Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
teda to je nemocí pořád všude kolem. u nás ještě pořád nepovolily návštěvy-nemocnice už je zavřená měsíc.
Já jdu ted v pátek po týdnu na KON k mému dr a udělá mi monitor ale příště už asi půjdu do porodky. Minue jsem začala do porodky chodit něco kolem 36.týdne.
Jo a já myslela když sjem na MD od 15.11 že mi přijde půlka rodičáku a půl mateřské. Zatím nic nemám a to mi to vždy chodilo kolem 10. Musím s ekuknout na účet.
Ahoj maminy,
Mausko, dárky dobrý ![]()
Kosatko, ať je Filípek brzo OK.
Aliiku, já dostala lístek na jména hned s průkazkou, u Ondry jsem ho tam neměla, tak jsme normálně s manželem napsali na počítači, že pro své dítě volíme to a to jméno. Přidali naše jména + rodná čísla + vlastnoruční podpisy a stačilo
Ale neboj, oni se tě na to stejně budou ptát ještě před porodem ![]()
ZZiny, ten Spiropent je pak zázrak. Sice je to takový trochu cloumák, ale díky němu se roztáhnou průdušky a v kombinaci s Mucosolvanem pak kulíšci odkašlávají i to, co by jinak neodkašlali
Jestli budou děti trpět na průdušky tak jako já, tak potěš ![]()
Teda, jestli je to s vaší MUDr. pravda, tak bych fakt prchla,no, uvidíš. Já už měla taky takové tendence, naše MUDr. je teda pečlivá, to se musí nechat, ale měla takové chvilky, že si zvala třeba naše zdravé 2 děti do poradny dopoledne mezi nemocný
Poradnu má 2hod za týden na všechny děti
Tak to jsem byla zase těžce asertivní
Doufám, že to tak nebude chtít opět organizovat i s Simčou, to bych asi fakt prchla…
Super, že topíte, to musí být úleva ![]()
Jinak s těm kontrakcema, všude píšou při pravidelných 5-ti min. intervalech
Záleží na tom, co vydržíš ![]()
Ráno jsem zase valila oči, šla jsem pro Míšu a koukám na něj, co má na sobě. Nějak večer unikl mé kontrole a manžel ho na noc oblíkl do tepláků
Ale zase dobrý, horší, kdyby mu nedal nic. Já nechci vidět, jak to tady bude vypadat, když budu v porodnici ![]()
Do tepláků-to je dobrý Fragi ![]()
No a MAuska mě tay rozesmála s dárkama-kniha o těh use ti bude hodit ![]()
Tak jsem si to prohlaseni o jmenech vytiskla ze stranek naseho magistratu, kdyz mi ho nedali, at to vazne nevyplnuju v porodce mezi kontrakcema ![]()
Jinak kasel nezavidim, ja jsem tak rada, ze je mi lip a pevne verim, ze na me behem tech par tydnu nikdo neprskne nejakyho zakernyho bacila ![]()
A taky jsem zacala premyslet, kdy by se mi tak chtelo rodit, ze by se mi strasne nelibilo byt v porodce bez navstev na Stedrej den, si to budu muset s prckem nejak interne domluvit
![]()
pa Alik
Ahojte. Vtipné dárky
My naštěstí dostali např. dálniční známku
a všem říkám, že na prcka máme, bo bych byla dost překvapená, znám svou rodinu
Neuměj se domluvit
Taky jsem nachlazená a to jdu dnes na dva kurzy ![]()
Jinak furmulář na jména jsem našla na stránkách porodnice, tak to dnes odevzdám. Furt nám plesniví zeď v ložnici a to jsem taky nachlazená
Takže kotel moc přeju. A marůdkům vzkazuji, ať se na to vykašlaj.
Jinak my včera volali, že můj kočár prostě do konce ledna nebude a to nikde v ČR, takže docela nevím co dělat…
Asi musím počkat s porodem
Zapomínám pít ten maliník, nemohl by to tu někdo denně připomínat, chi. Tak se holky držte a za chvilu je tu Ježíšek
Tak mi konečně přišel ten papír ze sociálky ale je tam jen razítko a žádný podpis.Je to divné, sand ji mt otady na úp bude stačit.
Ahoj holky,
Zziny super, že už vám kotel topí ![]()
Aliiku ať Ti dobře dopadne kontrola. Já jsem papír na jméno dostala u svojí doktorky asi už ve 12.tt i s číslem na laktační poradkyni a letákem na předporodní kurzy
Jinak jak jsme byli na prohlídce porodnice, tak tam na příjmu jich mají plný stůl, ale když už jsi to našla na netu, tak to máš určitě lepší, než abys musela vyplňovat až tam. Porodopis nás v HK čeká asi až při příjmu v porodnici
Doktorka mi zatím nic o tom, že bych tam měla jít neříkala, teda pokud nebudu přenášet. Do termínu prý budu pořád chodit k ní. Uvidíš, co Ti dnes na kontrole řekne Tvůj doktor.
Holky, já už si přijdu jak tank. Po Vánocích snad začnu vybíhat schody k nám do 5. patra, abych malou popohnala
Na maliník občas taky zapomenu, tak už jsem si ho pro jistotu vyndala na linku a když ho mám na očích, tak je to lepší. Ach ta skleroza ![]()
Holky pěkný den, úspěšné kontroly a tak vůbec ![]()
Paja
No ja bych taky mohla az do porodu k nam na kliniku, spis mi jde o to, ze jezdim 35km daleko a porodnici mam u nosu, tak se mi uz pomalinku nechce cestovat a snazim se o tom presvedcit i MUDra ![]()
Ja jsem dneska nejaka akcni, dohanim resty do skoly, kdybych nahodou porodila, at mam chvili klid a nemusim smolit clanky ![]()
Peknej den ![]()
Tak já jsem si mohla vybrat, kam chci chodit. minulý týden (36tt) jsem se zapsala v porodnici v Písku, natočili mi monitor a na další monitory budu chodit v Budějovicích, abych nemusela jezdit 50km a dál budu chodit normálně na gyndu. Do Písku mám pak přijet porodit. Takže dobrý. Jo a ty papíry - vyplňovala jsem akorát věci pro matriku, bydliště, manžela a tak. Porodopis ne a na jména se taky nikdo neptal a prý se v Písku ani neptají. Ségra jim to říkala až když byla malá venku a oni ji umývali… ![]()
Tak já mám maliník pro jsitotu vedle varné konvice na lince ![]()
Dnes jedem na vánoční večírek a volal mi brácha že nás tam veme autem-což je dobře.
Dám si obídek, snad Hnozík bude spinkat aby byl navečírek fit.
Já si jen tak hodila do kalkulačky na netu o kolik mi klesne po novém roce ta mateřská a to je k zlosti-bez 90Kč o 3tis měsíčně-to je binec.
Mausko opravdu trefné dárky ![]()
Kosatko nikam jsme naštěstí v noci nemuseli, snad už píchání tedy nehrozí. Teď už snad jen dobrat všechnu tu lékárnu.
Zziny to je dobře, že už vám kotel spravili. V těchto teplotách co je venku asi žádný medík.
Fragi s teplákama taky dobrý. podobnou zkušenost mám též. Honzíkovi byl asi rok a ex ho šel koupat a že ho půjde i převléct a uložit. No a v noci řev, počůraná celá postýlka. No co vám budu povídat, zapoměl mu dát plínku.
Já už chci taky penízky!!!
Luci já jsem si to taky počítala, mě rozdíl dělá měsíčně 3250,–
![]()
dočteno nemám, my se ráno vzbudili s horečkou.Měl 37,8. Pak i zvracel. dala jsem mu čípek, do hodiny zabral a od té doby je dobrej.Teď spí tak uvidim s čim se vzbudí.
No mně ještě nepřišel rodičák za minulý měsíc.
Mony a rýsuje se že aspon vánoce strávíte spolu??je mi blbé se ptát ale já si ani endovedu představit jak vysvětluju Honzíkovi že tatínek není s náma doma
![]()
Honzík dnes zase neusnul ale povídá si.
Honzík měl taky takovou zvláštní nemoc, zrovna když jsme měli plno akcí měl horečku a jinak mu nci nebylo, an idr na něm nic nenašel. Horečky trvaly 3dny-jen odpoledne a večer a pak jsme byli ok ![]()