Leden 2010

• Fotoalbum (50)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8737
11.6.09 19:20

Ahoj Těhulky,
chvilinku jsem si početla a už jsem zase v obraze :D 8O Sylvii moc gratuluji ke zkouškám a všem ostatním k srdíčkům a dobrým zprávám z kontrol. My jsme dnes byli taky na kontrole a podle utz jsme 10+2 tt a už měříme skoro 3,5 cm!!!! :-) Vždycky když tam jdu, tak se bojím, aby bylo vše OK. Navíc jsem po té stimulaci měla obr břicho, které mi pomalinku mizelo a tak jsem trochu chytla nerva, aby bylo mimi v pořádku. Taky mi dnes nabírali krev a za 14 dní bych měla jít na utz v rámci screenigu v 1. trimestru, tož uvidíme :)

Alkyno - bohužel toto je moje první těhu a fakt nevím, co bych Ti poradila. Každopádně držím palečky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3136
12.6.09 01:55

ahoj ahoj ahoj
vítám nové těhulky, moc gratuluju k srdíčkům a držím palce na všechny kontroly!!!

moc jsem toho nepobrala, ale…
alkyno - pokud to není jasně červená krev, tak by to mělo být v pohodě…pokud je to hnědé nebo nahnědlé a NEBOLÍ tě břicho - křeče nebo tak něco, tak je to taky v pohodě…já jsem taky trochu zašpinila, ale k tomu jsem měla křeče, takže jsem k DR naklusala…tam mi řekli, že je to buď po sexu - podrážděná sliznice, nebo bych v tu dobu měla MS…ale pokud si fakt nejsi jistá, tak si někam zajdi!!! Držím pěsti, ať to nic není!!!

myslím, že se tu řešila svatba - já to mám asi půl roku za sebou a taky to byl nejkrásnější den v životě!!! bylo nás asi 30 a stála nás kolem 35 tisíc…a fakt se minimálně polovina vybere na svatebních darech!! takže HURÁ DO TOHO!!!

tak a teď jdu na seznámek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3136
12.6.09 02:15
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3136
12.6.09 02:21

holky, překontrolujte seznámek páč mám pocit, že hodně věcí - kontrol - mi uniklo, takže prosím kdyžtak napište…

vedette - je to nejspíš screening v prvním trimestru…berou krev a pak jdeš na genetickej UTZ a podle výsledků ti zjišťují genetické vady…je to o hodně lepší než tripple test, ale spolu s nima jeten výsledek přesnější…já jsem zrovna dneska byla na té krvi a pak jdu na UTZ…u nás to stojí 1400Kč…taky jsem přemýšlela jestli jít nebo ne, ale jsem srab a postižený miminko bych si nenechala a představa, že by zjistili nějakou vadu až ve 20tt a musela bych PORODIT je fakt nepředstavitelná!!!to bych opravdu psychicky nezvládla!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
12.6.09 08:54

Maminky těhulky, všechny vás zdravím! Za tu dobu co jsem sem nekoukala se leden 2010 pěkně nafouknul! Ani jsem si nestačila pročíst příspěvky, takže se omlouvám, že nejsem v obraze.

Napoly: to sis teda dala práci s tím seznamem! Jsi šikulka!

23.6. nás s miminkem čeká prenatální sono screening v I. trimestru. Budou nám ho dělat ve FN v Ostravě. Platí se tam 850 Kč (pro ty, které by to zajímalo) :wink: a na další kontrolu do poradny jdeme 1.7.
Od poslední poradny už uteklo moře času, tak jen doufám, že je s miminkem vše v pořádku, cítím se totiž nějak moc dobře.

Jak jste na tom vy, maminky v 11tt.?

Mějte krásné dny. Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
12.6.09 10:18

Ahoj Pavli, super, že se ozveš, včera jsem na tebe myslela, že jsem tě nikde dlouho neviděla :wink:
Já jsem poslední dva dny problila, takhle mizerně mi nikdy nebylo, tak jsem fakt zvědavá, jak se to bude dál vyvíjet. Nejhorší je, že musím vařit, to trpím jak kůň…
U nás se jednou klasicky tripple testy a tím to vadne, takže pokud bych chtěla něco jiného, musela bych do Brna.

Alkyno, držím pěsti, ať jste oba OK, každopádně bych se šetřila.

Zdravím všechny ostatní, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
12.6.09 10:55

Ahoj Marťo, jj dlouho jsem tady ničím nepřispěla :lol:
To blitíčko ti teda nezávidím, ale zase na druhou stranu, pokud to není příznak nějaké střevní chřipky, jako že ne, tak by to mělo být spíš dobré znamení.
U nás se taky dělají jen TT, prenatální sono jsem si vyžádala. Jednak mám pořád obavy, jestli to moje nachlazení a prášky, co jsem na to brala, miminku nějak neublížily a jednak se chci vyhnout TT.
Jdu taky vařit, nijak mi to nevadí, ale někdy mě to teda pěkně otravuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.6.09 12:42

Ahojky holky, tak já dnes vstala, pěkně posnídala, užila vitamíny, umyla zuby a poté jsem se pěkně poblila. Jakmile jsem skončila, tak říkám mimiskovi: „hej, to byla moje snídaně … a tvoje vitamínky!!!“ no a manžel jen vybuchl smíchy :D takže dnes to bylo moje druhé zvracení za posledních 14 dní. Tak si říkám, že je to celkem v poho. Ale nic příjemného :-(
Dnes jsem byla na odstranění znamínka u kožní, říkala, že to sice nevypadá tak strašně, ale raději ať to jde ven. Prý se v těhotenství ty znamínka horší. No nic příjemného to nebylo. Sice jsem se na to raději nedívala, ale jak jsem vstala, tak bylo pod rukou docela dost krve a pohled na ni mi moc dobře nedělal :cry:
Já jdu na screening 25.6. v Brně na Veveří a stát mě to bude 750 kč. Tak docela v poho. Včera jsem si psala se sestřenkou, která za něj platila 1800 kč!!! tak to už je docela síla, ale i tak bych to obětovala.
Holky jdu papat, mám hlad jak vlk :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10388
12.6.09 13:51

Ahoj těhulky,
Fragolo - to je nepříjemné to zvracení viď, ale musí se to vydržet, opravdu je to snad dobré znamení. Zkus ráno, ještě v postýlce sníst třeba 3 nějaké suché sušenky než vstaneš. Mně se vyplácí jíst tak 10× za den po malých porcích, ráno a večer tak 4 lžičky vychlazené coly.

Pajo - jsi na tom asi trochu podobně jako já. Já měla po stimulaci také hyperstimulační syndrom a nafouknuté břicho. To břicho bylo z toho, že v něm byla volná tekutina. Takže to, že trochu splasklo je jenom dobré znamení, že jsi z nejhoršího venku. Kolikrát jsi byla na umělém oplodnění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10388
12.6.09 14:05

Napoly, koukám, že o mě nevíš vůbec nic :( . Odkud jsi ty info čerpala? Koukala jsem do osobního nastavení, ale tam jsem nenašla, kam to zapsat.
Je mi 27 let, čekám první mimi, na kontrolu jdu 16.6., jsem těhu 7 týdnů a 5 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
12.6.09 15:39

Ahoj holky :-)

tak jsem stále ještě nedospala státnicový deficit.. ale zatím mi pořád neni blbě.. tak uvidíme :-)

Petule taky bych potřebovala pár znamínek dát pryč, ale moje Dr. v těhu radši nechce :-(

Dneska jdem s manžou porpvé od porodu spolu do kina, tak se hrozně těším.. babička bude hlídat! Skvělý! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
12.6.09 16:30

Kubino, no, přežít musíme, ale já tohle vůbec neznám, teda, nevolnosti ano, ale jen takový ten žaludek na vodě a tak 8O Tohle je fakt premiéra :wink: Doma chtějí jíst všichni, nejradši bych, kdyby drželi hladovku, popř. si vařili sami, ale u manžela tohle nehrozí. Skončil by na čaji :lol:
Colu jsem zkoušela taky, občas to zabere, je fakt, že tyhle dny jsem ji zapomněla koupit a i když ji mám doma, musím ji schovávat, jinak by mi ji vypily děti :wink:

Pavli, tak to už chápu s tím screeningem, já jsem měla na začátku taky virózu, kašel+rýma+teplota, tak už jsem nad tím taky mudrovala, jestli bude prcek OK. Srdíčko už bije, tak se snad nic nestane :( Já byla takhle nemocná snad na začátku každého těhu a s Věrkou jsem měla hned na začátku takovou kombinaci léků (které se v těhu nesmí) na zánět dělohy, že jsem se teda hrozila, co bude. Tak snad jsou prťouskové odolní…

Sylvii - kino závidím, u nás už je snad kulturní zážitek, když jedeme nakoupit :D :D :D Teda, ne,že bysme nikam nechodili, ale bez dětí jezdíme akorát rodit :wink: , jinak je mám za zadkem 24 hodin denně :lol: Já už jsem v kině jsem nebyla ani nepamatuju. Tak si to užijte…
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10388
12.6.09 18:18

Fragolko, vůbec ti to vaření nezávidím :( , jenomže co dělat, když musíš zajistit rodinu viď. Já na štěstí vařit nějak obzvlášť nemusím, přítel je šikovnej a sem tam něco ukuchtí. I tak mi ty pachy taky vadí, nedávno jsme vařili maso pro pejska a papiňák se musel otevírat až na chodbě :roll: . Držím hodně palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
13.6.09 09:30

Kubino, zrovna nedávno jsem nad tím vařením pro psy přemýšlela, že mi to vůbec nechybí. Naši mají psy dva, takže vím o čem mluvíš :wink: Teda, se psem se u nás počítá, ale výhledově, až budou děti starší.

Já jsem jinak děsná masožravka a to vaření masa je pro mě teď šílený, tak jsem si včera dělala srandu, že čekáme malého vegetariána :wink: Čekám, že to brzo přejde. Tak abych nedoufala až do ledna :D A taky mi aspoň malinko pomáhá myšlenka, že v tom nejsem sama. Teda ne,že bych to někomu přála, to néééééé :lol:

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
13.6.09 09:51

Ahoj holky! Tak jsem v noci zase navštívila pohotovost. :? (krvácela jsem už v 6tt). Po použití WC jsem zjístila, že špiním a nevydržela bych to ani do rána natož do pondělka, tak jsem okamžitě vyjela do porodnice. Miminko je naštěstí v pořádku. Dostala jsem zase Utrogestan, Ascorutin a klidový režim. Ach jo. Držte nám palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí