy jak ratlíkovi, že bych to asi neustála ![]()
Tak krátkým porodům zdar
. M.
Monano, tak vši v kombinaci s neštovicema taky dobrý
Teda, mám pocit, že kdyby na naše děti přišel čert, tak s náma spí v ložnici všichni
Věřím, že by to úspěch nemělo a bavila jsem se o tom s manželem a jak bych to do něj neřekla, tak Mikuláše s čertem jako dítko taky zrovna nemiloval ![]()