Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj, tak my spali krásně.Večer sice Verunka 2 hodiny brečela, ale pak mě za to v noci odměnila.Spala od půl desátý do čtyř ![]()
Filípek už je s dědou venku, já čekám na krmení a půjdem s Verunkou taky.Po obědě přijedou ty kámošky tak už bysme se nedostaly.Uspim jí v kočárku a pak jí nechám dospat v chladu na verandě.To spí nejlíp
Ahoj holky, hlásím se do počtu, jsem stále ještě naživu, ale nevím jak dlouho ještě budu ![]()
malej chudák po probuzení jen pořád řve a řve a řve…takže se musí nosit, neudělám a nestíhám vůbec nic..už aby mohl nějaký ty kapky..
Jinak Fragi, když jsi nakousla to vaření…holky dejte tipy , co pořád vaříte, tak jakože přes týden, absolutně mě dochází inspirace…
omlouvám se , že zatím nereaguju a nedočítám… ale pořád nějak není čas, snad až malá budu ve školce , manžel v práci a utvoří se trošku režim v tom chaosu, tak budu moct zase chvilku na Pc zasednout..
Doufám, že se máte krásně… zatím paaaa
zziny, já už Ondrovi dávám ty probiotický kapičky. Sice tam píšou až od měsíce, ale sestřenice je taky dávala dřív, tak to zkouším. Nevím, jestli to funguje, nás zatím prdíky míjí, ale jako prevence to je asi dobrý. A Sab Simplex se taky může dávat už od narození. Tam je taky sice napsáno, až později, ale mě v porodnici řekli, že je můžu dávat hned…
Taky jsme dneska docela spali a teď mi Ondra zalomil zrovna, když v jedenáct kojíme. To je jeho specialita - kouká a dovádí a pak usne na poslední chvíli a za půl hoďky vstáváme na jídlo ![]()
Holyk sleduju na MTV pořad o těhulích a ted jsou na sále, je to zvláštní takhle vidět. přijde mi t otak dávno co jsem byla těhu.A přitom jsem tady fnukala před 3týdny že se nic nechystá.
Ahoj holky,
tak u nás teda noc nic moc… spala se mnou v ložnici Berča a Rebča. Rebče se v noci nějak ucpal nos, ale někde až vzadu, že nic nevysmrkala, tak já nejen běhala okolo Berči, když nespala, ale ještě jsem musela běhat s Rebčou odsávat nos, no prostě ideální noc. Jen doufám, že se jí to nějak nerozjede.
Holky budete někdo dávat ještě jiné očkování než jen to co je povinné? Myslím, že nejdříve přichází v úvahu ten Prevenar jak psala Lucilka.
Lucilko je to fakt děs, zrovna včera jsem to řešila že už mi to přijde hrozně dávno co se Berenička narodila a co jsem byla těhotná, je to hrozný jak to letí.
Ty koukáš na naše MTV? Nám tady bohužel nefunguje a to jsme se těšili, protože tam bude moderovat manželův bratranec, který je z Olomouce. ![]()
AHoj ![]()
tak u nás první noc podobná jako ty v porodnici.. malá jí cca po dvou (někdy ve dne dokonce i třech) hodinách.. ale v noci, to by pořád. Takže jsem kojila v půl druhý, pak ve tři a od tří už jsem ji ani mc nevracela do postýlky, protože až do šesti chtěla co půlhodinu.. a než ji člověk nakrmí, chvíli chová nebo aspoň napolohuje (i tak se fakt divim, že ji nebolí pupek!!, tak pak spí čtvrt hodinky a zase začně kňourat a otvírat tlamičkiu
fakt děs..
ty noci mi teda dávají zabrat…
teď mám chvíli klid, manža je s Barunkou vedle, ona si hraje, on tam něco počítačuje, a Madlenka tady spinká.. tak se jdu aspoň osprchovat..
jináč já teda moc nevařim.. jen Barče.. pro nás si vaříme jen když máme chuť.. třeba ob den nebo tak.. ale to teĎ assi ani to nebude ![]()
Zziny, taky bych být tebou nějaký ty kapičky zkusila
Teda, já je mám zatím naštěstí doma koupený na okrasu. Simča střílí jak starý kanonýr ![]()
Jinak chaos je u nás taky. Před chvílí se Ondra začal dávit piškotem a vyhodil mi ranní Sunar do křesla. Do toho Simča, no, masakr
Nevím, nevím, jestli neskončím u Chocholouška ![]()
K tomu vaření - já to nějak nerozlišuju, jestli je všední den či neděle
Třeba další den po návratu z porodnice jsme měli brambory na loupačku
Naštěstí to manželovi jede a děti to přímo milujou
Ale jinak vařím tak nějak všechno - rajskou, špenát, rizoto (kuřecí, houbový, rybí), pečenou rybu, čočku, fazolový guláš (to si teď asi dlouho nedáme
), když si hodně naběhnu, vařím jedno jídlo pro manžela a pro sebe s dětma těstoviny nebo něco sladkého - šudlíky s mákem, rýžový nebo tvarohový nákyp apod. No a jelikož jsme všichni masožravky, tak maso v jakékoli podobě a množství
- pečené kuře, roštěnou, guláš, uzené, čas od času řízky a tak. Je toho víc, ale momentálně víc nevypotím
Končím kulinářské okénko ![]()
Berdo, koukám, že noc byla extra výživná. Snad bude zase dobře ![]()
Lucil, nostalgicky vzpomínám, normálně mi to bříško chybí ![]()
Je to zvláštní, nedávno jsme tu nadávaly už at je t obříško fuč a už nám chybí-no nejsme mi divné ![]()
Já vařím každý den nebo obden trochu víc. J áse najíst musím, Honzík taky a přítel málodky stihne oběd v práci.
Honzík je ale masovej a poslední dobou vůbec nejí omáčky, špenát apod.
fragol, tvůj elán do vaření bych chtěla mít! Já teda vařím ráda, ale teď mi nějak nezbývá čas a rychlovky mi nejdou vymyslet. Dneska budou těstoviny, ale než jsem na to přišla, to to trvalo
. A omáčky? To bych vařila celej den a na etapy. Ondra má zvláštní senzor - jak se do něčeho pustím, třeba do vaření, žehlení nebo do jídla, tak začne kňourat, zjistím, že potřebuje přebalit a pak má hlad a začíná kolotoč. Ve finále zjistím, že jsem vlastně před hodinou něco dělala…
Kristy ono nejde o elán, ale o nutnost.Sylvii a co jíte?
Manžel nemá v práci možnost chodit na teplé obědy, tak musim vařit každý den.většinou teda vařim na dva dny.Víkendy a všední dny taky nerozlišujem, manžel dělá pořád dokola 3 dny denní, 3 dny noční a 3 dny má volno.Takže někdy má volno o víkendu, někdy mezi týdnem.Dneska vařim moravského vrabce se zelim a br. knedlíkem.Ale jinak mám nejradši jídla co se hoděj do trouby a upečou se sami ![]()
Holky ještě jsem se chtěla zeptat - u koho budete dělat dětem úrazové a životní pojištění?
a někdo se tu ptal na očkování - já Filípka mám očkovaného jen na to povinné.
Verunku asi taky nechám.Byla jsem na přednášce o očkování, a ono není dobré to přehánět.Snad tam ten doktor doporučoval jen žloutenku a klíšťata když chodíte hodně do lesa.
O těch klíšťatech jsem u Filipa uvažovala,ale pak jsem přečetla hodně diskuzí a shrnula bych to asi takhle - nemoc u dětí má mírný průběh, horší je to u dospělých.A když ho naočkuji teď, bude muset každé asi 3 roky na přeočkování.a ve 20 už mu to nebude tak působit
Kristy no jíme, co nás napadne.. chleba třeba.. a když má hlad jen jeden z nás, tak si udělá třeba špagety
a manža dost často sám likviduje zásoby masa (klobásy apod), co nám dávají jeho rodiče ze zabijaček.. někdy jíme mimo domov, když jsme třea s Baru dopo na hudebce, tak si dáme oběd venku, nebo po sboru večeři..no ale jak říkám.. když jsme doma oba, tak třeba ob den uvařím.. ale bere to moc času..
Tak nějak počítám s tím, že se to změní, až skončím v práci a nejlépe i ve škole. Teď toho mám prostě moc.