Poradna duly
Jana Čurdová
Holky já se na toho našeho klučíka nemůžu vynadívat. on je takověj roztomilej a pěknej-ted nespinká a tak hezky kouká a špulí pusinku ![]()
Honzík nám nakonec pozdě usnul ale je to lepší než poslední dva dny kdy nespal odpoeldne vůbec.
Holky, chtěla jsem se zeptat… už v porodnici nám dělali UZ kyčlí a dostali jsme abdukční (široké) balení (2 pleny). Máte někdo zkušenost s používáním abdukčních kalhotek? Je to lepší nebo horší než pleny? Díky.
Teda z těch kyčlí jsem nějaká divoká! V porodnici je taky kontrolovali a kdybych chtěla jet na další kontrolu do Písku (kde jsem rodila), tak bych měla dorazit zítra (po dvou týdnech), ale já půjdu u nás v Budějovicích, abych to neměla z ruky a tady nás chtějí až v šesti týdnech… Tak snad je to normální postup ![]()
Monano manža už jede dnes a vrací se zítra, tak uvidím jestli sežene… jen se chci ujistit, že jsou to tyto: http://www.lekynainternetu.cz/…ticke-kapky/ a ještě jsem koukala na tyto a myslím, že moc velký rozdíl tam asi není, jen ten cenový: http://www.lekynainternetu.cz/…ticke-kapky/
ale zase jsem to tak nestudovala, jelikož mu to chci vytisknout a dát.
Ok, tak já mu je teď vytisknu a snad je tam sežene, už je s tím i smířenej… ![]()
chudák, doufám, že moc neobtěžujem. To si ještě můžeš rýpnout - jestli by je nedovezl až domů
. Néééééééé o byla legranda. Vyřiď mu, že si ho za ochotu hrozně vážím
![]()
Kristy, my dostali široké balení a kontrola po 6 týdnech. Takže dle mého názoru normální…
A tohle je komentář ke kyčlím od ortopeda (http://www.dostry.cz/…ze_kycle.htm)
Protože je u nás poměrně vysoký výskyt VDK, je nutná včasná diagnostika a léčba. Čím dříve je vada diagnostikována, tím dříve může být léčena a tím lepší jsou výsledky a rychlejší úprava k normě. V Českolovensku byl vypracován systém tzv. „trojího síta“, kdy se dětské kyčle vyšetřují v porodnici a v 6 týdnech klinicky a ve 3 měsících s RTG snímkem. Některé vady však byly zjištěny až na RTG snímku a i léčba byla zahájena až ve věku 3 masíců.
S rozvojem sonografie jsou i malé odchylky v postavení kloubu odhaleny často již v porodnici. Dnes tedy „trojí síto“ provádí ortoped klinickým i USG vyšetřením v porodnici, v 6 týdnech a ve 4 měsících.
Kosatko, nadpřirozený schopnosti?
Asi neee ![]()
Já jen nevím, jestli nejsem tak trochu masochista, že jsem do toho šla dobrovolně
![]()
Ale ne ono se to fakt dá, i když třeba návrat z porodnice byl celkem krušný
Ale Simča je úžasná a stojí to za to. Všichni za to stojí, jsou to miláčci
Třeba s 2 dětma bych měla pocit, že je u nás pusto a prázdno ![]()
Zziny, vítejte s Davčou doma
Malý je pěkný chlupáček
A neboj, ono se to všechno nějak „uleží“ ![]()
Berdo, Simča je Ondra v bleděmodrým
Takže postup nakojit - dokrmit - poblinkat - převlíct - dokrmit - osprchovat sebe a vytřít přilehlé okolí znám dokonale
Na Ondru jsem zkoušela i Bebu proti ublinkávání, ale efekt se jaksi nedostavil, takže teď na to dlabu a čekám, že se Simča umoudří ![]()
Kristy, u nás se na kyčle chodí standardně v 6 týdnech a pak ve 3 měsících ![]()
Monano, co zamýšlím počtem dětí? No, nejblíž máme ke Sněhurce a 7 trpaslíkům, pak mě napadá Klabzubova jedenáctka a nakonec Alibaba a 40 loupežníků, ale to už by chlap musel začít budovat panelák, udělat si řidičák na autobus a měli bychom další těhotenství vzít aspoň po paterčatech
![]()
Mějte se, jdu žehlit ![]()
Berdo tak snad vážíme dost.Když jsme šli dom z porodnice, měla Verunka 3,52kg.
Na kyčle se u nás chodí v 6 týdnech a pak myslim ve 3 nebo ve 4 měsících.To už si nějak nepamatuju
TEČE NÁM VODA
![]()
Monano tak dostal instrukce a vyrazil, jen dnes už to asi nestihne, tak to objede zítra a uvidíme. Určitě dám vědět. Jestli se nepletu, tak bydlíš v Čelákovicích, viď? Tam měla chodit dcera na gympl, ale pak se rozhodla a šla jinam.
Callamaiko široké balení dávají každému
Fragi nemyslím si, že by sis myslela, že s 2 dětma je u vás pusto a prázdno, kdybys těch dětí neměla 5 ale měla jen 2 a nikdy nezažila těch 5, pokud už je jednou máš tak je jasný, že bys měla pocit prázdnoty. Ale nám ostatním stačí ten menší počet a myslíme si, bůhví co nestíháme, jenže ouha… když tady člověk narazí na Tebe, tak si připadá, že vlastně nestíhá vůbec nic, tak se nediv že Tě tady všichni obdivují. ![]()
Nicméně Klabzubova jedenáctka by mohla klapnout, ne? ![]()
Normálně to nedělám, že bych sem dávala svojí fotku, ale tohle mi fakt nedalo a musela jsem se z počítače vyfotit, protože jsem dostala od Rebeky krásné brýle a prej korunku a bylo mi řečeno: „Mami teď jsi krásná princezna“
Nejsou ty děti k zulíbání?
Chtěla jsem pobavit i vás, tak foto přikládám. ![]()
Berdo co že si vybrala gympl až v Čelákovicích?? Kousek od něho bydlím. Jinak ti to na fotce sekne, myslela jsem si že je to dcera. ![]()
Honza už chrní, vytuhnul mi na gauči než jsem se vrátila z koupelny. Teď budu čekat na malou v osm má krmendu, už čekám kdy se probudí. A potom asi ještě počkám na tu jedenáctou na další kójo, uvidim jak budu čerstvá.
Ahojte, to byla dnes ale krásná dvouhodinová procházka
Škoda, že tu není moc kde chodit…
Berdo jsi hodná! Moc ti to sekne, dobrej model ![]()
Mon: tak česnek si taky nelajznu, ale jedno kafe a při migréně dvě denně musím ![]()
Frag: stejně před tebou smekám a vlastně před všema, myslela jsem, že to budu zvládat líp, noci mě dostávají…
Holky už jste řešili u holčiček koupě naušniček??
Já jsem nějaká úplně bezradná, protože šperky moc nenosím. Mám naušnice jen takový pecičky. A pro malou bych chtěla zlatý malinkatý kroužky, ale nikde jsem nic podobnýho zatím nenašla. Chci najít takové, aby měly dětské zapínání. No, aby to mudra v pohodě zapla. No prostě aby byly úplně pro ty nejmenší.
Nevíte někdo náhodou kde by se daly sehnat?? ![]()