Poradna duly
Jana Čurdová
@marvcel To doufám, já před těhu cvičila každý den, takže se k tomu doufám vrátím pokud mi to prcek dovolí. ![]()
Nebojte holcinky kilecka pujdou dolu, ja to taky celkem vidim na 18 kg. naposledy jsem mela 13 tak uvidime 19 na dalsi porade
ale nic si z toho nedelam, proste ted se nacpu a pak budu papat zdrave, kojit a starat se o mimi, me blizke a taky o sebe
dneska jsem si koupila saty na oslavu v sobotu, budu pekne vyzrane prasatko ale uz se tesim az se napapkam na oslave zase
pak Vam vecer napisu jaky byl muj dnesni predporodni kurz na 2 hodinky ho asi budeme mit. por. asistentka se mi nabidla sama, ze udelame jen chvilkovy ![]()
Tak kurzík se mnou, doufám, že mě bude rodit stejná asistentka
moc milá, šikovná, vysvětlí úplně věe, doporučuje boding hned po narození a až pak někdy vážení, měření apod. dala mi knížečky tak můžu číst
no a taky jsme dýchali ale to mi vůbec nejde a neumím to ani trošku.
myslela jsem si, že je to lehké ale nenííí ![]()
@adelka87 z toho si nic nedělej, já jsem nikdy žádný dýchání dopředu netrénovala ani nezkoušela a pak jsem při porodu dělala to, co mi PA říkala a bylo to úplně v pohodě ![]()
@marvcel Ahoooj, no snad ano, protože mi sice PA říkala jak mám dýchat ale nešlo mi to, přišlo mi takové nepřirozené, tak snad to příjde pak samo ![]()
@adelka87 Tak to psí dýchání mi taky nejde, přítel to ne mě furt zkouší, protože on to umí, tak ať se prý chytím s ním, ale fakt mi to nejde, po chvilce jsem naprosto vyčerpaná a překrvená
Nejradši bych hodila ten porod na něj, když mu to tak jde… ale to asi my všechny tady ![]()
@lasicce
no mě taky PA říkala, že to mužům v porodnici jde lépe než těm maminkám
takže asi je necháme rodit za nás
učila mě tři druhy dýchání, první hluboký nádech a výdech s otevřenou pusou, ale takový pořádný výdech, pak to psí a nakonec při tlačení. No bude to ještě legrace
a chtěla jsem si koupit ten přípravek yal před tím, že se sama vyprázdním a u nás ho musíme mít na recept
Máš pravdu, vzpomínám si, že nás na kurzech taky učili 3 druhy, ale to dýchání při tlačení si už vůbec nepamatuju
Věřím ale, že nám to všechno ukážou znova při akci. Já se nakonec rozhodla pro normální klystýr, páč to prý hodně uleví celému břichu, oteplí ho to zevnitř či co
Jinak včera jsem byla na posledním kurzu o kojení a přitom jsme navštívili v porodnici porodní sál… Jsem ráda, že jsem ho viděla před porodem, protože je to opravdu hodně děsivý místo, takový studený, sterilní, neosobní a chladný
ach jo, říkala jsem si, že do porodních tašek přibalím ještě nábytek a dekorační potřeby, abych si to tam upravila podle svých představ a mohla porodit v klidu ![]()
@adelka87 @lasicce holky,tak já rodila 3× a tohle vůbec neznám. Myslím, že vám ty nácviky dýchání budou stejně k ničemu
@marvcel Teda, ty jsi zkušená rodička a to se chystáš teď v lednu na čtvrtý porod?!? ![]()
@marvcel uf, tak to klobouk dolů, matko
já si po tomto svém zatím jediném těhotenství dám dloouho pohov ![]()
@lasicce to říkáš teď, na všechny neřesti brzo zapomeneš a budeš chtít dalšího mimíska. Oni totiž hrozně rychle vyrostou. Tohle je moje poslední mimčo, tak si to užívám, jak nejvíc můžu a hrozně se na mimčo těším, asi snad nejvíc ![]()
@lasicce počkej pak si řekneš že těhu bylo oproti porodu procházka růžovou zahradou
@lasicce jo tak já si tam taky nechám klystýr, ale jen mě to tak napadlo, že bych si ho mohla doma udělat sama.