Poradna duly
Jana Čurdová
No je pravda že neměly počítač a nechodily po vycházkách a neřešily blbiny jako my ted ![]()
jdu na chvilku od pc ale budu nakukovat ![]()
Tak se hlásím po krátké asi hodinové vycházce, báječně mě to osvěžilo a Amála chrní ještě v kočáru na zápraží… ![]()
K těm jídlům - naprosto se shoduju s kuchařkou Monanou - vyjmenovala si kromě šunkofleků vše, co také teď hojně vařím
hlavně vede kuře stokrát jinak ![]()
Čokoláda je také můj každodenní hřích, takhle to s tou váho asi moc dolů něpůjde, mám navrch 4-5 kg ale neni to moc vidět - naštěstí, i když břicho je pořád vytahané - tam to teda vidět je ![]()
Jo a udělaly jste mi opravdou radost tou zmínkou o sprutu, protože já včera kojila po hodině a půl a začínala jsem propadat depresi, že budu jen kojit a přebalovat a nic víc
Až jsem už měla cukání jít vařit Nutrilon, abych měla chvíli klid
Už si jdu hledat podrobnosti!
Ahojte..to byla noc…
Navíc jsme po kontrole a 100g za tejden..co dodat…
Takže budu kojit asi vkuse …
Mám hlavně odpočívat..to teda nevím kdy… vrrrrrrrrrr
Jejda Kecko takže se to dr nelíbilo??Mně přijde že kojíme pořád a mám jaksi vycuclá prsa . Lukášek papal před chvílí a zase pláče a hledá prso. ![]()
Kristy, tak Kosatka to s tím vařením vystihla
Prostě je to nustnost. Manžel po hospodách chodil, ale jaksi už chodit nechce… Krom toho, za půl hoďky na oběd by toho moc nestihl, takže další důvod, proč vařím doma
Ale jinak mám to štěstí, že mě vaření baví ![]()
K očkování - nic navíc jsme u žádného z dětí nedávali a asi ani dávat nebudeme. Fakt nevím, jsem v tom taková nevyhraněná ![]()
Děti jsou pojištěné u České pojišťovny. Zařizoval manžel přes chlápka z práce, takže nějak mo netuším, co je to zač, ale je to úrazové + pojištění, kdyby děti někde něco rozbily apod. To jsme uzavřeli hned, jakmile Davča z košíku na nákupu sundal skleněné misky z regálu a rozverně je v obchodě pustil na zem ![]()
Teda, holky, nemít pračku, myčku a ostatní vymoženosti, jdu si asi fakt hodit mašli. I když net je žrout času, ale jak říká manžel, co by člověk z toho života měl, že? ![]()
Kecko, jestli tě to potěší, Simča přibrala 130 g za týden… Tak taky žádný terno, a to přikrmuju
Jsem si včera myslela, že bude mít víc, no ![]()
Byli jsme venku, Simča část cesty koukala, část prospala a jakmile jsem zastavila doma, měla oči jak tenisáky
Tak jsem myslela, že se aspoň v klidu najím
Si připadám jak v bufetu
Jím na stojáka ![]()
fragolko, já to myslela spíš tak, kde bereš na vaření energii. Ale je pravda, že o tak velkou rodinu je třeba se postarat… Já bych taky vařila, ale ten čas tak rychle letí, že než se naděju, je potřeba zase kojit a tak pořád dokola. Dneska jsem udělala ty špagety, recept na deset minut. Ale jinak, když Ondra spinká, tak si sednu a nic se mi nechce. A taky mi připadá, že pořád jen žehlím…
ad čokoláda: nechci ji jíst ne kvůli prdíkům, ale spíš já po ní jdu blbě na velkou a taky jsem schopná jí sníst hrozně moc, tak radši ani nezačínám. Ten Twix ještě ujde, ale vzít si kostičku normální čokošky, tak ji sežeru celou…
. A našla jsem si alternativu. Švestkový kompot. Po něm jdu dobře a zároveň je sladkej, tak mě uspokojí ![]()
kosatko, s těma plínkama mě to napadlo včera při žehlení. Používám látkové na utírání, podkládání a tak a říkám si, že to byl očistec používat je na přebalování a prát a žehlit… Dělaly ty mamky něco jinýho ?!?!
ad prsa: taky už se mi tolik nenalívají, ale mlíka mám zatím dost. Jen mám pocit, že Ondrovi stačí pít míň, než těch deset minut. Snad si vezme svoje. Jinak jedeme taky v tříhodinovkách, ale stále ho musím budit…
Lukášek dnes i přes den jí co 1,5hodiny.
Fragi a ty máš málo mlíka že prikrmuješ-já t onějak nepostřehla jestli jsi to psala??
Luc: joj ..nelíbilo, mám doma vážit, v pondělí volat a čtvrtek konrola. On hledá furt a u prsu chrápe.
Koukám, že téma mlíko tu máme dnes všichni společné, viď Mon.
Frag: a o dokrmování ti řekla doktorka?
Kecko, no, Simča dostávala příkrm už v porodnici, bo řvala hlady jak tur
Teď má občas i světlé chvilky, že po kojení neřve, ale většinou si nějakou tu 20 - 30 ml vycvakne a je spokojená ![]()
Mně taky pořád říkali v porodce budit na krmnení a u kojení taky budit když usínají u prsa. Tak přeju at se to brzo spraví.
Frag: no v porodce ho taky přikrmovali, ostatně jako skoro všechny. Já se nějak nedolážu smířit, že to nezvládnu… Nemám to ze stresu, ale nějak se musím srovnat s tím, že ho jakoby odfláknu… Jsem děsná, co ![]()
Já si ymslím Kecko že to půjde,hlavně to nevzdávej moc brzo a nestresuj se tím ![]()
Lukáškaovi dával idvě noci v porodce taky tu glukozu, pořád plakal hlady.
Tak u nás v porodnici se glukoza nevede, dávají hned UM. Když se narodila Věrka, dostala příkrm až poslední den, a to už jsme byly vyšťavený obě
![]()
Kecko, já jsem byla z přikrmování u Věrky taky na mašli. Přišlo mi to děsný, bylo mi to děsně líto
Pořád jsem kvůli tomu brečela, no, děs ![]()
Simča se zatím tváří rozumně, ale i kdyby se kojení nesrovnalo, věřím, že to přežijeme obě
Lepší dítko na UM, než matka v blázinci. Tam budu pěti dětem houby platná ![]()
v čokošce jedu taky ve velkém, ale v bílé. Mám jí raději. A úplně zbožňuju bélou studentskou pečeť.
Kecko co bych pro vás holky všechno neudělala. Dokonce si i snižuju laktaci abych mohla pokecat
. Doufám, že se to rychle srovná, UM bych asi finančně nezvládla.