Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Těhulky,
chvilinku jsem si početla a už jsem zase v obraze
Sylvii moc gratuluji ke zkouškám a všem ostatním k srdíčkům a dobrým zprávám z kontrol. My jsme dnes byli taky na kontrole a podle utz jsme 10+2 tt a už měříme skoro 3,5 cm!!!!
Vždycky když tam jdu, tak se bojím, aby bylo vše OK. Navíc jsem po té stimulaci měla obr břicho, které mi pomalinku mizelo a tak jsem trochu chytla nerva, aby bylo mimi v pořádku. Taky mi dnes nabírali krev a za 14 dní bych měla jít na utz v rámci screenigu v 1. trimestru, tož uvidíme ![]()
Alkyno - bohužel toto je moje první těhu a fakt nevím, co bych Ti poradila. Každopádně držím palečky ![]()
ahoj ahoj ahoj
vítám nové těhulky, moc gratuluju k srdíčkům a držím palce na všechny kontroly!!!
moc jsem toho nepobrala, ale…
alkyno - pokud to není jasně červená krev, tak by to mělo být v pohodě…pokud je to hnědé nebo nahnědlé a NEBOLÍ tě břicho - křeče nebo tak něco, tak je to taky v pohodě…já jsem taky trochu zašpinila, ale k tomu jsem měla křeče, takže jsem k DR naklusala…tam mi řekli, že je to buď po sexu - podrážděná sliznice, nebo bych v tu dobu měla MS…ale pokud si fakt nejsi jistá, tak si někam zajdi!!! Držím pěsti, ať to nic není!!!
myslím, že se tu řešila svatba - já to mám asi půl roku za sebou a taky to byl nejkrásnější den v životě!!! bylo nás asi 30 a stála nás kolem 35 tisíc…a fakt se minimálně polovina vybere na svatebních darech!! takže HURÁ DO TOHO!!!
tak a teď jdu na seznámek…
holky, překontrolujte seznámek páč mám pocit, že hodně věcí - kontrol - mi uniklo, takže prosím kdyžtak napište…
vedette - je to nejspíš screening v prvním trimestru…berou krev a pak jdeš na genetickej UTZ a podle výsledků ti zjišťují genetické vady…je to o hodně lepší než tripple test, ale spolu s nima jeten výsledek přesnější…já jsem zrovna dneska byla na té krvi a pak jdu na UTZ…u nás to stojí 1400Kč…taky jsem přemýšlela jestli jít nebo ne, ale jsem srab a postižený miminko bych si nenechala a představa, že by zjistili nějakou vadu až ve 20tt a musela bych PORODIT je fakt nepředstavitelná!!!to bych opravdu psychicky nezvládla!!!
Maminky těhulky, všechny vás zdravím! Za tu dobu co jsem sem nekoukala se leden 2010 pěkně nafouknul! Ani jsem si nestačila pročíst příspěvky, takže se omlouvám, že nejsem v obraze.
Napoly: to sis teda dala práci s tím seznamem! Jsi šikulka!
23.6. nás s miminkem čeká prenatální sono screening v I. trimestru. Budou nám ho dělat ve FN v Ostravě. Platí se tam 850 Kč (pro ty, které by to zajímalo)
a na další kontrolu do poradny jdeme 1.7.
Od poslední poradny už uteklo moře času, tak jen doufám, že je s miminkem vše v pořádku, cítím se totiž nějak moc dobře.
Jak jste na tom vy, maminky v 11tt.?
Mějte krásné dny. Pavla
Ahoj Pavli, super, že se ozveš, včera jsem na tebe myslela, že jsem tě nikde dlouho neviděla ![]()
Já jsem poslední dva dny problila, takhle mizerně mi nikdy nebylo, tak jsem fakt zvědavá, jak se to bude dál vyvíjet. Nejhorší je, že musím vařit, to trpím jak kůň…
U nás se jednou klasicky tripple testy a tím to vadne, takže pokud bych chtěla něco jiného, musela bych do Brna.
Alkyno, držím pěsti, ať jste oba OK, každopádně bych se šetřila.
Zdravím všechny ostatní, M.
Ahoj Marťo, jj dlouho jsem tady ničím nepřispěla ![]()
To blitíčko ti teda nezávidím, ale zase na druhou stranu, pokud to není příznak nějaké střevní chřipky, jako že ne, tak by to mělo být spíš dobré znamení.
U nás se taky dělají jen TT, prenatální sono jsem si vyžádala. Jednak mám pořád obavy, jestli to moje nachlazení a prášky, co jsem na to brala, miminku nějak neublížily a jednak se chci vyhnout TT.
Jdu taky vařit, nijak mi to nevadí, ale někdy mě to teda pěkně otravuje ![]()
Ahojky holky, tak já dnes vstala, pěkně posnídala, užila vitamíny, umyla zuby a poté jsem se pěkně poblila. Jakmile jsem skončila, tak říkám mimiskovi: „hej, to byla moje snídaně … a tvoje vitamínky!!!“ no a manžel jen vybuchl smíchy
takže dnes to bylo moje druhé zvracení za posledních 14 dní. Tak si říkám, že je to celkem v poho. Ale nic příjemného ![]()
Dnes jsem byla na odstranění znamínka u kožní, říkala, že to sice nevypadá tak strašně, ale raději ať to jde ven. Prý se v těhotenství ty znamínka horší. No nic příjemného to nebylo. Sice jsem se na to raději nedívala, ale jak jsem vstala, tak bylo pod rukou docela dost krve a pohled na ni mi moc dobře nedělal ![]()
Já jdu na screening 25.6. v Brně na Veveří a stát mě to bude 750 kč. Tak docela v poho. Včera jsem si psala se sestřenkou, která za něj platila 1800 kč!!! tak to už je docela síla, ale i tak bych to obětovala.
Holky jdu papat, mám hlad jak vlk ![]()
Ahoj těhulky,
Fragolo - to je nepříjemné to zvracení viď, ale musí se to vydržet, opravdu je to snad dobré znamení. Zkus ráno, ještě v postýlce sníst třeba 3 nějaké suché sušenky než vstaneš. Mně se vyplácí jíst tak 10× za den po malých porcích, ráno a večer tak 4 lžičky vychlazené coly.
Pajo - jsi na tom asi trochu podobně jako já. Já měla po stimulaci také hyperstimulační syndrom a nafouknuté břicho. To břicho bylo z toho, že v něm byla volná tekutina. Takže to, že trochu splasklo je jenom dobré znamení, že jsi z nejhoršího venku. Kolikrát jsi byla na umělém oplodnění?
Napoly, koukám, že o mě nevíš vůbec nic
. Odkud jsi ty info čerpala? Koukala jsem do osobního nastavení, ale tam jsem nenašla, kam to zapsat.
Je mi 27 let, čekám první mimi, na kontrolu jdu 16.6., jsem těhu 7 týdnů a 5 dnů.
Ahoj holky ![]()
tak jsem stále ještě nedospala státnicový deficit.. ale zatím mi pořád neni blbě.. tak uvidíme ![]()
Petule taky bych potřebovala pár znamínek dát pryč, ale moje Dr. v těhu radši nechce ![]()
Dneska jdem s manžou porpvé od porodu spolu do kina, tak se hrozně těším.. babička bude hlídat! Skvělý! ![]()
Kubino, no, přežít musíme, ale já tohle vůbec neznám, teda, nevolnosti ano, ale jen takový ten žaludek na vodě a tak
Tohle je fakt premiéra
Doma chtějí jíst všichni, nejradši bych, kdyby drželi hladovku, popř. si vařili sami, ale u manžela tohle nehrozí. Skončil by na čaji ![]()
Colu jsem zkoušela taky, občas to zabere, je fakt, že tyhle dny jsem ji zapomněla koupit a i když ji mám doma, musím ji schovávat, jinak by mi ji vypily děti ![]()
Pavli, tak to už chápu s tím screeningem, já jsem měla na začátku taky virózu, kašel+rýma+teplota, tak už jsem nad tím taky mudrovala, jestli bude prcek OK. Srdíčko už bije, tak se snad nic nestane
Já byla takhle nemocná snad na začátku každého těhu a s Věrkou jsem měla hned na začátku takovou kombinaci léků (které se v těhu nesmí) na zánět dělohy, že jsem se teda hrozila, co bude. Tak snad jsou prťouskové odolní…
Sylvii - kino závidím, u nás už je snad kulturní zážitek, když jedeme nakoupit
Teda, ne,že bysme nikam nechodili, ale bez dětí jezdíme akorát rodit
, jinak je mám za zadkem 24 hodin denně
Já už jsem v kině jsem nebyla ani nepamatuju. Tak si to užijte…
M.
Fragolko, vůbec ti to vaření nezávidím
, jenomže co dělat, když musíš zajistit rodinu viď. Já na štěstí vařit nějak obzvlášť nemusím, přítel je šikovnej a sem tam něco ukuchtí. I tak mi ty pachy taky vadí, nedávno jsme vařili maso pro pejska a papiňák se musel otevírat až na chodbě
. Držím hodně palce!
Kubino, zrovna nedávno jsem nad tím vařením pro psy přemýšlela, že mi to vůbec nechybí. Naši mají psy dva, takže vím o čem mluvíš
Teda, se psem se u nás počítá, ale výhledově, až budou děti starší.
Já jsem jinak děsná masožravka a to vaření masa je pro mě teď šílený, tak jsem si včera dělala srandu, že čekáme malého vegetariána
Čekám, že to brzo přejde. Tak abych nedoufala až do ledna
A taky mi aspoň malinko pomáhá myšlenka, že v tom nejsem sama. Teda ne,že bych to někomu přála, to néééééé ![]()
M.
Ahoj holky! Tak jsem v noci zase navštívila pohotovost.
(krvácela jsem už v 6tt). Po použití WC jsem zjístila, že špiním a nevydržela bych to ani do rána natož do pondělka, tak jsem okamžitě vyjela do porodnice. Miminko je naštěstí v pořádku. Dostala jsem zase Utrogestan, Ascorutin a klidový režim. Ach jo. Držte nám palečky.