Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holky.včera jsem nemohla pisnout,nešel nám net.
Včera jsem byla u dr. takže těhu mám potvrzený jen ještě na srdíčko je brzo.3× denně mám brat utrogestan a dnes na hematologii jsem dostala injekce clexanu,jsem jak chodící lékárna.
Novejm těhulkám gratuluju ![]()
Ahoj holky, tak jsem si dneska domluvila navstevu u svy gynekolozky v Cechach, udela vysetreni a utz, at vim, ze je vse ok, zitra jdu tady k praktickymu doktorovi, ten mi musi dat doporuceni do nemocnice, kam pak budu dochazet po tom 12tym tydnu, tak jsem na to zvedava. Kamaradka, co tu byla tehotna (a taky radej jela rodit do Cech), tak rikala, ze prakticky doktor ani nebere krev, jen udela test z moci a tim me oficialne uzna za tehotnou ![]()
Kosatko, jak je to s nebezpecnou praci v tehotenstvi nevim, tady vetsinou zensky chodi fakt az do porodu do prace, pokud teda nemaj nejaky velky komplikace. Znama v Anglii je porodni asistentka, rodit bude za par mesicu a porad jeste pracuje. Moje kolegyne tusim byla v praci jeste v den, kdy mela termin porodu. Ja si vypocitala podle posledni MS a ovulace, ze bych mela rodit 11.ledna, takze diky Vanocum bych koncila v praci uz nekdy v pulce prosince, maximalne bych pracovala posledni tyden dva z domova, takze na mistni pomery dost luxus ![]()
kosatko-to všechno mě dali jako prevenci kvůli potratu.a mám vrozenou leidenskou mutaci (či jak se to píše) tak proto i ty injekce.dneska jsem zase v práci
doufám že to zvládneme.příští týden mám mít dovku a půjdu asi za dr. pro neschopenku.chtěl mi ju dát hned v pondělí ale nejdřív to v práci šéfové musím jemně říct ať ju chudinu neklepne.
kosatka: jj, to je moje první těhotenství. Takže je pro mě všechno nové
Teď užívám kyselninu listovou a duphaston - což je na prokrvení dělohy, na tvorbu hlenu v děložním krčku a na pochvu, abych nepotratila. Užíváte ještě nějaké vitamíny nebo se snažíte spíše jíst zdravě? Kdy bych mohla začít chodit na těhotenské cvičení? Jinak dnes jsem doma, vzala jsem si dovolenou. Od 5 hodin nespím, protože mě začlo bolet v podbříšku, hlava a taky od včerejška záda. Zatím tedy ranní nevolnosti typu zvracení nemám, ale tohle taky nic příjemného ![]()
Petule-já beru 2 kyseliny a calibrum baby plan+ to co mě dali mudři.
Holky-jsem srab
měla jsem si píchnout clexan ale nějak to nešlo,vždycky když sem se nachystala tak jsem to zase schovala.nevím za kým budu každý ráno chodit aby mě píchl
jen doufám že to za chvíli zvládnu sama.
ahojky…
můžu se přidat?
Poslední MS byla 23.3., na UTZ byl jen gestační váček a 20týho jdu nasrdíčko - ale mám pocit, že ho ještě neuvidí
tak můžu se teda „přiftěřit“
Ahoj Napoli, vitej do lednatek:)
Notko, to pichani clexanu ti nezavidim, jak dlouho si to budes pichat?
Napoly - další ledňátko, tak tě tu vítáme
Kolikáte mimi, první? Nebo už máš něco za sebou? ![]()
Napoly vítej, já bych řekla že srdíčko už bude vidět.
Notko taky nevim jestli bych si byla schopná píchnout.Asi by ze mě nemohla být feťačka ![]()
petule - nešel mi metřík…už jedno dráče doma mám ![]()
kosatko - no to si nejsem tak jistá protože to budu teprve 7tt
jinak díky za přivítání ![]()
Napoly-vítám tě mezi ledňátkama.srdíčko třeba už bude,držím pěsti ![]()
Holky tak ze mě by taky feťák nebyl.říkala že si to budu píchat 1.trimestr a pak se uvidí.No zítra to budu muset zvládnout nebo bude muset jet za mojí sestřičkou 10km a to se mi fakt nechce.
Dneska je mi strašně.mám šílenýho motáka a to musím tvrdnout v práci až do desíti ![]()
Ahoj holky, tak jsem dneska byla u doktorky, tak ani ten test z moci nebyl, jen mi zmerila tlak a rekla, ze kdyz mam pozitivni testy, tak neni treba to overovat
No, nicmene jsem se zaregistrovala do programu pro prirozene tehotenstvi a porod, budu dochazet k porodni asistentce a ta bude i u porodu, po porodu pak pokud vse bude ok muzu jit domu hned (do 24 hod). Je to v ramci nemocnice, takze kdyz by neco, tak je doktor po ruce. Stejne je to hukot, jeste jsem ani nezpracovala, ze jsem tehotna a uz resim porod ![]()
Notko, taky se dneska radne motam, nastesti jsem si udelala v praci dneska volno, protoze bych to fakt nedala. Drzim palce at to pichani injekci zvladnes! Drz se.
Napoly, urco uz bude krasny srdicko, neboj ![]()
Mausko-co to máš za doktorku? já bych se asi jen s tlakem nenechala odbít.když jsem byla v pondělí u doktora tak me vyšetřil,udělal ultrazvuk a vše mi na něm popsal co je co atd.
Napoly já dostala ms o den déle než ty a dnes jsem 7+1 ,tedy v osmém týdnu.Zkus si to tady spočitat: