Poradna duly
Jana Čurdová
Holyk jen v rychlosti-za 10dní co jsme doma z proodnice lukášek přibral 650g-což je prý dost. Jsme ráda že tak papá.
Ráno se ukážu-ahoj.
Callamaiko já bych rozhodně doktorku požádala o doporučení na oční. Snad doktorka jinak nebude tak špatná… ale myslím, že by to mohl být i ten slzný kanálek, jak píše Paja, to je celkem běžný u malých mimin. Tak držím palce, ať se toho co nejdříve zbavíte.
Lucilko tak to Lukášek hezky dlabe ![]()
ahoj, tak my na kontrole ok.
Náušničky máme z bílého zlata, dostala jsem je za Filípka a byly mi do uší malé ![]()
A určitě nechám nastřelit.Kamarádka starší dceři nechala píchnout, hojilo se to hrozně.Mladší nastřelit a v pohodě.Taky když mají ty nastřelené pecičky, nemůžou se za ně tahat.U nás to dělají ve zlatnictví ![]()
jen takový tip - začalo mě trochu bolet v krku, tak jsem hned běžela do lékárny jestli nemají nějaké pastilky které se můžou i při kojení a dali mi tohle :
Jinak souhlasim s Fragolou, že ve 4 ráno opravdu v televizi nic nedávaj.I když oni tam nic nedávaj ani v jiný čas ![]()
Ještě že máme internet.My dneska s Verunkou ve 3 ráno zkoukli další díl seriálu Vyprávěj ![]()
koukám že tu po ránu strašim jediná
![]()
Ty moje děti to maj na střídačku.Když konečně Verunka usne, vstává Filípek ![]()
Ahoj tak my měli docela dobrou noc, jen oasi od 4.30 nechtěl Lukášek spinkat a až usnul tak začal v 5.30volat Hnozík-tak jsem mu vysvětlila že je noc at spinká. Naštěstí usnul ale kolem 6.30 se vzbudil lukášek na kojení a pak po sedmé hodině i Honzík tak bylo po spaní.
Taky čučím na to lukáškovo přibírání-přibírá tempem 60g denně. ![]()
Dobré ranko, tak já měla poprvé špatný večer. Malá od osmi večer pořád ublinkávala. Něco jí asi nesedlo a pořád se jí zvedal žalůdek a do toho brečela.
Honzík na ní začal hrozně žárlit. Včera se seknul a jak jsem Lucku chovala, prostě si usmyslel. Že půjde spát až půjdu já. V deset jsem ho zahnala násilim, ale začal plakat. A řikal, že ho nemám ráda. A že se mu stejská po tatínkovi a tak. No takže jsem vyměkla a znovu šel do obýváku. Nakonec se mi ho podařilo uspat v jedenáct a Lucku taky. Vychzelo mi krmení v půl jedný, tak už jsem se viděla, že hned budu vstávat. A Lucka opět překvapila a vzbudila se až v půl čtvrtý. Vydržela 6 hod, asi byla hodně unavená.
Do toho mě zlobí kompík, nějak blbne. Musím dnes říct Radkovi, ať mi zazálohuje fotky. Kdyby chtěl komp doopravdy spadnout. ![]()
Já jdu na první poradnu a ve třech týdnech, mudra byla spokojená s váhou malé. Odcházeli jsme z porodnice už s porodní váhou. Tak asi proto. Ale jsem taky zvědavá kolik bude mít.
Co se týká naušniček, taky je dám nastřelit. Našla jsem ordinaci alergologie na Proseku. Tam to prý nastřeluju asi cca za 350 včetně naušniček. Ale musíme počkat na první hexu.
S televizí máte pravdu nic v tý bedně nedávají, ale od 12. února je olympiáda. Tak alespoň bude na co čumákovat.
Kecko s kočárkem neporadím, já mám starou herku po Honzíkovi. Tak jenom písnu co mají takhle holky okolo nás. Takže to mají hlavně Jané Slalom, Quinny, Teutonku.
Jejda Mon to je blbé že jste měl itak špatný večer a Hnozík to tak určitě nemyslel, sami nevíme co se těm dětičkám v hlavičkách ted honí.
My byli v poradně 2× a jdeme až za 14 dní.U nás se chodí v prvním měsíci 3×.
Holky a co Prevenar. Ta palcená varianta je prý nějaká 7složková varianta a dr nám nabízel za 1800 jakousi jnou prý lepší (jen jedna stojí 1800). Tak nevím, Honzíkovi jsme platili tu sedmičku a ted je zdarma. to by mohl ostačit ne??
Ahoj vsem,
my dnes mely trochu ponocovaci (od pul treti do peti), tak se tak trochu citim jako matoha. Ale zkusim si pockat na poledni odpocinek a chrupat s Agatkou - tedy pokud nebude mit koukaci jako vcera.
Jinak nausnicky dostala Agi od babicky a dedy, tak take budeme pichat nebo nastrelovat. Takze holky z Prahy, Vase tipy ocenime.
A kecko ke kocarku - my mame Quinny Speedi, zatim pouzila jsem jen podvozek pod autosedacku a jsem moc spokojena. Kupovala jsem ho v Babyparku na CM, protoze jsem nechtela na zadny kocar cekat. A cena byla velmi prizniva - srovnatelna se vsemi internetovymi obchody. Otazka je, co od kocarku chces - ja chtela lehky, skladny, sportovni, abych s nim mohla do terenu a na brusle. A take aby na to sla autosedacka - protoze to ted dost vyuziju pro vyrizovani veci vsude mozne. Proste takoveto hup do auta, hup z auta a nevytahat si od autosedacky ruku az pod koleno a neznicit si zada.
Zdravím všechny lednové maminky!
I tu, co je ještě v porodnici ![]()
Čtu poctivě, ale od té doby, kdy už se nemůžu spolehnout na pravidelné dlouhé spací intervaly nemám tolik času a hlavně sil psát…tak teď konečně…
Souhlas s Keckou, že mě už neustálé nošení a spaní v kojopodprdě s vložkama pěkně neba
VY, ZKUŠENÉ MAMINY, JAK DLOUHO TO BUDE ASI TRVAT?? Zatím bych to bez vložek asi nedala…
Taky by mě zajímalo, jak moc (a hlavně kdy???) se upraví ty intervaly kojení, protože někdy stačí kojit po 3 hodinách, aale někdy nám tu křičí hladovec ani ne po dvou hodinkách ![]()
Noci u nás ZATÍM ujdou, sice musím krmit cca 3× za noc, ale mrňous pak většinou hned usne. Jen noční přebalování je problém - před jídlem řev šílenej, po jídle zasejc poblijón a moc jí to probudí…
Ale jináč si zykám zabíhám jakýs takýs režim (jestli se tomu tak dá říkat), takže halelujá ![]()
Quinny Speedi je moje srdcovka. Jak řikám, já mám starou herku. Ale asi kdybych znova vybírala kočárek, šla bych do něj.
A kdybych chtěla čtyřkolku, tak půjdu asi do Jané nomad air. Je pak s toho sporťák lehký jako golfky.
http://www.detske-kocarky.cz/…y--3274.html?…
Tak dneska ta noc koukám dopadla všude prazláštně…
Malý spal asi do 12, ale pak se umyslel, že je lépe vzhůru (nakrmený a přebalený, bez prdíků vleže plakal, v náručí byl spokojený), ve 2 hodiny konečně přistoupil na to, že když bude ležet vedle mě a budu mu hladit bříško, bude mu to stačit
). V 5 už zase vzhůru na kojení, hodinku na usnutí a v 7 telefon, vzbudili jsme se oba dva
a od té doby nespíme a střídáme aktivity..... U nás je to tak, jedna noc super (max. 3 - 4× vstávání na kojení a hned zase spát) a druhá vypadá nějak podobně… ALE MYSLÍM, ŽE PLUS MINUS JSME NA TOM VŠICHNI STEJNĚ… ![]()
Ono se to snad časem ustálí.
Holky pak napiště co ten Prevenar-já bych dala asi tu variantu co platí stát ale nevím no.Honzíkovi jsme připláceli za všeco nám nabídli ale ted spoustu věcí platí stát.
O bezplatném očkování proti pnemokoku jsem našla tohle: http://www.babyonline.cz/…mokokum.html