Poradna duly
Jana Čurdová
Hele me taky muzu kdykoliv protoze tady nikoho neznam a mi kamaradky mimca nemaji takze hledam spriznenou dusi a i kamaradku;-) tak se domluvime treba nekdy v tydnu treba streda ctvrtek?
@neknubinek JJ tak ve středu nebo ve čtvrtek. To bude fajn. Uvidíme taky podle počasí ![]()
@Vejunka1 no ale uz by snad melo byt hezky zase;-) jeste si napiseme;-)
Ahoooj maminky. Koukam, ze se vsem dari s miminky dobre. To me moooc tesi. My se mame take krasne. Ted uz taky nekojime, ale kojili jsme aspon do ted. Koniky paseme, ale nesnasi to. Ona radsi chce sedat, ale na to ma jeste spoustu casu. Jinak mi doma spinka, ale kratce a sama v postylce, venku spinka dele. Prdiky uz skoro nemame. A je moc zlata, skoro neplace, umi si hrat i sama, kdyz ji dam hracku tak si ji prohlizi a zveda a na pul hodky si dokaze hrat. A rucicky si strasne rada ohlizi. Usina mi o pul 8 a poprve mi vstava o pul 5 a naji se a hned usne. Zdravoucco jsme taky. Takze jsme moc stastni. Opatrujte se maminky a miminka a fotecku pro zasmani posilame
Ahoj, to jsem ráda že jste spokojený a zdravý
my též
. Taky jsme skoro bez prdíku a máme se čile k světu. Už mu dávám nad postýlku hračky a strašně pozoruje a dokáže si i hrát s chrastítkem v ručičce, ale spíš to není hraní jako neřízené chrastění, jak plácá ručičkama
. Je jak hodinky co se týká jídla, někdy mi příjde že nedělám nic jiného než ho krmím
je hroznej jedlík, to má po Tatínkovi, ten byl hroznej žroutík. Taky už mi spinká od 8mi do 6ti jinak stával na jídlo 2× za noc a to jsem už padala na pusinku
. Paseme koníky a už se u toho nevzteká, ale vydrží to tak 5minut a už se mu to nelíbí, raději hajá na bříšku na mě a to se kouká po celém pokoji a pozoruje mě. Teď teda moc nespiná přes den, raději by si vykoukal očička ![]()
No..je to krásný!! Bála jsem se jak to zvládnu, ale jde mi to nějak samo s tím naším prďolkou ![]()
Také posílám fotečku, když ji mamka vyfotila tak jsem se málem počůrala smíchy ![]()
Ahoj holky…tak ja zatim pořad jen kojím…laure budou 18.5. Čtyři měsíce…dneska jsme byly u MUDr-váha 6940g a 64 cm
v noci vstávám 2× na kojení, ale dá se to…Laura je nakrmena tak do peti minut a pak hned usíná…
holky, kdy začnete S prikrmama?
Ahoj, jsem chtěla taky dlouho kojit, ale nepodařilo se nám to. Malý je jedlík a nestačilo mu mé mléko, tak mi doktorka řekla ať mu dám UM a odsávala jsem do 3 měsíců. Teď už má jen flašku a je roztomilý, snaží se jí držet, někdy tak křečovitě jako by mu to měl každou chvilkou někdo vzít, je to sranda. ![]()
Příkrmy někdo už dává od 4 měsíců, ale není podle mého kam spěchat, když začneme v 6tém měsíci tak se taky nic nestane. Já nevím, ale až mi bude sedět tak začnu s příkrmama. Ale kaši na noc mu asi už dám tak za měsíc, do flašky. Jak to vidí ostatní Maminky?? ![]()
Ahojte maminky. Taky si myslim, ze s prikrmami neni kam spechat. Me Mudra rikala, ze uz pomalu muzu a to dnes Laurinka teprve 4 mesice. Ale ja osobne pokud ji bude stacit mlicenko tak se do toho hrnout nebudu. A az ji to. stacit nebude tak zacnu na noc s hodne ridkyma kasickama a az fakt kolem toho 6 mesice prvni prikrmy zeleninkove. Takoveho papu se jeste naji
a pokud dobre pribira mimi a neplace hlady nehnala bych se do toho. Ale at si maminky delaji dle sveho. Znaji prece sva miminecka
tak se opatrujte a pozdravte miminka ![]()
Ahoj, můžete mi někdo poradit - za celé těhotenství jsem toho moc nenabrala (6 kg) a porodila jsem holčičku 2,16 kg. Nyní po 4 měsících vážím víc než před porodem. Jím zdravě a ne tučně. Plně kojím - malá za den vypije 880ml mléka. Jen moje váha jde nahoru. Za 3 měsíce mám 3 kila nahoře. Myslím, že je to antikoncepcí, protože vždycky jsem váhu držela nebo to může být i tím, že mi letos bude 30 a začala jsem víc přibývat na stehnech, zadku a břiše. Máte také někdo problém s přibýváním i když jíte pořád stejně?
@paduska píše:
Ahoj, můžete mi někdo poradit - za celé těhotenství jsem toho moc nenabrala (6 kg) a porodila jsem holčičku 2,16 kg. Nyní po 4 měsících vážím víc než před porodem. Jím zdravě a ne tučně. Plně kojím - malá za den vypije 880ml mléka. Jen moje váha jde nahoru. Za 3 měsíce mám 3 kila nahoře. Myslím, že je to antikoncepcí, protože vždycky jsem váhu držela nebo to může být i tím, že mi letos bude 30 a začala jsem víc přibývat na stehnech, zadku a břiše. Máte také někdo problém s přibýváním i když jíte pořád stejně?
Ahoj, při těhotenství jsem nabrala 20kg a po porodu jsem zhubla jen 10kg a tech 10kg dalších se mě drží jako klíště a to myslím jím méně než předtím, ale nehladovím, malej zabere dost času a jsem na to zatím sama..jo a je mi 31let a taky nevím proč nemohu schodit, přemýšlím že jsem třeba zavodněná ale čaje na to mi nepomáhají, třeba je to něčím jiným, zajdu za obvodní doktorkou, snad mi poradí..taky bych potřebovala radu. A před těhotenstvím jsem mohla jíst co chci a nepřibrala jsem, asi je to už věkem a taky se říká že se tělo po porodu regeneruje 1 rok, snad se to potom zlepší ![]()
Já jsem to probírala i s kamarádkou, co už má skoro 2 leté dítě a ta mi napsala, že až po třičtvrtě roce se váha začala hýbat k normálu. Někdo holt má to štěstí, že to z něj „vyprchá“ hned (moje tchýně)a někdo s tím má problémy treba roky. Ono se taky říká, že kome 30 se už ukládá víc tuku a je problém to pak schodit. Tak uvidíme.
Já jsem si i všimla, že by to mohlo být po antikoncepci. V průměru naberu měsíčně 1 kg. Tak uvidím co mi řekne doktor jestli ji nevyměnit. Tam jdu až koncem prázdnin - tak uvidim jak zase nekynu.
Zkousim cvicit kazdy den tak po tydne uvidim, ale podle me asi zadrzuju vodu. Ve stehnech citim takovy tlak az me to pri dlouhe chuzi boli i kolena, nevim co to muze byt. Asi si koupim neco na unavu a na pruchodnost zil
uvidime.. a co ty, jak se jinak citis? ![]()
Já se převážně cítím dobře, ale občas mi přepadne taková únava, že bych si nejraději někam lehla a dítě dala manželovi na hlídání. Občas to taky tak praktikuju, ale malá většinou po hodině mě musí alespoň vidět jinak hrozně křičí. Někdy se ale podaří, že usneme obě a klidně spíme přes 2 hodiny.
Při delších procházkách mi většinou bolí kotníky a nárty a to jsem taky dřív neměla. Manžel mi říkal, že můžu cvičit jak blázen a stejně nic neschodím, že to bude ta proradná voda. Ale asi se do toho taky pustím z vervou a uvidím.
Jsem se objednala na lymfodrenaz tak jsem zvedava jak to pomuze.. ma to detoxikovat a pomahat na otoky, pomerancovou kuzi a tak.. zkusim to a pisnu ti jestli to pomaha ![]()