Poradna duly
Jana Čurdová
Teda nechci furt vopruzovat s těma vložkama do podprdy, ale máte nějaké tipy na dobré značky? Já mám Chicco a jsou příjemný, jen trochu velký, pak jsem měla od kamarádky zbytek Fixies, taky mi přišl ok, ale absolutně skvělý mi přišly Avent - ovšem to jsem dostala jen vzorek v porodinici - ale měkký, voňavý, super. Jen ta cena !
UTZ ledvin a kyčlí nám taky dělali automaticky v porodnici.
l
No a k plínám - musím se přiznat, že pro mě jsou Tesco zklamáním. prošla jsem různé diskuse, kde se na ně pěly ódy a vzhledem k příznivé ceně jsem jedno velké balení MINI koupila a nic moc ![]()
ostatní mám nakoupené Babylove z DM drogerie a oproti nim jsou ty tesco tvrdší, ne tak příjemné. Sice je nevyhodim, ale už asi taky nekoupim. Přitom fůůůůra holek je s nimi spokojená.
jo ale pozor - newborn pleny tesco byly super, ty mini jsou o poznání míň kvalitní ![]()
nemáte někdo zkušenost s plínama z drogerie Schlecker?
Pajo, to víš, že si dáreček zasloužíte
My to lehátko máme a je super
Pořád je v oběhu a není to na chvilku, což je super ![]()
UZ ledvin u nás dělají taky v porodnici
To by ti vaše MUDr. řekla, že ho nemáte.
Berdo, jo, Pampers Premium Care jsou super
Ta cena už je teda poněkud horší, ale vždycky si nechám kupon na slevu 25% z DM a hned je ta cena aspoň trochu sypmatičtější ![]()
UZ kyčlí v porodnici nám dopdl dobře, prohlídka ortopedem taky, takže dokud se nic neděje, žádné látkové plenky jsem nedávala a ani dávat nebudu
Žádné preventivní široké balení se u nás naštěstí nedoporučuje ![]()
Mon, Honzíkovi k narozkám všechno nej
![]()
Holky, dík za účast, snad už to bude lepší. Nakonec to vypadá, že ta díra ani nezaroste, ale udělá se na tom jizva. Jenže představa, že bych z toho prsa nekojila a jen odsávala mě vůbec netěší. Vzhledem k tomu, že odsát 20ml mi trvalo hodinu… Tak budu vysušovat a snad to půjde.
Ad plínky: já mám od začátku Pampers, nejdřív Newborn, teď dvojky a Sleep and Play a protýkaji všechny. Nevím, jestli to nedávám nějak blbě, ale úplnej dement nejsem. A Ondra proteče i několikrát za den… A nikdo mi ještě zaručený tip nedal, každýmu vyhovuje a protýká něco jinýho, takže asi ideál neexistuje.
Na kyčle půjdeme až v šesti týdnech, tak jsem zvědavá, co nám naordinujou. Taky se mi nechce balit do několika plínek, pak se mi Ondřík ani nevejde do oblečení
. Ale je fakt, že ségra tenkrát taky balila preventivně. Řekli jí, že má malá kyčle ok, ale ať balí ![]()
Jo a o těch bradavkách jsem se s doktorkou bavila, dala mi na to Framikoin. Jenže to bych musela před každým kojením hodně umejt, aby Ondra nejedl antibiotika a to si neumím představit, jak bych to drhla. Tak ho prostě nepoužívám ![]()
Ahojte po půlhodinovém spánku ![]()
Na kyčle jdem 9.2.
Prsní vložky Fixís taky považuji za příjemné ![]()
Malej je furt pročůranej a to balím tak precizně. Asi by to chtělo menší plenky a míň nafukovací pupek
, bo ho necu zas moc utahovat, chiiiiiiiiii. Asi mu ho přilepím k noze, ale to se zas nevyčůrá.
Ta škebla, co bydlí nad nama, tam už nebydlí a dolítla nasr*ná, že jim nic neteče, že je to ze střechy atd. tak jsem jí tam vnutila muže a vono div se, pod umyvadlem teče. Pipka, tak když tam nejsou, proč nevypnou vodu a hlavně nehučí, jak nevím co ![]()
Dorazila až teď a můj muž radši jel kolem oběda dom… lidi jsou fakt různí.
Bolej mě záda a v krčku, není nad procházky… potřebovala bych dovču, ale né mateřskou ![]()
Tak my dopadli u doktorů dobře.Verunka má kyčle v pořádku, máme dávat normální balení.
Doktorka na oční normálně neposílá, ale když měl Filípek na tříleté prohlídce říkat co vidí za obrázky, už byl dost otrávenej a u druhého oka si hrozně vymýšlel.Tak místo kolečka třeba řekl TRYSKÁČ a podobně.Tak nás tam raději poslala.Prý je v pořádku, jen je trochu dalekozraký, ale to děti v tomhle věku normálně bývají.Máme pro jistotu přijít za rok na kontrolu.
Ultrazvuk ledvin nám dělali v porodnici
Ad kyčle… Závidím všem, že široké balení máte pouze preventivně… Alex má jednu ok, druhou 2a-2b, takže nic moc… žádná prevence, ale realita… doufám, že to ty pleny spraví a že nebudeme nuceni použít třeba řemínky
. Alex je dostal hned po příchodu z porodnice a rychle se s tím smířil (nemá jinou možnost
), ale když ho vybalím, tak kope tak, že ho musím držet. Prostě si tu svobodu užívá
.
Ad bradavky… Mám ochranný klobouček, ale nejde mi to s ním. Jak už jsem psala, já používám krém od Aventu, nemusí se smívat a rychle se hojí.
Ad sníh… kde proboha žijete? Většinou u nás sněží a jinde v ČR nic
a dnes tomu bylo naopak. U nás teplota kolem nuly nebo lehce nad, ale půl metru sněhu stále přetrvává. ![]()
Chtěla bych se zeptat, máte někdo zkušenosti se ZVLHČOVAČEM VZDUCHU? Malý sýpe a mokré ručníky nestačí..... Díky.
Jo a ještě jeden dotaz… Trpíte někdo po porodu rozetupem břišních svalů? Cvičíte?
Knizsko co se týká vložek do podprsenky, tak vím, že ségra je používala celou dobu, co kojila, takže asi 7 měsíců
Zatím jsem vyzkoušela Fixies, Chicco a z Rossmanna (tu jejich značku, nevím, jak se to jmenuje) a nejlepší mi přišly ty chicco ![]()
Plínky používáme pampers, občas nám vyteče kakání na zádech, ale jinak jsme spokojení
Měla jsem i balík Huggies newborn (přišly mi hrozně tvrdý) a v porodnici daly malé 5 ks háppy a ty nevím, žádná nehoda se nám s nima nestala, ale bylo to jen 5 plínek ![]()
Fragolko moc jsi mě potěšila, že to lehátko doma máte a jste s ním spokojeni ![]()
Malé jsem nakonec na to kojenecké akné koupila do A-Dermy Exomegu. Je to sice dražší, ale píšou, že je to vhodné i pro kojence, tak snad to malé pomůže ![]()
Callamaiko, já na ty kloboučky moc nevěřím. Mám kolem sebe dva případy, kdy je holky používaly, a mimčo pořádně nepilo a dopadlo to tak, že ztratily mlíko a bylo po kojení… A jak už jsem psala, právě v ohybu kloboučku mám ten bordel, tak to nic neřeší. Krém od Aventu bych mohla zkusit… ![]()
Fragi no vidíš, slevové kupóny z DM taky někde mám, tak bych je mohla využít… díky za připomenutí. ![]()
Kristy to už dáváš plenky č. 2?
I když tam asi už nebude takový rozdíl, velikostně. Nám jinak teda Pampersky neprotékají, ale kluci líp míří. ![]()
Prsní vložky Fixies mě zase tak nevyhovují, přijdou mi že mi v podprsence hodně cestují.
Já mám doma teď od Nuku a taky Johnson a ty mi teda přijdou nejlepší, mají tam i ďolíček na bradavku a fakt mi vyhovují. ![]()
Kosatko tak to je super, že má Verunka kyčle v pořádku.
A Filípek je šikula s tím tryskáčem
Ale to je normální, že si děti v tomto věku vymýšlejí. ![]()
Callamaika tak snad nebudete muset s Alexem používat řemínky… dávej mu to široké balení pořád a třeba se to spraví. Držím palce. A cvičit břišní svaly můžeš až později, teď jen ty šikmé, jinak by Ti břicho zůstalo. Mám papír co se může kdy začít cvičit.
Pajo taky máme doma lehátko a používáme, je super a k nezaplacení. ![]()
Callamaika nad zvlhčovačem vzduchu také přemýšlím, ale kvůli Honzíkovi. Má zvětšenou nosnímandli a špatně se nosem nadechuje. Pak má každé ráno hrozně popraskané rty.
Našla jsem diskuzi o zvlhčovačích https://www.emimino.cz/…duchu-36622/
Moje mudra na gyndě mě na konci těhu upozorňovala, když mě viděla jak se zvedám z křesla. Že budu mít asi rozestup břišních svalů, ale na ko jdu až po šestinedělí. a nikdo jiný mi nic neříkal.
Děkuji za blahopřání pro Honzíka ![]()
Berdo, ty dvojky jsou jen o malinko větší, než Newborn a začala jsem s nima, protože jsem myslela, že když Ondru víc obepnou, že neproteče…
A taky mu pindíka vždycky nasměruju dolů, když ho zabaluju, ale nějak to není nic platný
. Někdy se zadaří a je suchej, ale tak čtyřikrát za den ho převlíkám jistě… A nejvíc mě to štve v noci!
já u těch happy plínek převlíkala před každým kójem. A třikrát mě protekla i nálož.
Kosatko, tak tryskáč mě dostal
Davča v srpnu na očním zase říkal, že tam vidí žárovku a ona to byla houba
Tak to zase odrovnalo sestřičku, protože nějak nechápala, jak na to přišel ![]()
Dneska na očním dopadli dobře oba, Davča je v OK, KO zase za rok a Věrce se očka nehorší, tak mám radost ![]()
Sněhová kalamita se nám tentokrát taky vyhnula. Naštěstí
Už tady toho sněhu máme až až ![]()
Simču jsem dneska převlíkala 2×, blindí jak vzteklá
Zato od večerníčku chrupčí, tak jsem zvědavá, co bude dělat v noci. Aby nechtěla nějakou kulturní vložku ![]()
Přeju dobrou a hlavně klidnou noc ![]()