Leden 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2977
3.2.10 14:51

Teda nechci furt vopruzovat s těma vložkama do podprdy, ale máte nějaké tipy na dobré značky? Já mám Chicco a jsou příjemný, jen trochu velký, pak jsem měla od kamarádky zbytek Fixies, taky mi přišl ok, ale absolutně skvělý mi přišly Avent - ovšem to jsem dostala jen vzorek v porodinici - ale měkký, voňavý, super. Jen ta cena !

UTZ ledvin a kyčlí nám taky dělali automaticky v porodnici.
l
No a k plínám - musím se přiznat, že pro mě jsou Tesco zklamáním. prošla jsem různé diskuse, kde se na ně pěly ódy a vzhledem k příznivé ceně jsem jedno velké balení MINI koupila a nic moc :nevim:
ostatní mám nakoupené Babylove z DM drogerie a oproti nim jsou ty tesco tvrdší, ne tak příjemné. Sice je nevyhodim, ale už asi taky nekoupim. Přitom fůůůůra holek je s nimi spokojená.
jo ale pozor - newborn pleny tesco byly super, ty mini jsou o poznání míň kvalitní :cert:

nemáte někdo zkušenost s plínama z drogerie Schlecker?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
3.2.10 14:57

Pajo, to víš, že si dáreček zasloužíte :-) My to lehátko máme a je super :pankac: Pořád je v oběhu a není to na chvilku, což je super :palec:
UZ ledvin u nás dělají taky v porodnici :-) To by ti vaše MUDr. řekla, že ho nemáte.

Berdo, jo, Pampers Premium Care jsou super :pankac: Ta cena už je teda poněkud horší, ale vždycky si nechám kupon na slevu 25% z DM a hned je ta cena aspoň trochu sypmatičtější :wink:

UZ kyčlí v porodnici nám dopdl dobře, prohlídka ortopedem taky, takže dokud se nic neděje, žádné látkové plenky jsem nedávala a ani dávat nebudu 8-) Žádné preventivní široké balení se u nás naštěstí nedoporučuje :wink:

Mon, Honzíkovi k narozkám všechno nej :kytka: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
3.2.10 14:59

Holky, dík za účast, snad už to bude lepší. Nakonec to vypadá, že ta díra ani nezaroste, ale udělá se na tom jizva. Jenže představa, že bych z toho prsa nekojila a jen odsávala mě vůbec netěší. Vzhledem k tomu, že odsát 20ml mi trvalo hodinu… Tak budu vysušovat a snad to půjde.

Ad plínky: já mám od začátku Pampers, nejdřív Newborn, teď dvojky a Sleep and Play a protýkaji všechny. Nevím, jestli to nedávám nějak blbě, ale úplnej dement nejsem. A Ondra proteče i několikrát za den… A nikdo mi ještě zaručený tip nedal, každýmu vyhovuje a protýká něco jinýho, takže asi ideál neexistuje.

Na kyčle půjdeme až v šesti týdnech, tak jsem zvědavá, co nám naordinujou. Taky se mi nechce balit do několika plínek, pak se mi Ondřík ani nevejde do oblečení :-) . Ale je fakt, že ségra tenkrát taky balila preventivně. Řekli jí, že má malá kyčle ok, ale ať balí :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
3.2.10 15:02

Jo a o těch bradavkách jsem se s doktorkou bavila, dala mi na to Framikoin. Jenže to bych musela před každým kojením hodně umejt, aby Ondra nejedl antibiotika a to si neumím představit, jak bych to drhla. Tak ho prostě nepoužívám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
3.2.10 16:28

Ahojte po půlhodinovém spánku :)
Na kyčle jdem 9.2.
Prsní vložky Fixís taky považuji za příjemné :)
Malej je furt pročůranej a to balím tak precizně. Asi by to chtělo menší plenky a míň nafukovací pupek :), bo ho necu zas moc utahovat, chiiiiiiiiii. Asi mu ho přilepím k noze, ale to se zas nevyčůrá.

Ta škebla, co bydlí nad nama, tam už nebydlí a dolítla nasr*ná, že jim nic neteče, že je to ze střechy atd. tak jsem jí tam vnutila muže a vono div se, pod umyvadlem teče. Pipka, tak když tam nejsou, proč nevypnou vodu a hlavně nehučí, jak nevím co :)
Dorazila až teď a můj muž radši jel kolem oběda dom… lidi jsou fakt různí.
Bolej mě záda a v krčku, není nad procházky… potřebovala bych dovču, ale né mateřskou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
3.2.10 19:37

Tak my dopadli u doktorů dobře.Verunka má kyčle v pořádku, máme dávat normální balení.
Doktorka na oční normálně neposílá, ale když měl Filípek na tříleté prohlídce říkat co vidí za obrázky, už byl dost otrávenej a u druhého oka si hrozně vymýšlel.Tak místo kolečka třeba řekl TRYSKÁČ a podobně.Tak nás tam raději poslala.Prý je v pořádku, jen je trochu dalekozraký, ale to děti v tomhle věku normálně bývají.Máme pro jistotu přijít za rok na kontrolu.
Ultrazvuk ledvin nám dělali v porodnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
3.2.10 19:48

Ad kyčle… Závidím všem, že široké balení máte pouze preventivně… Alex má jednu ok, druhou 2a-2b, takže nic moc… žádná prevence, ale realita… doufám, že to ty pleny spraví a že nebudeme nuceni použít třeba řemínky :cry:. Alex je dostal hned po příchodu z porodnice a rychle se s tím smířil (nemá jinou možnost :lol: ), ale když ho vybalím, tak kope tak, že ho musím držet. Prostě si tu svobodu užívá :-).

Ad bradavky… Mám ochranný klobouček, ale nejde mi to s ním. Jak už jsem psala, já používám krém od Aventu, nemusí se smívat a rychle se hojí.

Ad sníh… kde proboha žijete? Většinou u nás sněží a jinde v ČR nic :-) a dnes tomu bylo naopak. U nás teplota kolem nuly nebo lehce nad, ale půl metru sněhu stále přetrvává. :-)

Chtěla bych se zeptat, máte někdo zkušenosti se ZVLHČOVAČEM VZDUCHU? Malý sýpe a mokré ručníky nestačí..... Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
3.2.10 19:49

Jo a ještě jeden dotaz… Trpíte někdo po porodu rozetupem břišních svalů? Cvičíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8737
3.2.10 20:03

Knizsko co se týká vložek do podprsenky, tak vím, že ségra je používala celou dobu, co kojila, takže asi 7 měsíců :roll: Zatím jsem vyzkoušela Fixies, Chicco a z Rossmanna (tu jejich značku, nevím, jak se to jmenuje) a nejlepší mi přišly ty chicco :wink:

Plínky používáme pampers, občas nám vyteče kakání na zádech, ale jinak jsme spokojení :-P Měla jsem i balík Huggies newborn (přišly mi hrozně tvrdý) a v porodnici daly malé 5 ks háppy a ty nevím, žádná nehoda se nám s nima nestala, ale bylo to jen 5 plínek :nevim:

Fragolko moc jsi mě potěšila, že to lehátko doma máte a jste s ním spokojeni :lol:

Malé jsem nakonec na to kojenecké akné koupila do A-Dermy Exomegu. Je to sice dražší, ale píšou, že je to vhodné i pro kojence, tak snad to malé pomůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
3.2.10 20:25

Callamaiko, já na ty kloboučky moc nevěřím. Mám kolem sebe dva případy, kdy je holky používaly, a mimčo pořádně nepilo a dopadlo to tak, že ztratily mlíko a bylo po kojení… A jak už jsem psala, právě v ohybu kloboučku mám ten bordel, tak to nic neřeší. Krém od Aventu bych mohla zkusit… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
3.2.10 20:41

Fragi no vidíš, slevové kupóny z DM taky někde mám, tak bych je mohla využít… díky za připomenutí. :-)

Kristy to už dáváš plenky č. 2? 8-o I když tam asi už nebude takový rozdíl, velikostně. Nám jinak teda Pampersky neprotékají, ale kluci líp míří. :mrgreen:

Prsní vložky Fixies mě zase tak nevyhovují, přijdou mi že mi v podprsence hodně cestují. :lol: Já mám doma teď od Nuku a taky Johnson a ty mi teda přijdou nejlepší, mají tam i ďolíček na bradavku a fakt mi vyhovují. :mrgreen:

Kosatko tak to je super, že má Verunka kyčle v pořádku. :wink: A Filípek je šikula s tím tryskáčem :-) Ale to je normální, že si děti v tomto věku vymýšlejí. :-)

Callamaika tak snad nebudete muset s Alexem používat řemínky… dávej mu to široké balení pořád a třeba se to spraví. Držím palce. A cvičit břišní svaly můžeš až později, teď jen ty šikmé, jinak by Ti břicho zůstalo. Mám papír co se může kdy začít cvičit.

Pajo taky máme doma lehátko a používáme, je super a k nezaplacení. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
3.2.10 21:06

Callamaika nad zvlhčovačem vzduchu také přemýšlím, ale kvůli Honzíkovi. Má zvětšenou nosnímandli a špatně se nosem nadechuje. Pak má každé ráno hrozně popraskané rty.
Našla jsem diskuzi o zvlhčovačích https://www.emimino.cz/…duchu-36622/

Moje mudra na gyndě mě na konci těhu upozorňovala, když mě viděla jak se zvedám z křesla. Že budu mít asi rozestup břišních svalů, ale na ko jdu až po šestinedělí. a nikdo jiný mi nic neříkal.

Děkuji za blahopřání pro Honzíka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
3.2.10 21:21

Berdo, ty dvojky jsou jen o malinko větší, než Newborn a začala jsem s nima, protože jsem myslela, že když Ondru víc obepnou, že neproteče… :nevim: A taky mu pindíka vždycky nasměruju dolů, když ho zabaluju, ale nějak to není nic platný :lol: . Někdy se zadaří a je suchej, ale tak čtyřikrát za den ho převlíkám jistě… A nejvíc mě to štve v noci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
3.2.10 22:23

já u těch happy plínek převlíkala před každým kójem. A třikrát mě protekla i nálož.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
3.2.10 22:34

Kosatko, tak tryskáč mě dostal :lol: Davča v srpnu na očním zase říkal, že tam vidí žárovku a ona to byla houba :lol: Tak to zase odrovnalo sestřičku, protože nějak nechápala, jak na to přišel :wink:

Dneska na očním dopadli dobře oba, Davča je v OK, KO zase za rok a Věrce se očka nehorší, tak mám radost :-)

Sněhová kalamita se nám tentokrát taky vyhnula. Naštěstí :-) Už tady toho sněhu máme až až :wink:

Simču jsem dneska převlíkala 2×, blindí jak vzteklá :roll: Zato od večerníčku chrupčí, tak jsem zvědavá, co bude dělat v noci. Aby nechtěla nějakou kulturní vložku :lol:

Přeju dobrou a hlavně klidnou noc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital