Ledňáčci 2014 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16908
4.5.14 08:46
@kacenka065 píše:
Ahojky, ja se k vam pridavam. Mame chlapecka narozeneho v lednu, konicky pase hezky, zatim se nepretaci, krmime Nutrilonem, jeste trochu kojim (od zacatku dokrmujeme). V noci spinka hezky (tuk tuk), ale pres den jen venku. Spaval i doma, ale najednou prestal, hrozne tezko doma usina. Tak s nim chodim stale ven, aby neco naspal. Ovsem je to vycerpavajici, protoze doma nic neudelam. Nemate nekdo podobny problem? :)
:) ahoj měla jsem ten samý problém se 4.dcerou, měsíc takhle vyšilovala a já se nachodila km denně, bylo to šílené a navíc v zimě, ale radím, zvlášť pokud máš jenom jedno dítě, přestaň s tím prostě..pár dní se m to možná nebude líbit, ale zvykne si a to jsem si na 100% jistá, protože mi tohle začala dělat naše 5.dcera, když jí byly dva měsíce, vždycky jsem rychle prchala z domu, honila celou rodinu, aby mohla usnout v autě odpoledne a spát, ale nakonec jsem prostě musela zůstat pár týdnů doma, protože ostatní dcery byly nemocné a nakonec se naučila spinkat krásně doma v postýlce ;) začni si všímat jakéhokoliv sebemenšího náznaku únavy-červená očička, kruhy pod očima, tření oček, nevrlost, cukání nebo naopak letargie a koukání „do blba“…já si toho začala všímat a dávala jsem jí do postýlky hned…první tři dny trošku prostestovala, ale 4.den už jen pofňukla a zítra jsou jí 4 měsíce a krásně mi spinká celý den doma, zrovna jsem jí před chvílí položila a hned usnula ;) hlavně neuspávat nikdy, ani v noci ani přes den, an rukách, balonu, v kočárku apod. to je většinou hlavní problém, proč pak nechtějí spinkat a usínat samotné, jedno jsem se s pěti dětmi naučila-dítě neumí nic, ani usínat, musíš ho to naučit a musíš být důsledná, protože je to uklidňuje a dodává pocit jistoty, tak vydržaj :mrgreen: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1989
4.5.14 12:42

@kacenka065 ahoj neboj nejsi sama. Mame to tak taky. Kdyz je protivnej a vidim ze se mu chce spinkat tak doma usne hned ale za 20min je vzhuru. Nespi dele. Ale kdyz ho vemu do kocarku ven spi i hodinu a pul i dve. A s kojenim je to stejny. Drive vydrzel i 4hod. Ted kojim pres den i v noci cca 2hod:-( jsem dost unavena. Malymu budou 4mes a tento stav trva uz mesic a pul :nevim: 20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
4.5.14 13:03

Jee, tak dekuju, holky za rady a podporu. Uz mi dochazi trpelivost, tak si rikam, ze ho holt proste budu muset nechat v postylce vyvztekat. Jsem z toho hrozne unavena. Rve mi to srdce, kdyz ho slysim tak kricet, ale je pravda, ze jsem cetla tyto rady. A hlavne, jak rika Hejhulka25, hlavne neuspavat. Tak zkusim byt prisnejsi. Dekuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
4.5.14 17:44

Ahoj, tak mohu říct ze své skušenosti, že ve dvou měsících náš malej nespal, usnul jen v kočárku a bylo to tím, že měl hlad. Byl vytěkanej a neklidnej a uplakanej. Pak mi doktorka řekla ať mu dám UM a od té doby je spokojenej a krásně sám usne, zkuste zvýšit dávku. Já jsem po šestinedělí stratila mléko, měla jsem jen pár mililitrů a to mu nestačilo. Ono občas se mi stane že mu nedám přesně po 3-4hodinách najíst, ale jak jsme venku a je v kočáru tak se ani hlady nevzbudí, ale jakmile zastavím doma, tak se zbudí a pláče hlady. Samozdřejmě ho netýrám hlady, ale všimla jsem si toho. Tak to bude asi hlady, zkuste to. A kolik jim dáváte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
4.5.14 18:32

Ahojky, tak jsem se tu taky ukazala. Nasi Emmince je ted 3,5 mesice. Do 3 mesicu jsem kojila, ale pak jsem mela nejake psychicke trapeni a prisla o vetsinu mleka. A uz jsem to bohuzel nezachranila. Ale jinak se mame vesele k svetu. Tento tyden sme se stehovali z prahy pryc tak to bylo dosti hekticke, ale mame to za sebou a je to tady fajn;-) jinak kyclicky sme meli v poradku, zadbe problemy az na to kojeni jsme nemeli;-) posilam alespon fotecku;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1989
4.5.14 19:51

@Bobule011 Tak nás trápí stále prdíky. Hladem to není. Už jsem mu zkoušela dát UM a nechtěl to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1989
4.5.14 19:53

@neknubinek Jééé ahoj. Kampak jste se stěhovali??? To musel být docela mazec s malou se stěhovat ne??? Nedovedu si to představit. Já skoro před měsícem měla zánět v prsu a 3 dny jsem malého dokrmovala Um ale naštěstí jsem se zpátky rozkojila :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
4.5.14 19:54

Ahojky, no, davam mu 210ml 5× denne, presne jak je to na krabicce nutrilonu podle vahy miminka. Vazime kolem 7kg. Taky me napadlo, jestli neni hladovy. Jako, ze by mohl dostavat uz prikrm. Nevim. Zeptam se na to doktorky…Dekuju. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
5.5.14 07:59

My máme asi 6,5kg a zatím je spokojenej z 180ml-200ml.Jo a někdy to úplně není podle krabičky, každé dítě je jiné a ta krabička je jen orientační. Určitě se poptej doktorka ti poradí i mě super radí. Jdeme tam zítra a jsem zvědavá jak moc vyrostl a dostane včeličku už bude očkován ty 4 dávky. Jak je necháváte očkovat? s doplatkem nebo bez?

Máš asi jedlíka :) po kom to může mít :)
Musím říct, že máme hodného chlapečka, ze začátku než člověk přišel na to co mu je bylo trápení, ale teď už vím víc a musím říct, že pouze se vzteká když má hlad a má něco v plíně, jinak je zlatej, občas prdíky a to ho dám na bříško nebo ho nosím po pokoji a je to brzo zažehnané. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
5.5.14 08:14

@Vejunka1 no do neratovic. Protoze v praze tobuz bylo pro nas maly a drahy. Kinak stehovani jsme zvladli v pohode. Pomohli mi nasi a tim ze je mala na um tak to slo krasne;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
5.5.14 10:10

No, ja mu sice delam tech 210ml, ale nevypije to vzdycky. Kdyz jsem delala tech 180, tak to vetsinou vypil, tak jsem usoudila, ze asi potrebuje vic…Jestli ho teda neprecpavam :-). Ale od malinka je jedlik. Jinak ockovani prvni mame za sebou (hexa a pneumokoky). Dala jsem bez doplatku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
5.5.14 12:41

Taky jsem mu párkrát dala 200ml ale to nevypije, pokaždé. tak dostává 180ml a když to dopije a já mu to vezmu tak se začne vstekat, nevím proč to dělá. Nevíte čím to je? ale není to nic extra podstatného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1989
5.5.14 12:53

@neknubinek No nekecej to bydlíme kousek od sebe. Já bydlím na Mělníku. Nechceš někdy vyrazit na procházku??? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
5.5.14 17:14

@Vejunka1 hele klidne;-) ja jezdim na melnik dost casto mam tam rodinu ;-) tak se klidne muzeme sejit budu rada;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1989
5.5.14 17:48

@neknubinek No to si děláš srandu. to bude fajn. Tak napiš kdy se ti to bude hodit. Mě je to v podstatě jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí