Poradna duly
Jana Čurdová
kralishek tabulka je opravdu moc pěkná ![]()
Jinak cukroví jsme taky vždycky dávali do krabice a na balkón, to je asi nejlepší řešení. Myslím, že do školky je to jedno, protože ty děti snědí všechno. ![]()
Monano já jsem to o tom cukroví do mražáku slyšela a určitě bych vyzkoušela. Loni mi nějaké cukroví zbylo, tak jsem ho do mražáku dala a když se vytáhlo bylo krásně vláčné, takže tím určitě nic nezkazíš, ale tak 2-3 dny bych ho tam nechala, aby mělo čas nasáknout tu vlhkost.
Zziny se sušičkou Tě chápu. Já mám bohužel zkušenosti jen se samostatnou a nedám na ni dopustit. Zkus popřemýšlet, zda by se Ti opravdu někam nevešla. Nepotřebuje napojení na odpad (resp. nemusí mít), jen elektriku, tak se dá vrznout relativně kamkoliv, jen musíš počítat s tím, že když suší, tak „topí“
Pokud ale nic nevymyslíš, pak bych brala i 2v1, ale tady bych si určitě raději připlatila za nějakou kvalitní.
Kubi manžel je fakt vtipálek. Bych ho na Tvém místě asi klepla válečkem. Můj manžel zase vykřikuje, že on to stejně nejí, tak ať nepeču nebo jen tak trošku a dnes celý večer chodí a ujídá, tak nevím, co ho to popadlo. Asi to brzy budu muset schovat, aby bylo něco na štědrovečerní stůl ![]()
Holky s tou sociálkou mám pocit, že je rozdíl, zda na mateřskou nastupujete z práce nebo nemocenské anebo zda jste doteď byly na rodičáku s jiným děckem. Nicméně domů nám jakýsi výměr té mateřské přijde asi všem, ne? Já jsem teda do práce taky jen donesla ukončení neschopenky a žádost o MD a mzdovka mi říkala, že to je všechno, jen ona to teď odešle s nějakými x přílohami na sociálku, aby věděli, z čeho mi tu mateřskou spočítat. No jsem zvědavá, co se bude dít a vůbec kdy uvidíme první prašule ![]()
Je pravda, že sušička nepotřebuje žádný odpad ani žádný odvod par, ale jen v případě pokud se jedná o kondenzační sušičku - ta má kondenzaci par, pokud by to byla ventilační sušička, tak je potřeba zajistit odvod par ventilační šachtou.
Máme doma kondenzační jako PajaF a je pravda, že si jí nemůžu vynachválit, pravda - trochu topí, ale aspoň se naše šťěně má kde vyhřívat. ![]()
Teda, vy dneska zase jedete ![]()
Holky, dík za podporu, holt jsem měla všechny 4 děti vzorný a ve 30.tt už si lebedily všechny hlavičkou dolů, tak jsem z toho nějaká nervní, no
Teda, věřím, že se mimčo může otočit i pár hodin před porodem, ale nějak na četnost těhle veletočů moc nevěřím
To jsou asi jen nějaké čestné vyjímky ![]()
Koukám, že už mi vymýšlíte práci s tabulkou
To je dobře, aspoň nebudu myslet na blbosti
Už jsem o tom malinko přemýšlela, ale k žádnému závěru jsem se nedobrala, ale něco určo vymyslím ![]()
Zziny, to víš, otrnulo mi rychle, když vidím, kolik je doma ještě práce, tak chci mít aspoň něco hotovo, když si představím, že budu ještě nahoře umývat okna, tak je mi z toho nějak neveselo
No, při nejhorším na to vyženu manžela
Tak jsem dneska upekla dvoje a ještě teď dělám lasagne (ale ty jsou na zítřek k obědu
)
Kubi, však já malé domlouvám skoro pořád, jen si říkám, aby toho spíš neměla plný zuby a netrucovala ![]()
Jinak jsem dneska „projela“ skříň, seskupila dárky na jedno místo, aby Ježíšek něco nezapomněl
a koukala jsem, že jsem už na některé věci od září zapomněla
, tak ještě pro manžela a Vánoce mám z krku
Nějak mi pořád nepřijde, že Štědrý den je za 2 týdny
No, ono mi to dojde, až budou zase obchoďáky narvaný
Budu asi vysílat manžela za trest na nákup
Ten bude mít zase radost ![]()
Pěkný večer, M.
ahoj, tak jsem dočetla zpětně asi 3 stránky,ale nepamatuju si skoro nic ![]()
Gratuluju k otočení miminek a držim pěsti ať se i Simonka umoudří
Papír na mateřskou jsem taky jen odevzdala do práce, tak uvidíme.
Poslíčky jsem neměla ani u Filipa , ani teď
Monitor dneska v pohodě, taky už na něj budu chodit každý týden.Byla jsem tam asi půl hodiny.Naštěstí zrovna nikdo nerodil, tak jsem nemusela poslouchat úpění ![]()
Hezké ranko,
ad cukroví: přikláním se k Berdě, děcka sní vše, takže netřeba si s tím extra lámat hlavu ![]()
PajO: bohužel místo nevymyslím v dvoupokojáču ani kdybych uměla čarovat, u nás se suška nedá dát ani na pračku. No asi budem šetřit a pak si koupíme super drahou 2 v 1 a budeme doufat, že to bude pro nás to pravý ořechový…
Fragi: já se z tebe picnu, ty chceš umývat okna
, kašli na to, v únoru to půjde líp, teda já když si představím, že bych je měla v těchto dnes šúrovat, tak rozhodně porodím nebo to na mě zanechá trvalý následky
…Ale je fakt, že při prvním těhu jsem bez problémů dělala cokoli až do konce
teď jsem na tom podstatně hůř
ani nevím čím to je
Jinak holky , jak jste na tom s otoky… já teď během dvou dnů připrala 2 kila
a cítím, že mám úplně malinečko nateklý ruce a vůbec asi všechno, ale úplně malinečko, nikdo jiný by to ani nepoznal..... je to už možný..nebo je na otoky byť nepatrný ještě brzo ![]()
Ahoj holky, tak mi je konecne trosku lip, no nechci to zakriknout, klep klep klep ![]()
K otokum - ja mam vecer trosku natekle nohy, ale to je par tydnu pred porodem pry normalni. V pondeli mi pri kontrole pan doktor prohmatal kotniky a napsal bez otoku (i kdyz jsem je lehce mela, bo bylo odpolko, ale asi jsou zvykli na vetsi)
Jo a pry je na to dobre hodne pit a malo solit ![]()
Jinak gratulace k otoceni miminek, koukam, ze se to aspon par mimcum povedlo ![]()
K susicce - ja jsem na koupani a prani a suseni prvni mesice, nez budeme mit domecek, doost zvedeva. Do koupelny se neveslo ani umyvadlo (mame prastary dvoupokojak po babicce), pracka ucpala dvere a je tam ulicka cca 30cm. Takze asi prani v koupelne, koupani v obyvaku a suseni nekde mezi tim. Jedine snury se vesly na balkon, ale tam mrzne, tak jeste ze mame skladaci susak
A ekologicky smyslejici maminky pochopi, proc budem mit papirove plinky
![]()
Mejte se a peknej den
Aliik
Ahoj, asi už se to tady řešilo, ale nebaví mě to hledat… Začínám s čajem z maliníku a nevím, kolikrát denně ho mám pít. Ve 36tt už je načase, co? Ale abych to zase nepřehnala
. Napište, díky K.
Jinak, otékám taky už asi čtrnáct dní. Jen trochu kotníky, zato od rána. Doktorovi to nevadí, tak to neřeším, jen se blbě vejdu do bot… ![]()
Kristy, ja piju malinik poslednich par dnu, rano a vecer, vic nestiham, protoze jsem cely den v praci a tam se mi s tim delat nechce
Az budu doma (snad uz v praci koncem pristiho tydne skoncim), tak najedu aspon na 3× denne.
Tyjo, ted jak to tu ctu, tak mi dochazi, ze vanoce za dverma a ja letos nemam jeste ani jeden darek vymyslenej, natoz koupenej
Tak aspon ted vim, co budu delat o vikendu ![]()
Ahoj,
Zziny, tak ta okna asi těžko vydrží do února, jsou ještě zaprasený od malování a tak
Rádi bychom už v tom druhém patře pobývali a ta okna se umít prostě musí. Nebo na to pak opravdu vyženu chlapa a budou vypadat hůř než předtím
By byl schopný umývat je hadrem na podlahu ![]()
Otíkám zatím celkem málo, ale cejtím to, na rukách i nohách a je to už nějaký ten týden zpátky. Řekla bych, že teď už je to normální, jen ty boty ![]()
Kristy, kopíruju, co jsem našla na netu, každý tvrdí o pití maliníku něco jiného, tak sem hodím další variantu
Sama jsem ještě nezačala, ale zítra už si ho koupím, no jo, mám sklerózu ![]()
*Kdy začít s pitím čaje? Někteří autoři doporučují užívání po celou dobu těhotenství, jiní radí začít mezi 34. až 38. týdnem. Tady bude rozhodnutí patrně na vás, univerzální rada neexistuje. Čaj lze koupit v lékárně nebo v některých obchodech se zdravou výživou.
od 35+0 jeden hrnek denně
od 36+0 dva denně
od 37+0 tři denně
od 38+0 čtyři a to až do porodu
*Mějte se, M.
Příspěvek upraven 11.12.09 v 11:10
Ahoj holky,
Fragolko koukám, že Simonka bude mít v sobotu svátek, tak třeba si to otočení nechává jako sváteční překvápko ![]()
Jinak včera než mi doktorka udělala ultrazvuk, tak jsme si obě tipovaly, že je malá stále hlavičkou nahoře (já podle pohybů a na podle pohmatu) a na ultrazvuku jsme byly obě mile překvapený
tak třeba už i u vás došlo k otočení ![]()
Zziny chápu, že ve dvojpokojáči se jakýkoliv místo navíc hledá blbě. Takže pak asi fakt tu 2v1
Ty otoky jsou už asi u nás „normální“. Taky mám občas mírně oteklé nohy, ale doktorka říkala, že to je v pohodě a normální. Asi by byl problém pokud by nebyly vůbec vidět kotníky a tak, ale to zatím naštěstí není můj případ.
KPKristy já zatím piju maliník 1× denně, ale myslím, že už bych klidně mohla i 2×. Fragolka to tu myslím psala, že 34.-35. tt 1× denně, 36.-38. tt 2× denně nebo tak nějak (někdo ale říká, že už se může od 32.tt a jiný zase že až od 36. tt, tak se v tom vyznej
). Nechce se mi to hledat a přiznám se, že mi občas dělá problém nezapomenout si ho uvařit i jednou denně. Vařím si ho vždycky večer k telce a mám to takový odpočinkový rituál ![]()
Holky, pěkný den, i když u nás teda počasí stojí za … Marodům ať se chřipka lepší a všem ostatním ať se vyhýbá
Papa ![]()
Pajo, kéž by
A je hezký, že si takhle vzpomeneš ![]()
Já včera říkala manželovi, ať malé domluví, ať se otočí a on na to, že jí domlouvat nebude, co když se otočila, že to pak bude na něj
Pak jsem skuhrala, že kdybych do toho břicha aspoň viděla a on mi na to odpověděl, že na sestrojení UZ by potřeboval aspoň týden dovolené
No, není na to, mít doma inženýra. Nejhorší je, že on by toho byl asi fakt shcopný, jen by na to musel mít čas
![]()
Příští pátek jdu na KO, tak jsem zvědavá, ale já to fakt podle břicha nepoznám a podle pohybů taky ne
A to se pozoruju skoro pořád
Tý jo, si připadám jako prvotěhule
Ale jinak mi přijde, že se tam pořád ještě dost vlní, občas je tak nějak napříč, no, to jsou nervy, to jsou nervy ![]()
Tak jsem se zase vykecala, pardon, už přestanu a mizím ![]()
Fragolko ja poznam bezpecne hlavicku podle skytani, mi mrne skyta tak trikrat denne. Hlavne kdyz vypiju pullitr cajiku, tak mam skytani jisty, a skyta si pekne vespodu
Jinak mam taky gulas kde co ma, jsem myslela, ze po starach ma nozicky a MUDr se zacal smat, ze i kdyz je to holka, tak takhle od sebe nozicky fakt nema. Tak uz od posledniho utrazvuku vim, ze vpravo ta boule je zadecek a vlevo nozicky ![]()
Alik
Dík za rady, právě jsem jeden hrnek vysrkla a chutná mi. Rozhodně si dneska ještě dám
. Taky jsem ráno zkoušela ty cviky na záda, ale dost mi při tom tvrdlo břicho, tak jsem toho moc neodcvičila…
No jo, už jsem docela na rozsypání. Ale radši si nestěžuju, jsou na tom ženský hůř. Já už nemusím do práce, spím, kdy chci, chodím, kdy chci a tak dále, miminko je hlavou dolů a zdravé - co víc si přát
. A já budu doufat, že se mě po porodu ty neduhy pustí…