Poradna duly
Jana Čurdová
kUBI neboj mně se po císaři pořádné mléko spustilo asi po 9dnech-třeba se to teprve nastartuje-však uvidíš.
MY se budili v noci asi po hopdině, Lukášek měl prdíky, přes den h otak netrápí a v noci se kroutí. Al e jsem docela vyspaná.
ahoj, na bolest v krku mi v lékárně dali tohle :
http://www.lekarnadomu.cz/…-tbl-60-7147?…
K umělé výživě - přikrmovala jsem u Filípka , do půl roka jsem kojeneckou vodu převařovala, pak už ne.Vyvařovala jsem v hrnci na sporáku.Jinak na noc jsem měla vodu v termosce na akorát teplotu a ve flašce nasypaný nutrilon.V noci jsem jen zalila a bylo to.
Jinak to že při UM děti spí celou noc je velký omyl ![]()
Mě Verunka dneska v noci spala od půl 10 do půl pátý,pak se najedla a spala do sedmi.No krása.
Zato Filípek se budil ve 12 , v půl 3 a ve čtvrt na šest
.Vůbec nevim co s ním aby konečně začal spát celou noc.
Byli jsme dneska u našich, je tam ségra a poradila mi malou zavinout do plínky aby měla ručičky u sebe.Prý se děti tim jak mávaj ručičkama buději.Tak to pár nocí zkusim.
Holky j ásledovala Homolky v TV to je sranda ale i troch usmutný.
Jak se Honzík probudí, ůjdeme konečně po několika dnech na prochajdu. honzík s tatkou na bruslák a já kočárkovat.
Ahojky zese po delší době.
Mon… koho máte v Prešově? Já jsem odtamtud ![]()
Ad kyčle.. my bli na ko ve 14 dnech a malá je má špatné. Tak balíme na široko. Jen je to docela problém jak je mrnavá. A dávám ji to normálka na oblečení
Ad pleny..včera jsem koupila dm a jsou fain
Jinak chytla Beka rýmu od Anděly. Už ji má týden a žádné zlepšení, tak zítra volám dr.
Ahoj maminy,
marodům přeju brzké uzdravení, obzvlášť u Callamaiky to musí být masakr
Všem držím pěsti, ať jste brzo fit ![]()
Sylvi, paráda, moc vám to, rodinko, už ve čtyřech sluší ![]()
Kubi, koukám, že i návrat z porodnice byl dramatický. Přeju, ať se všechno brzo uklidní ![]()
K UM - kojeneckou vodu převařuju, od půl roka pak používám vodu z vodovodu a převařuju taky. Koj. vody převařuju většinou 1,5 l, přeleju do konvice a po zchladnutí dám do ledničky. Pak podle potřeby odlévám, ohřeju v mikrovlnce a přidám UM, do minutku je hotovo ![]()
Lahve vyvářím v hrnci.
Jinak má simča celkem pravidelný režim
Večer mezi 22 - 23 křičí, pak se nají, poblinká, nechá se převlíct, chvíli je klid, dopucne se a po půlnoci jde spát ![]()
Mějte se, jdu žehlit. M.
kosatko, s tím balením je to prý pravda, proto balí děti už v porodnici do peřinky. Prý se cítí jako v děloze - utažený - a to je uklidňuje… Ségra takhle malou balila asi do půl roku. Já do včerejška. Ondrovi se to asi moc nelíbí, kroutí se a jakoby leze ven. Na noc jsem mu dala jen dečku a spí obstojně. Tak asi jak který mimčo…
MY taky baili ale mamče se zdálo že jak je zabalený nemůže se protáhnout-jak ho trápily ty prdíky tak je od včera bez zavinovačky.Di plínky jsem balila při kojení Honzíka, pořád mával ručkama.
Hezký nedělní podvečer,
tak hlásím, že už je nám oběma lépe, jen malý nebaští, jak jsem zvyklá, ale snad už se rozjíždí a nezvrací. Včera večer už měl povolenou fontanelu, ale už zase drží
. V po KO. Jinak samozřejmě noc byla krutá, vstávala jsem už v 5, ale dohromady naspala tak 3 hodiny. Mno, hlavně, že se to lepší
.
Kubi, vítej doma. Ad kojení…. Ač jsem měla přirozený porod, rozkojila jsem se až 5. – 6. Den, takže také nic moc. Vydrž!!! A když ne, tak ne…. Sama jsem byla jako dítě na UM (zvláštní UM – směs UM a vývaru
, nic jiného jsem nesnesla) a jsem tu….
Kosatko, ad balení…. u nás se nebalí, malý je fotbalista a už v porodnici to špatně snášel. Spí jako pavouk, tedy co mu široké balení dovolí. Když ho „rozbalím“, zvětší se ještě „2ד. ![]()
Lucilko, homolkové super. Ale představ si mít to doma? ![]()
Ivi V Prešově nikoho nemám, to jsem jen posílala odkaz na lékárnu na Slovensku a zdrovna to bylo na prodejnu která byla v Prešově. Manželův bratránek je jinak od Žiliny - vesnička Dolný Hričov a babičku má z Bytči.
Callamaiko je super, že už je vám lépe.
Kubi vítej doma.Hele kójo buď půjde nebo ne. Hlavně se kvůli tomu nestresovat. Já jsem taky vyrostla na Feminaru, a podívej jak jsem odolná
Kotel si to také nemohl načasovat lépe. A určtě znáš pořekadlo: když se to se.e, tak se to se.re. Takže hlavu nahoru, bude zaručeně lépe ![]()
Utahování miminek se u nás také nesešlo s úspěchem. Musejí mít volnost. ![]()
No já kdybych zabalila Filípka, tak nespíme vůbec
taky to nesnesl
Calamaiko ať se brzy uzdravíte úplně
ahoj holky,
tak nevím, jestli začínáme spurtovat nebo co, ale v šest jsem malou kojila 3/4 hod. oproti dřívějším max 10 min. pořád brečela, musela jsem vystřídat obě prsa, no hrůza. Teď vytuhla, tak jsem zvědavá na jak dlouho a jaký bude další kojení. To bude asi noc ![]()
Callamaiko doufám, že teď už bude jen líp a malý začne brzy papkat jako dřív.
Kubi držím palečky ohledně kojení, ale jak píšou holky, hlavně se kvůli tomu nestresuj. Dnes už jsou ty mlíka jiný kafčo než dřív a taky jsme vyrostli ![]()
Ahoj holky,
teda koukám, že sem občas leze fakt divnej člověk.
Tím mě vlastně napadá, jestli si spíš nechcete založit uzavřenou skupinu, aby nás nemohl každý číst a hlavně aby nám každej takovej člověk nekoukal na naše fotky.
Nedej bože, že by je zneužil…
Kubi vítej doma a s kojením vydrž, po císaři to fakt trvá delší dobu než se Ti ty prsa nahodí na kojení, já kojila dvacítku po normálním porodu ještě sedmý den v porodnici a holka co byla se mnou na pokoji po císaři nenakojila skoro nic, ale pomalu se jí to rozjíždělo. Zkus si koupit třeba čaj na podporu kojení a jinak na to taky hodně pomáhá, když budeš opravdu hodně pít. ![]()
ivigv ať se Rebí brzo ty kyčle spraví, snad to bude brzy dobré. Držím palce. ![]()
Berdo to neni špatnej nápad uzavřít si diskuzi. To bychim se potom mohly pořádně rozvášnit ![]()
MY máme naši diskusi říjen 07 taky uzavřenou a je to fakt lepší i kvůli fotká ma tak.
Lukášek po kojení hajá ale nespí, snad usne a bude lepší noc. Nerada ybc hzas kojila co hodinu ![]()
přeji dobrou noc