Leden 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12419
5.2.10 15:42

No to kojení je pravda pohodlnější než příprava UM a taky těch peněz. Doufám že bdue vše ok a budu moct kojit co nejdýl.
Teda my se dnes budíme na papu co hodina 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8737
5.2.10 16:32

jó čokoška :mrgreen: když jsem si tu o ní četla, tak jsem si zrovinka dala jednu kofilu na chuť :wink:

Odpolko jsme byly s malou alespoň trochu vyvětrat a na nákupu. Nejdřív to vypadalo, že v kočárku ani nezabere, ale nakonec spí ještě doma :-P Tak jsem toho využila, povysávala a dočetla :lol:

Holky, to mě mrzí, že máte takové problémy s tím kojením. U nás zatím snad dobrý, i když někdy se mi taky stalo, že po kojení brečela a hledala :nevim: Nevíte, kdy jsou růstové spurty? Zkusím pohledat, abych případně věděla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8737
5.2.10 16:35

tak už jsem to našla 3. a 6. týden a 3. a 6. měsíc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
5.2.10 17:05

Tak to já si dneska připadám jako chodící mlékárna… Berča by pořád jedla, za celý den vůbec nespala, až teď vytuhla, tak jsem zvědavá na noc. Buď jedla nebo kakala, měla jsem dneska rekord - 4 plenky za jedno přebalení, vždycky jsem si říkala že už z ní nemůže nic vypadnout, protože nevím kde by to v tom bříšku měla, ale ouha. Asi si náš tatínek bude muset najít vedlejšák, aby jsme mohli kupovat hromadu plenek. :lol:

A k vaření, obědy vařím kvůli malé a večeře tak nepravidelně, někdy každý den, někdy jednou za dva dny nebo za tři. A zrovna dneska vařím žemlovku se zakysanou smetanou a ještě koprovku, jinak vařím tak různě - nejraději mají omáčku na ptáčky, ale ptáčky teda fakt nebalím, udělám normálně plátky a jinak těstoviny se smetanou, špagety boloňské, šunkafleky, franc. brambory, rizoto na různé způsoby, kuře různě jako holky, rajskou, svíčkovou atd., ale musím říct, že mi občas dochází nápady. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
5.2.10 17:24

Naše mamky taky nechápu jak to stíhaly, občas mi přijde že nestíhám nic. :-( Ale při dnešní technice se není čemu divit, vždyť si holky vemte kolik času nám vezme například jen ten počítač a internet. A je pravda, že dříve se tak hodně ven taky nechodilo.

Kecko 100g za týden asi fakt moc není, ale je pravda že nevím kolik by to podle tabulek mělo +- být. :nevim:

Kristy švestkový kompot je dobrá alternativa, ale je fakt že já na čokošku mám teda teď mnohem větší chuť než normálně, to jí moc nejím… a jsem schopná se neovládnout a doslova sežrat celou, protože si vždycky řeknu: „No co, vždyť je to naposled“ :lol: jenže to naposled je od porodu pořád a moje pevná vůle fakt nefunguje. A je pravda, že s tím záchodem má někdo velký problém, ale to není můj případ.

Kojení se myslím holky srovná, vždycky to trvá, tak to nevzdávejte!!!! :wink: :wink: Taky mám občas měkáče, když jdu kojit, ale vždycky něco vtáhne, je pravda že dneska je to děs, tak za hoďku až hoďku a půl chce prostě znovu, ale jak koukám tak dneska nejsem sama. Prostě musíme vydržet. Minule jsem měla teda prsa nalitá pořád, ale asi to bude i tím, že Rebča byla menší jedlík než je Berča. Ale jak to tak vidím tak to opravdu bude tím růstovým spurtem. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
5.2.10 17:39

Asi je to ten spurt-já už dala lukáškovi dudel dneska :oops:
Honzík má konečně tatínka doma tak si hrají.
No berdo mně říká mamka že za prvé nechodily tolik na procházky a že když mi dávala poslední jakoby noční krmení tak pak hned vstávala a uklízela nebo prala plínky a tak. Ale je taky pravda na naši obranu že většina ženských měla tenkrát chlapa ve 3 doma-zatímco věšina z nás má muže pryč každý den aspon 12-14hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
5.2.10 17:41

A lukášek už je takový vnímavý-dnes př i hraní poslouchal a koukal a zvedal hlavičku.Už to není to bezbranné mimiško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
5.2.10 18:32

Lucilko, my dneska taky žasneme, jak Ondra už vnímá. Jasně, že ne moc, ale už je to znát, kouká na nás, i když asi nic moc ještě nevidí :-) , ale je bezvadnej. A ty úsměvy ze spaní, to je krása, jsem z něj na větvi :srdce: . A taky nám chlapeček už pěkně vyrostl, už musím přeorganizovat oblečení a trochu obměnit. Zrovna dneska jsme dostali balení tří bodýček a ty mu už budou malý… Dupačky, který měl minulý týden už mu teď nejsou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
5.2.10 19:39

Holky lukášek dnes porpvé řádil, nejde mi uspat, nechce prso a jenmo brečí a řve. CHování nepomohlo, cvičení s nožkama taky ne. Tak má dudan a dundá, jsem zvědavá zda usne a jaká bude noc. Takové řádění u něj ještě neznám.
tak dobrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
5.2.10 19:52

Lucilko tak já měla dneska doma stejný problém s Berčou, taky dneska hrozně řádila, pořád brečela nebo jedla a nebyla k utišení. Už jsem taky přemýšlela, že jí zkusím šoupnout dudana, ale byla jsem líná ho vysterilizovat. Tak ho zatím nemáme, ale uvidíme, na noc si ho raději připravím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
5.2.10 19:56

Holky a nejsou dneska nějaký skvrny na slunci? :-) Ondra chce pořád jíst a když jsem mu dávala druhý prso, tak zase nechtěl, tak já nevim… Teď leží a zatím je v klidu, uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
5.2.10 20:01

A to jedno prso mi vysál tak, že ho mám asi o číslo menší. Snad budu mít pořád dost mlíka, teď jsem z toho nějaká zmatená. Nejdřív jsou přebytky, pak mě vysaje do mrtě - snad je to jen přechodný… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
5.2.10 20:13

Kristy jestli to opravdu nebude ten růstový spurt, my co si tady dneska stěžujeme máme ty děti +- stejně staré… tady je odkaz na růstový spurt: http://www.moje-rodina.cz/…ustovy-spurt#…
Jinak to taky teď mám, že mi přijde že nemám skoro žádné mlíko a to běžně taky mám přebytek, tak neboj Kristy, to se srovná, jen to chce čas a hlavně výdrž. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
5.2.10 20:15

A tady ještě jeden odkaz, ale vše je to stejný… http://www.kojeni.estranky.cz/…stove-spurty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
5.2.10 20:41

Tak tohle máme přesně dneska.. dobrej článek, máme i tu nazelenalou stolici.

Opět své dítko přikládám k prsu. Saje a saje… po chvíli se odtrhne a začíná se vztekat! Zpátky mu vložím bradavku do úst. Saje a opět se odtrhne a začne ne pláč, ale přímo řev. Nabídnu mu druhý prs. Zdá se, že to bude dobré, ale po chvilce sání se znovu opakuje odtrhávání a vztekání se. A tak nechám plačtivé dítko odříhnout a chovám, houpu, kolíbám, zpívám. Dítko podřimuje a je spokojené. Když přestanu, koukne na mě, našpulí pusinku do obráceného U a spustí! Domácnost stojí, halda prádla čeká na vyžehlení, špinavé nádobí volá o pomoc a teď ještě uvařit a postarat se o starší dítě

No doufám, že to u mě není ze stresu. V článku se o tom zmiňujou. U některých maminek nedochází ke spuštění zadního mléka (nejčastěji ze stresu) a proto se miminko vzteká. Zná chuť zadního mléka, chce se i nasytit a ne jen napít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí