Poradna duly
Jana Čurdová
Monano nechci nic říkat, ale napadlo mě to, když jsem si přečetla ten dnešní příspěvek a uvědomila si zpětně, že už jsme se tady občas i rozvášnily. ![]()
Jinak se chci holky zeptat, nemáte někdo zkušenosti se zvlhčovačem vzduchu? Chtěla bych ho pořídit domů, jen teď nevím jaký, ale koukala jsem že asi ten ultrazvukový… myslím, že už tady o tom byla někdy řeč, jestli se nepletu, ale jistá si nejsem. ![]()
A jak se ta uzavřená skupina dělá? Jestli to některá umíte, tak by to bylo fajn. Co nejdřív. Než sem zase vleze nějakej úchyl… ![]()
Jinak jsem tady měla tchýni a musím říct, že bych to teda taky tak trochu očekávala, že nebude úplně fit, ale když tady začala tahat jeden kapesník za druhým a do toho ještě kašlat s tvrzením, že už byla včera fit a dneska jí tady u nás něco začalo dráždit, tak s tím jsem se teda moc nespokojila. Ale co s tím člověk nadělá,
asi bych se hodně rozčílila, ale jelikož je i naše Rebča nachcípaná, tak jsem si řekla že to nebudu hrotit, ale i tak mi to přijde dost nezodpovědné, ještě k tomu od učitelky. ![]()
Callamaiko brzy se uzdravte!!!!!
Fragolko, děkuji za dobré rady
. Ohřévání v mikrovlnce mě nenapadlo
a to s převařenou vodou do ledničky také ne
. Takže budu postupovat jako ty
, opravdu moc děkuji.
Dále všem děkuji za podporu, jste zlatý
. Na tvorbu mlíka se prolévám čajem s jestřabinou, dlabu homeopatika, přidávám si do jogurtů protifar, tak uvidíme no. Po císaři jsem už desátý den
.
Monano, to máš pravdu, že když se to s..e, tak se to s..e. Pořád si říkám, že nejdůležitější je, že je malá zdravá.
Zítra k nám přijde domů dětská mudra, tak jsem ráda, že za ní nemusím nikam jezdit.
Kristy, když jsem byla v porodnici, tak mi manžel koupil na bolavé bradavky ten hydrogel a super krém od Medely. Vše mi zbylo. Kdybys měla zájem, tak ti můžu udělat cenu a poslat poštou.
K zavinovačce - Eliška v ní také pořád je, ale ručičky jí dovnitř neuvazuji. Dělala jsem to jen, když se mrskala u kojení.
Od zítra má začít zase krutá zima, takže si asi s kočárkama jen tak nevyrazíme.
Lucilko a ostatní po císaři, jak rychle vám splasklo po CS břicho? Já jsem pořád jak v pátém měsíci
. Uklidňuji se, že snad splasknu, ale budu muset zřejmě pořídit nějaké ty stahovací kalhotky. ![]()
já jsem tady dávala odkaz na diskuzi o zvlhčovačích.
https://www.emimino.cz/…duchu-36622/
Mě se docela líbí ten Lanaform Charly, ale vůbec tomu nerozumím. A chtěla bych se vejít do 1500,–
Kubi, děkuji moc, ale všechno mám. Bradavky jako takový už jsou v pohodě, ale na té jedné, v místě, kde je připojená ke dvorci, mám díru - jakoby nakousnutí - a to se nehojí, protože při každým kojení mi to Ondra nažvejká. Už to ani nebolí. Teda abych nedělala hrdinku - samozřejmě, že to bolí, ale dá se to vydržet. Krémy na to nezabírají a hydrogel to akorát rozmokval, až to hnisalo. Takže vysušuju a mažu Bepathenem a snad se to poddá. Ale děkuju za nabídku
.
Ahoj všicííí ![]()
já jen ve stručnosti.. mám ještě dost práce ![]()
takže jsem stopro PRO uzavřenou diskusi
musí to udělat ten, kdo to tady založil.. myslím..
Kubi ahooooj, vítej doma!!
ad UM a voda já kupovala kojeneckou vodu Fromin, poté přejmenovanou na Aqua Anna, na které je napsáno, že se převařovat nemusí.. a já prosím nepřevařovala.. jsem zastánce toho, že se to prostě nemusí přehánět (nevyvařuju dudlík pokaždé, když upadne doma atd..). Barče nikdy nic nebylo. Cca od 10 měsíců používám vodu z vodovodu a taky nepřevařuju..
já ji piju a v Praze má být leckdy kvalitnější než vody balené, tak co.. ![]()
ad sterilizace já mám parní sterilizátor od Aventu a vůbec si to bez něj neumím představit
je na 6 lahví, vždycky po krmení jsem lahev a příslušenství umyla a dala do sterilizátoru a když jich tam bylo šest, tak jsem ji zapla.. a takhle pořád dokola. Hrnec mě neba ![]()
Nicméně zase cca od 10 měsíců jsem se na sterilizování vyprdla.. nebo už dřív.. nevím..
asi dřív ![]()
ad ohřívání používala jsem i ohřívač od Aventu.. ale vlastně ne moc dlouho.. nakonec jsem vodu (ale ne mlíko) taky začala ohřívat v mikrovlnce..
Tak takhle to dělám já
a budu asi pokračovat stejně..
A teď jdu do sprchy (uaaaaa, mně taaaaak chybí vana!!!) tak krásnou dobrou noc a marodům, ať je dobře!!!
Uzamčená diskuze.
Našla jsem, že tahle co máme se uzamknout prý nedá. Ale dá se udělat úplně nová diskuze, která bude uzamčená. Četla jsem to někde v diskuzi.
Souhlasím s vámi a taky bych naši diskusi uzavřela ![]()
Dávám si dnešní poslední hrníček kojícího čaje a asi taky půjdu hají. Kdo ví, kdy se malá vzbudí, tak třeba něco naspím ![]()
Holky, pohodovou noc, ať mimísky netrápí prdíky a pěkně spinkají ![]()
Nedalo mi to, a poslala jsem zprávu admin. Jak postupovat, nebo jestli to zamykají oni.
ad kojení…taky ted uz 5 dni pres den jen kojím a jednou za den dostane 30 - 40 ml nutrilonu ( to kdyz uz nevymáčknu ani slzu mlíčka a malá řve) a pak spinka i 3 hodky. V noci se budi cca 2-3 hodky a stačí prsíčko.
Zrovna ted jsem taky vycuclá
Kubi..já odsávala cca 8dnu el odsávackou. A vsude píšou, ze se mlícko rozjede az 10 den po odsavani 8-10× denne. Ale to bych nic jineho nedelala. Chudák Andělka. Tak se drz a moc nezoufej když se to nepovede… ale já to u Anděly taky obrečela jak želva.
Sylvii..Madlenka je nádherná. Jste hezká vysmátá rodinka ![]()
Berdo.. my zrovna včera pořídili ultrazvukový zvlhčovač z Evy za 999,– Měli jsme je 30% vlhkost, dnes tu máme 44 a je to znát. Už jsem neměla ráno suchej a bolavej nosík, manžela neškrábalo v krku a myslím, že i holkám se lépe spalo.
Mon ahááá
, přes ŽILINU jezdíme taky.
Jo a písnu Vám … brácha má slabou alergii. Má 4m syna a krmí nutrilonem. Alergolok bráchy mu normálka vystvuje recept na nutrilon pro malého a tak platí jen asi 80Kč za balení. Tady to takhle nefunguje co?
Calamaiko drzte se a at je brzo lépe.
Jo a Rebeka mela v 14 dnech o 3cm a 280g více. Po týdnu mimo dům manža konstatoval, že hodně narostla a přibrala v obličeji
. Tak jsem zvědavá na ko v 6ti týdnech
Jo a Luc obdivuji te, ze jsi vyspala i po tom vstavani kazdou hodku. A fotky jsou uzo
Jééé, jsem se dívala na tabulku našich přírůstků (zlatíček)
A holky dozdrtily kluky s převahou
15 holčiček / 11 chlapečků
Tak šup do uzavřené diskuze, dobrý nápad. ![]()
Díky všem, zdraví se zlepšuje… ![]()
Berdy, také přeji brzké uzdravení a žádné tchýňovské bacily.
Jinak co se týká zvlhčovače, dlouhodobé zkušenosti sice nemám, ale předevčírem jsme koupili zvlhčovač s ionizérem Solac Baby Dreams. Přepychový není, stál asi 1200 Kč, ale svůj účel plní skvěle. Malý první noc nesýpal…… ![]()
Ad sterilizace…. Na doporučení kamarádky (vychovala na tom 2 děti) používám ke sterilizaci tablety Milton, tj. na sterilizaci všeho…. Jednoduché, rychlé….. ![]()
Callamaiko teda ty tablety Milton vypadají dobře.. hlavně se mi líbí, že nepotřebuješ zásuvku a i na cesty jsou fajn… takže to asi zkusím taky
díky za tip!
tablety milton mám koupené, ale ještě jsem je nezkoušela.
Myslim že diskuzi může zamknout jen admin
Holky už vám přišla mateřská ? je to docela síla.
Ale vyšmírovala jsem tušim na prosinci 2009, že prý kdo nastoupil na mateřskou v roce 2009 a pokračuje v roce 2010 alespoň 60 dní, má nárok na proplacení dovolené od zaměstnavatele.Nevíte o tom něco?