Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ranko. Už neprší, už sněží. ![]()
Mon: hlasuji pro 1, jsou nejvíc miminkovské.
Včera jsem na aukru našla náhodně prodej použitého kočáru, co jsem původně chtěla, snad to bude OK ![]()
Jinak včerejší procházka mi způsobila bolest zad, vrrr..nemohu se ani napít a ani dívat jak kojím… málo bolístek jsem si teď prožila, chi.
V porodce mě mučili hlady ![]()
Já mám navíc už jen 2kg, ale ty asi budou nejsložitější a to že nevím v čem chodit…nemluvě.
Jinak v naší nově rekonstruované koupelně se na sádrošu nahoře ukázala mokrá skrvna a ti šmejdi nad nama nejsou doma…
Ahoj holčiny, tak včera jsem byla celý den mimo, ani nestíhám dočítat. Snad postupně během dne… Co se týká počasí, tady to zatím jde, chystáme se ven, tak se to snad nezkazí. Zatím neprší a ni nesněží.
A chtěla jsem se podělit o zážitek s hydrogelem. Teda to jsem si dala! Je to hrozně fajn a příjemný, ale jen na bradavku, která je zahojená, bez strupů. Krásně hydratuje a chladí. Ovšem já jsem si to plácla i na tu hodně bolavou, kde mám ten otevřenej kousanec a večer jsem sr.la bolestí… Pěkně mi to rozmokvalo a zhnisalo. Hnis jsem dala pryč a jala se kojit. Ta bolest byla horší, než porod, brečela jsem celý kojení, a pak jsem byla tak vystresovaná, že jsem si myslela, že mám teplotu, obrážela mě zima, no děs!! Tak jsem uvařila řapík a pro změnu vysušovala. Dneska je to lepší, bolí to míň. Ale Ondrášek tak pěkně papá, že člověk leccos vydrží… Ach jo ![]()
Teda Kristy to je mi líto že tě to tak bolí a zkoušela jsi ten chránič bradavky?? ten se používá při bolavých beadavkách.
Kecko tak už budete mít kočárek ![]()
U nás příšerně chumelí a fučí, jsou tu haldy sněhu a závěje.
Naši měli přijet ale asi v tom počasí ani nepojedou.
Holky mě ta kila u Honzíka šla tak rychle a ted ne
Když jsem přišla z proodky a stoupla na váhu málem mě kleplo ![]()
Luci, na to už jsem taky myslela, jenže já mám tu ránu zrovna tam, kde má chránič ohyb, takže při sání to nic neřeší… Ten řapík snad pomůže, jinak nevím. Vždycky, když kojím z levého, tak plánuju flaštičky a umělý mlíko, ale chci ještě vydržet, uvidíme ![]()
Kristy, teda ty si s tema bradavkama uzijes:( Nevim, jestli se to da sehnat v Cechach, ale ja na ne pouzivam Lansinoh krem http://www.lansinoh.co.uk/LanolinInfo.php, a je fakt paradni!
My meli docela veselou noc, dala jsem malyho a sebe spat v devet vecer, zbudil se kolem pulnoci na kojeni a hned usnul, pak se vzbudil ve tri, nabastil se, poblindil sebe, me a celou postel, pak se zas nabastil a usnul v pul paty, pak spal az do pul devaty
![]()
Kosatko koukám, že to máš v noci taky normálně veselý… Ať kontorola na kyčlích a na očním dopadne v pořádku a dej pak vědět. Někdy je lepší, když je doktorka pečlivá, než aby něco zanedbala.
zziny já měla bolesti v podstatě jen ze začátku v porodnici, ale je otázka jak to máš sešitý a hlavně každé tělo se hojí jinak… tak snad to brzy přestane bolet, držím palce.
Knizsko tak vložky do podrprdy já nosila předtím dost dlouho, záleží kolik máš mlíka a taky jak Amálka pije, ale já je teda rozhodně tak do jednoho roku určitě nosila.
Monano s očistkama bych se zase tak neradovala, já to měla taky a vždycky se mi to vrátí, ale třeba budeš mít to štěstí, že už je to opravdu pryč. ![]()
Jinak máš pravdu, taky jsem někde četla že každý stát to má jinak, ale i tak čekám že je začnu dávat od jednoho měsíce a rozhodla jsem se, že je budu dávat i Rebce, uškodit jí to určitě nemůže, spíš naopak…
Kecko 2 kilča jsou dobré, tak to já se raději ani nevážím… protože jsem se teď poslední dobou tak cpala, že to ani nemá cenu. Pekla jsem tvarohovou buchtu a ještě když byla teplá, tak jsem si pěkně nacpala pupek a pak jsem se divila, že se Berča kroutí… Budeš chtít Marti ty kapky? Nevím jestli jsi to tady zaregistrovala, ale manžel je sehnal za 11,94 Euro, levněji nesehnal, tak dej vědět jestli o ně stojíš nebo ne. Jinak pokud by bylo příští týden lepší počasí, tak bych se klidně někam autem přiblížila a hodila je Tobě i Monce… teda snad. Nemůžu to slíbit na 100%, ale spíš by to asi klaplo.
Jinak je super, že se taky dočkáš kočárku. ![]()
Kristy vydrž, určitě bude líp… neporadila jsi se třeba s Mudrou? Jinak jak píše Lucilka, ten chránič bradavek při kojení by určitě pomohl. A je více druhů, tak chce mrknout který by Ti vyhovoval i ohyb bývá různě.
Jinak jsem dneska mojí drahou polovičku poslala na úřad, aby konečně vyzvednul rodný list a zařídil porodné a rodičák, tak tam jel už předem nas*aný, že se s nima bude dohadovat a že ho možná zavřou, až se na tu ženskou za přepážkou vrhne, po tom co mě posílali pořád jinam, až jsme nakonec skončili v Olomouci, ale světe div se… normálně mi volal, že byl hotový asi za pět minut, že prej pani byla hrozně milá a vše mu potvrdila, s tím že peníze hned v březnu pošlou. Tak jsem koukala jako puk, já to všude oběhávám, fakt s tím mám starosti a on si tam pak jen přijde a je to a ještě se divil, proč jsem z toho dělala takovu vědu.
Jestli z něho pani úřednice ale neměla taky respekt, je to kus chlapa a má 188 cm, to se mu to pak vyskakuje. ![]()
Tady jinak taky pěkně pršelo, ale teď už se celkem vyjasnilo a vypadá, že snad bude svítit sluníčko a to má člověk hned lepší náladičku. ![]()
mausko taky občas převlékám i v noci…
A na bradavky já používám Bepanthen, ten má Kristy určitě taky, ale to v jejím případě není 100% řešení. ![]()
Teda tady chumelí-to bude kalamita.
Lukášek dnes nemůže spinkat, mě od noci bolí záda-z toho kojení vleže.Taky jsme moc nenaspali a luky je zrovna neklidný. Jindy pořád pospává a dnes když jsme ko tak ne.
Kuwa tak celej strop mokrej..a ti šmejdi nejsou doma..co mám jako dělat..manžel se na tom nadřel, drahé svítidla.......
Já nevím koho bych zavolala-v případě že by t o teklo moc tak by jim to i policie mohla otevřít ne??
Nebo jestli nemá např předseda SVJ na ně telefon nebo něco.
Ahoj holky,
Berdo, kdybych veděla, že jsi on-line, tak si v noci pustím počítač. Zrovna jsme se Simčou ponocovaly ![]()
Kristy, mně úplně vstávají vlasy hrůzou na hlavě, když ten tvůj popis čtu
To je mi líto, že takhle trpíš ![]()
Zziny, tak šití jak u koho. Ač byla Věrka nejmenší, prorazila cestu sourozencům a s každým dalším dítkem je to lepší
Ale po Věrce mě šití bolelo celé šestinedělí a sedala jsem hoodně nerada a opatrně
Zato při zavinování dělohy jsem tentokrát málem lezla po zdi ![]()
Kosatko, u vás posílá MUDr. automaticky na oční? My jdeme dneska, ale plánovaně na KO s Věrkou a přidá se i Davča. S tím jdeme proto, že posledně ještě moc neuměl barvy. tak doufám, že dopadneme dobře.
Držím pěsti, ať dobře pořídíte ![]()
Jinak jsem si myslela, že očistky byly hodně slabé v porodnici, ale v sobotu jsem myslela, že snad pojedeme do špitálu
nakonec to ale přešlo. A aspoň si pro dobrý pocit vařím kontryhel a občas mám i světlé chvilky ![]()
Jdu aspoň dovařit oběd, jinak budeme hlady. Mějte se a držte se ![]()
Vy jste tu některá psala že to zavinování je při dalším dítku horší a měn to tak nepřišlo, nebo jsem už možná věděla do čeho jdu.
Jsem zvěděvá jestl idnes honzík bude spát, ven se nedá jít a to by byl dlouhý dne.
Berdo kapičky také budu dávat i Honzíkovi, Může je brát vlastně kdokoliv a pořád jen těch 5 kapiček.
Jinak alespoň víš, že máš na úřady posílat drahou polovičku. To víš úřednice viděj chlapa a hned všechno jde hnedka.
Já jsem koupila tak debilní plínky. Nechala jsem se zblbnout reklamou a koupila 2.bal Bella Happy Newborn, a jsou příšerný. Pokaždé Lucku musím převlíkat jak protejkaj
Normálka jsem zjistila, že asi nejlepší co jsem zatím měla jsou tesco plínky.
Oni teď udělali ty nový řady a jsou super. Honzíkovi jsem dávala nejdřív huggiesky a pak jsme najeli na fialový tescáče. A pohoda.
Ty nové jsou příjemnější a nejsou tak tvrdé a pásky mají jako papersky a vzádu mají zábranu proti protečení. Takže čekám na nějakou akcičku a pak naběhnu nakupovat ![]()
No vidíš Mon a my Honzíkovi poprvé koupili na spaní tesco plínky a málem letěly z okna-přijdou nám umělé, protečou a vůbec hrozné.
My dostali na lukáška Pampers a ty jsou nejlepší, sledujeme v akci a když jsou levné nakupujem. honzík měl celou dobu taky Pampers.